Gercekten merak ediyorum gidecek insanlari, avm çalışanları mecbur gidecek twitterde görmüştüm birkaç çalışanın yazisinj açılsın işsisiz diyorlardı ne üzücü, zaten avm hayatımda cok önmli bir yere sahip olmadi ama olan insanlar vardir. Ben suanda yazlik giysi almadim alamam gibime geliyor bir süre gecen senekilerle idare etmeye çalışacağım giysi kesinlikle alamıyorum oğluma belki net uzerinden alir gelince hemen yikarim ama kendime alamam gibiAranızda avm ye gitmeyi düşünen olduğunu sanmıyorum,ama yine de aklınızda bulunsun.
Eki Görüntüle 2632834
Ben aşının hali hazırda olduğunu düşünüyorum. Birde filmi vardı bu kitabın Cehennem diye. Tom Hanks başrol oynuyor İzlemenizi tavsiye ederim. Laboratuvar da üretilen virüs istanbul da patlatılmak için yerebatan sarnıcına bırakılmıştı. O filmden sonra pek inancım kalmadı yarasa hikayesine :)Tamam anlıyorum ama yinede aklim gerçekten almıyor . Peki ekonomi üzerinde yeni dünya düzeni kurmak istiyorlar eyvallah hadi ama nereye kadar devam eder. Mesela benim merak ettiğim bizim çocuklarımız normal yasayamacaklar mi? Aşı şuanda ellerinde olsada bunu bugün cikarmazlar ya da nasil olacak ,mesela bill gates!! 2 senesi var diyor aşının. Aklima sey geliyor dan brown un cehennem kitabı dünya nüfusunu azaltmak için böyle bir virüs yaymak istiyordu ya adam, gereksiz olan dayanamayan ölsün mantığı
onu yeni dunya duzeni icin de soyluyor olabilirler guc dengeleri degisecek vs ama hayat bugunki gibi kisitli gitmez mumkun degilHangi aşı hemen çıktı ki bu çıksın diyen kesim var. Yani bazen o kadar umutsuz konuşuyolar ki
Bir de haberlerde şunu diyip duruyolar “bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”
Valla beni en çok korkutan cümle bu
Bakalım yazdan ben de umutluyum,
avmlerin icindeki marketler acikti hep aslinda su zamana kdr giden cok kisi olmustur da kesinlikle virus kaparsiniz cumlesi cok iddaali olmus sankiAranızda avm ye gitmeyi düşünen olduğunu sanmıyorum,ama yine de aklınızda bulunsun.
Eki Görüntüle 2632834
Evet aynı kitaptan okudum filmi Izledim. Bende virüs ccikali bunu düşünüyorum. Bir tane prof robert langdon olsaydi kurtarsaydi bizi:))Ben aşının hali hazırda olduğunu düşünüyorum. Birde filmi vardı bu kitabın Cehennem diye. Tom Hanks başrol oynuyor İzlemenizi tavsiye ederim. Laboratuvar da üretilen virüs istanbul da patlatılmak için yerebatan sarnıcına bırakılmıştı. O filmden sonra pek inancım kalmadı yarasa hikayesine :)
Bende bunu düşünüyorum güçler , ekonomi avrupa birliği dengeleri değişecek diye. Hayir hic olmazsa eninde sonunda dünya bağışiklik kazanacakonu yeni dunya duzeni icin de soyluyor olabilirler guc dengeleri degisecek vs ama hayat bugunki gibi kisitli gitmez mumkun degil
