bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Günaydın sevgili dostlarım, bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek dileği ile size bu sabahki gün doğumunu, pembe bir gül goncası ve yavrularını emziren bir anne kedi gönderiyorum. Aramızdaki tüm annelerin ve anne adaylarının anneler günü kutlu olsun
Tam benim çocuğum yok diyeceğim ama diyemiyorum çünkü çok yaramaz bir kedi annesiyim :) Dün bizimki nasıl çıktıysa sundurmanın çatısına çıkmış, çıktığı gibi de inememiş, oradan bağırıyor, bizi bir saat uğraştırdı; her anı vukuat

Sayıları çok tutturamamış, hatta çok iyimser kalmış bizim vaka sayısında. Ama yine de inanmak istiyorum.

İşe yarıyor mu sarımsak? Biber gazı fikrinden sonra çok masum buldum bu önleminizi

insanlarin gunde yuzune dokundugu sayiyi duyunca cok sasirmistim epeyce yuksekmis farkinda olmadan yapiyor insan bunu dikkatsizlikden degil de cok insani bir davranis olarak yapmis olabilir ki virus bulasiyorsa mutlaka boslugumuzu yakaladigindan yapiyor:))

Yoo bu iyimserlik değil. Eşim hekim, sağlık çalışanlarının ne zorluklarla ne şartlar altında çalıştıklarını da gayet iyi biliyorum. İstatistikler de böyle. 65 yaş üstü de 20 yaş altı da yasaklara rağmen sokağa çıkıyor bu arada. Kendi mahallemde bile kaç tane gördüm, kaldı ki sosyokültürel seviyesi fena olmayan bir yerde yaşıyorum. Türkiye'ye genellersek salgın önlemlerine uymayan kesimin yadsınamayacak düzeyde olduğunu düşünüyorum maalesef. Sağlık çalışanlarının başarısı küçümsenebilecek ya da geçiştirilebilecek düzeyde değil. Bu seviyede olmamızda emekleri çok.

Ben doğal yolla olmadığına inanıyorum laboratuvar da ürettiler aşısı da hazır bence bakalım ne zaman çıkaracaklar çıkardıkları aşıya güvenebilecek miyiz

Evet onların emeği asla gözardı edilemez fakat ben de bizde ölüm oranının düşük olmasını, enfekte olan kesimin genc kesim olmasına bağlıyorum.

Çünkü bizde hem yaşlılar hem de kronik hastalar ( yaş kriteri olmaksızın) hem sokağa çıkma yasağına hem de eğer çalışıyorsa idari izne tabi.
Yanı asıl ölümle sonuçlanacak kesim zorunlu olarak izole.

Az önce haberlerde izledim.
Ankara Yeni Mahalle'de sekiz kişilik bir grup sokağa çıkma yasağını delip misafirliğe gidebilmek için bir kargo aracına doluşmuşlar.
Nasıl bir bilinçsizliktir bu?
Yine iyi durumdayız hasta/vefat sayılarında,
bu akıl fukaraları ile.

Ölüm oranlarının az olması bunu da yüzde bazında hesaplanması tam doğru mu? Çünkü bahsettiğiniz ülkelerin nüfusları yaşlı ve bu virüs yaşlılarda ölüme neden olmaya programlanmış. Bir filmde şöyle söyleyerek başlıyordu: ''Tek bir açıdan bakarsanız tek bir şey görürsünüz. Bakış açısını genişletin.''

Sağlıkçılarımız güzel çalışmadı mı? Çalıştılar. Hatta Türklerin bazıları çok pratik zekalı bir millettir. Solunum cihazları yetmeyince solunum cihazlarının çıkışlarına çoklayıcı bir aparat takarak bir cihazı 3 hatta 4 hastada kullanmışlar ilk başlangıçta. Bunu da bir sanayici yapmış. Kutlarım kendisini.

İnsanlar sokağa çıkma yasağını delmek için neler neler yapmıyorlar ki? İlk yapılan sokağa çıkma yasağında biri eline bir Atatürk portresi almış sokağa çıkmış. Yanına polis arabası yanaşıp ikaz hafifçe sirene basarak. Demişler ''Neden çıktın sokağa?''
Adam Atatürk portresini göstererek ''Atatürk ü gezdiriyorum. Canı sıkılmış da.''

Vatandaşla uğraşmak zor.

Son düzenleme:
Bence bir ülkedeki ölüm oranları oradaki sağlık çalışanlarının az veya çok çalışması değil. Buna göre İtalya, İsviçre ve ABD deki sağlık çalışanları görevlerini yapmıyor mu? Daha geçen hafta New York ta bir kadın doktor hastaların ölmelerine mani olamıyorum diyerek intihar etti. Bence dünyanın her yerindeki sağlık çalışanları büyük bir özveriyle çalışıyor.

Aranızda kedi besleyen veya veteriner olan vardır mutlaka. Beslediğim bi sokak kedisi var. Dun gordum ki kuyruğunun orada yara var. Gördükçe üzülüyorum Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Almanyada 4-5 haftadir haftasonlari cesitli sehirlerde protestolar yapiliyor corona kisitlamalarina ve asiya vs karsi. Merkeli de diktatör ilan ettiler polisleride devlet haini. Gerci bugun haber aldim polisler kasklarini indirmisler münih de eylemcilerden alkis almislar. Berlinde daha önceki prostestolarda insanlari sürükleyerek götüren polisler olmustu cunki.

Ve bunlara birsey olmuyor sürekli binlerce kisi toplaniyorlar. Birde parti kurmuslar kendilerince "widerstand2020" diye.
Ben coronadan korkmuyorum artik. ic savasi cikacak diye endiseliyim daha cok

Sizde psikolojik olarak rahatlayin bence biraz bu corona konusunda...

Ya cidden bu insanların gördüğü benim göremediğim ne var aklım almıyor. Ben çok korkuyorum halen :) o kalabalığa girmem için virüs bitti deseler bile 1 yıla ihtiyacım var :)

Arkadaşlar bu nasıl iştir. Ben diyordum bu sene oteller aşırı ucuz olur ne de olsa kimse gitmez bir bakayım dedim otel fiyatlarına ne göreyim şok hem yer yok hem de geçen sene örneğin iki kişinin bir hafta fiyatı 10 bin olan tatiller bu sene 30 bin olmuş . Şok oldum gerçekten insanlar rezervasyon yaptırıyor mu ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…