Umarım dediğiniz gibidir.Niye her şey boşuna olsun?
Aradan geçen sürede virüsün yapısı, bulaşma hızı, etkisi değişti.
Çıldıracak bir durum yok sakin olmaya çalışın biraz.
Çünkü tüm virüslerin hareket tarzı çoğunlukla bu yönde.Yaaa iyi yönde mutasyona uğruyomuş şu an
Tersi de olabilirmiş ama ben onun pek olacağını sanmıyorum. Ya böyle kalır ya da iyiye gider. Virüs niye kendini de yok etsin ki kötü mutasyona uğrayıp
Evet hepsi bu şekildeydi deÇünkü tüm virüslerin hareket tarzı çoğunlukla bu yönde.
Yaşamak için evriliyor.
Herkesi öldürürse bir süre sonra konaklayacağı organizma (insan ya da hayvan) kalmıyor.
Daha önce domuz gribi, sars vb virüsler de böyle olmadı mı?
Bakın, değiştiremeyeceğimiz şeyler için aşırı üzülüp tepki vermenin zararı sadece size-bize.Umarım dediğiniz gibidir.
Bir doktor da korona virüsünün zaten var olduğunu, yıllardır ülkemizde griplerinin çoğunun bundan olduğunu, kötü yönde mutasyona uğrayıp covid-19 olduğunu yazmıştı. Acaba diğer korona virüsler farklı mı bundan? Onların aşısının bulma gereği bile görmemişler.Çünkü tüm virüslerin hareket tarzı çoğunlukla bu yönde.
Yaşamak için evriliyor.
Herkesi öldürürse bir süre sonra konaklayacağı organizma (insan ya da hayvan) kalmıyor.
Daha önce domuz gribi, sars vb virüsler de böyle olmadı mı?
Antikor testi keşke yapsalar ama yapmiyolarkiBen kesinlikle daha önceden olduğunu düşünüyorum. Biz şubatın 16sında çok ağır bi grip geçirdik. Şubatın sonuna kadar sürdü. Şimdiye kadar hiç acile gitme ihtiyacı hissetmedim hastalandığımda bi tek bu hastalıkta ağlaya ağlaya hastaneye gittim. Eşimde ve bende ateş yoktu oğlumun ateşi çıktı o da hemen düştü. Öyle olunca domuz gribi değil başka bişey dediler. Zaten 1 sene öncesinde domuz gribi geçirmiştik o yüzden aynı olmadığını biliyodum belirtilerin. Boğaz ve baş ağrısı çok oldu. Kemiklerim inanılmaz ağrıdı,uyuyamadım ağrıdan. Özellikle belim ve bacaklarım. Nefes alamadım resmen düz şekilde yatamadım 2 yastıkla ve yastıklar kalkık şekilde,oturur pozisyonda uyumaya çalıştım. Hamileliğin başındaydım mide bulantılarım geçmişti normalde ne yersem tekrar çıkartmaya başladım o dönemde. Yüzüm şişti özellikle elmacık kemiklerim inanılmaz ağrıdı. Hayatımda ilk defa hastalıktan yüzüm acıdı. Doktoruma sordum çok ağır bi grip geçiriyosun ilaç kullan dedi. Kullanmadım hamileyim diye. En son orta kulak iltihabına döndü. Önce diş ağrısı gibi başladı,bütün çeneme ve suratıma yayıldı sonra kulağa vurdu. O gün acile gittim çünkü sağır olacağımı düşündüm. Ağlaya ağlaya muayene oldum. Antibiyotik verdiler iltihap için. Bi kaç hafta sonra bile kendi doktoruma gittiğimde adam yalvardı resmen “sürünüyosun,lütfen ilaç kullan”diye. Sonra geçti birden. Sonra tekrar başladı gibi oldu öksürük vs. İlki kadar ağır olmadı. Ve hala ciğerlerimde bişey var gibi hissediyorum sanki eskisi gibi değil. Bizim işletmemiz var parayla çok haşır neşir eşim. Çocukta kreşe gidiyordu,kreşte genelde yabancı çocuklar vardı. Full İngilizce konuşulan bi kreş olduğu için geneli yabancı yada bağlantılı olan kişilerdi. Ondan dolayı ben bizim geçirdiğimizi düşünüyorum. Bizim bu kadar ağır geçirdiğimiz bi hastalığı oğlumun bu kadar hafif atlatması o zaman çok şaşırtmıştı. Zaten şubatın 23ünde corona Van’da gözüktü filan diye haberler çıkmıştı instagramda. Ocak başını vs bilemem ama şubatta olması çok muhtemel gibi geliyor. Ben doktoruma önceden geçirdik mi acaba diyince yok o kadar değildir diyodu Şubat sonunu duyunca olabilir demeye başladı mesela. Şu süreç bitince ilk işim yapılabilirse antikor testi yaptırmak olacak benim. Çok merak ediyorum çünkü.
Bu kadar çok doktor ölümü görmemiştik hiç ama...Bir doktor da korona virüsünün zaten var olduğunu, yıllardır ülkemizde griplerinin çoğunun bundan olduğunu, kötü yönde mutasyona uğrayıp covid-19 olduğunu yazmıştı. Acaba diğer korona virüsler farklı mı bundan? Onların aşısının bulma gereği bile görmemişler.
Bu konuda çok bilgim yok.Bir doktor da korona virüsünün zaten var olduğunu, yıllardır ülkemizde griplerinin çoğunun bundan olduğunu, kötü yönde mutasyona uğrayıp covid-19 olduğunu yazmıştı. Acaba diğer korona virüsler farklı mı bundan? Onların aşısının bulma gereği bile görmemişler.
Belki de oluyodu ama dikkatimizi çekmiyodu o da olabilirBu kadar çok doktor ölümü görmemiştik hiç ama...
Evet, bu kötü yönde mutasyona uğrayan olabilir bu yüzden. Biraz önceki arkadaş da grip ölümleri daha çok demişti ama doktora bulaşıp, bu kadar doktorun öldüğü grip salgını oluyor mu acaba her yılBu kadar çok doktor ölümü görmemiştik hiç ama...
Evet belkide psikolojik olarak da çok etkileniyoruz...hamileyim ben bide...8 aylik hamile olan vefat edenler geliyor hep haber olarak karşıma... panik ne demekBelki de oluyodu ama dikkatimizi çekmiyodu o da olabilir
Eskiden de günde bir sürü kişi ölüyodu, hiç hastalığı olmayan genç biri ölüyodu mesela ama bakıp geçiyoduk
En basitinden eskiden de gün içinde öksürüyodum neden demezdim, şimdi panik atak geçiriyorum nerdeyse öksürdüğümde
Çıplak kalsam da gitmem avm ye bi çarşaf yırtar idare ederimcok degil 1 hafta sonra hersey belli olur avm kuafor berberlerin etkisini goruruz eger hala vakalar artmazsa azalmaya devam ederse bende cikicam disari avm kuyruklarina gireyim biraz
ben orda beklememek icin gitmem en bastaÇıplak kalsam da gitmem avm ye bi çarşaf yırtar idare ederim
Yine ne dedilerHaberleri izlemek insanın moralini bozuyor
Bi ilimizde bi kadın gittiği yerlere virüs bulaştırmış 1 kişi tam 56 kişiye bulaştırmışYine ne dediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?