Şeb-i Aruza geldim bu sene.Konya gördüğüm en düzenli şehirlerden birtanesi güzel Konya’ya selamlarBuna sevindim.Bende Konya
Tek sorun oy vermemek olsa şimdiye kadar çoktan gitmiş olması gerekirdi.2010 senesinden beri o koltukta oturduğuna göre tek sorun o olmasa gerek.Chp ye oy verdiğim kanısına nereden vardınız bilemiyorum ama ben uzun zamandır kendilerine oy vermiyorum.Sonuçta şu anda iktidarda olan partinin bu kadar zamandır başımızda olmasının nedenlerinden birtanesi de karşısında güçlü bir muhalefet olmadığı içindir.
Bilinmeyen bir düşman var ve onla mücadele ediliyor.İyi geceler kızlar,
Benim kafama takılan bir soru var. Şimdi adını hatırlayamadım ama göğüs hastalıkları uzmanı corona ya yakalanıp yoğun bakımda iyileşiyor. Neyseki bu doktor annesiyle yasadigi halde annesine bulasmiyor.
Ama bazen de hiçbir iletişimde olmayan yaşlıların coronayi kaptigini duyuyoruz. Sadece markete gittiğini söylüyorlar ya da eve alışveriş için geldiklerini..
Birinci durumda ise doktor olduğu için mutlaka dikkatli olmuştur. Bu da demektir ki bu virüs bazı kurallara uyuldugunda kolay kolay bulaşan bir virüs değil.
İkinci durumda da kurallara uyulmasina rağmen hala bulasiyorsa bu virüs her türlü bulaşabiliyor.
Üçüncü durum bu virüslerin yoğunluk oranı aynı değil. Kişilerde o yüzden değişiklik gösteriyor.
Ben birinci duruma daha çok inanmak istiyorum. İkinci durumda kurallara uyuldugu düşünüldüğü halde uyulmama ihtimali de var.
Kafamda deli durumlar.
Bilinmeyen bir düşman var ve onla mücadele ediliyor.
Sanırım bu virüs genlere göre hareket ediyor. Mesela başka bir virüs olan aids; Afrika ve Amerika ırklarını kırıp geçerken; Türk ve başka ırkları yavaş yavaş etkisine almaktadır.
Ben başta söyleyim ben hekim değilim.Bahsettiğim durumlar Turkiyede ama. Aynı aileden başkalarına bulasmadigini bdv de bile okuyoruz. Bagisiklik bana geçerli bir cevap gibi gelmiyor. Bağışıklık hastalığın bulaştığı durumlarda devreye girmiyor mu? Negatif çıktıklarını kendileri söylüyor. Hastalıgin bulasmamasinin başka bir sebebi olabilir ama ne? Beslenme biçimleri( vegan beslenme), sigara içilmesi, daha önce olunan aşılar vs vs. Ben başlangıç aşamasını merak ediyorum.
Kurallar derken , benim şimdiye kadar dinlediğim, izlediğim ,okuduğum bütün bu konuda kendimce kafam daha çok su bilgilere yatıyor kendimce tabi;İyi geceler kızlar,
Benim kafama takılan bir soru var. Şimdi adını hatırlayamadım ama göğüs hastalıkları uzmanı corona ya yakalanıp yoğun bakımda iyileşiyor. Neyseki bu doktor annesiyle yasadigi halde annesine bulasmiyor.
Ama bazen de hiçbir iletişimde olmayan yaşlıların coronayi kaptigini duyuyoruz. Sadece markete gittiğini söylüyorlar ya da eve alışveriş için geldiklerini..
Birinci durumda ise doktor olduğu için mutlaka dikkatli olmuştur. Bu da demektir ki bu virüs bazı kurallara uyuldugunda kolay kolay bulaşan bir virüs değil.
İkinci durumda da kurallara uyulmasina rağmen hala bulasiyorsa bu virüs her türlü bulaşabiliyor.
Üçüncü durum bu virüslerin yoğunluk oranı aynı değil. Kişilerde o yüzden değişiklik gösteriyor.
Ben birinci duruma daha çok inanmak istiyorum. İkinci durumda kurallara uyuldugu düşünüldüğü halde uyulmama ihtimali de var.
Kafamda deli durumlar.
