bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Hangi ülke, malum Avrupa bir kıta her ülke ve sağlık sistemi farklı.evde kıvranan akrabalarınız hangi ülkede, hiç hastaneye gitmemişler mi?

Buna ben inanmadım sevmiyorsa hastaneye goturmez ki acaba hayal mi kuruyor. Başka bir gerçeklik mi yaratıyor diye düşünmeden edemedim.
Götürmeye mecbur kalmış olabilir.Olayı en ince detayına kadar soğukkanlılıkla anlatabilmiş psikolojisi pekte kötü olmasa gerek.Aklıma başka bir ihtimal geliyor ama durum o kadar üzücü ki nedenin ne olduğu önemsiz kalıyor.

Eklem ve kas ağrısı yasayan var mi?mevsimseldir diye iyi düşünmek istiyorum.

Testi yaptirmak istesek ( belirti yoksa bile ) yaptirabiliyor muyuz ?
Yani bu bizim istegimize bagli mi ?
Bizim burdaki devlet hastanesinde acilden girip covid alanında muayene ediliyorsunuz.
Bulaş alanında supheli vakalarla oksuren insanlarla aynı ortamı paylaşıp risk almaya hiç gerek yok.
Özel hastanelerde nasıl işler durum bilmiyorum.

Hangi ülke, malum Avrupa bir kıta her ülke ve sağlık sistemi farklı.evde kıvranan akrabalarınız hangi ülkede, hiç hastaneye gitmemişler mi?
Biz belcikada yasiyoruz ama hollandada almanyadada boyle diye biliyorum. Italya ispanya ayni durum
29 yasinda yakinim evde hapis
Hastane kabul etmedi
Konsoloslukdan turkiyeye transferini istedi ama ucakda kalkmadigi icin gidemiyor
Konsolosun kendi ascisi 3hafta komada kaldi sonra fisi cekildi hastanede, gerekce olarakda hastanede yer kapliyo
Hastaneye gidemezsinizki, sadece hamilelik ve cocuk bolumu acik
Allah hasta olan herkese yardim etsin sifa versin insallah

Şu an yaşadığım ilçede vaka sayısında ciddi artış oldu karantinaya alınan mahalleler ve ölümler var
Çok erken oldu normalleşme çok
Ya ben olduğumuz yerden hic haber alamıyorum sizler nerden duyuyorsunuz? Ben de merak ediyorum ama sadece hayat eve sığardan bakıyorum ama hep ayni

Ya ben olduğumuz yerden hic haber alamıyorum sizler nerden duyuyorsunuz? Ben de merak ediyorum ama sadece hayat eve sığardan bakıyorum ama hep ayni
Anons veriliyor burada
Hayat Eve sığar programında hiç kırmızı yoktu burada şimdi bir çok yer kırmızıya dönmüş

Risk almamak için ne yapıcaz iyice fenalaşmayı mı bekleyeceğiz benimde hafiften boğazım ağrıyor

Hastane kabul etmeyen eve yollanan bizde de var, üstelik 65 yaş üstüydü. Diğerleri de evde hapisti, solunum yetmezliği çekene kadar hastanelere gidip yoğunluk oluşturulmasını istemiyorlar. Almanya 'da tanıdığım var, gayet iyi durumları.italya ve İspanya da vaka çok onlar battı, ama Kuzey ülkelerinde vaka sayısı az, baltik ülkelerinde de .
Ben bu konsolosluk aşçısının fişi çekilme mevzusuna pek inanmıyorum açıkçası şehir efsanesi gibi. Yani yer kaplıyor diye fişi çekilme mevsuzuna, dava açsınlar öyleyse. Ama genelde hastadan umut kesilirse, Beyin ölümü gerçekleşer o zaman öneriyorlar solunum desteğinden çekme işini. Her ülkenin de hukuku farklı bazılarında beyin ölümü diğerlerinde başka geri döndürülemez gerekçeler ile fiş çekiliyor.
Neyse dikkat edin kendinize. Bu arada hamilelik ve çocuk için gidebiliyorsanız öpün başınıza koyun, Mart'tan beri hamilelik için gerekli testleri yapması gereken yakınım hastane bulamıyor. Hepsi pandemi hastanesiydi İstanbul ve kocaelinde. Üniversİte hastaneleri dahil, Hem hastaneleri hem de sağlık bakanlığını bizzat kendim aradım, iki hafta oldu ses yok. En son " üniversite hastanelerini arayın "diye geri dönüş yapmışlardı, " zaten aradıktan sonra sizi aradık, aradığımız bütün hastaneleri söyledik, biz sizi ararız diyip " kapattılar. İki hafta oldu en son. Malum baz testler bazı haftalarda yapılmak zorunda, sorunlu gebelikse gebelik sonlandırılması için de yasal bir süre var. Aile elleri kolları bağlı halde bekliyor. Özele gidin gidiyorlar, özellerde da o testlerin fiyatı uçuyor. Neyse hayırlısı diyelim.

