bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
113 yaşında koah hastası olup atlatan var. Bağışıklık işi tamamen, şansa kaldılar biraz Ki hiçbi hastalığı olmayıp ölen gençler devar biliyoruz
Ben şöyle yorumluyorum.
Hastalık herkese bulaşabilir.
Vadesi dolmayan atlatıp,
yaşamaya devam ediyor.
Biz de onlara bağışıklığı güçlü olanlar diyoruz.
Yoksa elimizde bir 'bağışıklık ölçer' yok.
Soyut bir kavram bağışıklık.
Ölüm saatinin değişmediğine inananlardanım.
O nedenle de psikolojik olarak rahatım.

bende boyle dusunuyorum ölüm zamanim geldiyse degismeyecegini biliyorum kendimi bile bile ölüme atmam tabi bu anlamada gelmiyor:) hayatda herzaman tedbir aliyoruz can korkusundan ama bunu gunluk hayatimi zehir edecek derecede yaparsam yasamak daha zorlasiyor elde olmadan bunu yapan insanlar icinde uzuluyorum psikoloji beden sagligindan daha onemli geliyor bana hep

Yakın mesafede hiç konuşmayan iki kişide maske olsa dahi bulaşıyomuş ya
Neyle bulaşıyo o sırada nefesle mi
Ben buna inanmıyorum.
Görümcem yoğun bakım hemşiresi.gunde 3 kez covidli hastaların odasına giriyor.suana kadar bulaş olmadı.
Bulaş olmadığına eminiz.cunku kronik rahatsızlığı var bulaşsa mutlaka belirti verirdi. Zaten birkaç kez de test yapıldı negatif çıktı

Kesinlikle.psikoloji herşey demek

Tamam ama yürüme dediler parklara gidince ne anlamı kaldi ki büyüklerde var

Aynen park çok saçma biz site içinde bisiklet sürüp yürüyüş yaptık parkı zaten ilk günlerden kapatmislardi olmasa bile zaten sokmam parka. Markete vs götürende var Allah akıl fikir versin.

Yakın mesafede maske işe yaramaz demiş ya sağlık bakanı da. Pazar fotoğrafı paylaşıp. Ben biraz yanlış anlamışım olayı

Annem ve apartmanda hiç çıkmayan bir arkadaşı 2-3 gün sonra evin çatısında oturup çay içmek istiyolarmış. Arada mesafeyle. Annem 2 ayı geçti kimseyi görmeyeli. Bir şey olur mu acaba ya en ufak ihmalde de sorun olur diye korkuyorum. Bi yandan da nereye kadar böyle sürer aman diyorum

bagisklik kazananlar grip gibi atlatip kazanmayan insanlara bulastiracak suanki toplam rakamla geriye kalan nufus sayisini dusunursek korkmamiz gerekmezmi

Büyüklerini çıkarmayan var mı? Ya da çıkaran?
Benim annem 65 babam 69 yaşında.
Herhangi bir kronik hastalıkları yok.
Annemin sık tekrarlayan boğaz enfeksiyonu hariç.
Geçtiğimiz Pazar günü dışarı çıkıp yürüyüş yaptılar.
Babam da evin ihtiyaçları için gerektiğinde sabah erkenden çıkıp, geliyor.
İlk zamanlar ya ben yaptım alışverişlerini
ya da Getir'den gönderdim ama iki ayrı semtteyiz 'bana sen yorulma, hem bizim için sen riske giriyorsun alışveriş yaparak' dediler.
Getir işi iyiydi ama bana maddi olarak fazla yük olmak istemediler.
Yük değilsiniz desem de anlatamadım.
Sanırım o alışveriş işi babamın yürüyüş için bahanesi oldu kendisi sağlıklı yaşam gurusudur.
Şimdiye kadar bir sorun olmadı çok şükür.

