Ya bide iftardir, mevluttur gezmiş yazik gunah ya boşuna mi evde oturun diyorlarBi ilimizde bi kadın gittiği yerlere virüs bulaştırmış 1 kişi tam 56 kişiye bulaştırmış
Ama düne göre test sayısı fazlaOff bugün bi ihtimal bin vaka altına düşer diyodum
Yine 1700 lere fırlamış
Acaba o takip ettiğiniz doktor ne diyor bu tablo için? Ben de üzüldüm bugünkü sayıyı görünceOff bugün bi ihtimal bin vaka altına düşer diyodum
Yine 1700 lere fırlamış
Bakalım şu doktor ne diyecekOff bugün bi ihtimal bin vaka altına düşer diyodum
Yine 1700 lere fırlamış
cok fazla bir artis yok zaten onceki gunlerde de bir iki gun artis oldu sonra hizli dustuAma düne göre test sayısı fazlaWynonna sen yüzdeleri hesaplıyordun tablo nasıl artmış mı
Tabloyu ilk gördüğümde üzüldüm keşke şu avm açılmasaydıcok fazla bir artis yok zaten onceki gunlerde de bir iki gun artis oldu sonra hizli dustu
test sayisida onemli onceki tablolarda test sayisi 32 binlerdeyden vaka 1800-1700 arasi seyretmis yuzdelik olarak 4 civari zaten..birde bu vakalar dususe gecerken birkac gun hafif artis gosterip sonra hizli dususe geciyor tekrarOff bugün bi ihtimal bin vaka altına düşer diyodum
Yine 1700 lere fırlamış
Çin de geçen 17 vaka çıkmış sonra yine 1 e düşmüş vaka sayısı bu nasıl bi iş yaacok fazla bir artis yok zaten onceki gunlerde de bir iki gun artis oldu sonra hizli dustu
avmler sanildigi gibi kotu etki gostermeyebilir aslinda hep o cuma gecedi kalabaligindan ornek veriyorum ama:) vakalarin en yogun oldugu zamanlarsa binlerce insanin dipdibe disarida olmasi vakalari arttirmadi bileTabloyu ilk gördüğümde üzüldüm keşke şu avm açılmasaydı
Avm ler etkisini götermemişdir ama bulaştırma açısından etkisi olurTabloyu ilk gördüğümde üzüldüm keşke şu avm açılmasaydı
Nedense ben de öyle düşünüyorum, iki üç mağaza dışında kapalıymış zaten. Ne bileyim çok bi etkisi olmayacak gibi geliyor. O yasaktan önceki saatte vakada düşme olmuştu.avmler sanildigi gibi kotu etki gostermeyebilir aslinda hep o cuma gecedi kalabaligindan ornek veriyorum ama:) vakalarin en yogun oldugu zamanlarsa binlerce insanin dipdibe disarida olmasi vakalari arttirmadi bile
bana kalirsa bu salgin da genis alanlar acik havalar cok etkilenmiyor millet ev gezmesi yapiyor ne maske var ne arada mesafe oyuzden korkulcak durumlar onlar olur sabahki teyzenin bulastirma olayida boyleymisNedense ben de öyle düşünüyorum, iki üç mağaza dışında kapalıymış zaten. Ne bileyim çok bi etkisi olmayacak gibi geliyor. O yasaktan önceki saatte vakada düşme olmuştu.
bircok ulkede hem maddi olarak zorladigi icin hem de hastanelerin kapasitesi yetmedigi icin tedavi hizmeti alamayanlar oldugundan olumler bu denli cok oldu. turkiyede hastaligin en yogun oldugu pik yaptigi zamanlarda bile doluluk %60 lardaydi. sahlik sistemimiz sahane bir bicimde ustesinden geldi durumun.İnsanların genel olarak şu normalleşme sürecinde saldığını görüyorum ben. Bugün mahallemde bağıra çağıra oynayan çocuklar vardı. Sesin nereden geldiğini tam anlasam şikayet edecektim.
Bizim hasta sayımız çok fazla. Dünya genelinde 8. sıradayız. Ancak COVID-19 hastalığından ölüm oranına baktığımız zaman (%2.7) 24. sıradayız. 1. sırada İngiltere, 2. sırada İtalya, 3. sırada İspanya var. Demek ki bizdeki hastane ve tedavi sistemi hastalığı iyileştirme konusunda çok başarılı. Ve biz oldukça agresif bir tedavi uyguluyoruz. Neredeyse hiçbir ülke bunu yapmıyor. Mesela inme görülen hastalar oluyor ve ABD bunu hastalığın geç evrelerinde fark ediyor. Biz daha hastada görülmeden direkt ilacını başlatıyoruz, önleyici tedavi uyguluyoruz yani. Bu bir avantaj. Hiçbir zaman solunum cihazı yetersizliği nedeniyle yaşlı hastaları ölüme terk etmedik.
Ancak insanlar "Amaaan ölen yok" diye salıp kendini keyfi dışarı çıkarsa hasta yoğunluğundan kendine bakacak doktor, hemşire vs. sağlık çalışanı bulamayacak. Hele ki Allah korusun cihazın yetmeyeceği evreye gelmek korkunç bir şey, korkunç. Salgını tedavi etmek önemli ancak salgını kontrol etmek daha da önemli. Bu da vatandaş olarak bizim elimizde. Lütfen dikkat edelim, çevremizdekileri uyaralım. Lütfen.
Ben de öyle düşünüyorum ama.En azından hızını alır,yatışırTürkiye hızlı tanı kiti üretecekmiş. Piyasaya 8 ay sonra sunulcakmış
Tam 8 ay
Off ben 8 aya hiçbir şey kalmaz diyodum içten içeAnladım ki tek çare mutasyon yoksa evde kalmak nereye kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?