Şu an belirti göstermeden testTesti yaptirmak istesek ( belirti yoksa bile ) yaptirabiliyor muyuz ?
Yani bu bizim istegimize bagli mi ?
hangi ildesiniz?Anons veriliyor burada
Hayat Eve sığar programında hiç kırmızı yoktu burada şimdi bir çok yer kırmızıya dönmüş
Test sayısı dünden daha az, vaka daha fazla. 35 bin test yapılsaydı 3000 küsür hasta çıkabilirdi. Vaka neden bu kadar arttı acaba? Ölüm de ilk kez bir önceki günden daha fazla oldu sanırım.aktif vaka 49 bine dusmus insallah artmaz duserek devam eder biraz vakada artmis olmus ama beklenen duzeyde deniyor
Normalleşmeye daha geçmedik ki. Normalleşmeye geçtikten 5 gün sonra artsa tamam. Bu neyin artışı acaba oraya takıldım ben.Normalleşme ile vakaların artması normal.
Bir süre artar sonra tekrar kontrol altına alınır.
Vaka sayısı beklenenin çok üzerine çıkarsa yine kısıtlamalar başlar.
Bundan sonrası çok daha zor bir süreç.
İnsanlar geçti, söylemek istediğim o.Normalleşmeye daha geçmedik ki. Normalleşmeye geçtikten 5 gün sonra artsa tamam. Bu neyin artışı acaba oraya takıldım ben.
olum sayisi ayni oranlarda gidiyor aslinda ama vaka artisi yuzde 7 lere cikmis bakan beklenen sinirlar icerisinde bir artis diye yazmis toplam vakadaki azalma devam ediyor hala yarin gunluk vaka sayisi daha az olur insallahTest sayısı dünden daha az, vaka daha fazla. 35 bin test yapılsaydı 3000 küsür hasta çıkabilirdi. Vaka neden bu kadar arttı acaba? Ölüm de ilk kez bir önceki günden daha fazla oldu sanırım.
23-24-25-26 nisandan sonra cok fazla disariya cikan oldugu yazilmisti ilk 4 gunluk yasakti ustunden 9 gun gecmis enfekte olanlarin sonucuda olabilir 5 gunde belirti veriyor ortalama cunkuNormalleşmeye daha geçmedik ki. Normalleşmeye geçtikten 5 gün sonra artsa tamam. Bu neyin artışı acaba oraya takıldım ben.
Normalleşmeye geçenler hep vardı. Kendi kendilerine çoğu insan zaten normal yaşamaya devam etti. Bugün mesela çocuklar dışarda top oynuyolardı. Dışarda inanılmaz bi kalabalık vardı. İnsanlar rahatlamaya başlayıp çıktılar dışarıya çoktan. Biz bile hiç dışarı çıkmazken 2 gündür çıkmak zorunda kaldık. Kontroller için vs. Yine dikkat ettik tabiki ama başkaları hiç dikkat etmiyor emin olun. Artık bulaşırsa bizede yapacak bişey yok. Ben maskeyle araya mesafe koymaya çalışıyorum adamlar ağzımıza girmeye çalışıyor. Bakalım şu 2 günde hastalanmazsak daha da hastalanmayız.Normalleşmeye daha geçmedik ki. Normalleşmeye geçtikten 5 gün sonra artsa tamam. Bu neyin artışı acaba oraya takıldım ben.
O zaman korkarımki önümüzdeki bir kaç gün de böyle olacak sayılar..23-24-25-26 nisandan sonra cok fazla disariya cikan oldugu yazilmisti ilk 4 gunluk yasakti ustunden 9 gun gecmis enfekte olanlarin sonucuda olabilir 5 gunde belirti veriyor ortalama cunku
martdan beri biz ayni tempodayiz esim calisiyor esnaf hergun minibuslerde kac kisiyle karsilasiyor kimbilir ya sandigimiz kdr kisi enfekte degil yada bilmeden geciriyoruz galiba anlamadimNormalleşmeye geçenler hep vardı. Kendi kendilerine çoğu insan zaten normal yaşamaya devam etti. Bugün mesela çocuklar dışarda top oynuyolardı. Dışarda inanılmaz bi kalabalık vardı. İnsanlar rahatlamaya başlayıp çıktılar dışarıya çoktan. Biz bile hiç dışarı çıkmazken 2 gündür çıkmak zorunda kaldık. Kontroller için vs. Yine dikkat ettik tabiki ama başkaları hiç dikkat etmiyor emin olun. Artık bulaşırsa bizede yapacak bişey yok. Ben maskeyle araya mesafe koymaya çalışıyorum adamlar ağzımıza girmeye çalışıyor. Bakalım şu 2 günde hastalanmazsak daha da hastalanmayız.