Aynen park çok saçma biz site içinde bisiklet sürüp yürüyüş yaptık parkı zaten ilk günlerden kapatmislardi olmasa bile zaten sokmam parka. Markete vs götürende var Allah akıl fikir versin.
bugun sabah erkenden kizima sitenin bahcesine cikardim hic kimse yokken parktada oynadi kaydiraga falan bindi ama surekli dezenfektan siktim
elini agzina yuzune surmemesi icin uyardim
kaydiraklarw cocuklar yanlislikla biber surmus elini yuzune falan goturme agzin gozun acir dedim goturmedi
ama eve gelince tabi ust bas komple degisti eller dirsekler yuz komple sabunla kirklandi yine
simdi balkondan bakiyorum milletin cocugu bildigin her yerini suruyo o salincaga kaydiraga

Hiç çıkmayan, dışarı ile teması olmayan iki insan birbirine üstelik mesafe varken neyi,
nasıl bulaştıracak kuzum?
Neyin ihmali?

nefernefertiti birde su acidan bakmak lazim
simdi bu donemde en basta bir salgin olma ihtimalini biliyorduk cunku ulke olarak diger ulkelerden gec bulasti
eylulde ne zaman ikinci dalga olacak belki degil
ne zaman patlak verecegini hic birimiz bilmiyoruz
ve hayat buyuk oranda normal seyrine donmus olacak patlak verdiginde kimden ne zaman cikacak o kisi anlamadan kimlere bulastiracak vs
ikinci dalga daha sıkintıli oyuzden

Merhaba hanımlar, sokağa çıkma yasağında acaba sağlık ocağı açık oluyor mu? 18inde kızımın 1 aylık aşısı vardı, aynı gün doktor kontrolü de var hastanede.. Hastaneye gidebiliyoruz da sağlık ocakları çalışıyor mu hiç bilmiyorum. Arıyorum ulaşamıyorum da..

Onlara bir şey olmaz.
Bu iş biraz sakınan göze çöp batar misali.
Ben bu durumu psikolojik buluyorum.
Neyin üzerinde çok durup kaçarsanız,
o sizi buluyor.
Neyi çok önemser ve fazla isterseniz de
ya gerçekleşmiyor ya da onunla imtihan oluyorsunuz.

Yıllardır özel kurumlarda okul öncesi çocuklar ve velilerle çalışıyorum.
Titiz, buluttan nem kapan, her şeyi irdeleyen velilerin çocuklarına aman dikkat edelim başımız ağrımasın dedikçe akla gelmeyen işler,
kazalar hep onları bulur.

Roman vatandaşları ve çocuklarını düşünelim.
Kışın üstlerinde bir kazak, ayaklarında bir terlik dışardalar.
El-yüz kir içinde çocukların ama koşturup duruyorlar.
Bizim çocuklarımız da onlara özel alerjik deterjanlarla yıkanmış kıyafetlerin içinde, domestosla hijyenik hale getirilmiş evlerinde
en ufak bir viral temasta ateşlenip hastalanıyorlar.

Bu biraz da hangi ortamda doğup büyüdüğümüz, neye ne kadar alışkanlık/bağışıklık kazandığımızla ve psikolojik olarak, farkında olmadan neyi davet ettiğimizle ilgili.

bagisiklik olcer yok ama bagisiklik sistemi hastasi oldugu bilinen insanlar var.
ulseratif kolit hastalari mesela
haşimatoda bir bagisiklik sistemi hastaligi mesela
vitiligo yine oyle
mesela sık grip olup normal gribi bile cok agir atlatan bir cok insanin bagisikligi zayiftir
bagisiklik sistemi belirti verir genelde.
bizim bir gelinimiz var hamile kalip surekli dusuk yapiyordu
bagisiklik sistemi embriyoyu mikrop olarak algiliyormus
yani bilmedigimiz daha belki bir cok sey bagisiklik sistemimizin bize sinyali.

saglik kuruluslari acik diye biliyorum
hastaneye gittiginizde dr la gorusup mumkunse asisini ordada yaptirabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…