Öyle zaten bencede gereksiz ölsün mantığı. Emeklinin mesela devlete bi yararı yok ömür boyu bakmaya mahkum görüyor devlet onu. Belli yaş üstü ölürse eli rahatlamaz mı devletlerin ? Ben bu şekilde düşünüyorum en başından beri. Kesinlikle normal bi süreç olduğunu sanmıyorum. Hanımefendinin dediğine de sonuna kadar katılıyorum.virüs çıktı pık diye testi çıkarttılar. Fazla fazla sattılar ülkelere. Ne ara yapıldı bu kadar test ? Aşısı da kesin vardır. Önce bi amaçlarına ulaşsınlar işlerine yaramayan kesim bi ölsün hele. Ondan sonra çıkartırlar muhtemelen aşıyı.Tamam anlıyorum ama yinede aklim gerçekten almıyor . Peki ekonomi üzerinde yeni dünya düzeni kurmak istiyorlar eyvallah hadi ama nereye kadar devam eder. Mesela benim merak ettiğim bizim çocuklarımız normal yasayamacaklar mi? Aşı şuanda ellerinde olsada bunu bugün cikarmazlar ya da nasil olacak ,mesela bill gates!! 2 senesi var diyor aşının. Aklima sey geliyor dan brown un cehennem kitabı dünya nüfusunu azaltmak için böyle bir virüs yaymak istiyordu ya adam, gereksiz olan dayanamayan ölsün mantığı
aynen virusle birlikte ulkelerdeki dengelerde degisti ve eskisi gibi olamaz ama bizim gunluk hayatimiz zamanla eskiye donecek 2 ayda normale donus basladi bileBende bunu düşünüyorum güçler , ekonomi avrupa birliği dengeleri değişecek diye. Hayir hic olmazsa eninde sonunda dünya bağışiklik kazanacak
Çevremde de rahatlama görüyorum. İki akşam yürüyüşe ciktim ben maskeyle, yüzünü kapatmadan hapşıran öksüren mi arasiniz, çocuklarıyla dolasanlari mi ararsiniz. Tüm önlemlerini aldığım halde yine eve kapattım kendimi oysa birbucuk ay evimden çıkmadım. Bir de evime hiç gelmeyen bir ailenin kahve içmeye uğramak istemiş beni benden aldı. Red ettiğim için de baya bi konu oldum umrumda değil . Biz insanları nasıl bilinclendirecegiz, sağlıkçılar elinden geleni fazlasıyla yapıyor ama bu düşüncesiz insanlar herşeyi berbat edecekİnsanların genel olarak şu normalleşme sürecinde saldığını görüyorum ben. Bugün mahallemde bağıra çağıra oynayan çocuklar vardı. Sesin nereden geldiğini tam anlasam şikayet edecektim.
Bizim hasta sayımız çok fazla. Dünya genelinde 8. sıradayız. Ancak COVID-19 hastalığından ölüm oranına baktığımız zaman (%2.7) 24. sıradayız. 1. sırada İngiltere, 2. sırada İtalya, 3. sırada İspanya var. Demek ki bizdeki hastane ve tedavi sistemi hastalığı iyileştirme konusunda çok başarılı. Ve biz oldukça agresif bir tedavi uyguluyoruz. Neredeyse hiçbir ülke bunu yapmıyor. Mesela inme görülen hastalar oluyor ve ABD bunu hastalığın geç evrelerinde fark ediyor. Biz daha hastada görülmeden direkt ilacını başlatıyoruz, önleyici tedavi uyguluyoruz yani. Bu bir avantaj. Hiçbir zaman solunum cihazı yetersizliği nedeniyle yaşlı hastaları ölüme terk etmedik.
Ancak insanlar "Amaaan ölen yok" diye salıp kendini keyfi dışarı çıkarsa hasta yoğunluğundan kendine bakacak doktor, hemşire vs. sağlık çalışanı bulamayacak. Hele ki Allah korusun cihazın yetmeyeceği evreye gelmek korkunç bir şey, korkunç. Salgını tedavi etmek önemli ancak salgını kontrol etmek daha da önemli. Bu da vatandaş olarak bizim elimizde. Lütfen dikkat edelim, çevremizdekileri uyaralım. Lütfen.
