- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.840
- 798
- 35
Bize böyle bir yazı hiç gelmedi. Hala kapalı işyerimiz. Hiç bir restoran da açılmadı ki daha11 mayis denmis onlara da
bana da whatsappdan geldi buraya atamadim pdf dosyasi diyebakacak zamanım olmadı duydum çizelgeyi. sanırım cumhurbaşkanlığı sitesinden görülüyor.
Bize böyle bir yazı hiç gelmedi. Hala kapalı işyerimiz. Hiç bir restoran da açılmadı ki daha
O da Eylül de olacak herhalde instagram daki doktorun demesine göreTek yolu domuz gribi gibi mutasyona uğrayıp öldürücü etkisini yitirmesi sanırım
Doktorlar neden bunu söylüyor benim doktorum da öyle demişti kimisi ağır kimisi hafif atlatacak kimisi de atlatamayacak demiştiAidsle alakası bile yok sarsa benziyor. Aidsin bulaş şekli bile farklı. Corona kandan bulaşmıyor mesela. Bi grip çeşiti. Alakası yok yani ikisinin. Genel olarak şimdiye kadar hiç bi virüs çeşidinin aşısı yok zaten. Baskılayıcı,tedavi edici ilaçlar var sadece. Hastalığa yakalanmamak için değil,iyileştirmek için olan şeyler hepsi. Muhtemelen bunun da bulunmayacak bu yüzden. Sadece tedavi yöntemi geliştirilecek. Onda bile gelişmeler çok iyi gidiyor gibi. İnşallah bu gelişmeler böyle devam eder. Bunu doktorum söylemişti hala aynı şeyi idda ediyor. Coronayla yaşamaya alışacaz mecburen diyor ne kadar doğru bilemem tabiki.
İller arası seyahat yasağı ile ilgili bi şey var mı en azından özel araçla gidilecek mi27 mayisda yas siniri kisitlamasi kalkiyormus yazildimi onceden okuyamadim:)
ben ilk yasaklar baslarken kirilan disim icin gidecektim gitmedim ama simdi daha rahatladi ortalik agri varsa ne kdr dayanabilceksiniz kiDişim ağrıyor bu virüste gidilir mi ki dişciye
13 ilde daha yasak kalkicak yazilmis ama ankara izmir istanbul kocaeli yoktu ama burda da ankara istanbul arasi yht olacak diyor hersey aciklanmamis ama sehirlerarasi yasagin kalktigi yerlerde ozel aracla seyahat daha mumkumİller arası seyahat yasağı ile ilgili bi şey var mı en azından özel araçla gidilecek mi
Tekirdağ gitmek istiyoruz aslında Doğum için İstanbul a geldik kaldık Tekirdağ giriş çıkış açıldı ama İstanbul dan çıkış yok13 ilde daha yasak kalkicak yazilmis ama ankara izmir istanbul kocaeli yoktu ama burda da ankara istanbul arasi yht olacak diyor hersey aciklanmamis ama sehirlerarasi yasagin kalktigi yerlerde ozel aracla seyahat daha mumkum
Eki Görüntüle 2634470
Onlarda aşısının bulunacağını düşünmüyorlar çünkü bence. Öyle olunca da tek yöntem bağışıklık kazanmak. Ben Türkiye’de çok çok fazla insanın şimdiden bağışıklık kazandığını düşünüyorum. Bizler kurallara uyduk evet ama uymayan kısım uyanlardan çok daha fazla gibi. İllaki hafif atlatan veya hiç belirti göstermeyen olmuştur. Belki bizler bile bi şekilde atlattık.Doktorlar neden bunu söylüyor benim doktorum da öyle demişti kimisi ağır kimisi hafif atlatacak kimisi de atlatamayacak demişti
TeşekkürlerÇocuklar için sokağa çıkma izni konusunda dikkat edilmesi gerekenleri sizinle de paylaşmak istedim; belki faydalanan üyeler olur. Yazı çocuk ve ergen psikiyatrisi uzmanı Prof. Dr. Bengi Semerci'ye ait.
* Bugün 14 yaş altı için ve 15 Mayıs’da 15-20 yaş için 4 saatlik sokağa çıkma izni verildi. Onların izni Pazar günü 65 yaş üstüne benzemeyecektir.
* 15 yaş üstünün Cuma günü bu izinde genellikle arkadaşları ile görüşmek isteyeceklerini öncelikle belirtelim.
* Bunu yaparken maskeli olmalarını ve fiziksel mesafe konusuna dikkat etmelerini hatırlatalım. Ve bu isteklerine saygı duyalım.
* Asıl mesele bugün sokağa çıkacak olan 14 yaş altına. 4 saat çıkıp, onları biraz dolaştırır döneriz diyen ebeveynlere birkaç uyarı:
- 11-14 yaş da arkadaşları ile görüşmek isteyebilir.
