bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
İkinci dalgayı ben yanlış anlamışım
Ben sanıyorum ki; şimdi yaklaşık 30 milyon kişi evde (20 yaş altı-65 üstü) e bi de çalışmayan kesimden evde kalan var 40 milyon diyelim
Yasaklar bitince bu 40 milyon dışarı çıkcak ikinci dalga öyle gelecek
Ama daha farklıymış galiba bilemedim

Arkadaşın dediğini yapacaktım kendim aç tok ölçecektim
Niye ki ? Doğru çıktığının garantisi ne ? Yada madem o kadar kolay biz neden 2 gündür sürünüyoruz ? Riske atmaya gerek yok doktora gidin bebeğinizi görün ne yapılacağını öğrenin. Kimse burda doktorluk taslamasın şöyle yap böyle yap diye. 4 tüp kan verdim bugün 1 saat aralıklarla. 3 saat boyunca orda bekledim o kadar kolay olsa bende öyle yapar geçerdim heralde.

Bu zihneyetteki insanları anlamak çok zor. Benim de bir arkadaşım nasılsa hepimiz geçireceğiz mantığı ile sokaklarda. Valla başkasına bulaştırır mıyım diye bir şey de düşünmüyorlar. Çok benciller. Beni arayıp hala evde misin diyor bir de

Haklısın ama hastanede de glikoz içip parmak ucu bakıyorlar bana bınu söyleyende zaten bir sayfa yazmış hastaneye gitmenin gereğini yok illada gitmezsen diye bunu söylemiş ki ben bunu aile hekimimden de duydum

Ben suan hastanedeyim
Covid vakalari ayri katta
Giriste dezenfekte oldum maskem takili bekleme salonunda 2kisi bekliyoruz
Biyere dokunmadim, asansor dugmesine dirsegimle bastim
Bekliyorum

Damacana ile arasına mesafe koyanları anlamıyorum ben.
Damacana gelince etrafını kağıt havluyla,
fısfıslı şişeden seyreltilmiş çamaşır sulu su sıkarak siliyorum sonra da ellerimi sabunluyorum.
Yaklaşık 1 saat sonra da açıp pompayı takıyorum.
Damacanın içindeki suyu içiyoruz,
dışıyla bir daha işimiz yok ki.
Orda virüs varsa havadan bulaşır diye mi bu damacanayı eve almama, dışarda bekletme gayreti?
Bu kadarı evham geliyor bana.

Bende üzerime domestos döktüğüm bezle silip,bir-iki kere duruladığım bezle siliyorum.2bidon var zaten eskiyi takıp yeni o vaziyette birkaç gün bekliyor.Ama dokuluyoruzda sildikden sonra başka bir sınırlamamız yok

https://www.cnnturk.com/turkiye/saglik-bakanligindan-ingiltereye-giden-malzemelerle-ilgili-aciklama

"Türkiye Cumhuriyeti'nin hibe ettiği ve yine devamında tedarik ettiği ürünlerin tamamına ait CE ve ISO sertifikaları İngiliz tarafına önceden ibraz edilmiştir. Tüm bu ürünler, kamusal sağlık sisteminin idaresini ve koordinasyonunu yürüten National Health Service'in (NHS) onayının ardından İngiltere'ye gönderilmiştir.

Haberler üzerine İngiliz makamlarıyla temasa geçilmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından gönderilen ürünlerle ilgili hiçbir sorun olmadığı NHS yetkilileri tarafından yazılı olarak, teyit edilerek, tarafımıza bildirilmiştir."

Açıklamada, ayrıca Dışişleri Bakanlığı üzerinden de resmi yazı ile İngiltere'nin ilgili makamlarından duruma ait açıklama ve bilgi talep edildiği vurgulandı.

İngiltere'den açıklama geldi
İngiltere Hükümeti, Türkiye'deki özel bir şirketten alınan koruyucu ekipmanlardan sadece küçük bir kısmının standardı karşılamadığı, çoğunluğunun testleri başarıyla geçtiğini bildirdi.

İngiliz Hükümet Sözcüsü, AA muhabirine, İngiliz medyasında yer alan "Türkiye'den, İngiltere'ye gönderilen koruyucu giysilerin standartlara uygun bulunmadığına" yönelik haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye'den özel bir firmadan sipariş edilen 400 bin koyuruyucu giysiden bir kısmının teslim alındığı belirtilen açıklamada, "Bu önlüklerin az bir kısmı, İngiltere'deki testlerden geçememiş olsa da çoğu testleri geçerek kullanılma onayı aldı." bilgisi verildi.

Geriye kalan ürünlerin İngiltere ve Türkiye'deki depolarda test edilmeyi beklediği kaydedilen açıklamada, "Türk makamları ayrıca, özel bir şirketin siparişleri yetiştirememesi üzerine 68 bin tulum temin etmek için harekete geçti. Bunların hepsi kontrolleri geçti ve şimdi personele dağıtılacak." ifadesine yer verildi.

https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-52557601
Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Türkiye'den İngiltere'ye gönderilen 400 bin adet koruyu önlüğün güvenlik standartlarına uygun olmadığına ilişkin haberlerle ilgili açıklamasında "Kişisel koruyucu ekipmanın kullanılamaz halde olduğuyla ilgili Birleşik Krallık medyasında yer alan haberler doğru değildir" dedi.