Bir de su söyleniliyor, demişsin ya aynı aileden bazısı pozitif bazısı negatif çıkıyor .Normal grip asısı olduğun zaman ,covid-19 yapılan testte bu aşının içeriği senin vücudunda dolaştığı müddetçe , Covid-19 pozitif çıkması yüksekBahsettiğim durumlar Turkiyede ama. Aynı aileden başkalarına bulasmadigini bdv de bile okuyoruz. Bagisiklik bana geçerli bir cevap gibi gelmiyor. Bağışıklık hastalığın bulaştığı durumlarda devreye girmiyor mu? Negatif çıktıklarını kendileri söylüyor. Hastalıgin bulasmamasinin başka bir sebebi olabilir ama ne? Beslenme biçimleri( vegan beslenme), sigara içilmesi, daha önce olunan aşılar vs vs. Ben başlangıç aşamasını merak ediyorum.
4 buçuk ve 2 buçuk yaşında çocuklarımız var bir gün büyüğü artık yalvarmaya başladı anne eve kapandık noluuur dışarı çıkalımYok ya geçen ay da böyleydi. Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse ülkenin çoğunluğunun hastalığı tam olarak ciddiye almadığını düşünüyorum süreç boyunca. Hâlâ da böyle. Maskesini burnu açık takan mı dersin, market sırasında dibinde duran mı. Apartmanımdaki çocuklar hâlâ birbirlerine gidip oyun oynuyorlar, yaşlı teyzeler amcalar çocuklarını iftara çağırıyorlar. Bunun sebeplerinden birisi eksik ve yanlış bilgilenmek, ikincisi de "Başımıza gelecekse çekeriz ne yapalım" diye düşünüp önlem almamak.
Daha geçen bir yazı okumuştum, Uk de Afrikalılar ve Asyalılar dan yakalanan ve ölen kişi sayısı daha çokmus .Ben genel olarak söyledim. Size mahsus değildi. Hem şikayet ediyorlar; hem de o kişiye neredeyse tapınıyorlar. Yaptıkları evin hizmetçisine hizmet etmek gibi bir aptallıktır.
Bilinmeyen bir düşman var ve onla mücadele ediliyor.
Sanırım bu virüs genlere göre hareket ediyor. Mesela başka bir virüs olan aids; Afrika ve Amerika ırklarını kırıp geçerken; Türk ve başka ırkları yavaş yavaş etkisine almaktadır.
Bu araştırmayı sigara şirketleri mi yapmis. Aşıyı da onlar bulacak göreceksiniz :)Ben başta söyleyim ben hekim değilim.
Mesela sigara içme olayını yazmışınız. Fransa da bir doktorun verilerine göre; hastaların virüslü olanların sigara içenlerdeki oranı %3 olduğunu belirtmektedir. Yine başka ülkelerde aynı ortamda yaşayanlarda (ev, işyeri, fabrika gibi) sigara içenlerde virüs görülmezken; sigara içmeyenlerde görüldüğü belirtilmektedir. İlginç!!
Bir de benim görüşüm; bu virüs kışdan beri vardı. Birçok kişide sonbahar ve kış da oldukları grip hastalığının öksürüğü daha geçmedi. Bu kış sadece benim tanıdığım 3 kişi vefat etti. Üçüne de zatürre teşhisi konmuş yoğun bakıma kaldırılmış. Ancak solunum güçlüğü yanında ishal gibi sindirim problemleri vardı.
Trump ın dediği gibi bilinmeyen düşmanla mücadele ediliyor..
ah Allah'ım şuan havalara uçabilirimBüyük çocuklar için tehlikeli olabilir tabi arkadaşlarıyla oynamak isterler. Kızım 2 buçuk yaşında benle çıkıcak çocuklara karışmıycaz bakalım inş sorun olmaz. Genede yoğun yerlere girmem. Yürüyüş alanı var burda oraya gider yürütürüm kalabalığa girmeyiz.
Bahsetttigim hastalar agir geçiren ve hastaneye yatış yapan hastalar. Kiminin dedesi geçirirken evdekiler negatif çıkıyor ve yatış gerekmiyor., Örneğin evin babaannesi.Bir de su söyleniliyor, demişsin ya aynı aileden bazısı pozitif bazısı negatif çıkıyor .Normal grip asısı olduğun zaman ,covid-19 yapılan testte bu aşının içeriği senin vücudunda dolaştığı müddetçe , Covid-19 pozitif çıkması yüksek
Ben sadece şunu duymuştum. Aynı ailede genetik olarak çocuklar ya babaya ya anneye çekiyorlarmış. Doktor tv de şöyle söylemişti; anneye bulaşmayan baba ve 2 oğlunun ağır atlattığı, ya da babaya bulaşmayıp anne ve çocukların ağır atlattığını görüyoruz. Hatta ailede malesef 3 kişi ölüyor ve yalnız kalan ebeveyn negatif çıkabiliyor demişti. Demek ki ya anneden ya babadan genetik olarak bulaşıklığın çabuk olacağı bir tarafa çekiyoruz. Bir tarafa da bulaşmıyor bir şekilde.Bahsetttigim hastalar agir geçiren ve hastaneye yatış yapan hastalar. Kiminin dedesi geçirirken evdekiler negatif çıkıyor ve yatış gerekmiyor., Örneğin babaannesi.