Ekşi Sözlük'te esprisiz nick adında bir kullanıcı olayın bu şekilde olduğunu, bilmeden linç etmemiz gerektiğini söylüyor:

"arkadaşlar sakin olun. 23 nisan günü 10 gündür grip olması sebebiyle acil servise götürdü oğlunu. acil serviste çocuğa serum takıldı. serum takılır takılmaz çocuğun nefesi durdu. yoğun bakıma yatırıldı ama kurtarılamadı. covidden şüphelenildi, sonucu negatif geldi. doktordan ilaç alerjisinden şüphelenilerek şikayetçi olundu. kendisi hep kendini suçladı, önce kendisine neden daha erken hastaneye götürmedim diye kızdı, işin içine ilaç alerjisi girince neden götürdüm diye. zaten bir süredir psikiyatrik sorunları vardı. kendisini cezalandırmak istiyordu. çok dindar bir adamdır, kendine zarar veremezdi. gitti böyle bir yalan söyledi. karakolda dayak yedi. şu anda tutuklu ama zaten olay adli tıp raporu veya kamera kayıtlarıyla açığa çıkacak. kendisini savunmayı reddediyor, kimseyi dinlemiyor şu an.

yani olayı bilip bilmeden linç ettiğiniz adam, evladını ilaç alerjisi yüzünden kaybetmiş, akıl sağlığından olmuş, acılı bir baba."

Dediği doğru mu yanlış mı bilemem ama işin iç yüzünü bilmeden linç etmemek gerektiğini düşünüyorum ben de. Postpartum depresyon yüzünden bebeklerini öldüren anneler de var mesela ve postpartum depresyona yakalanma olasılığı her anne adayı için geçerli. Akıl sağlığını yitirince insan her şeyi yapabilir, muhakeme yeteneği olmadığı için her şeyi söyleyebilir. İşin aslı yakında belli olur. Minik yavruya Allah rahmet eylesin.

dogdugundan beri sevmiyordum demis yastikla bogdum 15 dakika oyle kaldim cirpinmasi kesilince biraktim diye anlatmis
otopside cikar hersey yazik olan cocuga oldu

Şu an yaşadığım ilçede vaka sayısında ciddi artış oldu karantinaya alınan mahalleler ve ölümler var
Çok erken oldu normalleşme çok
bugun vakada artis var ama bakan beklenen bir artis demis ne kdr zor bir durum dunya acisindan normallesme mecbur hale geldi artik bir yandan virusun enfekte edecegi insanin sayisinin artis tedirginligi ne olcak bakalim

Ben artık üzülmüyorum , sürü bağışıklığına geçtik bu belli oldu . Kaç gündür vakalar azalırken artmaya başladı tekrar ,tv de adama soruyor neden dışardasınız ; yayıla yayıla sıkıldık boşver ya diyor. Allah’ın belası adam sen sıkıldın biz sıkılmadık mı ? Artık şöyle düşünüyorum virüsün etkisiz hale gelmesi için nüfusun yüzde 60 ına bulaşması gerekiyor ya, işte bu yüzde 60 bu dışarda boş boş sıkıldım diye dolanan gerizekalılardan oluşsun inşallah ..

dogdugundan beri sevmiyordum demis yastikla bogdum 15 dakika oyle kaldim cirpinmasi kesilince biraktim diye anlatmis
otopside cikar hersey yazik olan cocuga oldu

İşte eğer sözlük yazarının söylediği gibiyse, önceden de psikiyatrik sorunları varsa bu kişi psikoz yaşıyor ve gerçeklik algısı bozulmuş birisi olabilir. İçten içe suçluluk duygusu yaşadığı için gerçekten boğup öldürdüğüne inanıyor da olabilir yani. Buna literatürde "gönüllü sahte itiraf" deniyor ve yaygındır da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…