bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
16-17-18-19 Mayıs'ta 4 gün sokağa çıkma yasağı var yine.
Böyle üst üste 4 gün olunca iyi olmuyor psikolojik olarak baskı altında hissediyorum kendimi.
: / Benim için değişen bir şey olmasada (küçük çocuklarımız var hiç çıkamıyoruz zaten) böyle olması daha zor geliyor ama aynı kararı bayram için de bekliyorum ondan sonra biter mi acaba diye çok çok ümit ediyorum

Adamın biri, bisikletle Türkiye’den İran’a geçiyormuş, selesinde kocaman bir torba..

Gümrük görevlisi şüphelenmiş haliyle,
“Aç torbayı” demiş, açmış, kum çıkmış …
İki gün sonra, aynı adam ıslık çala çala gelmiş sınır kapısına, çıkış yapacak, selesinde gene torba…

“Aç” demişler, açmış, gene kum.
İki gün sonra, aynı adam pedal çevire çevire gelmiş sınır kapısına, selede gene torba..

Bu sefer, polis çağırmışlar, narkotikçi gözüyle incelemişler, nafile, bildiğin kum.. Delirecekler..

Bir, üç, beş, hep aynı manzara… Adam geliyor geze geze, termal kamerayla bakıyorlar, tahlil yapıyorlar, köpeklere koklatıyorlar, uyduyla takip ediyorlar, hikâye…
Hep kum çıkıyor.

Aradan yıllar geçiyor. Gümrük görevlisi çarşıda rastlıyor o adama.. “İçim içimi yiyor” diyor,
“Bu saatten sonra bir şey yapamam sana, Allah aşkına söyle, ne kaçırıyordun o torbayla”
Adam cevap veriyor: “Bisiklet”

Olaylara bakış açımızı değiştiremediğimiz sürece,
olayların arka planını görememeye devam edeceğiz.
:)

bu adam benim gibi her durumdan iyi birsey cikartiyor:)) kayip 1500 ama 10 gun once 4 binlerdeydi ayni benim dusunce yapim:)) sicakliklarla ilgili paylasimlari da vardi bugun o konuda da ayni fikirdeyim sicaklimlar bitirmez ama dususunde baya etkili olacak rusya 30 derecede etkisini azalttigini soylemis

aklım fikrim hala almıyor. avm lerde aynı havayı döne dolaşa içeri veren klima santrallerine rağmen insanlara izin var ama sahile inip yürümek yasak.
tamam o da tehlikeli ama en azından hava temiz.
evde tam 60. günüm, artık boğuldum haliyle.
ben direnirken milletin avm lerde kuyruk olması çok sinirimi bozdu

Iste insanin ihtiyacı mesela avm beni hic etkilemedi ben zaten avm yi sevmiyordum , bazen bisey lazimsa gidiyorduk. Kimi insan icin avm vazgecilmez ben magaza bakmayida sevmem alacağım varsa alir çıkarım. Kiz sabah erkenden gitmiş ihtiyaçlar vardi diyor ne diyor muhabir giysi alacağım bebeğim var diyor, biri diyor cok özledim skildim evde. Mesela kaslarim o kdar kötü ki ben kendim alamam çıkanları bile cimbizjm vardi bulamıyorum insanın evinde cımbız olmaz mi ama gitmem kaslarım felakar yalnz cimbiz alacam netten biraz çekecem başarırsam. Insanlar bazi seylerden vazgeçmiyor iste geçemiyor. Ben virüsten önce ki hafta prp+dermapen yaptıracaktim keske once yaptırsaymisim , zaman uymadi tamam gideceğim dediğim zaman virüs cikti, gitmedim. Temiz dezenfekte ediliyor filan dedi ama gitmedim korktum benim için önemliydi ama bir kar zarar yapınca vazgeçtim. Demek ki bazi insanlar biseylerden vazgeçmiyor. Ve ben korkuyorum bi kere çıkınca bana gelir ama avm avm gezenlere olmaz diye tabi onlarada olmasın ama durum böyle. Aksama kadar sitede cocuk sesinden yıkılıyor artik oğlum anne lütfen bahçede olmaz gidelim diyor. Yarın bi orman bir bos yer bulursak götüreceğim.

