bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
gecenlerde bir ulkede viruse 60 derece isi uyguladiklarini ve cogalmaya devam ettigini gordunlerini soylediler.
yaz aylarinda gececek olsa suan sicak olan ulkelerde gorulmemesi gerekmezmiydi

Görülür, çünkü oraya gelip yayıldı virüs. Yani tam anlatamamış olabilirim ama bir taşıyıcı getirip o bölgeye yaydı, doğal yollarla oluşmadı. Yazın ben de tamamen biteceğini düşünmüyorum ama insanlar dipdibe kapalı alanlarda olmayacağı, daha çok açık havada olacağı ve nem yoğunluğu artacağı için yayılımın bir derece duracağını düşünüyorum. Umarım düşündüğüm gibi olur.

Sakıncası yoksa hangi ildesiniz. Ben de en yoğun illerden olan İzmirdeyim de merak ettim.

Aynen.cok yeni birsey ve her kafadan bir ses cikiyor.hem cok sey biliniyor hem hic bir sey bilinmiyor.tam bir muamma.benim en iyi niyetli duam sars gibi yaz mevsimiyle birlikte defolup gitsin

SARS üzerine ilk çalışmaları yapan bir bilim insanı da dünya genelinde Haziran sonuna doğru kaybolur falan demişti tabi iyi niyetli ama boş bir tahmin mi orasını bilmiyorum. Yine de tüm dünyadaki bilim insanları uğraştığı için en azından aşısı geliştirilmese bile etkili ilaçların kullanımının yaygınlaşacağını düşünüyorum ben de. İyi düşünelim iyi olsun ama temkini elden bırakmamak kaydıyla. :)

Internette bi haber sitesinde ( yalan haber gibi geldi bana )
Doktorlarin virüs için sadece kendilerinin kullandigi bir ilaç varmış
Buna pek inanmadim gerçi
Öyle olsaydi bu kadar hayatını kaybeden saglik çalışanı olur muydu ?

yani viruslu bir tasiyici atiyorum avusturyaya gitmemis olsaydi virus oranin hava sartlarinda buyuk oranda yasayamayacak ve insanada bulasamayacakti ama insandan insana bulastigi icin goruldumu demek istediniz

Öyle bir şey yok da ilk başlarda kendi kendine deneysel tedavi uygulayan sağlık çalışanları vardı. Şu an belli bir protokol var onu takip ediyorlar.

Sars bu kadar bulasici degildi ama o da hic affetmiyordu namussuz.

yani viruslu bir tasiyici atiyorum avusturyaya gitmemis olsaydi virus oranin hava sartlarinda buyuk oranda yasayamayacak ve insanada bulasamayacakti ama insandan insana bulastigi icin goruldumu demek istediniz

Yani, evet. İnsandan insana damlacık yoluyla bulaşıyor ya. Virüs de haliyle aaa burası sıcakmış ben öleyim demiyor. Ama bence sıcak ve nemin etkisini virüsün varlığı ya da yokluğunda değil de yayılımda göreceğiz.

Sars bu kadar bulasici degildi ama o da hic affetmiyordu namussuz.

Evet zaten COVID-19'un sıkıntısı bu. Çok çok bulaşıcı ama asemptomatik şekilde atlatan insanların sayısını tam bilmesek de var olduklarını bildiğimiz için düşündüğümüzden daha az tehlikeli olduğu tahmin ediliyor. Ha bu demek değil ki herkes asemptomatik ve rahat bir şekilde atlatır, öyle olmuyor. Dikkat etmek gerekiyor.

Ben CHP ye hiç oy vermedim. Eğer istifa ettirmek istiyorsanız; oy vermeyerek istifa ettirteceksiniz. Geldiği günden beri yaptığı yanlışlarla kendini kadrolu muhalefet partisi yaptı.
Tek sorun oy vermemek olsa şimdiye kadar çoktan gitmiş olması gerekirdi.2010 senesinden beri o koltukta oturduğuna göre tek sorun o olmasa gerek.Chp ye oy verdiğim kanısına nereden vardınız bilemiyorum ama ben uzun zamandır kendilerine oy vermiyorum.Sonuçta şu anda iktidarda olan partinin bu kadar zamandır başımızda olmasının nedenlerinden birtanesi de karşısında güçlü bir muhalefet olmadığı içindir.

İyi geceler kızlar,

Benim kafama takılan bir soru var. Şimdi adını hatırlayamadım ama göğüs hastalıkları uzmanı corona ya yakalanıp yoğun bakımda iyileşiyor. Neyseki bu doktor annesiyle yasadigi halde annesine bulasmiyor.

Ama bazen de hiçbir iletişimde olmayan yaşlıların coronayi kaptigini duyuyoruz. Sadece markete gittiğini söylüyorlar ya da eve alışveriş için geldiklerini..

Birinci durumda ise doktor olduğu için mutlaka dikkatli olmuştur. Bu da demektir ki bu virüs bazı kurallara uyuldugunda kolay kolay bulaşan bir virüs değil.

İkinci durumda da kurallara uyulmasina rağmen hala bulasiyorsa bu virüs her türlü bulaşabiliyor.

Üçüncü durum bu virüslerin yoğunluk oranı aynı değil. Kişilerde o yüzden değişiklik gösteriyor.

Ben birinci duruma daha çok inanmak istiyorum. İkinci durumda kurallara uyuldugu düşünüldüğü halde uyulmama ihtimali de var.

Kafamda deli durumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…