- 25 Aralık 2007
- 2.186
- 8.433
- 683
Gerçekten süreci sizin gibi yaşıyorum, o kadar güzel anlatmışsınız ki.O sözü edilen diğer üye ben miyim diye merak ettim? Aslında herkes korkuyor tabi ki herkes kendi başetme yöntemini kendi geliştiriyor / geliştirecek. Ben arada çok saçma panik atakları geçirdim onlar da kontrolüm dışında üçüncü şahıslarla yaşadığım bazı durumlarda oldu ve evet burada içimi döktüm, eşimle evde yalnızız, eşim benim stresimden çok olumsuz etkileniyor, Ben burada yazdıkça rahatladım. Arada espri yaptım, Arada benden daha endişeli olan bir arkadaşı rahatlatırken kendim de rahatladım vs. Burası bana iyi geliyor, buradan bir sürü bilgi ediniyorum. Şu an dış dünya ile tek bağım burası, bir de facebook sayfam ve inanın facebook buradan çok daha moral bozucu laf aramızda.
Ben de bu virüsün kolay kolay bitmeyeceğini düşünenlerdenim ve gerek dünyada gerekse ülkemizdeki normalleşme süreci beni endişelendiriyor. Ancak ben kendimce "normalleştim" bana göre normalleşmek değiştiremeyeceğim şeyleri kabullenmekle başlıyor. Bu endişe verici normalleşme süreci elbetteki virüs bitmeden başlayacak mecburen. Bense kendi normalleşme sürecimi devam ettireceğim şöyle ki başlarda dışarıdan gelen herşeyi dezenfekte ederken yaşadığım stresi artık yaşamıyorum, çünkü bu duruma o kadar alıştım ki bu artık bana normal gelmeye başladı. Paketleri kolonyalamak, yıkamak içindekileri el değirmeden başka kaplara aktarmak vb benim normalim oldu, ve eskisi gibi yorucu da değil çünkü yapa yapa çok pratikleştim. Maske eldiven ve kalabalığa sokulmamak bana normal gelmeye başladı. Her işimi internet üzerinden halletmek, paraya dokunmamak, sık sık ellerimi ve bir kere giyip çıkardığım kıyafetlerimi yıkamak da öyle. Teknoloji sağolsun bu süreçte tanıdıklarla görüntülü konuşarak samimiyetimi bile geliştirdim. Doğum gününde eşim için en sevdiği mozaik pastayı yapıp onun için skyp üzerinden sürpriz bir doğum günü partisi düzenlemeyi planlıyorum. Daha önce insanlara gelip gitmek zor geliyor onları toplamak dert oluyordu oysa skyptan herkes katılır . Bu sene eve misafir kabul etmeyi düşünmüyorum. Plaja gitmeyeceğim. Evden çok mecbur olmadıkça çıkmayacağım. Elbette bir gün, ha bir yıl sonra ha 3 yıl sonra bu hastalığın bir aşısı tedavisi vb çıkacaktır çaresi bulunacaktır; ancak bu süreçte başka şeyden dolayı da ölebiliriz, hiçbir şeyin garantisi yok. Arada bir kontrolüm dışında şeyler olabilir tabi ki ve arada yine kafayı kırabilirim ama önemli olan kısa süreli kırıp sonra düzelmek diye düşünüyorum. Hepinizin beni anladığını da biliyorum ve anlaşılmak bana iyi geliyor.
Geçmiş olsun1 nisan gunu babamla temas sonucu ailecek covit olduk. 4nisan da test verdik pozitif cikti. Ben esim 2.5 yaşında kızım 50 günlük bebegim. 9 nisan gunu bebegimle hastaneye yattik. O gun test alindi ve iki gun sonra bebegim negatife dönmüştü 6 gun hastanede kaldik yine de gozlem amacli. Semptom yasamadik
Teşekkür ederim Allah razı olsun çok iyi geldi mesajınızHiç merak etmeyin. Emziriyor musunuz ? Emen çocuklar çok şanslı diye bi açıklama yapmışlardı. Anne sütü iyileşmeyi hızlandırıyormuş. Ayrıca yeni doğan bebeklerde bile maksimum 6 gün içinde iyileştikleri görülmüş. Test sonuçları 6 günün sonunda negatif olmuş. Kronik bi rahatsızlığı yoksa hepsi hafif geçirmiş.
