Niye ki ? Doğru çıktığının garantisi ne ? Yada madem o kadar kolay biz neden 2 gündür sürünüyoruz ? Riske atmaya gerek yok doktora gidin bebeğinizi görün ne yapılacağını öğrenin. Kimse burda doktorluk taslamasın şöyle yap böyle yap diye. 4 tüp kan verdim bugün 1 saat aralıklarla. 3 saat boyunca orda bekledim o kadar kolay olsa bende öyle yapar geçerdim heralde.Arkadaşın dediğini yapacaktım kendim aç tok ölçecektim
Bu zihneyetteki insanları anlamak çok zor. Benim de bir arkadaşım nasılsa hepimiz geçireceğiz mantığı ile sokaklarda. Valla başkasına bulaştırır mıyım diye bir şey de düşünmüyorlar. Çok benciller. Beni arayıp hala evde misin diyor bir deKuzeniniz, eşi ve tüm sağlık çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek az, hele bu salgında olağanüstü bir performans sergilediler, bizler için gece gündüz çalıştılar, ailelerinden evlatlarından uzak kaldılar, umarım tüm sağlık çalışanlarına salgındaki başarıları için devletimiz ayrıca teşekkür eder zira onlar olmasa bugün bu başarı sağlanamazdı.
Bir de sağlık çalışanlarımızı düşünmeyen bir kesim var, benim topiğe girme sebebim bu aslında, müsaadenizle düşüncesiz, hiçbir uyarıyı dikkate almayan, kendilerini bir kenara bıraktım etraftaki insanlara karşı zerre sorumluluk hissi olmayan insanları kınayıp rahatlamak istiyorum.
Benim düşüncesiz, sorumsuz akrabalarımdan biri Corona olmuş, her ne kadar başta Corona olduğunu anlamasa da, ki onca belirtiye insan nasıl anlamaz onu da anlamış değilim, hasta olduğunu bile bile işe gitmeye de devam etmiş, kaç gün işe gitti bilmiyorum ama o arada kullandığı toplu taşıma aracında, işyerinde, evinin sokağında kaç kişiye Corona bulaştırdı fikrim yok, en son nefes darlığından iyice kötü olunca hastaneye götürülmüş test yapılmış sonuç pozitif, hastaneye yatırılmış ama iş bununla bitmiyor, onun kendi kadar sorumsuz ailesi sağlık çalışanları her gün arayıp yoklasa da başka insanlarla temas etmişler, neymiş onlarda belirti yokmuş
Şimdi ben bunlara sorumsuz, düşüncesiz, başka insanları umursamayan, bencil, sağlık çalışanlarının ikazlarını dikkate almayan cahiller desem hakaret olmaz sanırım çünkü acayip sinirlendim, geçmiş olsun demek için bile aramadım, böyle bile isteye ayaklı virüs gibi dolaşanları dahi iyileştirmek için çaba sarf eden sağlık çalışanlarını takdir ediyorum, Allah yardımcıları olsun.
Haklısın ama hastanede de glikoz içip parmak ucu bakıyorlar bana bınu söyleyende zaten bir sayfa yazmış hastaneye gitmenin gereğini yok illada gitmezsen diye bunu söylemiş ki ben bunu aile hekimimden de duydumNiye ki ? Doğru çıktığının garantisi ne ? Yada madem o kadar kolay biz neden 2 gündür sürünüyoruz ? Riske atmaya gerek yok doktora gidin bebeğinizi görün ne yapılacağını öğrenin. Kimse burda doktorluk taslamasın şöyle yap böyle yap diye. 4 tüp kan verdim bugün 1 saat aralıklarla. 3 saat boyunca orda bekledim o kadar kolay olsa bende öyle yapar geçerdim heralde.
Ben suan hastanedeyimEvet normalde zaten markete filan çıkıyorum bu söylediklerini yapıyorum ama hastane deyince daha bir sıkıntılı geliyor-du taaa ki babamla mecbur kalıp gidene kadar gerçi özel diyede biraz daha rahattım devlete olsa bilmem ne olurdu halim bunu bende hep söylüyorum gelecekse poşetle gelir
Umarım güzel haberlerle acilen işin biterBen suan hastanedeyim
Covid vakalari ayri katta
Giriste dezenfekte oldum maskem takili bekleme salonunda 2kisi bekliyoruz
Biyere dokunmadim, asansor dugmesine dirsegimle bastim
Bekliyorum
Bende üzerime domestos döktüğüm bezle silip,bir-iki kere duruladığım bezle siliyorum.2bidon var zaten eskiyi takıp yeni o vaziyette birkaç gün bekliyor.Ama dokuluyoruzda sildikden sonra başka bir sınırlamamız yokDamacana ile arasına mesafe koyanları anlamıyorum ben.
Damacana gelince etrafını kağıt havluyla,
fısfıslı şişeden seyreltilmiş çamaşır sulu su sıkarak siliyorum sonra da ellerimi sabunluyorum.
Yaklaşık 1 saat sonra da açıp pompayı takıyorum.
Damacanın içindeki suyu içiyoruz,
dışıyla bir daha işimiz yok ki.
Orda virüs varsa havadan bulaşır diye mi bu damacanayı eve almama, dışarda bekletme gayreti?
Bu kadarı evham geliyor bana.
