bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Aranızda kedi besleyen veya veteriner olan vardır mutlaka. Beslediğim bi sokak kedisi var. Dun gordum ki kuyruğunun orada yara var. Gördükçe üzülüyorum Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Yardimci olabilecek var mı?

Sanırım o fiyatlar talep kaynaklı değil. 1000 kişilik bir otel bu sene 500 kişi olarak faliyet yapacak. Televizyonda da daha pahalı olacağı söylendi. Çok masraf yaptı oteller ayrıca, tuvaletleri, duşları, el değmeden açılan sistemden yapmışlar. Kriterlere göre değiştirilmeyen oteller açılmayacakmış. Bu masrafı ve yarım kapasite çalışmanın fiyatı bence bu. Hoş bedava olsa da gitmem bu yaz :)

.

Eklentiler

• 099C37A6-6101-4B83-95BF-B3B0921BC041.webp
    32 KB · Görüntüleme: 75
bi yerde okudum bazi doktorlarda korona diye birsey yok diye aciklama yapmislar:) salgin var ama korkulacak sekilde degil deniyormus acaba bu olaylarin ic yuzunu kac sene sonra ogrenicez:)

Ben oyunların içinde oyunlar dönüyor dediğimde komplo teorisyeni diyorlar bana.

Ya cidden bu insanların gördüğü benim göremediğim ne var aklım almıyor. Ben çok korkuyorum halen :) o kalabalığa girmem için virüs bitti deseler bile 1 yıla ihtiyacım var :)

Yani ortada cesitli komplo teorileri var inandiklari.
Kurduklari partinin insan sayisi 68bin olmus.

iyi düsünmek istiyorum ama bence ic savasina sürüklemek amacli yapiliyor gibime geliyor..aralarinda cidden iyi niyetli insanlar olsa dahi.
Zaten sinirlamalar gevsetildi ama hala devam edin diye gazlayanlar var aralarinda.
Türk düsmanligi da artmis.. türk marketleri yakiliyor yine. Sacma sapan seyler yani..

evet dogru bunu söyleyen doktor cok oldu
Ben de çok duydum bunu. Gerçekten gripten mi ölüyor insanlar acaba dedim ki her yıl binlerce insan ölüyormuş. Ama genç ölümler aklımı karıştırıyor. Mesela 35 yaşında, hiç kronik hastalığı olmayan, hiç sigara içmemiş eczacı..hiç mi grip olmamıştır o yaşına kadar. Bilmiyorum, tabi ki bu söylenilenin doğru olmasını çok isterdim

gecen sene bir ulkede 15 yas alti 11 cocuk olmus gripden ve hastaliklari da yokmus bu sekilde olen insanlar oluyormus tabi biz bilmiyorduk hicbirini..soyle birsey yaziyor
her yil gribal enfeksiyonların yüzde 11 i influenza ve RSV virüsleri, yüzde14’ü corona virüsler, yüzde 29’u Rhinovirüsler ve geri kalan yüzde 46’sı bilinmeyen virüsler tarafından oluşturulur..
Her yıl her 1000 kişiden biri grip ve bağlı komplikasyonlardan ölür. (yüzde0.1) Bu ölenlerin yüzde 5-14’ü corona virüs nedenli ölümdür.
Yani 82 milyon nüfusu olan ülkemizde her yıl yaklaşık 82.000 (seksen iki bin) kişi grip ve gribal enfeksiyonların sonucunda kronik akciğer, kalp, hipertansiyon, diabet, immün yetersizlik hastalarında gelişen komplikasyonlarla kaybedilir. Bu ölümlerin yüzde 5-14 ünün corona virüsten olduğu gerçeği ile ülkemizde her yıl 4100 (dört bin yüz) ile 11.480 (on bir bin dörtyüz seksen) kişi o yılki mutant corona virüsler nedeniyle kaybedilir. Her yıl!

Geçtiğimiz yıl ve önceki yıllarda da grip ve nezle nedeni ile on binlerce Türk vatandaşı hayatını kaybetti ve haberiniz bile olmadı...