Sanırım mesele ısı ile ilgili değil ama güneşin UV ışınlarına belli bir süreden sonra dayanmıyormuş, onlar da yazın açık havada daha yoğun olur.gecenlerde bir ulkede viruse 60 derece isi uyguladiklarini ve cogalmaya devam ettigini gordunlerini soylediler.
yaz aylarinda gececek olsa suan sicak olan ulkelerde gorulmemesi gerekmezmiydi
4 buçuk ve 2 buçuk yaşında çocuklarımız var bir gün büyüğü artık yalvarmaya başladı anne eve kapandık noluuur dışarı çıkalım
sonra eşim ekmek aldı geldi bir gün parkta 5-6 çocuk vardı dedi
Marketler insan dolu dedi
bunları duymak beni öfkelendiriyor
evinde oturan ve tüm zorlukları ile birlikte durumun düzelmesini bekleyen bizler keyiften mi evde oturuyoruz
bu şekilde sorumsuz hareket edenler sebebiyle süreç uzayacak diye endişeliyim
Dedenin kronik başka ağır hastalıkları vardır bu yüzden ağır geçirmiştir . Babaanneyle de artık o yaştan sonra ayrı yatıyordur solunum yoluyla geçirmemiştirBahsetttigim hastalar agir geçiren ve hastaneye yatış yapan hastalar. Kiminin dedesi geçirirken evdekiler negatif çıkıyor ve yatış gerekmiyor., Örneğin evin babaannesi.
Bu konu benim de kafamı karıştırıyor bağışıklıkla virüs insan vücudunu hasta etmeyip birlikte yaşamaya mı başlayacak yoksa hastalık bulaşmayan biri nasıl bağışıklık kazanmış olacak, anlatabildim mi bilmiyorum ama.Bugün Mehmet Ceyhan’dan daha önce ondan da duymadığım bir şey duydum. Diyorlar ya toplumun yüzde 60 ı enfekte olursa, virüs bulaşıcılığını kaybedecek. Mehmet hoca dedi ki; 84 milyonun yüzde 60 ını düşünmeyin. 65 yaş üstü ve 20 yaş altını biz toplumdan aldık. Onları ve evden hiç çıkmayanları, çalışmayanları toplumdan çıkarın. Geriye yani dışarda kalanların yüzde 60 ı enfekte olursa bağışıklık kazanılır dedi. Bu da çok az bir rakam ediyor, test yaptırmayıp pozitif olanları sayarsak az kaldı diyebiliriz. Sunucu da böyle söyledi.
Ama sonra 65 yaş ve 20 yaşı da topluma dahil edeceğiz. Virüs onları tanımayacak mı acaba hasta etmek için?
Bence burda bizim anlamadığımız, bilimin bildiği bir şey var. Ama siz sanırım yanlış anladınız ya da ben yanlış anlattım. Kişi bağışıklık kazanmıyor bu yöntemde. Virüs toplumun yüzde 60 ını enfekte edip, bulaştırıcılığını ve öldürücülüğünü yitiriyormuş. Demek ki her virüsün özelliği bu.Bu konu benim de kafamı karıştırıyor bağışıklıkla virüs insan vücudunu hasta etmeyip birlikte yaşamaya mı başlayacak yoksa hastalık bulaşmayan biri nasıl bağışıklık kazanmış olacak, anlatabildim mi bilmiyorum ama.
Ben tam anlamamıştım şimdiki yorumunuzla daha iyi anladım teşekkür ederim. Evet gerçekten çok güçlü bir virüsmüş ne çok yayıldı inşallah artık sonuna gelmişizdir.Bence burda bizim anlamadığımız, bilimin bildiği bir şey var. Ama siz sanırım yanlış anladınız ya da ben yanlış anlattım. Kişi bağışıklık kazanmıyor bu yöntemde. Virüs toplumun yüzde 60 ını enfekte edip, bulaştırıcılığını ve öldürücülüğünü yitiriyormuş. Demek ki her virüsün özelliği bu.
Yani artık evde kalan 65 yaş üstüne bulaşmayacak. O güç virüste olmayacak. Uzun bir süreç ama kesin çözüm dedi Mehmet hoca. Eğer cidden sadece dışardakilerin yüzde 60 ı yeterli ise belki de geldik o noktaya. Ama dünya bazında düşününce ne yüzde 60 mış diyorum. Bulaşa bulaşa kaybetmedi gitti gücünü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?