bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bende Twitter okudum 1 haziradan itibaren yasaklar kalkıyor diye

Çocuklar için sokağa çıkma izni konusunda dikkat edilmesi gerekenleri sizinle de paylaşmak istedim; belki faydalanan üyeler olur. Yazı çocuk ve ergen psikiyatrisi uzmanı Prof. Dr. Bengi Semerci'ye ait.

* Bugün 14 yaş altı için ve 15 Mayıs’da 15-20 yaş için 4 saatlik sokağa çıkma izni verildi. Onların izni Pazar günü 65 yaş üstüne benzemeyecektir.
* 15 yaş üstünün Cuma günü bu izinde genellikle arkadaşları ile görüşmek isteyeceklerini öncelikle belirtelim.
* Bunu yaparken maskeli olmalarını ve fiziksel mesafe konusuna dikkat etmelerini hatırlatalım. Ve bu isteklerine saygı duyalım.
* Asıl mesele bugün sokağa çıkacak olan 14 yaş altına. 4 saat çıkıp, onları biraz dolaştırır döneriz diyen ebeveynlere birkaç uyarı:

- 11-14 yaş da arkadaşları ile görüşmek isteyebilir.
- Siz onlar dışarı çıkmaya can atıyor diye düşünürken dışarı çıkmak istemediğini söyleyen çocuklar olabilir. Onları zorlamayın. İzin verildi mutlaka çıkmaları gerekir diye düşünmeyin.
- Dışarı çıktıktan sonra içeri girmek istemeyen çocuklar olabilir. Onları dışarıda bırakamayacağınız için çıkmadan önce belli bir süre olacağını ve programı mutlaka konuşun.
- Buna rağmen ağlamalar, diretmeler, öfke nöbetleri olabileceğini de hatırlayın.
- Ayrıca çıkmadan evvel el yıkama, hijyen, dokunulabilecek yerler konusunda yaşına uygun öneriler vermek ve tedbirli olmak gerekir.
- Her yaştan çocuk arkadaşları ile görüşmek isteyebilir Ama unutmayın özellikle 12 yaş altı için maskeleri devamlı takmak ve fiziksel mesafeye uymak sorun olabilir. Ailelerin kontrollü olması gerekir. Çıkmadan önce birlikte kuralların üstünden geçin.
- Bu süreçte kapalı alanları tercih etmeyin. Çocuklar zaten uzun süredir kapalı alanlardalar, en son ihtiyaçları olan şey başka kapalı alanlar.

Yakın mesafede hiç konuşmayan iki kişide maske olsa dahi bulaşıyomuş ya
Neyle bulaşıyo o sırada nefesle mi

Merhaba size çok teşekkür etmek için üye oldum bu konuyu ilk günden beri takip ediyorum ve size hayran kaldım ne kadar naif bir insansınız çok teşekkür ederim her sabah umut mutluluk veriyorsunuz
Ben size çok teşekkür ederim, mahcup ediyorsunuz beni, ben bu umudu burada sizlerden alıyorum, bu benim mutluluğum.

Günaydın Sevgili dostlar, bu sabah 6,30'da kalktım, güneş çoktan doğmuş pırıl pırıl parlıyordu yine (gün doğumunu yakalamak için artık saat kurmam gerekecek :)). Bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek dileği ile size pırıl pırıl parlayan güneşi, her türlü olumsuz koşulara direnerek betonun içinden umut gibi fışkıran gelincik çiçekleri ve yanında tomurcuğu ile beraber pembe bir gül ile minyatür beyaz güller gönderiyorum. Gününüzün iyi geçmesini dilerim Sevgilerimle

yasaklarla ilgili cizelge cikmis hangi yasak ne zaman kalkacak diye isin kotusu ankara istanbul kocaeliye sehir disi giris cikis yasaginin kaldirilmasi yok temmuzda bile gecmemis umarim ben yanlis gormusumdur
nereden görüyorsunuz?

Yakın mesafede hiç konuşmayan iki kişide maske olsa dahi bulaşıyomuş ya
Neyle bulaşıyo o sırada nefesle mi

O zaman 80 milyon enfekte olurdu. Çok saçma. Aynı evde olup negatif çıkanlar var.
Ben mesela kargo paketi, market ürünündem de bulaştığını düşünmüyorum. O durumda da şuan vaka sayısı milyonları bulurdu.

Konunun başında yakından takip ediyordum ancak artık giremiyorum pek.
Ben bu virüsle ilgili şunu düşünüyorum. Bu virüs bu ülkeye kasımda geldi. Ocakta da pik yaptı. Ocak ayında aciller taşmış hastanelerde yatak yoktu. İnsanlar gittikleri acilde 600lerde fiş kesiliyor diyordu.
Hwrkes feci öksürük zatürre yaşıyordu. Teşhis konulamadan yatıyordu.
Yoksa bizim gibi yasak uymayı sevmeyen bie toplumda bu vaka sayısı şimdiye milyonları bulurdu.
Bu benim şahsi fikrim tabi. Ama birazda bu anlaşıldığı için normale dönüyoruz gibi geliyor.

bende türkiyeye gelişinin geçen sene sonları olduğunu düşünüyorum. çin'in de vakayı ortalama 1 ay geç duyurduğunu düşünürsek, kasım sonu aralık başı vaka oldu, gezi ve ticaret vs ile de bize de başka ülkelere de bence çok daha önce bulaştı.
covid 19 bilinmediği için de ağır zatürre olarak kayıtlandılar.

Olabilir. Ben be oğlum geçen yol Aralık ayında çok ağır grip geçirdik. İkimizin de ateşi hiç düşmedi ve kuru öksürük vardı. Oğlum neredeyse 20 gün okula gidemedi. Kaç defa doktora gittik ateş düşürücü yazıp gönderdiler. Belki de virüs kapmıştık ama bilinmediği için test falan yapılmadı tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…