evet hergun disari cikanlar calisanlar gercekten mecburlar kafalarini rahat ettirmeye annem babam 60 yas ustu ablam calisiyor hergun disarida bakiyorum annem babamda kabullenmis napalim bulasirsa da diyorlar diger turlu cok zor olacak cunkuSöylediklerinize katılıyorum ama bazen bu dik duran arkadaşlar dik durabilmek için kendilerini çok zorluyorlar; onları da anlıyorum, üsluplarını savunduğum anlamı çıkmasın ama çok iyi anlıyorum. Genelleme yapmayım ama hergün işe gitmek zorunda olan bazı kişiler bir takım psikolojik savunma mekanizmaları ile kendi korkularını bastırıyorlar ve onlar böyle olumsuz ifadelere karşı daha hassas olup kaygısı yüksek olanlara agresif tavır takınabiliyorlar; çünkü düşünün ki onlar da bir dağılsalar nasıl gidecekler işlerine ya da nasıl bakacaklar çocuklarına? Mesela benim görümcem diş hekimi, kredi borçları var, ağrısı olan, dişleri yapılan hastaları var, işe gidiyor; ben ona koah olan eşim için endişelendiğimi söylediğimde “ölürse ölsün” dedi, kendi kardeşine! Bana vaktiyle “markete bile çıkma” diyen doktor arkadaşıma “şehre inip bankaya gitmek zorundayım, endişeleniyorum” dediğimde yine gitme diyeceğini sanırken bu sefer “bari bana söyleme bunu, bugün Covid hastalarından swap aldım” diye kızdı. Servislerinde beş sağlık çalışanı enfekte olmuş. Geçenlerde taksi şoförü bir arkadaşımızın arabasına bir durak müşterisi binmiş, “X hastanesine gideceğiz” demiş, arkadaş “Hayırdır?” demiş “Benim annem corona olmuş yatıyor orada, sonra dönüşte beni mutlaka al” demiş müşteri. Aradan 4 saat geçmiş adam “gel beni al eve gidip eşyalarımı alacağım sonra hastaneye geri gideceğiz" demiş. “Hayırdır?” “ben de corona olmuşum yatıracaklar beni” demiş ve bizim arkadaş adamı almış eve götürmüş eşyalarını almışlar hastaneye geri götürmüş. Bu arkadaşın bir de evde eşi, hasta annesi ve 2 yaşında çocuğu var bakmak zorunda olduğu. Çalışmak zorunda olanlar için çok zor ve ben böyle kişilere özellikle kaygılarımı hiç yansıtmamaya çalışıyorum.
Glutensiz unlar bile güvenilir değil , 2 aydır bu hastalık içindeyim ve ilk olarak bağırsaklarını onarmalısın ,internetten araştır ayşe kandemir kesinlikle tavsiye ediyorum ottoimmun hepatit hastasıyım bendeun yok ki tam 3 büyük market gezdik un makarna çay şeker bakliyat glutensiz ürünler.
hiç biri yok talan etmişler..
Yazdıkların çok anlamlı hem de çok. Memleketimden manzaralar!!Söylediklerinize katılıyorum ama bazen bu dik duran arkadaşlar dik durabilmek için kendilerini çok zorluyorlar; onları da anlıyorum, üsluplarını savunduğum anlamı çıkmasın ama çok iyi anlıyorum. Genelleme yapmayım ama hergün işe gitmek zorunda olan bazı kişiler bir takım psikolojik savunma mekanizmaları ile kendi korkularını bastırıyorlar ve onlar böyle olumsuz ifadelere karşı daha hassas olup kaygısı yüksek olanlara agresif tavır takınabiliyorlar; çünkü düşünün ki onlar da bir dağılsalar nasıl gidecekler işlerine ya da nasıl bakacaklar çocuklarına? Mesela benim görümcem diş hekimi, kredi borçları var, ağrısı olan, dişleri yapılan hastaları var, işe gidiyor; ben ona koah olan eşim için endişelendiğimi söylediğimde “ölürse ölsün” dedi, kendi kardeşine! Bana vaktiyle “markete bile çıkma” diyen doktor arkadaşıma “şehre inip bankaya gitmek zorundayım, endişeleniyorum” dediğimde yine gitme diyeceğini sanırken bu sefer “bari bana söyleme bunu, bugün Covid hastalarından swap aldım” diye kızdı. Servislerinde beş sağlık çalışanı enfekte olmuş. Geçenlerde taksi şoförü bir arkadaşımızın arabasına bir durak müşterisi binmiş, “X hastanesine gideceğiz” demiş, arkadaş “Hayırdır?” demiş “Benim annem corona olmuş yatıyor orada, sonra dönüşte beni mutlaka al” demiş müşteri. Aradan 4 saat geçmiş adam “gel beni al eve gidip eşyalarımı alacağım sonra hastaneye geri gideceğiz" demiş. “Hayırdır?” “ben de corona olmuşum yatıracaklar beni” demiş ve bizim arkadaş adamı almış eve götürmüş eşyalarını almışlar hastaneye geri götürmüş. Bu arkadaşın bir de evde eşi, hasta annesi ve 2 yaşında çocuğu var bakmak zorunda olduğu. Çalışmak zorunda olanlar için çok zor ve ben böyle kişilere özellikle kaygılarımı hiç yansıtmamaya çalışıyorum.