Geçen yıl dünyada toplamda 7 milyon insan grip ve griple tetiklenen komplikasyonlardan kaybedildi; bunların da 350 bin ila 1 milyon kadarı geçen yıl corona virüs nedeniyle öldü.

Siz hiç “gripten öldü, nezleden öldü” gibi bir haber duydunuz mu? Duymadınız. Neden?

Corona virüsten ölenlerin hemen tamamı yaygın pnomoniden kaybedilir.

2016 yılında Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 3 milyon kişi pnomoniden öldü ,bunların hiçbirine corona virüs testi yapılmamıştı.

Soruyorum bu gürültü, patırtı neden? Bu korkuya neden olan olan algı eğer sokakta aniden ölenlerse hiçbir viral veya bakteriyel pnomoni hastası böyle pat diye sokakta düşüp ölmez.

O zaman aniden akut hipoksi yapan ve sokaktaki bir insanı aniden öldürebilen başka bir neden arayacaksınız!

30 yıllık tıbbi pratiğimde hastanelerin acil servislerinde bizzat yaşayarak şahit olduğum kış aylarında her gece sağlık personeli bu tür grip hastalarının ağır seyredenlerine bir tane boş suni solunum cihazı, boş bir yoğun bakım yatağı bulabilmek için uğraşır ve maalesef bazen de bulunamadığından yüzlerce, binlerce hasta, yataklarında kaybedilir.

Ve bunlar hiçbir zaman sizlerin, bizlerin gözümüzün içine bu kadar sokulmaz, bu kadar korkutulmazsınız...

Kış geçip gitmek üzere, Türkiye de corona virüs kaynaklı ölüm sayısı siz bunları okurken belki de en fazla 550-600 arası olacak ki mevsimsel gerçeklere uygundur. Geçen yıl siz farkında olmadınız ama bu sayı toplamda yaklaşık 10.000 (on bin) civarındaydı ancak geçen yıl hiçbirisine coronavirüs testi yapılmadığından bu korku gelişmedi.(Coronavirüs testi geçen yıl da mevcuttu.)

ABD’de mevsimsel grip için aşılanma oranı her yıl yüzde 52’dir,yani nüfusun yarısı “aşılanır”

Buna rağmen grip salgını ABD’de 2018-2019 sezonunda 35.5 milyon (otuz milyon beş yüz bin) insana bulaşmıştır. Nedeni de virüslerin her birisinin ayrı yapısal şifreler barındırmasındandır.

Bu hastaların 16.5 milyonu hastanelere müracaat etmiştir ve 490.600’ü hastaneye yatırılmıştır. Ve bu hastaların 34.200’ü doğrudan bu virüs nedeni ile 27.680 kadarı ikincil sebepler ile hayatını kaybetmiştir.

CDC (ABD Hastalık ve Korunma Merkezleri) verilerine göre 2019 yılında sadece ABD'de toplam 62.000 kadar kayıp vardır.

ABD’de her yıl yaklaşık 50.000-60.000 insanı öldüren bir virüs salgınından bahsediyorum!

Gelelim Covid-19’a. Aralık ayından bu yana geçen 5 aylık süre içinde Covid-19 salgını 120 bin insanı öldürdü. Aynı süre içerisinde mevsimsel grip en az 300.000 (üç yüz bin) insanı öldürdü. Üstelik coronavirüs dışı virüslere bağlı grip hem 65 yaş üzeri insanları hem de aynı oranda 0-5 yaş bebeklerin ölümüne neden oldu.