Gece kabus gördüm resmen marketteydim çok kalabalıktı insanlardan kaçıyordum:)) ya aslinda az da olsa biraz disariya ciksaniz belki bu korkunuz yatisir maske takip sadece dolastikdan sonra sorun olacagini hic sanmam ben bir sure cikmadim sonra cikarken bir heyecan basti insan evde kaldikca disarisinin kaos icinde oldugunu falan dusunuyor ama bir baktim ayni devam:)
Hiç sanmıyorum öyle yapıldığını sizin dediğiniz başka şey bende baktırdım ona hamile değilken bu başka bişey öyle bakılıyor olsa kimse uğraşmazdı herkes alıp yapardı evde galiba. Ben riske girmezdim. İlk gebeliğimde şekerim yoktu bunda yüksek çıktı mesela. Ailemde kimsede yok şeker. Demekki bunlarla alakası yok. Basit bi tedavisi varken bilmek en iyisi. Tedavi edilmeyenlerde bebekte şeker olabiliyormuş. Ömür boyu çekmesine gerek var mı o bebeğin? Valla çok çok iyi ve lüks bi yerde 70tlye yaptırdım. İlk idrarda şeker baktılar. 4 defa kan aldılar. Şimdide sonucumu gönderdiler mailime. Bebeğimden değerli değil. İsterse 1000 olsun veririm. Devlete gitmek istemiyorsanız özel bi yerde yaptırın. O teste de almak için para vereceksiniz nasılsa. Ayrıca doğru çıkması için bi sürü şart varmış. Beni yürütmediler bile değerler farklı çıkar diye. Açlık değeri tokluk değeri var. Aç kalma saati var. Bakın mesela benim ilk değerim yüksekti şeker var diyolardı bugün daha detaylı bakıldı şeker çıkmadı. Kim bilir ne hata yaptım ilk seferde hatalı çıktı. Siz bilirsiniz yinede ama o kadar kolay değil bu işler kalkıp evde yapacak kadar. Bazı yerler eve bile geliyorlar kan almaya.Haklısın ama hastanede de glikoz içip parmak ucu bakıyorlar bana bınu söyleyende zaten bir sayfa yazmış hastaneye gitmenin gereğini yok illada gitmezsen diye bunu söylemiş ki ben bunu aile hekimimden de duydum
Plastikte 72 saat yaşar diye açıklamalar olduğu için korkuyodum ben özellikle ilk zamanlarDamacana ile arasına mesafe koyanları anlamıyorum ben.
Damacana gelince etrafını kağıt havluyla,
fısfıslı şişeden seyreltilmiş çamaşır sulu su sıkarak siliyorum sonra da ellerimi sabunluyorum.
Yaklaşık 1 saat sonra da açıp pompayı
takıyorum.
Damacanın içindeki suyu içiyoruz,
dışıyla bir daha işimiz yok ki.
Orda virüs varsa havadan bulaşır diye mi bu damacanayı eve almama, dışarda bekletme gayreti?
Bu kadarı evham geliyor bana.
Geçmiş olsun. Belirtileriniz neydi sizin? Bir de nereden kaptığınızı düşünüyorsunuz?Bende de vardı ama atlattım ve a şıkkını isaretleyen 3 kişiden biriyim sanırımbundan sonra ola ki aşk acısı filan yaşarsam " oğlum ben koronayı atlattım sende kim küpeksin " diyebilirim sanırım. Bir de 14 gün daha geçsin de plazma bağışçısı olmak istiyorum
Yaşarsa yaşasın,Plastikte 72 saat yaşar diye açıklamalar olduğu için korkuyodum ben özellikle ilk zamanlar
Bir de sebile takıyoruz biz, kucaklıyorum olduğu gibi falan.
artık 2 tane söylüyoruz biri bitene kadar diğeri bekliyo rahatım. Ama doğru evham gerçekten
Evde tek olsam sorun değil de. Ben dokunmadım ananem dokunur falan.Yaşarsa yaşasın,
damacanayı kucakladın,
sebile taktın
ellerini sabunla 30 sn yıka
ardından kolonyala,
bir daha damacanaya dokunma oldu, bitti.
Hiç böyle şeyleri takmıyorum kafama.
Bu topikte okuyorum değişik değişik halleri.
Valla başta kimse neyin ne olduğunu bilmiyordu. Damacanadan korkmadım, plastiği yıkamadan içindekini yedim diyen doğru söyler. Şimdi bu evham yapmıyorum valla diyenler doktorlar plastikten bulaşıyor diye açıklama yapsa damacanayı duşa sokarlar. Bilim kurulu bile dedi, biz de öyle bulaştığını düşünüyorduk, alışveriş poşetlerini yıkayın dedik, şimdi öyle düşünmüyoruz diyor. Bilimsel bir araştırma var mı, yok. Boşver sen içinden nasıl geliyorsa öyle yap, ben de yapıyorum. Hele evde anane gibi yaşlı biri varsa iki kere dikkat et. Kimse neyin ne olduğunu bilmeden birbirine kızıyor abartma diye.Evde tek olsam sorun değil de. Ben dokunmadım ananem dokunur falan.
Her türlü şeyi düşünüyorum işte
ama azalıyo artık ilk günler gibi manyak değilim
Beni kastettiyseniz diye cevap veriyorum.Valla başta kimse neyin ne olduğunu bilmiyordu. Damacanadan korkmadım, plastiği yıkamadan içindekini yedim diyen doğru söyler. Şimdi bu evham yapmıyorum valla diyenler doktorlar plastikten bulaşıyor diye açıklama yapsa damacanayı duşa sokarlar. Bilim kurulu bile dedi, biz de öyle bulaştığını düşünüyorduk, alışveriş poşetlerini yıkayın dedik, şimdi öyle düşünmüyoruz diyor. Bilimsel bir araştırma var mı, yok. Boşver sen içinden nasıl geliyorsa öyle yap, ben de yapıyorum. Hele evde anane gibi yaşlı biri varsa iki kere dikkat et. Kimse neyin ne olduğunu bilmeden birbirine kızıyor abartma diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?