- Siz onlar dışarı çıkmaya can atıyor diye düşünürken dışarı çıkmak istemediğini söyleyen çocuklar olabilir. Onları zorlamayın. İzin verildi mutlaka çıkmaları gerekir diye düşünmeyin.
- Dışarı çıktıktan sonra içeri girmek istemeyen çocuklar olabilir. Onları dışarıda bırakamayacağınız için çıkmadan önce belli bir süre olacağını ve programı mutlaka konuşun.
- Buna rağmen ağlamalar, diretmeler, öfke nöbetleri olabileceğini de hatırlayın.
- Ayrıca çıkmadan evvel el yıkama, hijyen, dokunulabilecek yerler konusunda yaşına uygun öneriler vermek ve tedbirli olmak gerekir.
- Her yaştan çocuk arkadaşları ile görüşmek isteyebilir Ama unutmayın özellikle 12 yaş altı için maskeleri devamlı takmak ve fiziksel mesafeye uymak sorun olabilir. Ailelerin kontrollü olması gerekir. Çıkmadan önce birlikte kuralların üstünden geçin.
- Bu süreçte kapalı alanları tercih etmeyin. Çocuklar zaten uzun süredir kapalı alanlardalar, en son ihtiyaçları olan şey başka kapalı alanlar.
Her yıl ailece delicesine grip oluruz bağışıklık yok hiçbirimizde ( eşim ben ve iki kıZım ) nasıl ağır geçiririm çocuklarımdan beter ateş öksürük ne istersen gelelim bu seneye hamileyim 2019 yıl sonuna doğru çok düşündüm grip aşısı olmakonusunu ve olmadım zaten aşı yoktu geç geldi oda sayılı gelmiş sadece yaşlı ve hastalara dedi eczacı sonra ne oldu bilmiyorum daha orda bi gariplik vardıOnlarda aşısının bulunacağını düşünmüyorlar çünkü bence. Öyle olunca da tek yöntem bağışıklık kazanmak. Ben Türkiye’de çok çok fazla insanın şimdiden bağışıklık kazandığını düşünüyorum. Bizler kurallara uyduk evet ama uymayan kısım uyanlardan çok daha fazla gibi. İllaki hafif atlatan veya hiç belirti göstermeyen olmuştur. Belki bizler bile bi şekilde atlattık.
Benim merak ettiğim bişey var bilen biri yorumlarsa çok sevinirim.
Bu 2.dalga meselesi var ya. Çok sayıda insan bağışıklık kazandıysa mesela 2.dalganın daha az insanı etkilemesi gerekmez mi ? Yani biz ülke olarak ilk dalgayı bu kadarla atlattıysak 2.dalgadan neden bu kadar korkuluyor ? Yani pik noktasına ulaştığımız ve düşüşe geçtiğimiz söyleniyor eğer pik noktasında bile yetebildiyse sağlık sektörü 2.dalga daha küçük boyutlu olmaz mı ? Umarım anlatabilmişimdir ne sormak istediğimi.
Bana 2. Dalga insanları korkutmak amacıyla gündeme getiriliyor gibi geliyorOnlarda aşısının bulunacağını düşünmüyorlar çünkü bence. Öyle olunca da tek yöntem bağışıklık kazanmak. Ben Türkiye’de çok çok fazla insanın şimdiden bağışıklık kazandığını düşünüyorum. Bizler kurallara uyduk evet ama uymayan kısım uyanlardan çok daha fazla gibi. İllaki hafif atlatan veya hiç belirti göstermeyen olmuştur. Belki bizler bile bi şekilde atlattık.
Benim merak ettiğim bişey var bilen biri yorumlarsa çok sevinirim.
Bu 2.dalga meselesi var ya. Çok sayıda insan bağışıklık kazandıysa mesela 2.dalganın daha az insanı etkilemesi gerekmez mi ? Yani biz ülke olarak ilk dalgayı bu kadarla atlattıysak 2.dalgadan neden bu kadar korkuluyor ? Yani pik noktasına ulaştığımız ve düşüşe geçtiğimiz söyleniyor eğer pik noktasında bile yetebildiyse sağlık sektörü 2.dalga daha küçük boyutlu olmaz mı ? Umarım anlatabilmişimdir ne sormak istediğimi.
O zaman kronik hastalığı olan yaşlılar ne olacakDoktorlar neden bunu söylüyor benim doktorum da öyle demişti kimisi ağır kimisi hafif atlatacak kimisi de atlatamayacak demişti
Eylülde konusu bile geçmicek, kronik hastalar temmuz ortasına kadar dikkat etmeli dediğine göre ağustos gibiO da Eylül de olacak herhalde instagram daki doktorun demesine göre
113 yaşında koah hastası olup atlatan var. Bağışıklık işi tamamen, şansa kaldılar birazO zaman kronik hastalığı olan yaşlılar ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?