gecen bir ulkede 15 yas alti 11 cocuk olmus gripden ve hastaliklari da yokmus bu sekilde olen insanlar oluyormus tabi biz bilmiyorduk hicbirini..soyle birsey yaziyor
her yil gribal enfeksiyonların yüzde 11 i influenza ve RSV virüsleri, yüzde14’ü corona virüsler, yüzde 29’u Rhinovirüsler ve geri kalan yüzde 46’sı bilinmeyen virüsler tarafından oluşturulur..
Her yıl her 1000 kişiden biri grip ve bağlı komplikasyonlardan ölür. (yüzde0.1) Bu ölenlerin yüzde 5-14’ü corona virüs nedenli ölümdür.
Yani 82 milyon nüfusu olan ülkemizde her yıl yaklaşık 82.000 (seksen iki bin) kişi grip ve gribal enfeksiyonların sonucunda kronik akciğer, kalp, hipertansiyon, diabet, immün yetersizlik hastalarında gelişen komplikasyonlarla kaybedilir. Bu ölümlerin yüzde 5-14 ünün corona virüsten olduğu gerçeği ile ülkemizde her yıl 4100 (dört bin yüz) ile 11.480 (on bir bin dörtyüz seksen) kişi o yılki mutant corona virüsler nedeniyle kaybedilir. Her yıl!

Geçtiğimiz yıl ve önceki yıllarda da grip ve nezle nedeni ile on binlerce Türk vatandaşı hayatını kaybetti ve haberiniz bile olmadı...

Geçen yıl dünyada toplamda 7 milyon insan grip ve griple tetiklenen komplikasyonlardan kaybedildi; bunların da 350 bin ila 1 milyon kadarı geçen yıl corona virüs nedeniyle öldü.

Siz hiç “gripten öldü, nezleden öldü” gibi bir haber duydunuz mu? Duymadınız. Neden?

2016 yılında Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 3 milyon kişi pnomoniden öldü ,bunların hiçbirine corona virüs testi yapılmamıştı.

Soruyorum bu gürültü, patırtı neden? Bu korkuya neden olan olan algı eğer sokakta aniden ölenlerse hiçbir viral veya bakteriyel pnomoni hastası böyle pat diye sokakta düşüp ölmez.

O zaman aniden akut hipoksi yapan ve sokaktaki bir insanı aniden öldürebilen başka bir neden arayacaksınız!

30 yıllık tıbbi pratiğimde hastanelerin acil servislerinde bizzat yaşayarak şahit olduğum kış aylarında her gece sağlık personeli bu tür grip hastalarının ağır seyredenlerine bir tane boş suni solunum cihazı, boş bir yoğun bakım yatağı bulabilmek için uğraşır ve maalesef bazen de bulunamadığından yüzlerce, binlerce hasta, yataklarında kaybedilir.

Ve bunlar hiçbir zaman sizlerin, bizlerin gözümüzün içine bu kadar sokulmaz, bu kadar korkutulmazsınız...

Kış geçip gitmek üzere, Türkiye de corona virüs kaynaklı ölüm sayısı siz bunları okurken belki de en fazla 550-600 arası olacak ki mevsimsel gerçeklere uygundur. Geçen yıl siz farkında olmadınız ama bu sayı toplamda yaklaşık 10.000 (on bin) civarındaydı ancak geçen yıl hiçbirisine coronavirüs testi yapılmadığından bu korku gelişmedi.(Coronavirüs testi geçen yıl da mevcuttu.)

ABD’de mevsimsel grip için aşılanma oranı her yıl yüzde 52’dir,yani nüfusun yarısı “aşılanır”

Buna rağmen grip salgını ABD’de 2018-2019 sezonunda 35.5 milyon (otuz milyon beş yüz bin) insana bulaşmıştır. Nedeni de virüslerin her birisinin ayrı yapısal şifreler barındırmasındandır.

Bu hastaların 16.5 milyonu hastanelere müracaat etmiştir ve 490.600’ü hastaneye yatırılmıştır. Ve bu hastaların 34.200’ü doğrudan bu virüs nedeni ile 27.680 kadarı ikincil sebepler ile hayatını kaybetmiştir.

CDC (ABD Hastalık ve Korunma Merkezleri) verilerine göre 2019 yılında sadece ABD'de toplam 62.000 kadar kayıp vardır.

ABD’de her yıl yaklaşık 50.000-60.000 insanı öldüren bir virüs salgınından bahsediyorum!

