bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
dunyada cok var boyle insanlar aslinda insanlarin bir kismi cok rahat ve ozgurluklerinin kisitlanmasina tahammul edemiyor bende rahatim virus konusunda ama bu kurallara uymayacagim anlamina gelmiyor gercekten de dendigi gibi belkide bende var bilmiyorum birine bulastiricam onda agir gecicek buna gore davranmak lazim

ah aynen öyle. elbette dışarı da çıkacağız, işe de gideceğiz, gerekli alışverişi de yapacağız. önemli olan hijyen ve mesafe kuralına uymak.
çarşamba günü ilk kez 1 saatliğine çıktım hava almaya. erkek arkadaşımda vardı. aramızda gerçekten 1.5 metre mesafe ile yürüyüş yaaptık. ama baktım millet el ele, maskesiz gezenler vs dolu.

e zaten ikinci dalga demek, tam yatıştı denilen anda insanların gevşekliği yüzünden tekrar başa sarmak demek.
bunun açık ve net anlamı bu..
tetikleyici faktör olmasa neden yaşansın ki..
Bugün dinledim, ikinci dalga böyle değilmiş. Virüs tamamen bittikten sonra, etkisini kaybedip, insanlara bulaşmıyor. Yani sıfır vaka varken, soğuk havaların etkisiyle tekrar canlanıp, yayılım gösteriyormuş. 3 dalga kadar canı oluyormuş bir virüsün.

Ben de 1 kez çıktım. Peki çıktıktan sonra acaba kaptım mı diye düşünmüyor musunuz? Mesela ben markete girsem kesin kaptım diye panik olurum. Görünmüyor ki düşman, maske de tam koruma sağlamıyor. Kasiyerle 2 metre koyamıyorsun araya. Ya kaptıysam demiyor musunuz :)

bu sıcak hava olayı da benim mantığıma bir türlü oturmuyor. arabistan o kadar sıcak neden orada etkili oldu misal ?

İlk çıktığımda çok korktum açıkçası babymalla ve doktora çıktık. Eve döndüğümde içimde acayip korku vardı. Sonra ara ara mecburen aşı ve doktor için çıka çıka biraz daha rahatladım. İlk eve giren tüm şeyleri deli gibi yıkayıp temizlerken şimdi daha sakin ve sadece kendi gönlümü rahatlatmak için silmeye başladım. İlk ayakkabıları bile eve almazken şimdi ayakkabılığa koymaya başladım. İşk zamanlar bulaş olacak diye meyve sebze almazken şimdi iyice yıkayıp çiğ çiğ tüketmeye başladık. Çünkü sonu yok bunun. Psikolojik olarak çok yıpratıyoruz kendimizi. Bence bu bize daha çok zarar veriyor. Elbette tedbirleri bırakmadım ama önlemimi alıp tevekkülü Allaha bırakmaya karar verdim açıkçası

yok hic demedim birde kargo alisveriside yapiyorum ben adamlar gelip birakiyor ben aliyorum kutuyu atip elimi yikiyorum urunu bekletmek vs hic yapmiyorum zaten disariya maskeyle cikiyoruz oda olumlu etkiliyor virus acisindan zaten bu virusun subat sonu gibi geldigi soylense kesin biz yasadik derdim mart basinda ailece nezle olduk korona belirtileri vardi heralde ondan bulasma olmuyor bagisiklik kazandim diye dusunurdum ama o konuda net degil:)

bu sıcak hava olayı da benim mantığıma bir türlü oturmuyor. arabistan o kadar sıcak neden orada etkili oldu misal ?
Onu da söylemiş instadaki bu doktor, oralarda da var, ama bulaşma çok az. Bunu sayılardan anlayabilirsiniz diyor. Ama bence Brezilya fena şu an.

