bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-hakan/turkiyenin-nesi-basarili-41513202

Bu yazıda diğer ülkelerle olan vaka-vefat kıyaslamasına genel bir bakış var.
Yazının son kısmını da alıntılamadan edemedim.
'Duydunuz mu? İngiltere hükümet tarafından gönderilen tıbbi malzeme yardımını iade ediyormuş, bi de etrafa yardım ediyoruz diye övünüyorlardı amma da çuvalladılar,' minvalinde paylaşımlar yapıp gülenlere gelsin bu alıntı.

ÖLÜ SAYISINDAN OLMADI, İNGİLTERE’YE GİDEN İHRAÇ ÜRÜNLERDEN GİDELİM

ÖNCE, “Yanacağız, biteceğiz, yoğun bakımlar dolacak, mahvolacağız”
dediler.
Baktılar, söyledikleri gibi olmuyor.
Bu sefer sayılardan gitmeye başladılar. Hesap makineleri ellerinde, hesap üstüne hesap yaptılar.
Baktılar, yine olmuyor.
Bu kez de mezarlıkları mesken edindiler ve başladılar ölü sayıları üzerinden spekülasyon yapmaya.
Baktılar o da pek olmuyor.
Ve bu sefer İngiltere’ye yollanan sağlık ürünleriyle ilgili tezvirata sarılmaya başladılar.
İngiliz Büyükelçisi’nin yalanlamasına rağmen...
Bu tezviratta geldikleri en son nokta şurası oldu:
Türkiye’nin devlet olarak İngiltere’ye gönderdiği yardımlarda hiçbir sorun yokmuş... O iş tamammış... Ama Türkiye’den özel bir şirketin İngiltere’ye sattığı binlerce üründen küçük bir kısmında “sorun” varmış. Bu şirketin kurucuları AK Partili imiş... Bu çok büyük bir skandalmış. Türkiye, bunun altından kalkamazmış. Falanmış... Filanmış...
Aklımıza mukayyet olalım şu sıkıntılı günlerde. Akıl sağlığı çok mühim.

Hangi markette calistiniz deliniyorsa ambalajin bir ozelligi kalmaz ki

Bize kalmıştı bunları aklamak neden ellerinde hala 1500 çeşit daha virüs var virüs bankası yapmış adamlar bütün Dünya dava açıyor
Aklamak derken?
Yazıyı yorumsuz paylaştığımı hatırlatırım.
Bu konuya önceki sayfalarda kafa yoran arkadaşlarımız oldu, merak edenler için prof.dr. olan bir yazarın yazısını paylaştım.
Tepkinizi ve sebebini anlayamadım.

Tepkim size değil bu prof dr a zaten ellerinde virüs bankaları var ya neyin doğalı

Bir ülke neden 1500 çeşit virüs bulunan bir banka oluşturur yine bir diğer ülke neden gidip maymundan virüs alır bunu kendi ülkesine bile getirmeden başka yerde saklar Ya 2018 yapımı filmlerine ne demeli Allah oyunlarını başlarına çevirsin doğal olduğuna inanmıyorum

Bayram ile ilgili bir açıklama yapıldı mı bile sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Bence bu virus insan eliyle yapildi.son arastirmalarda spermde bile virus bulundu.peki bu sekilde dogacak cocuklar nasil olacak tam bir muamma.
Hicbir ulke rusyada havaya ucan virus labaratuvarini konusmadi mesela.ben o konuda acayip kuskuluyum.
Dso baslarda hep lay laylom yapti.sinirlari kapatmaya gerek yok falan dedi.ulkelerin tedbir almasina resmen mani oldu.tedrosun eski twitleri acilmiyor bende acilsa sureci nasil berbat yonettiklerini gostericektim.pandemiyi bile tum dunyaya yayilip binlerce insan oldukten sonra ilan ettiler.

Hangi markette calistiniz deliniyorsa ambalajin bir ozelligi kalmaz ki
Bütün bakliyat poşetlerinde hatta şekerde tuzda bile bizim gözle göremeyeceğimiz çok küçük iğne ucu delikler olur sebebini bilmiyorum belki böceklenmesin diyedir az da olsa hava alması gerekiyordur markette çalıştım ben de 7 yıl ordan biliyorum ama delikleri biz açmıyorduk zaten oluyordu

Boceklenmesin diye yapiyorlardir.en iyisi bir sure havalandirip oyle kullanmak.

Evet hep birlikte karantinadaydık babam hâlâ hastane de ama iyiye gidiyor . Bizim testler iyi geldi inşallah annem ile babam da atlatacak ayrıca çok teşekkür ederim
Çok çok geçmiş olsun anne ve babanıza acil şifalar diliyorum
Psikolojik olarak nasıldınız peki
Benim panik atağım var az bi öksürsem zangır zangır titriyorum ishal oluyorum hemen. Allah korusun enfekte olursam panik ataktan giderim sanırım

Imreniyorum yaşadiginiz yerin güzelligini gördükçe
Ama ben öyle bi yerde yaşamış olsam tüm yaz yatılı misafirim eksik olmaz
Benim de eksik olmuyor. Corona nedeniyle kabul etmiyorum şu an ama çat kapı gelen komşu vb oluyor, sokmuyorum eve ama insanlar rahat bir de burada, kimse sosyal mesafe dinlemiyor ve birbirleriyle görüşüp gidip geliyorlar. Burada da vakalar var . Şehirlerarası ve 65yaş üstü yasağı kalkınca kayınvalidemler gelecekler; neyse şimdiden düşünmemeye çalışıyorum o günleri.

sehirlerarasi yasak kalksin diye bekliyorum bende :) ama vakalarin azalmasiyla kalkar haziranin ortasini bulur gibi

Ben de en başından beri inanmıyorum doğal vIrus olduguna. Asla değil.
Zaten denilip duruyor ya bundan sonra 10 yılda bir böyle salgınlar olacak diye. Anlamamak icin saf olmak gerek.
Her 10 yılda bir yarasa çorbası rutini olmayacak herhalde bu işin kaynağı.

Bu virusu ureten ulkeler ( sadece Cin değil ortada çok pis bir ortaklık var) , virüsün dünyaya yayılmasını sağladılar zaten.istedikleri buydu çünkü.
Türkiye asla bu oyunun icinde değil ama.biz kurban olduk malesef.

Çok teşekkür ederim Psikoloji olarak düşünecek olursam kendim için bir gece hariç hiç kaygılanmadım çünkü babam hem zatürre hemde şeker hastası yani onu düşünmekten kendimi alamıyordum ama şükür iyiye gidiyor . Bence çok korkmayın gerçekten gençlerde ( bağışıklığı sağlam kişilerde ) normal bir soğuk algınlığı gibi . Tek bir gün nefes alamadım gibi oldu onda da zaten şansa hastanedeydim onun dışında aşırı zorlandığım gün taş çatlasın 4 gün filan diğer günler sadece karantinanın bitmesini bekliyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…