16-17-18-19 Mayıs'ta 4 gün sokağa çıkma yasağı var yine.
Böyle üst üste 4 gün olunca iyi olmuyor psikolojik olarak baskı altında hissediyorum kendimi.
Abla ben sokaga cikma yasagi oldukca seviniyorum valla ne yalan soyliyim. Zaten bizim gibi kucuk cocuklular icin hicbisey degismiyorki cikmiyoruz hic. Yasak olursa en azindan daha erken biter bu virus diye seviniyorum cunku insanlar hep disarda maalesef en azindan yasak olunca cikmazlar

Amerikada rakamlar gercekten dusmus gorunuyor.
Ancak cinin shulan eyaletinde yeni enfekte artisi gorunuyor.karantina baslamis orda.yeni vakalarda belirti yokmus.
Tum dunyada tedbirlerin ayni zamanda kaldirilmaya baslanmasi cok ilginc.rusyada asil salgin daha yeni basliyordu mesela.ama onlar da tedbirleri gevsetme karari vermis.
Tuhaf geldi bana.

Daha önce yazmıştım Cumhurbaşkanımız cemaatle cuma kılmaya başlamadıkça tedbiri elden bırakmamak gerekli.Şimdi aşağıdaki fotoğrafa bakalım Cumhurbaşkanımız Sahra hastahanesinin yapımında çalışan işçileri ziyarete gitmiş arada ki mesafeye bakın taksi tutsam 20 tl yazar.İşçilerin durumuna ise üzüldüm işçi iseniz insanlar ölmesin diye yapımında çalıştığınız hastahanede hastalık kaparak ölebilirsiniz.Çünkü siz işçisiniz yeter ki başımızdakilere birşey olmasın.

Avm lerin açılması insanlar biraz gezsin de rahatlasın diye degil malum
Ekonomi için orada ki magaza sahipleri için açıldı

Sosyal mesafe maske falan hak getire.biz pimpiriklenmekten mahvolduk.

Burdur'da bir berberin korona virüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler beldesinde berber A.T.'de koronavirüs vakası tespit edilmesi üzerine belde karantinaya alındı. Burdur Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bucak ilçemize bağlı Kocaaliler beldesinde bir kişide Covid-19 vakası tespit edilmesi üzerine, hastalığın belde içinde yayılmasını ve başka yerleşim yerlerine taşınmasını önlemek amacıyla Belde 11.05.2020 Pazartesi günü saat 19.00 itibariyle karantina altına alınmıştır" denildi.
Berberin, korona virüs testi pozitif çıktı
Kaynak Yeniçağ: Berberin, korona virüs testi pozitif çıktı

Sucaklarda mutasyon geçirip artık öldürücülüğü yok olacak da diyor. İnşallah mutasyon olayını tutturur tek umudum o

evet avmkolikler var. yadırgamıyorum da olabilirler.. ama olağanüstü birşey yaşarken neden bu tutku hala devam ediyor onu anlamıyorum..
tüm e ticaret siteleri gayet alışverişe müsait, oraya gidip alabilen zaten internetten de alabiliyordur.
2 ay kapalıydı ve ölmediğini gördü, biraz daha bekleyebilirdi..

hadi onu da geçtim, dediğim gibi onların havalandırma sistemleri dışarıdan %100 temiz hava basmıyor. içeride dolaşan havayı çekip soğutup geri veriyor. yani büyük oranda böyle. aksi halde çok ciddi bir enerji harcaması olur ve o faturaların altından kalkamazlar. yani o havada var olan ne varsa onu tekrar tekrar soluyacak bu insanlar.

bari kendi canlarına acısalar..

Avm lerin açılması insanlar biraz gezsin de rahatlasın diye degil malum
Ekonomi için orada ki magaza sahipleri için açıldı

evet işin o boyutu da var. haksız da değiller eyvallah. ama risk avm içerisinde çok büyük havalandırma sisteminden dolayı.
bu geçişi en azından 2 hafta daha uzatabilirlerdi bence. biraz daha vaka sayısında azalma ve iyileşen sayısında artma beklenebilirdi.
çünkü önümüzde güney kore ve japonya gibi ikinci dalgaları yaşayan, normale dönmüş ülkeler var.
keza o avmlerdeki dükkanların hemen hepsi zaten zincir ve internet üzerinden ürünleri satılıyor.
onlardan ziyade küçük işletmeler adına tabiki ben de üzgünüm.

Böyle düşününce evet haklısınız.
Bununla birlikte aktif çalışma hayatına alışık ve dışa dönük biri olarak artık evin kısırdöngüsünden sıkılıp, bunalmaya başladım.
Diyeceksiniz ki yasak olmayınca geziyor musun?
Hayır en fazla bir tur yürüyüş yapıp geliyorum.
Bununla birlikte yasak denince farklı bir duyguya kapılıyorum.
2 günlük yasaklara alıştık, hadi 3 günü de idare edelim ama 4 gün üst üste kısıtlama,
bana fazla geldi.
Yapacak bir şey yok, emir, demiri keser,
mecbur uyacağız kurallara.
Küçük çocukları olan ailelerin durumu ise daha zor buna katılıyorum, en çok da çocuklara ve yaşlılara üzülüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…