bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Ben genel olarak söyledim. Size mahsus değildi. Hem şikayet ediyorlar; hem de o kişiye neredeyse tapınıyorlar. Yaptıkları evin hizmetçisine hizmet etmek gibi bir aptallıktır.

Bilinmeyen bir düşman var ve onla mücadele ediliyor.
Sanırım bu virüs genlere göre hareket ediyor. Mesela başka bir virüs olan aids; Afrika ve Amerika ırklarını kırıp geçerken; Türk ve başka ırkları yavaş yavaş etkisine almaktadır.

Bahsettiğim durumlar Turkiyede ama. Aynı aileden başkalarına bulasmadigini bdv de bile okuyoruz. Bagisiklik bana geçerli bir cevap gibi gelmiyor. Bağışıklık hastalığın bulaştığı durumlarda devreye girmiyor mu? Negatif çıktıklarını kendileri söylüyor. Hastalıgin bulasmamasinin başka bir sebebi olabilir ama ne? Beslenme biçimleri( vegan beslenme), sigara içilmesi, daha önce olunan aşılar vs vs. Ben başlangıç aşamasını merak ediyorum.

Ben başta söyleyim ben hekim değilim.
Mesela sigara içme olayını yazmışınız. Fransa da bir doktorun verilerine göre; hastaların virüslü olanların sigara içenlerdeki oranı %3 olduğunu belirtmektedir. Yine başka ülkelerde aynı ortamda yaşayanlarda (ev, işyeri, fabrika gibi) sigara içenlerde virüs görülmezken; sigara içmeyenlerde görüldüğü belirtilmektedir. İlginç!!

Bir de benim görüşüm; bu virüs kışdan beri vardı. Birçok kişide sonbahar ve kış da oldukları grip hastalığının öksürüğü daha geçmedi. Bu kış sadece benim tanıdığım 3 kişi vefat etti. Üçüne de zatürre teşhisi konmuş yoğun bakıma kaldırılmış. Ancak solunum güçlüğü yanında ishal gibi sindirim problemleri vardı.
Trump ın dediği gibi bilinmeyen düşmanla mücadele ediliyor..

Kurallar derken , benim şimdiye kadar dinlediğim, izlediğim ,okuduğum bütün bu konuda kendimce kafam daha çok su bilgilere yatıyor kendimce tabi;
Bu virüs ya da dünyada hiç bir virüs , öyle 1.5 m yada 3 m atlamaz zıplamaz havada asılı kalmazmış . Sadece yakın temasda hapşırmak , öksürmek .
Yiyeceklerden geçmeyeceği , Eve gelen kargolardan , paketlerden geçmeyeceği konusunda artık daha inancim yüksek .
Bakteri olmadığı icin , normal sabunla ellerimizi dezenfekte etmek yeterli.
Bugüne kadar , aldığımız alışverişler paketlerini bekletip dezenfekte etmiyorum artık. Tabi bu benim görüşüm

Bir de su söyleniliyor, demişsin ya aynı aileden bazısı pozitif bazısı negatif çıkıyor .Normal grip asısı olduğun zaman ,covid-19 yapılan testte bu aşının içeriği senin vücudunda dolaştığı müddetçe , Covid-19 pozitif çıkması yüksek

4 buçuk ve 2 buçuk yaşında çocuklarımız var bir gün büyüğü artık yalvarmaya başladı anne eve kapandık noluuur dışarı çıkalım
sonra eşim ekmek aldı geldi bir gün parkta 5-6 çocuk vardı dedi
Marketler insan dolu dedi
bunları duymak beni öfkelendiriyor
evinde oturan ve tüm zorlukları ile birlikte durumun düzelmesini bekleyen bizler keyiften mi evde oturuyoruz
bu şekilde sorumsuz hareket edenler sebebiyle süreç uzayacak diye endişeliyim

Daha geçen bir yazı okumuştum, Uk de Afrikalılar ve Asyalılar dan yakalanan ve ölen kişi sayısı daha çokmus .

Bu araştırmayı sigara şirketleri mi yapmis. Aşıyı da onlar bulacak göreceksiniz :)

Sigara tek bir parametre değildir onunla paralel başka değişkenler vardır. Bazı hastalar coronayi yenmesine rağmen başka organlarda görülen tahribattan dolayı vefat ediyor. Sigaranın da bariz akciğer olan zararı biliniyor. Sigarayı savunamayacagim o yüzden :) yine de yapılan araştırmalara saygım var doğru olduklarını kabul edelim. Sigara içilmesi de bir etken diyelim.

Virüsün kıştan beri olduğu konusunda sana katılıyorum. Kimi farketmeden geçirmiş bile olabilir. Hatta biz de olabiliriz.

Yine de şu başlangıç aşamasını ve virüsün kimleri neye göre seçtiğini cok merak ediyorum.

Trump a kalsak damardan dezenfektan enjekte etmemiz gerek.:)

ah Allah'ım şuan havalara uçabilirim
Benim de iki tane
yeşillik çok yok ama yürüyüş için çıkarız koşarız gezeriz inşallah

Bahsetttigim hastalar agir geçiren ve hastaneye yatış yapan hastalar. Kiminin dedesi geçirirken evdekiler negatif çıkıyor ve yatış gerekmiyor., Örneğin evin babaannesi.