Manidar bi filmdi. Amerika da covid 19 la ilgili araştırmalarının sonuna gelmiş bi profesör vardı öldürüldü ve öldüren de öldü. Prof Robert de öldürülmek için filmin başından sonuna kadar uğraşıldı. Bu konuda hiç umudum yok. Ama ben bu virüsün zamanla mutasyona uğrayıp etkisini azaltacağını düşünüyorum. Allah hepimizi korusun.Evet aynı kitaptan okudum filmi Izledim. Bende virüs ccikali bunu düşünüyorum. Bir tane prof robert langdon olsaydi kurtarsaydi bizi:))
Yeni dünya düzeni ekonomi üzerinde değil. Zaten bunlar paranın sahibi. Zaten doları bunlar basıyorlar ve dolar ile bütün ülkeleri ve insanları kontrol ediyorlar. İstediklerinde altın fiyatlarını yükseltiyor, istediklerinde petrol fiyatlarını düşürüyorlar petrolü olan ülkelerin gelirleri azalsın diye. Kripto para da ise kara parayla mücadele etmek istiyorlar.Tamam anlıyorum ama yinede aklim gerçekten almıyor . Peki ekonomi üzerinde yeni dünya düzeni kurmak istiyorlar eyvallah hadi ama nereye kadar devam eder. Mesela benim merak ettiğim bizim çocuklarımız normal yasayamacaklar mi? Aşı şuanda ellerinde olsada bunu bugün cikarmazlar ya da nasil olacak ,mesela bill gates!! 2 senesi var diyor aşının. Aklima sey geliyor dan brown un cehennem kitabı dünya nüfusunu azaltmak için böyle bir virüs yaymak istiyordu ya adam, gereksiz olan dayanamayan ölsün mantığı
Bilemiyorum tedbirli olmakta fayda var.avmlerin icindeki marketler acikti hep aslinda su zamana kdr giden cok kisi olmustur da kesinlikle virus kaparsiniz cumlesi cok iddaali olmus sanki
İnsanlar çok bilinçsiz. Kaldırımlarda maskesini eldivenini yere atanı mı ararsın, yerlere tükürenleri mi ararsın. Bu kadar cahil bir toplum muyuz biz?Çevremde de rahatlama görüyorum. İki akşam yürüyüşe ciktim ben maskeyle, yüzünü kapatmadan hapşıran öksüren mi arasiniz, çocuklarıyla dolasanlari mi ararsiniz. Tüm önlemlerini aldığım halde yine eve kapattım kendimi oysa birbucuk ay evimden çıkmadım. Bir de evime hiç gelmeyen bir ailenin kahve içmeye uğramak istemiş beni benden aldı. Red ettiğim için de baya bi konu oldum umrumda değil . Biz insanları nasıl bilinclendirecegiz, sağlıkçılar elinden geleni fazlasıyla yapıyor ama bu düşüncesiz insanlar herşeyi berbat edecek
MÖyle zaten bencede gereksiz ölsün mantığı. Emeklinin mesela devlete bi yararı yok ömür boyu bakmaya mahkum görüyor devlet onu. Belli yaş üstü ölürse eli rahatlamaz mı devletlerin ? Ben bu şekilde düşünüyorum en başından beri. Kesinlikle normal bi süreç olduğunu sanmıyorum. Hanımefendinin dediğine de sonuna kadar katılıyorum.virüs çıktı pık diye testi çıkarttılar. Fazla fazla sattılar ülkelere. Ne ara yapıldı bu kadar test ? Aşısı da kesin vardır. Önce bi amaçlarına ulaşsınlar işlerine yaramayan kesim bi ölsün hele. Ondan sonra çıkartırlar muhtemelen aşıyı.
Evet beni de çok korkutan şey bu cümle bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!!! Sanki bu yaşadıklarımız ileride yaşayacaklarımızın bir antremanı gibi.Hangi aşı hemen çıktı ki bu çıksın diyen kesim var. Yani bazen o kadar umutsuz konuşuyolar ki
Bir de haberlerde şunu diyip duruyolar “bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”
Valla beni en çok korkutan cümle bu
Bakalım yazdan ben de umutluyum,
