bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
O 57 kisinin bulastirdiklari arastiriliyor. 46 tanesi pozitif cikti.
Koskoca bir ilce karantinaya alinmali
Biz bilmiyoduk iftara gitmeyi cenazeye gitmeyi
Esi de kalp krizi gecirmis yogun bakimdaymis

Off bugün bi ihtimal bin vaka altına düşer diyodum
Yine 1700 lere fırlamış
test sayisida onemli onceki tablolarda test sayisi 32 binlerdeyden vaka 1800-1700 arasi seyretmis yuzdelik olarak 4 civari zaten..birde bu vakalar dususe gecerken birkac gun hafif artis gosterip sonra hizli dususe geciyor tekrar

Tabloyu ilk gördüğümde üzüldüm keşke şu avm açılmasaydı
avmler sanildigi gibi kotu etki gostermeyebilir aslinda hep o cuma gecedi kalabaligindan ornek veriyorum ama:) vakalarin en yogun oldugu zamanlarsa binlerce insanin dipdibe disarida olmasi vakalari arttirmadi bile

Geçen gün Mehmet Ceyhan 200-300 farkı ben farktan saymıyorum, olur bunlar demişti. 1500 le 1800 arasında fark yoktur demişti. Şöyle düşünelim 37 bin test yapılmış 6000 de çıkabilirdi. Sanırım söylediği bu.

avmler sanildigi gibi kotu etki gostermeyebilir aslinda hep o cuma gecedi kalabaligindan ornek veriyorum ama:) vakalarin en yogun oldugu zamanlarsa binlerce insanin dipdibe disarida olmasi vakalari arttirmadi bile
Nedense ben de öyle düşünüyorum, iki üç mağaza dışında kapalıymış zaten. Ne bileyim çok bi etkisi olmayacak gibi geliyor. O yasaktan önceki saatte vakada düşme olmuştu.

Nedense ben de öyle düşünüyorum, iki üç mağaza dışında kapalıymış zaten. Ne bileyim çok bi etkisi olmayacak gibi geliyor. O yasaktan önceki saatte vakada düşme olmuştu.
bana kalirsa bu salgin da genis alanlar acik havalar cok etkilenmiyor millet ev gezmesi yapiyor ne maske var ne arada mesafe oyuzden korkulcak durumlar onlar olur sabahki teyzenin bulastirma olayida boyleymis

Türkiye hızlı tanı kiti üretecekmiş. Piyasaya 8 ay sonra sunulcakmış
Tam 8 ay
Off ben 8 aya hiçbir şey kalmaz diyodum içten içe Anladım ki tek çare mutasyon yoksa evde kalmak nereye kadar

bircok ulkede hem maddi olarak zorladigi icin hem de hastanelerin kapasitesi yetmedigi icin tedavi hizmeti alamayanlar oldugundan olumler bu denli cok oldu. turkiyede hastaligin en yogun oldugu pik yaptigi zamanlarda bile doluluk %60 lardaydi. sahlik sistemimiz sahane bir bicimde ustesinden geldi durumun.

bir de soyle birsey var, virusun ulkemize gec gelmis olmasi cok iyi bir avantaj oldu. cunku bir cok ulke cesitli tedavileri denemisti belli bir yol kat etmisti hastaligi tanimisti bize geldiginde. ilk vakalarda turkiye de biraz cuvalladi adim kadar eminim ilk donem vefaat edenlerin cogu bilincsizlikle kaybedildi. saglik calisanlrinin bilincsizliginden soz etmiyorum elbette, ama onlarda ilk defa gormedikleri bir virus ile karsi karsiyaydilar ve cok stresliydiler ne yapacaklarini hilemez haldeydiler. suan hangi evrede hangi tedavi uygulanmali hepsini ogrendiler.

bir cok sebepten tabiki ama cok sukur turkiye olayi cok iyi idare etti. vaka sayisi cok yuksek olmasina ragmen aktif vakalar 38 binlere kadar dustu. sadece istanbulda 60 bin vaka vardi bir donem suan tum turkiyede 38 bin vaka bir harika cidden.

halkimiz biraz su izolasyonu ciddiye alsa hersey daha guzel olacak ama.... biz 1,5 aydir evden cikmiyorduk annemler de oyle. gecen hafta ilk defa bize geldiler bir kac gun kaldilar.hepimiz ilk vaka ciktigindan beri izole yasadigimiz halde ayni evde farkli havlular filan kullanip birbirimizle mesafeli oturup vakit gecirdik evim dubleks zaten ust katta yasadilar genellikle. ama o kadar iyi geldi ki hele 2,5 yasinda oglumun annemleri gordugu zaman sevincten hickira hickira aglamasi cok etkiledi.

Türkiye hızlı tanı kiti üretecekmiş. Piyasaya 8 ay sonra sunulcakmış
Tam 8 ay
Off ben 8 aya hiçbir şey kalmaz diyodum içten içe Anladım ki tek çare mutasyon yoksa evde kalmak nereye kadar
Ben de öyle düşünüyorum ama.En azından hızını alır,yatışır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…