bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Gerçekten süreci sizin gibi yaşıyorum, o kadar güzel anlatmışsınız ki. Zaman zaman buraya girip okuyunca rahatlıyorum. İlk günler burada "kaygı bozukluğu olan insanlar burayı okumasın" diyenler bile vardı. Yaşamayan bilemez normal zamanda bile bazı şeyler benim için kalp çarpıntısı yapan düzeyde kaygı verici iken ben bu süreçte bu kaygılarla yalnız olmadığımı, haksız olmadığımı daha çok hissettiğim için çaresizlik hissim azaldı.

Geçmiş olsun Çok seviniyorum ben böyle örnekler görünce. Hepimize çok ağır geçirecekmişiz gibi geliyor,inanılmaz panik yapabiliyoruz. İnşallah etkisi azalmıştır da herkes septomsuz geçirir gider bu illet.

Teşekkür ederim Allah razı olsun çok iyi geldi mesajınız

Ben başvurdum çıktı ve yattı çevremde de çıkan çok var aslında

Ben acıyorum esnaflara. Kredi başvurusu yapılıyor öteleniyor destekleniyor ama 6 ay sonra ödenecek 1 ay geçti 5 ay sonra kşm ödeyebilecek. Bankalar kazanacak.
Halk bankası çalışanları akşam 11 e kadar çalışıyorlar kredi için. Tamam karşılığını maddi olrak alıyorlar çift ödenek ama hiçbir parada akşam evladına korkmadan sarılmakdan önemli olamaz.
5 ay sonra herkes batmaya başlayacak. Ekonomiyi nasıl canlandırabiliriz neler yapılabilir konuları verilmeli tvlerde . Yetti hala maske mi el yıkamamı muhabbetleri.

Hayatın yavaş yavaş normale dönmesi gerekiyor. Bazı firmalar kapanmadı çalışmaya devam etti. Bazı sektörlerde yavaş yavaş açılmalı. Kademeli olark hayata başlamamız gerekicek aksi durumda kriz daha çok tahrip edecek bizi.

Yok ya geçen ay da böyleydi. Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse ülkenin çoğunluğunun hastalığı tam olarak ciddiye almadığını düşünüyorum süreç boyunca. Hâlâ da böyle. Maskesini burnu açık takan mı dersin, market sırasında dibinde duran mı. Apartmanımdaki çocuklar hâlâ birbirlerine gidip oyun oynuyorlar, yaşlı teyzeler amcalar çocuklarını iftara çağırıyorlar. Bunun sebeplerinden birisi eksik ve yanlış bilgilenmek, ikincisi de "Başımıza gelecekse çekeriz ne yapalım" diye düşünüp önlem almamak.

Karşılığını Maddi olarak alıyor demeniz yanlış bilgi.normal maaşları neyse onu alıyorlar.1 asgari ücret kadar her personel adına bağış yapıldı korona yardım kampanyasina.Çalışanlarin hepsi büyük bir özveri ile çalışıyor.

Ben başvurdum çıktı ve yattı çevremde de çıkan çok var aslında
cikanlar var evet ama pandemi sosyal yardimi icin cikmayanlarin onceden yardim aldigi sebep olarak belirtilmis ama aslinda yok oyle birsey 6 ay ertelemli krediye basvurdum bende bekliyoruz hala heralde salgin bitince sonuclanir

Mesaiye çift katı ödenek demek istedim yanlış yazmışım. Ama vurgulamak istediğim onların daha çok fedakarlıkta bulundukları . Akşam geç saatlere kadar mesai yaptıkları hemde böyle zor bir süreçte.

Evet çok haklısınız devlet bankalarında çalışanlar inanılmaz bir tempoda çalışıyorlar, sadece uyumak için eve gidebiliyorlar.Küçük cocuklari olanlar göremiyorlar bile.Ama bu topikte bile bankacılarla ilgili argo tabirle konuşanlar var onlara da diyecek kelime bulamıyorum.

İlk müjdemiz; 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızadır. 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve dört saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz.

İlk uygulamayı da 10 Mayıs Pazar günü saat 11,00 - 15,00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz.

20 yaş altı için de bu esnemeyi iki grup halinde uygulayacağız.

0,14 yaş grubu hafta içinde 13 Mayıs çarşamba günü, yine 11 - 15 saatleri arasında yürüme mesafesiyle dışarı çıkarılabilecek.

15 - 20 yaş ise, 15 Mayıs cuma günü yine aynı şartlar ve saatlerde dışarı çıkabilecektir.

Bende çok sevindim ya bunaldı çocuklar. En azından 2 saat yürüyüş yaptırırım kızımı.
Parka fln yoğunluk olur die gene götüremem de en azından yeşillikte koşmak yürümek iyi gelecektir

Bende çok sevindim ya bunaldı çocuklar. En azından 2 saat yürüyüş yaptırırım kızımı.
Parka fln yoğunluk olur die gene götüremem de en azından yeşillikte koşmak yürümek iyi gelecektir
2 km mesafe koydu sanki benmi yanlis anladim

aynen bekledigim haber buydu:) cocuklara iyi gelecek bahar havalarindan faydalanmalari lazim

çocuklara sokaga cikma izini verildi belirli gunlerde ama bu gunler de herkesin cocugu sokakta olacak ve daha risk olmayacak mi?
belki tasiyici olan bir cocuk olacak iclerinde yada benim cocugum belki tasiyici.
cocuklar illaki birlikte oynamak isteyecekler 2 km alan mesafesi koydular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…