Medyaya yansıyan haberlerde İngiltere hükümetinin Nisan ayında Türkiye'den alınan 400 bin adet koruyucu önlüğün güvenlik standartlarına uygun olmadığını ve bu nedenle önlüklerin kullanılamayacağını açıkladığı belirtiliyordu. Koruyucu önlükleri satan Selegna Tekstil şirketinden Mehmet Düzen ise herhangi bir şikayet almadıklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı da açıklamasında ürünlerin İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) onayından sonra gönderildiğini duyurdu.

'Birleşik Krallık Türk hükümetine müteşekkirdir'
Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce yaptığı açıklamada Chilcott da şunları söyledi:

"Türkiye'den yollanan 400.000 adet kişisel koruyucu ekipmanın kullanılamaz halde olduğuyla ilgili Birleşik Krallık medyasında yer alan haberler doğru değildir.

Gece kabus gördüm resmen marketteydim çok kalabalıktı insanlardan kaçıyordum

Haklısın ama hastanede de glikoz içip parmak ucu bakıyorlar bana bınu söyleyende zaten bir sayfa yazmış hastaneye gitmenin gereğini yok illada gitmezsen diye bunu söylemiş ki ben bunu aile hekimimden de duydum
Hiç sanmıyorum öyle yapıldığını sizin dediğiniz başka şey bende baktırdım ona hamile değilken bu başka bişey öyle bakılıyor olsa kimse uğraşmazdı herkes alıp yapardı evde galiba. Ben riske girmezdim. İlk gebeliğimde şekerim yoktu bunda yüksek çıktı mesela. Ailemde kimsede yok şeker. Demekki bunlarla alakası yok. Basit bi tedavisi varken bilmek en iyisi. Tedavi edilmeyenlerde bebekte şeker olabiliyormuş. Ömür boyu çekmesine gerek var mı o bebeğin? Valla çok çok iyi ve lüks bi yerde 70tlye yaptırdım. İlk idrarda şeker baktılar. 4 defa kan aldılar. Şimdide sonucumu gönderdiler mailime. Bebeğimden değerli değil. İsterse 1000 olsun veririm. Devlete gitmek istemiyorsanız özel bi yerde yaptırın. O teste de almak için para vereceksiniz nasılsa. Ayrıca doğru çıkması için bi sürü şart varmış. Beni yürütmediler bile değerler farklı çıkar diye. Açlık değeri tokluk değeri var. Aç kalma saati var. Bakın mesela benim ilk değerim yüksekti şeker var diyolardı bugün daha detaylı bakıldı şeker çıkmadı. Kim bilir ne hata yaptım ilk seferde hatalı çıktı. Siz bilirsiniz yinede ama o kadar kolay değil bu işler kalkıp evde yapacak kadar. Bazı yerler eve bile geliyorlar kan almaya.

Plastikte 72 saat yaşar diye açıklamalar olduğu için korkuyodum ben özellikle ilk zamanlar
Bir de sebile takıyoruz biz, kucaklıyorum olduğu gibi falan.
artık 2 tane söylüyoruz biri bitene kadar diğeri bekliyo rahatım. Ama doğru evham gerçekten

Geçmiş olsun. Belirtileriniz neydi sizin? Bir de nereden kaptığınızı düşünüyorsunuz?

Yaşarsa yaşasın,
damacanayı kucakladın,
sebile taktın
ellerini sabunla 30 sn yıka
ardından kolonyala,
bir daha damacanaya dokunma oldu, bitti.
Hiç böyle şeyleri takmıyorum kafama.
Bu topikte okuyorum değişik değişik halleri.

Evde tek olsam sorun değil de. Ben dokunmadım ananem dokunur falan.
Her türlü şeyi düşünüyorum işte
ama azalıyo artık ilk günler gibi manyak değilim

Evde tek olsam sorun değil de. Ben dokunmadım ananem dokunur falan.
Her türlü şeyi düşünüyorum işte
ama azalıyo artık ilk günler gibi manyak değilim
Valla başta kimse neyin ne olduğunu bilmiyordu. Damacanadan korkmadım, plastiği yıkamadan içindekini yedim diyen doğru söyler. Şimdi bu evham yapmıyorum valla diyenler doktorlar plastikten bulaşıyor diye açıklama yapsa damacanayı duşa sokarlar. Bilim kurulu bile dedi, biz de öyle bulaştığını düşünüyorduk, alışveriş poşetlerini yıkayın dedik, şimdi öyle düşünmüyoruz diyor. Bilimsel bir araştırma var mı, yok. Boşver sen içinden nasıl geliyorsa öyle yap, ben de yapıyorum. Hele evde anane gibi yaşlı biri varsa iki kere dikkat et. Kimse neyin ne olduğunu bilmeden birbirine kızıyor abartma diye.

Merhabalar
Covid geçirip geçirmediğimize dair özelde vs test yapılabiliyor mu bilen var mı
Varsa bağışıklık testi yaptırmak istiyorum
Ailecek geçirdiğimizi düşünüyorum mart ayında

Beni kastettiyseniz diye cevap veriyorum.
Estağfirullah niye kızayım?
Ne haddime üstelik.
Herkes gibi ben de fikrimi yazıyorum.
Belli aralıklarla ben de alışveriş poşetlerini yıkıyorum ama bunu coronadan önce de yapıyordum.
Sadece tedbir işini abartıp hayatı zorlaştırmayı doğru bulmuyorum.
Ama arkadaşımızın içi böyle rahat ediyorsa
bize karışmak düşmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…