Hiç merak etmeyin. Emziriyor musunuz ? Emen çocuklar çok şanslı diye bi açıklama yapmışlardı. Anne sütü iyileşmeyi hızlandırıyormuş. Ayrıca yeni doğan bebeklerde bile maksimum 6 gün içinde iyileştikleri görülmüş. Test sonuçları 6 günün sonunda negatif olmuş. Kronik bi rahatsızlığı yoksa hepsi hafif geçirmiş.Evet haklısınız ama ben kendim için değil hatta kimse için değil 5 aylık oğlum içm korkıyorum sadece gerisi umrumda değil korunuruz falan ama o ne yapar birimizde varsa o da olacak
Vakalar azalıyor olabilir ama ikinci bir dalga beklenti dahilinde, ve virüs uzunca bir süre kaybolmayacak, bunu tüm dünya biliyor. Hastanenin yapılması gerekli ve iyi bir şey ancak pistler ile ilgili söylediklerinize %100 katılıyorum.Arkadaşlar bir kaç tane sorum var, madem vakalar düşüyor neden hala sahra hastanesi yapılıyor?
İstanbul ‘da alan mı yoktu da Atatürk Havalanının değeri milyar dolar olan iki pisti yıkılıp üzerine yapılıyor? Bir sürü bina boşken orada, neden uçak iniş kalkış pistleri olan ve değeri milyar dolar olan bu pistler yok ediliyor.
Aklımı kaçıracağım yapılanları gördükçe.
Hastanenin yapılmasına değil zaten eleştriri, herkes farkında ikinci dalganın geleceğine. Ama hastaneyi bilerek pistin üstüne yapmanın hiç bir gerekçesi yok. Karşı da çıkamıyorsun “ bunlar hain, bunlar hastane yapılmasına karşı, herkes battı biz herkese yardım ediyoruz” diye karşı propoganda yapılacak.Vakalar azalıyor olabilir ama ikinci bir dalga beklenti dahilinde, ve virüs uzunca bir süre kaybolmayacak, bunu tüm dünya biliyor. Hastanenin yapılması gerekli ve iyi bir şey ancak pistler ile ilgili söylediklerinize %100 katılıyorum.
Ben bazı şeylerin insanları korkutmak için söylendiğini düşünüyorum. 2.dalga için bunu söylemiyorum olabilir,olmayabilir. Ama insanlar rahatlamasın diye olabilir bazı şeyler. Tüm ülkelere bakıyorum hepsi düşüşe geçmiş ama dünya sağlık örgütü öyle bi düşüş yok diyor. Ben biteceğini düşünüyorum açıkçası. Hayatımızdan çıkmayacak elbette nasıl domuz gribi çıkmadıysa. Ama yavaş yavaş etkisini kaybettiğine inanıyorum. İnanmak istiyorum daha doğrusu. Sahra hastaneleri hakkında da farklı şeyler söylüyorlardı. Bulabilirsem gönderirim.Vakalar azalıyor olabilir ama ikinci bir dalga beklenti dahilinde, ve virüs uzunca bir süre kaybolmayacak, bunu tüm dünya biliyor. Hastanenin yapılması gerekli ve iyi bir şey ancak pistler ile ilgili söylediklerinize %100 katılıyorum.
Hastanenin yapılmasına değil zaten herkes farkında ikinci dalganın geleceğine. Ama Hastaneyi bilerek pistin üstübe yapmanın hiç bir gerekçesi yok. Karşı da çıkamıyorsun “ bunlar hain, bunlar hastane yapılmasına karşı, herkes battı biz herkese yardım ediyoruz” diye karşı propoganda yapılacak.