Gelelim Covid-19’a. Aralık ayından bu yana geçen 5 aylık süre içinde Covid-19 salgını 120 bin insanı öldürdü. Aynı süre içerisinde mevsimsel grip en az 300.000 (üç yüz bin) insanı öldürdü. Üstelik coronavirüs dışı virüslere bağlı grip hem 65 yaş üzeri insanları hem de aynı oranda 0-5 yaş bebeklerin ölümüne neden oldu.

gecen bir ulkede 15 yas alti 11 cocuk olmus gripden ve hastaliklari da yokmus bu sekilde olen insanlar oluyormus tabi biz bilmiyorduk hicbirini..soyle birsey yaziyor

Ben oyunların içinde oyunlar dönüyor dediğimde komplo teorisyeni diyorlar bana.

ama iyi de bu fiyatlara zaten sıkıntılı zaman kim gidecek? Yani gidebilecek rahatlıkta hem ekonomik hem mental rahatlıkta insanlar kimler ? Bu insanlar böyle rahatlıkla tatile gidebiliyor ve fiyatta endişelenme duymuyorsa oteller biz neden bu sıkıntıyı çekiyoruz ?

Yani o doktorlara bende inaniyorum acikcasi.
Sonucta cevreme bakinca ve kendi yasantimdan yola cikinca kimseye birsey olmadi.
Ama baskasina da olmaz diye birsey yok kimseyi saglik sözkonusunda yanlis yönlendirmek istemem.
Herkesin yasantisi farkli, dikkat ettigi veya sagligi olsun beslenmesi olsun farkli sonucta.

Ben bugun derim sana birsey olmaz. Sen iyice salarsin kendini ve yasantini bilmedigim icin olabilir yani Allah korusun.
Ben coronadan korkmuyorum artik diyorsam mesela maskesiz alisverise cikmiyorum (ki yasak) ama yasaklar kalksa dahi alisverisimi maskesiz yapmaya baslasam dahi ucaga binecegim vakit maske kullanirim mesela toplu alanlarda bundan sonra. Öyle bir aliskanlik ve bilinc gelistirdim artik.
Sonucta önceden pek aldirmiyorduk ama gripten vs ölenler her yil oluyor sonucta. Sadece bukadar gözümüze sokan yoktu.

Bu yasadigimiz corona konusunu iyiye yönetelim. Ömür boyu panik hastasi olarak islemesin icimize.
Dikkatli olalim ama kendi kendimizi korkutmayalim bence. Gercekci olalim. Ne fazla laylaylom ne de fazla korku dolu. Dengeli olmakta fayda var.
Akil sagligimiz beden sagligimiz kadar önemli cunki.

Bugün bi tanıdığım öldü koronadan. Sapasağlam adamdı. Evlerine gelen temizlikçi abladan kapmışlar.
nasıl yok derler anlamıyorum

COVID nedeniyle ölüm oranlarına baktığımızda istatistiği bu. Bunun içerisinde kaçı yaşlı kaçı genç bilemiyorum. Ama dediğim gibi ben yaşlıların evde oturduklarını falan düşünmüyorum, belki çok çok yaşlıları çıkamıyordur. Genelde evde olanlar home office çalışabilen kesim.

Hayır çalışmadan bahsetmiyorum. Uygulanan agresif tedaviden bahsediyorum. Bizde uygulanan ilaç protokolü dünya geneline kıyasla daha farklı. Siyaset falan da yapmıyorum bu arada yanlış anlaşılmasın. COVID dolayısıyla ortaya çıkan bazı kalp damar hastalıkları oldu mesela ya da inme görüldü. Bunların ilaçlarını geç evrede değil erken evrede veriyoruz biz. Tedavi gayet agresif.

Aranızda kedi besleyen veya veteriner olan vardır mutlaka. Beslediğim bi sokak kedisi var. Dun gordum ki kuyruğunun orada yara var. Gördükçe üzülüyorum Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Batikonu pamuga döküp önce temizleyin.
Sonra da teramcyn veya fucidin sürebilirsiniz.
Sürünce biraz oyalayın kediyi çünkü hemen yalamaya çalışacaktır merhemi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…