evet bir ihtimal ama ongormuslerdir bu durumu mutlaka bundan sonrasi nasil gelisecek bakalim asil sonucu mayisin sonu vercekO zaman korkarımki önümüzdeki bir kaç gün de böyle olacak sayılar..
muhtemelen geçiriyoruz bana öyle geliyor. Yada çoktan geçirdik. Herkesin döküldüğü bi zaman vardı ya ümidim o sırada geçirmiş olmamız. Antikor testi yaptırabiliyor muyuz acaba bilen var mıdır ki ?martdan beri biz ayni tempodayiz esim calisiyor esnaf hergun minibuslerde kac kisiyle karsilasiyor kimbilir ya sandigimiz kdr kisi enfekte degil yada bilmeden geciriyoruz galiba anlamadim
184 aranabilir.onlar sizi yönlendirir.Risk almamak için ne yapıcaz iyice fenalaşmayı mı bekleyeceğiz benimde hafiften boğazım ağrıyor
ocak ayinda gecirilen icin domuz gribi deniyormus ama bir yandan da ozamanki ciger goruntulerinin koronayla benzer oldugunu soyleyen doktorlarda olmus biz martin basinda gecirmistik esim daha once hicbir viral enfeksiyonda yasamadigi belirtileri yasamisti hatta ama bilemiyoruz tabi..bu testi antalyadan pilot bolge olarak baslatacaklarini okumustum sonuc ne bilmiyorummuhtemelen geçiriyoruz bana öyle geliyor. Yada çoktan geçirdik. Herkesin döküldüğü bi zaman vardı ya ümidim o sırada geçirmiş olmamız. Antikor testi yaptırabiliyor muyuz acaba bilen var mıdır ki ?
Evet ben de anlamıyorum.ne var yani kendi evimizdeyiz kendi ailemizleyiz.neden sıkılalımBen artık üzülmüyorum , sürü bağışıklığına geçtik bu belli oldu . Kaç gündür vakalar azalırken artmaya başladı tekrar ,tv de adama soruyor neden dışardasınız ; yayıla yayıla sıkıldık boşver ya diyor. Allah’ın belası adam sen sıkıldın biz sıkılmadık mı ? Artık şöyle düşünüyorum virüsün etkisiz hale gelmesi için nüfusun yüzde 60 ına bulaşması gerekiyor ya, işte bu yüzde 60 bu dışarda boş boş sıkıldım diye dolanan gerizekalılardan oluşsun inşallah ..
Kimsenin burada linç ettiğini düşünmüyorum.Böyle bir durum karşısında verilmesi gereken tepki ne ise o kadar tepki verildi.Sonuçta 5 yaşında ki oğlunu boğarak öldürdüğü ifade eden bir cani var ortada.Annenin halini düşününce adama hiç acıyasım gelmiyor tek temennim gerçekten delidir ve o yavrucak anlattığı gibi çırpınarak can vermemiştir.Ekşi Sözlük'te esprisiz nick adında bir kullanıcı olayın bu şekilde olduğunu, bilmeden linç etmemiz gerektiğini söylüyor:
"arkadaşlar sakin olun. 23 nisan günü 10 gündür grip olması sebebiyle acil servise götürdü oğlunu. acil serviste çocuğa serum takıldı. serum takılır takılmaz çocuğun nefesi durdu. yoğun bakıma yatırıldı ama kurtarılamadı. covidden şüphelenildi, sonucu negatif geldi. doktordan ilaç alerjisinden şüphelenilerek şikayetçi olundu. kendisi hep kendini suçladı, önce kendisine neden daha erken hastaneye götürmedim diye kızdı, işin içine ilaç alerjisi girince neden götürdüm diye. zaten bir süredir psikiyatrik sorunları vardı. kendisini cezalandırmak istiyordu. çok dindar bir adamdır, kendine zarar veremezdi. gitti böyle bir yalan söyledi. karakolda dayak yedi. şu anda tutuklu ama zaten olay adli tıp raporu veya kamera kayıtlarıyla açığa çıkacak. kendisini savunmayı reddediyor, kimseyi dinlemiyor şu an.
yani olayı bilip bilmeden linç ettiğiniz adam, evladını ilaç alerjisi yüzünden kaybetmiş, akıl sağlığından olmuş, acılı bir baba."
Dediği doğru mu yanlış mı bilemem ama işin iç yüzünü bilmeden linç etmemek gerektiğini düşünüyorum ben de. Postpartum depresyon yüzünden bebeklerini öldüren anneler de var mesela ve postpartum depresyona yakalanma olasılığı her anne adayı için geçerli. Akıl sağlığını yitirince insan her şeyi yapabilir, muhakeme yeteneği olmadığı için her şeyi söyleyebilir. İşin aslı yakında belli olur. Minik yavruya Allah rahmet eylesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?