Pist yapılması cok masraflı bir şey, ülkenin milli servetine zarar bu hareket, içim acıyor resmen:S
Şöyle bir gerekçesi var.Hastanenin yapılmasına değil zaten eleştriri, herkes farkında ikinci dalganın geleceğine. Ama hastaneyi bilerek pistin üstüne yapmanın hiç bir gerekçesi yok. Karşı da çıkamıyorsun “ bunlar hain, bunlar hastane yapılmasına karşı, herkes battı biz herkese yardım ediyoruz” diye karşı propoganda yapılacak.
Pist yapılması cok masraflı bir şey, ülkenin milli servetine zarar bu hareket, içim acıyor resmen:S
Benim de 2 aylık bebeğim var yüzüne bakıp bana bi şey olursa düşüncesi beni çok üzüyor siz bi de sağlıkçıymışsınız Allah korusunMoralini düzeltmek isteyenlere 2 aylık prematüre ikizlerim var kocam ve ben sağlıkçıyız.ilk zamanlar sürekli ağlıyordum eşimle ayrı yaşıyoruz suan ama bir şekilde evime dönüp tevekkül etmem gerek.evde durup sürekli mutsuz olmamızın kimseye faydası yok.benim umudum virüsün mutasyonundan yana
önceden havalani oldugu icin bölgede uzun binalar yapilamiyordu simdi hava sahasindan cikacak ve oradaki butun binalar yenilecek müteahhitler yaşadıArkadaşlar bir kaç tane sorum var, madem vakalar düşüyor neden hala sahra hastanesi yapılıyor?
İstanbul ‘da alan mı yoktu da Atatürk Havalanının değeri milyar dolar olan iki pisti yıkılıp üzerine yapılıyor? Bir sürü bina boşken orada, neden uçak iniş kalkış pistleri olan ve değeri milyar dolar olan bu pistler yok ediliyor.
Aklımı kaçıracağım yapılanları gördükçe.
Para isteyecekler büyük ihtimal yolunu yapıyorlar maske ile. Hazinede dolar kalmadı sırf doları -tl paritesini düşük tutmak için, net rezerv düşük, bu sene ödenmesi gereken borcu bile karşılamıyor. Bakalım Çin, Katar ya da ABD hangisinden isteyecekler para.
1 nisan gunu babamla temas sonucu ailecek covit olduk. 4nisan da test verdik pozitif cikti. Ben esim 2.5 yaşında kızım 50 günlük bebegim. 9 nisan gunu bebegimle hastaneye yattik. O gun test alindi ve iki gun sonra bebegim negatife dönmüştü 6 gun hastanede kaldik yine de gozlem amacli. Semptom yasamadikHiç merak etmeyin. Emziriyor musunuz ? Emen çocuklar çok şanslı diye bi açıklama yapmışlardı. Anne sütü iyileşmeyi hızlandırıyormuş. Ayrıca yeni doğan bebeklerde bile maksimum 6 gün içinde iyileştikleri görülmüş. Test sonuçları 6 günün sonunda negatif olmuş. Kronik bi rahatsızlığı yoksa hepsi hafif geçirmiş.
bende ayni durumdayim sela sessinden okadar korkuyorum ki her ezan sonrası okunuyor burada artık psikoljim bitti sela okunuyor diye muzik acip dinleyemiyorumda mecbur selayı dinliyorum bir yandan ağlıyorum artik oyle bir duruma geldim ki öglen ezan okunurken uyuyakalmisim ezan sesiyle bir uyandım kalbim agzimda ama bir sey dersen dinsiz vatan hainisinvalla konunun ezan okunmasına getirilmesine, hatta ezana karşılar noktasına indirgenmesine bakınca ben de vazgeçtim artık birşeylere itiraz etmekten.
çünkü ağzını açsan din düşmanı oluyorsun.
ezan ve dinle sıkıntısı olmayan hatta kendince inançlı biri olarak selalar beni ürkütüyor mesela. her selayı ölümün çok olmasına yoruyorum. o selayı dinledikten sonra tv de işler iyiye gidiyor denmesine inanamıyorum.
ama bunu söylesem allahsız, dinsiz damgası yerim diye dile getirmiyorum pek.
her selayı ölümün çok olmasına yoruyorum.
Sela aynı zamanda bayram namazı öncesi, Cuma namazı öncesi de okunur... Sen her selayı bayram say için ferah olsun. Ölüm için okunursa da bir rahmet dile için rahatlar...
Geçmiş olsun1 nisan gunu babamla temas sonucu ailecek covit olduk. 4nisan da test verdik pozitif cikti. Ben esim 2.5 yaşında kızım 50 günlük bebegim. 9 nisan gunu bebegimle hastaneye yattik. O gun test alindi ve iki gun sonra bebegim negatife dönmüştü 6 gun hastanede kaldik yine de gozlem amacli. Semptom yasamadik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?