- 26 Mayıs 2018
- 8.220
- 38.862
- 548
- 51
Ben şöyle yorumluyorum.113 yaşında koah hastası olup atlatan var. Bağışıklık işi tamamen, şansa kaldılar birazKi hiçbi hastalığı olmayıp ölen gençler devar biliyoruz
bugun serbest cocuklara 11 ile 15 arasiAllah askina komşu durumuna koymuş biz mi boşa uğraşıyoruz anlamıyorum. Bitmiş herşey
bende boyle dusunuyorum ölüm zamanim geldiyse degismeyecegini biliyorum kendimi bile bile ölüme atmam tabi bu anlamada gelmiyor:) hayatda herzaman tedbir aliyoruz can korkusundan ama bunu gunluk hayatimi zehir edecek derecede yaparsam yasamak daha zorlasiyor elde olmadan bunu yapan insanlar icinde uzuluyorum psikoloji beden sagligindan daha onemli geliyor bana hepBen şöyle yorumluyorum.
Hastalık herkese bulaşabilir.
Vadesi dolmayan atlatıp,
yaşamaya devam ediyor.
Biz de onlara bağışıklığı güçlü olanlar diyoruz.
Yoksa elimizde bir 'bağışıklık ölçer' yok.
Soyut bir kavram bağışıklık.
Ölüm saatinin değişmediğine inananlardanım.
O nedenle de psikolojik olarak rahatım.
Ben buna inanmıyorum.Yakın mesafede hiç konuşmayan iki kişide maske olsa dahi bulaşıyomuş ya
Neyle bulaşıyo o sırada nefesle mi
Kesinlikle.psikoloji herşey demekbende boyle dusunuyorum ölüm zamanim geldiyse degismeyecegini biliyorum kendimi bile bile ölüme atmam tabi bu anlamada gelmiyor:) hayatda herzaman tedbir aliyoruz can korkusundan ama bunu gunluk hayatimi zehir edecek derecede yaparsam yasamak daha zorlasiyor elde olmadan bunu yapan insanlar icinde uzuluyorum psikoloji beden sagligindan daha onemli geliyor bana hep
Tamam ama yürüme dediler parklara gidince ne anlamı kaldi ki büyüklerde varbugun serbest cocuklara 11 ile 15 arasi
Tamam ama yürüme dediler parklara gidince ne anlamı kaldi ki büyüklerde var
cocuklarin izin gunu bugunAllah askina komşu durumuna koymuş biz mi boşa uğraşıyoruz anlamıyorum. Bitmiş herşey
Yakın mesafede maske işe yaramaz demiş ya sağlık bakanı da. Pazar fotoğrafı paylaşıp. Ben biraz yanlış anlamışım olayıBen buna inanmıyorum.
Görümcem yoğun bakım hemşiresi.gunde 3 kez covidli hastaların odasına giriyor.suana kadar bulaş olmadı.
Bulaş olmadığına eminiz.cunku kronik rahatsızlığı var bulaşsa mutlaka belirti verirdi. Zaten birkaç kez de test yapıldı negatif çıktı
bagisklik kazananlar grip gibi atlatip kazanmayan insanlara bulastiracak suanki toplam rakamla geriye kalan nufus sayisini dusunursek korkmamiz gerekmezmiOnlarda aşısının bulunacağını düşünmüyorlar çünkü bence. Öyle olunca da tek yöntem bağışıklık kazanmak. Ben Türkiye’de çok çok fazla insanın şimdiden bağışıklık kazandığını düşünüyorum. Bizler kurallara uyduk evet ama uymayan kısım uyanlardan çok daha fazla gibi. İllaki hafif atlatan veya hiç belirti göstermeyen olmuştur. Belki bizler bile bi şekilde atlattık.
Benim merak ettiğim bişey var bilen biri yorumlarsa çok sevinirim.
Bu 2.dalga meselesi var ya. Çok sayıda insan bağışıklık kazandıysa mesela 2.dalganın daha az insanı etkilemesi gerekmez mi ? Yani biz ülke olarak ilk dalgayı bu kadarla atlattıysak 2.dalgadan neden bu kadar korkuluyor ? Yani pik noktasına ulaştığımız ve düşüşe geçtiğimiz söyleniyor eğer pik noktasında bile yetebildiyse sağlık sektörü 2.dalga daha küçük boyutlu olmaz mı ? Umarım anlatabilmişimdir ne sormak istediğimi.
Benim annem 65 babam 69 yaşında.Büyüklerini çıkarmayan var mı? Ya da çıkaran?
bugun sabah erkenden kizima sitenin bahcesine cikardim hic kimse yokken parktada oynadi kaydiraga falan bindi ama surekli dezenfektan siktimAynen park çok saçma biz site içinde bisiklet sürüp yürüyüş yaptık parkı zaten ilk günlerden kapatmislardi olmasa bile zaten sokmam parka. Markete vs götürende var Allah akıl fikir versin.
Hiç çıkmayan, dışarı ile teması olmayan iki insan birbirine üstelik mesafe varken neyi,Annem ve apartmanda hiç çıkmayan bir arkadaşı 2-3 gün sonra evin çatısında oturup çay içmek istiyolarmış. Arada mesafeyle. Annem 2 ayı geçti kimseyi görmeyeli. Bir şey olur mu acaba ya en ufak ihmalde de sorun olur diye korkuyorum. Bi yandan da nereye kadar böyle sürer aman diyorum
Onlara bir şey olmaz.bugun sabah erkenden kizima sitenin bahcesine cikardim hic kimse yokken parktada oynadi kaydiraga falan bindi ama surekli dezenfektan siktim
elini agzina yuzune surmemesi icin uyardim
kaydiraklarw cocuklar yanlislikla biber surmus elini yuzune falan goturme agzin gozun acir dedim goturmedi
ama eve gelince tabi ust bas komple degisti eller dirsekler yuz komple sabunla kirklandi yine
simdi balkondan bakiyorum milletin cocugu bildigin her yerini suruyo o salincaga kaydiraga
bagisiklik olcer yok ama bagisiklik sistemi hastasi oldugu bilinen insanlar var.Ben şöyle yorumluyorum.
Hastalık herkese bulaşabilir.
Vadesi dolmayan atlatıp,
yaşamaya devam ediyor.
Biz de onlara bağışıklığı güçlü olanlar diyoruz.
Yoksa elimizde bir 'bağışıklık ölçer' yok.
Soyut bir kavram bağışıklık.
Ölüm saatinin değişmediğine inananlardanım.
O nedenle de psikolojik olarak rahatım.
saglik kuruluslari acik diye biliyorumMerhaba hanımlar, sokağa çıkma yasağında acaba sağlık ocağı açık oluyor mu? 18inde kızımın 1 aylık aşısı vardı, aynı gün doktor kontrolü de var hastanede.. Hastaneye gidebiliyoruz da sağlık ocakları çalışıyor mu hiç bilmiyorum. Arıyorum ulaşamıyorum da..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?