Ben başvurdum çıktı ve yattı çevremde de çıkan çok var aslındayardim konularinda da buyuk sikintilar var pandemi destegi dediler basvuranlarin cogu 1.ve 2. fazdan faydalandiginiz icin kapsam disi sonucunu almis kimsede almamis ilk fazlardan yardim falan..ayni sekilde bankalara 6 ay ertemeli kredi basvurusu yapanlar 1 aya yakindir sonuclanmasini bekliyor anlamadim ben bu isi sorsak yardim yaptik denecek ama cogunluk sikayetci ulasmadigindan
Olumsuzu konuşalım.Çünkü çarşamba günü maske almaya gittiğimde herkes normal bir günmüş gibi yürüyordu.İnsanlar virüs ölüp bitiyor zannediyorlar sanırım,öyle bir şey yok.Herkeste bir yaz havası başlamış,bu kadar sıktık dişimizi biraz daha sıkıp yayılmasını çok yavaşlatabiliriz,ama insanlar anlamıyor herkes ''kurtulduk,çok az kaldı'' diye konuşunca.
Karşılığını Maddi olarak alıyor demeniz yanlış bilgi.normal maaşları neyse onu alıyorlar.1 asgari ücret kadar her personel adına bağış yapıldı korona yardım kampanyasina.Çalışanlarin hepsi büyük bir özveri ile çalışıyor.Ben acıyorum esnaflara. Kredi başvurusu yapılıyor öteleniyor destekleniyor ama 6 ay sonra ödenecek 1 ay geçti 5 ay sonra kşm ödeyebilecek. Bankalar kazanacak.
Halk bankası çalışanları akşam 11 e kadar çalışıyorlar kredi için. Tamam karşılığını maddi olrak alıyorlar çift ödenek ama hiçbir parada akşam evladına korkmadan sarılmakdan önemli olamaz.
5 ay sonra herkes batmaya başlayacak. Ekonomiyi nasıl canlandırabiliriz neler yapılabilir konuları verilmeli tvlerde . Yetti hala maske mi el yıkamamı muhabbetleri.
cikanlar var evet ama pandemi sosyal yardimi icin cikmayanlarin onceden yardim aldigi sebep olarak belirtilmis ama aslinda yok oyle birsey 6 ay ertelemli krediye basvurdum bende bekliyoruz hala heralde salgin bitince sonuclanirBen başvurdum çıktı ve yattı çevremde de çıkan çok var aslında
Mesaiye çift katı ödenek demek istedim yanlış yazmışım. Ama vurgulamak istediğim onların daha çok fedakarlıkta bulundukları . Akşam geç saatlere kadar mesai yaptıkları hemde böyle zor bir süreçte.Karşılığını Maddi olarak alıyor demeniz yanlış bilgi.normal maaşları neyse onu alıyorlar.1 asgari ücret kadar her personel adına bağış yapıldı korona yardım kampanyasina.Çalışanlarin hepsi büyük bir özveri ile çalışıyor.
Evet çok haklısınız devlet bankalarında çalışanlar inanılmaz bir tempoda çalışıyorlar, sadece uyumak için eve gidebiliyorlar.Küçük cocuklari olanlar göremiyorlar bile.Ama bu topikte bile bankacılarla ilgili argo tabirle konuşanlar var onlara da diyecek kelime bulamıyorum.Mesaiye çift katı ödenek demek istedim yanlış yazmışım. Ama vurgulamak istediğim onların daha çok fedakarlıkta bulundukları . Akşam geç saatlere kadar mesai yaptıkları hemde böyle zor bir süreçte.
Mutfaktayım izleyemedim ne diyo ne diyoErdoğan konuşuyor şu an TV'de.
Normalleşme planını açıklıyor.Mutfaktayım izleyemedim ne diyo ne diyo
Bende çok sevindim ya bunaldı çocuklar. En azından 2 saat yürüyüş yaptırırım kızımı.İlk müjdemiz; 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızadır. 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve dört saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz.
İlk uygulamayı da 10 Mayıs Pazar günü saat 11,00 - 15,00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz.
20 yaş altı için de bu esnemeyi iki grup halinde uygulayacağız.
0,14 yaş grubu hafta içinde 13 Mayıs çarşamba günü, yine 11 - 15 saatleri arasında yürüme mesafesiyle dışarı çıkarılabilecek.
15 - 20 yaş ise, 15 Mayıs cuma günü yine aynı şartlar ve saatlerde dışarı çıkabilecektir.
2 km mesafe koydu sanki benmi yanlis anladimBende çok sevindim ya bunaldı çocuklar. En azından 2 saat yürüyüş yaptırırım kızımı.
Parka fln yoğunluk olur die gene götüremem de en azından yeşillikte koşmak yürümek iyi gelecektir
Km i bilmiyorumda. Yürüme mesafesi içerisinde dediğini duydum. Yani yakın yürüyerek gidilebilir yerlere çıkacağız.2 km mesafe koydu sanki benmi yanlis anladim
aynen bekledigim haber buydu:) cocuklara iyi gelecek bahar havalarindan faydalanmalari lazimBende çok sevindim ya bunaldı çocuklar. En azından 2 saat yürüyüş yaptırırım kızımı.
Parka fln yoğunluk olur die gene götüremem de en azından yeşillikte koşmak yürümek iyi gelecektir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?