Artık doktorlar yüzeylerden bulaşması için oraya 5-10 dakika içinde birinin öksürüp, hapşurması, diğerinin de oraya dokunup elini ağzına, gözüne, burnuna dokunması lazım diyor. Ben arkadaşın bu kadar dikkatsiz olduğunu düşünmüyorum. Artık sırt sırta asansöre binilecek mesela. Orada değil demek ki, nereden bulaştı acaba. Vallahi bana dert oldu :)suan bile gecirenler vardir mutlaka onceki sayfalarda ailesiyle birlikte gecirdigini soyleyen arkadasimizda asansorden bulasmis olabilecegini yazmisti simdi aklima geldi de:) o apartmandan kac kisi kullandi kimbilir asansoru diger apartman sakinleri asemptomatik gecirmis olabilirler neticede apartmandaki herkese test yapmazlar belirti verirlerse ancak vakalarin dusmesinin bir sebebi de virusun yuzeylerdeki omrunun kisalmis olmasi da olabilir havalarin etkisiyle ..uyum saglayip iyi mutasyoma ugrarsa her sene gelip bizi hafifden grip yapabilir sikinti yok :))
Aynen çıkan her doktor ve ekonomist ezberlemiş gibi, eskisi gibi olmayacak, dünya tamamen değişecek diyor. En garibi de evden çalışmalar artacak demeleri. Neden? Sokakları hayvanlara ve virüse bırakacağız galiba. Hayvanlarla sorunum yok gerçi nefes aldılar yavrular azıcık. Yani hiç geçmeyecek senaryolar ve kalıcı değişiklikler üzerine konuşmaları canımı sıkıyor.Bende bunu merak ediyorum birdaha hicbir sey eskisi gibi olmayacak sözünü yani hep boyle mi olacağız. 2009 da domuz gribi oldu dünyada pandemi ilan edildi..sonra o normal grip oldu ilaci, aşısı vs oldu. Bu neden olmuyor ki
Ben bu kadar iyimser değilim. Tedavide çok süper olduğumuzu düşünmüyorum, çünkü tedavisi yok. Kim ne kullanıyorsa onu kullanıyoruz. Sadece hastanelerde yoğunluk olmadığı için rahat nefes almalarını sağlayan cihazlarda sorun yok. Eğer 65 yaş üstü 2 aydır sokaklarda olsaydı ben İtalya’ya yaklaşacağımızı düşünüyorum. Evet İtalya’yı geçmezdik çünkü orada yaşlı nufus daha fazla. Ama bizde ölümlerin az olmasının tek sebebi yaşlıların şu an evde olması bence. En fazla gelen giden torunlarından kapıyorlardır diyeceğim, çocuklar da içeride. Ölümlerin önüne böyle geçtik bence. Bizde şu an bağışıklığı düşük olan veya kronik hastalığı olan, ya da virüs yükü fazla olan genç hastalar ölüyor. Virüs onları buluyor. Yani yaşlıları salın dışarıya, hiç bir tedavi onların ölümünün önüne geçemez şu an. Virüsü vicutta yok edecek veya akciğerde tutulumunu engelleyecek bir ilaç yok. Yaşlılarımızın çoğu malesef buna dayanamazdı..İnsanların genel olarak şu normalleşme sürecinde saldığını görüyorum ben. Bugün mahallemde bağıra çağıra oynayan çocuklar vardı. Sesin nereden geldiğini tam anlasam şikayet edecektim.
Bizim hasta sayımız çok fazla. Dünya genelinde 8. sıradayız. Ancak COVID-19 hastalığından ölüm oranına baktığımız zaman (%2.7) 24. sıradayız. 1. sırada İngiltere, 2. sırada İtalya, 3. sırada İspanya var. Demek ki bizdeki hastane ve tedavi sistemi hastalığı iyileştirme konusunda çok başarılı. Ve biz oldukça agresif bir tedavi uyguluyoruz. Neredeyse hiçbir ülke bunu yapmıyor. Mesela inme görülen hastalar oluyor ve ABD bunu hastalığın geç evrelerinde fark ediyor. Biz daha hastada görülmeden direkt ilacını başlatıyoruz, önleyici tedavi uyguluyoruz yani. Bu bir avantaj. Hiçbir zaman solunum cihazı yetersizliği nedeniyle yaşlı hastaları ölüme terk etmedik.
Ancak insanlar "Amaaan ölen yok" diye salıp kendini keyfi dışarı çıkarsa hasta yoğunluğundan kendine bakacak doktor, hemşire vs. sağlık çalışanı bulamayacak. Hele ki Allah korusun cihazın yetmeyeceği evreye gelmek korkunç bir şey, korkunç. Salgını tedavi etmek önemli ancak salgını kontrol etmek daha da önemli. Bu da vatandaş olarak bizim elimizde. Lütfen dikkat edelim, çevremizdekileri uyaralım. Lütfen.
Aynen dünya da bi kazanamadı şu bağışıklığı. Ne virüsmüş kaç milyon insana bulaştı, yitirmedi etkisini. Sars, mers daha az insana bulaşıp, yitirmiş etkisini. Bu canavar mı çıktı anlamadım ki...Bende bunu düşünüyorum güçler , ekonomi avrupa birliği dengeleri değişecek diye. Hayir hic olmazsa eninde sonunda dünya bağışiklik kazanacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?