Yasadigim sehirde hastahane acilmisti yani 2 buyuk hastahane vardi biri kapanmis normal hasta kabulune baslamis arkadasim calisoyordu durumu ogrenip yazarım

Bahsetttigim hastalar agir geçiren ve hastaneye yatış yapan hastalar. Kiminin dedesi geçirirken evdekiler negatif çıkıyor ve yatış gerekmiyor., Örneğin babaannesi.
Ben sadece şunu duymuştum. Aynı ailede genetik olarak çocuklar ya babaya ya anneye çekiyorlarmış. Doktor tv de şöyle söylemişti; anneye bulaşmayan baba ve 2 oğlunun ağır atlattığı, ya da babaya bulaşmayıp anne ve çocukların ağır atlattığını görüyoruz. Hatta ailede malesef 3 kişi ölüyor ve yalnız kalan ebeveyn negatif çıkabiliyor demişti. Demek ki ya anneden ya babadan genetik olarak bulaşıklığın çabuk olacağı bir tarafa çekiyoruz. Bir tarafa da bulaşmıyor bir şekilde.

gecenlerde bir ulkede viruse 60 derece isi uyguladiklarini ve cogalmaya devam ettigini gordunlerini soylediler.
yaz aylarinda gececek olsa suan sicak olan ulkelerde gorulmemesi gerekmezmiydi
Sanırım mesele ısı ile ilgili değil ama güneşin UV ışınlarına belli bir süreden sonra dayanmıyormuş, onlar da yazın açık havada daha yoğun olur.

Ben de sizin kadar endişeliyim. Ancak hekimlerimiz büyük bir özveriyle, canla başla çalışıyorlar. Yoğun bakımdaki hasta sayısının azalması da bu yüzden. Onlar bu kadar donanımlı ve özverili olmasa halimiz çok çok çok fenaydı. Keşke insanlar sağlık çalışanlarının çabasını anlasa, eşlerini, çocuklarını günlerce göremediklerini, hasret gideremediklerini bilseler. İslam dünyası için önemli olan şu günlerde özellikle haklarını nasıl öderiz bu insanların diye ekstra düşünmek lazım bu kadar gevşek davranmak yerine.

Bahsetttigim hastalar agir geçiren ve hastaneye yatış yapan hastalar. Kiminin dedesi geçirirken evdekiler negatif çıkıyor ve yatış gerekmiyor., Örneğin evin babaannesi.
Dedenin kronik başka ağır hastalıkları vardır bu yüzden ağır geçirmiştir . Babaanneyle de artık o yaştan sonra ayrı yatıyordur solunum yoluyla geçirmemiştir valla tamamen artık kafa karışıklığı Çin bilmecesi

Bugün Mehmet Ceyhan’dan daha önce ondan da duymadığım bir şey duydum. Diyorlar ya toplumun yüzde 60 ı enfekte olursa, virüs bulaşıcılığını kaybedecek. Mehmet hoca dedi ki; 84 milyonun yüzde 60 ını düşünmeyin. 65 yaş üstü ve 20 yaş altını biz toplumdan aldık. Onları ve evden hiç çıkmayanları, çalışmayanları toplumdan çıkarın. Geriye yani dışarda kalanların yüzde 60 ı enfekte olursa bağışıklık kazanılır dedi. Bu da çok az bir rakam ediyor, test yaptırmayıp pozitif olanları sayarsak az kaldı diyebiliriz. Sunucu da böyle söyledi.
Ama sonra 65 yaş ve 20 yaşı da topluma dahil edeceğiz. Virüs onları tanımayacak mı acaba hasta etmek için?

Bu konu benim de kafamı karıştırıyor bağışıklıkla virüs insan vücudunu hasta etmeyip birlikte yaşamaya mı başlayacak yoksa hastalık bulaşmayan biri nasıl bağışıklık kazanmış olacak, anlatabildim mi bilmiyorum ama.

Bence burda bizim anlamadığımız, bilimin bildiği bir şey var. Ama siz sanırım yanlış anladınız ya da ben yanlış anlattım. Kişi bağışıklık kazanmıyor bu yöntemde. Virüs toplumun yüzde 60 ını enfekte edip, bulaştırıcılığını ve öldürücülüğünü yitiriyormuş. Demek ki her virüsün özelliği bu.
Yani artık evde kalan 65 yaş üstüne bulaşmayacak. O güç virüste olmayacak. Uzun bir süreç ama kesin çözüm dedi Mehmet hoca. Eğer cidden sadece dışardakilerin yüzde 60 ı yeterli ise belki de geldik o noktaya. Ama dünya bazında düşününce ne yüzde 60 mış diyorum. Bulaşa bulaşa kaybetmedi gitti gücünü.

Ben tam anlamamıştım şimdiki yorumunuzla daha iyi anladım teşekkür ederim. Evet gerçekten çok güçlü bir virüsmüş ne çok yayıldı inşallah artık sonuna gelmişizdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…