Ben de tam o kıvama geliyorum, köpüklüyerek yıkadığım şeyleri öylesine yıkamaya başlıyorum, ellerimi daha az yıkıyorum sonra sosyal medyada bir arkadaşım amcamı kaybettik, teyzem yoğun bakımda, kuzenimin yatışı yapıldı yazınca hemen eskiye dönüyorum ( tv de sayı olarak verilince bu kadar korkmuyoruz ama çevreden olunca insan tokat yemiş gibi oluyor

Ben de kargo alışverişi yapıyorum ama 2 gün bekletiyorum. Anneler günü hediyesini bugün götüreceğim anneme, açıp yıkamak istiyorum eşim izin vermiyor. Benim için en büyük adım eşimi pazara yollamak oldu. Oradan bir şey alıp yemek..Baya ilerleme var :)

İhmal etmeyin şekeri de. 30 hafta olunca zaten geçmiş olacak gidin baktırın. Ben şu an şeker yüklemesi yapıldı bekliyorum öyle yazıyorum size. İki gün önce yapıldı yüksek çıktı. Bugün tekrar yapılıyor. Şu an bahçede oturup bekliyorum. Niçin riske atayım ? Sizde riske atmayın. Önerilenler neyse size hamilelik boyunca onlara uyun.

Haklısın hakkımızda hayırlısı olsun ne diyeyim

geçmiş olsun. ben telefonumu yassı şeffaf poşetler var ya onların içine koyuyorum dışarıya çıkarken. Yine de kullanmıyorum ama acil lazım olursa diye bu şekilde alıyorum yanıma; eve gelince poşetten el değirmeden çıkartıp poşeti atıyorum, telefonum steril kalıyor. Poşetin üstünden telefon yine çalışıyor, denedim, telefonu hiç poşetten çıkarmadan hoparlöre alıp kullanabilirsiniz yine.

zamanla hepsi olacak:) insan herseye alisiyor yasami devam ettirmek icin ortama uyum sagliyoruz.. haftaya havalarda baya sicak olacakmis bence virusun gerilemesimi saglayacak buda

yanii.. başladığında avustralyada yazdı, orada da gayet çok vaka oldu. bana havaların ısınması olayı çok doğru gelemiyor.
onunla alakalida vakalarin cogunlugunun yurtdisinsan gelenlerin oldugu yazilmis ve suan avustralyada 6 bin kusur vaka var ve neredeyse tamami iyilesmis

Onu da söylemiş instadaki bu doktor, oralarda da var, ama bulaşma çok az. Bunu sayılardan anlayabilirsiniz diyor. Ama bence Brezilya fena şu an.
brezilyanin mevsimleri bizdeki gibi de degil biz yaz iken orasi kis biz kis iken orasi yaz o acidan da brezilya daha etkilenmis olabilir

Ben de başlarda çok acayip deli deli tedbirler alıyordum. Önce kolonya, sonra bekletme, sonra sabunla köpürte köpürte yıkama sonra tekrar bekletme vs. Paketli ürünlerin paketlerini sabunla yıkadıktan sonra bir de içeriğini evdeki saklama kaplarına aktarıp paketini atıyordum. Eşim kızıyordu bana bu kadar titizlendiğim ve kendime iş çıkardığım için. Şimdi dün sadece bir kaç saat dışarıda bırakıp sonra bozulmasın diye sabunla yıkadığım yoğurt kabını başka kaba aktarmadan öylece koydum buzdolabına; büyük olay 23 mart alışverişimiz sırasında aldığım mayaları karantina odasına almıştım direkt poşetiyle beraber. Kullanacağım sırada kolanyalayıp dış paketinden çıkartıyordum sonra ellerimi yıkıyordum; artık üzün zaman geçti diye onu da yapmıyorum. Dün son kullanmaya tarihine bakayım dedim okuyamayınca eşim aldı baktı; yeni aldığımızı sanmıyormuş meğer "sen bunların paketlerini yıkadın mı? dedi "yok yıkamadım" dedim "kolonya mı sıktın? dedi "yok hiçbir şey yapmadım" dedim. Birden yüzündeki paniği görmeliydiniz, sanki elinde bomba tutuyormuş gibi "nasıl yani?" falan oldu, "23 marttan beri duruyor kalmamıştır virüs" dedimyani anlıyorum insanlar sıkılıyorlar artık, ben bile gevşedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…