bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Rusya atağa kalkmış, 7.sıradan 8'e gerilemişiz
Günlük vaka çok fazla orda da, görünüşe göre daha pike ulaşmamışlar

Ben bugün ilk bes maskemi aldım. Telsiz maskeler. Aklıma geldi de bazen baskın yapılıyor merdiven altı maske yapan yerlere. O maskeler kamu yararına kullanılıyor diye haber geçmişti.Telsiz olsun ama en azından hijyenik olsun diyesi geliyor insanın.

tel diyince aklima geldj.
annem terzide kendine maske diktirmis telsiz haliyle. kızımın şönillerinden gonderdim onlari dikiyor tekrar maskenin burun kismina
olurda ihtiyaciniz olursa aklinizda olsun.
firin posetlerinin icindeki baglama telleride olur.

Vakalar dünya çapında düşüşe geçti. Her ne kadar ekonomi düşünülup avm ler kuaförler vb. yerler açılsa da artık her bireyin kendi önlemini alma vakti. Oflayip puflamaya gerek yok çünkü biz elimizden geleni yapıp evde kaldık. Bir kesim bunu yapmıyor olsa da maalesef elimizden bu kadarı geliyor. O yüzden tehlikenin hala geçmediği varsayilip mümkün olduğu kadar evde kalınması. Maske, sosyal mesafe gibi kurallara uyulmali. Umarım bu ikinci dalgalar hiç gelmeden virüsün gideceği tutar.

ben 2 aydir sadece 2 kez cikardim ama artik dayanamiyor havanin iyi oldugu bir gunu secip yarim saat bahcede bisiklet surdurup iceri aliyorum.
dun uyu uyan seni bahceye cikarayim dedim cocuk heyecandan uyuyamadi oglen uykusuna
Her zaman söylerim. Hayatın acılarını en çok çocuklar çekiyor diye. Kıyamam uyuyamadı ha!

İtalya’da karantina kalktı. Ben şunu da merak ettim, geçen haftalarda günde 1000 kişiye yakın ölüm olan İtalya’da bugün 236 kişi ölmüş. Acaba yaşlı nufusun çoğu öldüğü için mi azaldı ölümler, yoksa kurallara çok mu sık uydular (belediye başkanları azarlıyordu artık gerçi, uymadıklarını söylüyordu), yoksa virüs gerçekten peak noktasından sonra etkisini mi düşürüyor? Bunu bi araştırıverseler ya.

Gönderdigim linkte de yazıyor bir salgın iki üç ay sürebilir diye. Sanırım birinci dalganın ortalarına gelindi hafiflemeye başladı. Bence havaların etkisi de var. Her ne kadar etkisi yok, sıcak ülkelerde de görünüyor dense de bence var. + sağlık çalışanları artık bir rutine giriyor. Yaşlı nüfus hala vardır ya öyle umuyorum.

Daha önce bir mesaj yazmıştım gordun mu bilmiyorum turkiyede bir üniversitede yapılan matematiksel modellemeye göre de vakalar haziran da düşüşe geçip son ölüm vakasi 15 temmuz dolaylarında gerçekleşecekmis ama tabi ki bu avm ler ve bazı isyerlerinin acilisi ters tepmezse. Bence daha erkendi, kurallara da ne kadar uyulacak ama yapacak bir şey yok. Çalışmak zorunda olanlar dışında bu virüs tam bitti denene kadar bireysel önlemler alınmalı. En azından aklı çalışanlar. Ne kadar yeterli olur tartışılır ama yapacak bir şey olmadığı durumlarla da başa çıkmanin başka bir çaresi yok.

İnşallah etkisini düşürüyodur. Araştırma yapılıyomuş bu konuda

Eklentiler

• 55476958-6CFA-49D1-9C2A-8EC80B2FB90B.webp
    23,8 KB · Görüntüleme: 45
Aşı Haziran'da piyasada olacak Eylül de bizde olacakmış,umarım pahalıya satmazlsr, aşıyı bulanlar cüzi fiyata verecekler tüm ülkeler alacakmis
Böyle diyen de var, çok çok olumsuz konuşan da
Dünya sağlık örgütü mesela tek bi olumlu şey söylemedi daha. 3 yıl daha sürecekmiş, aşı olmayabilirmiş, etkili olmazmış, 18 aydan önce bulunmazmış, aids e hiç bulunamamış vs
Biraz da bilgi kirliliğinden paranoyak oldum kendi adıma

Yaw o DSÖ deki esmer yağız amca yi dinleme, o bizi delirtir:)

Ya ben o adamı dinleyince , diyom gideyim coronali birine sarılayım bende rahatlayayim esmer adam da rahatlasın:)) bugün yarın stresi yapmayayım. Bak virüs sanırım mutasyona uğrayıp yokolcak, aşı da bulundu, herkesle arana mesafe köy, maske tak öyle dışarı çık, elini yika stres yapma bitecek bu pislik şey, felaket telallarini da okuma yoksa psikolojiden gidicez

Valla ne güzel konuştun ya
mutasyon olayı beni de rahatlatıyo, 1-2 ay daha sabret diyorum kendi kendime. İnşallah düzelecek her şey

Ben virüsle yaşanabileceği konusunda da ümitliyim, en azından keyfi gezmeyenler, çalışmak zorunda olanlar dikkat etmeye çalışıyor. Yeter ki diğer virüsler gibi bitme ümidi olsun. İki gün sonra bitmeyen, etkisi geçmeyen virüs yapmışlar diye doktorlar yeni bi açıklama yapacak diye aklım çıkıyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…