- 26 Mayıs 2018
- 8.220
- 38.862
- 548
- 51
Ben yorumumda bu tip kronik bağışıklık sistemi rahatsızlıklarını vareste tutmuştum.bagisiklik olcer yok ama bagisiklik sistemi hastasi oldugu bilinen insanlar var.
ulseratif kolit hastalari mesela
haşimatoda bir bagisiklik sistemi hastaligi mesela
vitiligo yine oyle
mesela sık grip olup normal gribi bile cok agir atlatan bir cok insanin bagisikligi zayiftir
bagisiklik sistemi belirti verir genelde.
bizim bir gelinimiz var hamile kalip surekli dusuk yapiyordu
bagisiklik sistemi embriyoyu mikrop olarak algiliyormus
yani bilmedigimiz daha belki bir cok sey bagisiklik sistemimizin bize sinyali.
bana bu hastalik vade dolmasi olayindan cok bana şey gibi geliyorBen yorumumda bu tip kronik bağışıklık sistemi rahatsızlıklarını vareste tutmuştum.
Bu yazdıklarınızda haklısınız elbette.
Doktorumuz aşısını sağlık ocağında yaptırıp getirirsiniz demişti, hastanede yapılsa keşke işimize gelir açıkçası..saglik kuruluslari acik diye biliyorum
hastaneye gittiginizde dr la gorusup mumkunse asisini ordada yaptirabilirsiniz
evet bende evi temizlerken ve disardayken normal sartlarda aman oraya dokunma pis aman bunu elleme yere oturma tarzi yasamam.Onlara bir şey olmaz.
Bu iş biraz sakınan göze çöp batar misali.
Ben bu durumu psikolojik buluyorum.
Neyin üzerinde çok durup kaçarsanız,
o sizi buluyor.
Neyi çok önemser ve fazla isterseniz de
ya gerçekleşmiyor ya da onunla imtihan oluyorsunuz.
Yıllardır özel kurumlarda okul öncesi çocuklar ve velilerle çalışıyorum.
Titiz, buluttan nem kapan, her şeyi irdeleyen velilerin çocuklarına aman dikkat edelim başımız ağrımasın dedikçe akla gelmeyen işler,
kazalar hep onları bulur.
Roman vatandaşları ve çocuklarını düşünelim.
Kışın üstlerinde bir kazak, ayaklarında bir terlik dışardalar.
El-yüz kir içinde çocukların ama koşturup duruyorlar.
Bizim çocuklarımız da onlara özel alerjik deterjanlarla yıkanmış kıyafetlerin içinde, domestosla hijyenik hale getirilmiş evlerinde
en ufak bir viral temasta ateşlenip hastalanıyorlar.
Bu biraz da hangi ortamda doğup büyüdüğümüz, neye ne kadar alışkanlık/bağışıklık kazandığımızla ve psikolojik olarak, farkında olmadan neyi davet ettiğimizle ilgili.
benim abimler hep hastanede yaptiriyor.Doktorumuz aşısını sağlık ocağında yaptırıp getirirsiniz demişti, hastanede yapılsa keşke işimize gelir açıkçası..
Ben belki yanlış düşünüyorum bilmiyorum bu kadar kalabalık olmamalari gerektiğini düşünüyorm . Zaten bizim sitede çocuklar hergun oynuyordu sitede park yok, şuanda da ayni sekilde devam ediyorlar. Ben dün evin biraz yakininda boş agaclik alan vardi oraya götürdüm. Yanlış anlasilmak istemem ama sitemizde polis, hemşire, zabıta , belediyede çalışan ,esnaf ve gezeni var esimde haftada 1-2 işe gidiyor adliyeye cok fazla insanla görüşmüyor ama kalemden geliyolar yanina, dosya için diğer nöbetçi varsa geliyor, markete gidiyor dikkat ediyor ama allah korusun olursa, bizde olur belirti vermeden atlatılırsak benim çocuğum diğerlerine bulaştırırsa diye düşünüyorum, ayni şekilde diğerlerinin çocuklarıda bulaştırabilir . Izin günü biliyorum ama ben parka bu kadar kalabalığa götürmezdim.cocuklarin izin gunu bugun
evet parkda daha yakin olunuyor cocuklara laf dinletmekde zor maalesef bizde ciktik gezdik ama o kaydiraklara gidip dokunmadan rahat etmedi kandirdim da uzaklasti neyseki herkesde maske vardi cocuklar da cok bikmis belli 2 aydir evdeler..yerlerinde duramiyorlardi aileler peslerinde hep uzun sure kapali kalmakda iyi olmuyorTamam ama yürüme dediler parklara gidince ne anlamı kaldi ki büyüklerde var
yoo sonuna kadar haklisiniz yanlis anlasilacak bir sey yok.Ben belki yanlış düşünüyorum bilmiyorum bu kadar kalabalık olmamalari gerektiğini düşünüyorm . Zaten bizim sitede çocuklar hergun oynuyordu sitede park yok, şuanda da ayni sekilde devam ediyorlar. Ben dün evin biraz yakininda boş agaclik alan vardi oraya götürdüm. Yanlış anlasilmak istemem ama sitemizde polis, hemşire, zabıta , belediyede çalışan ,esnaf ve gezeni var esimde haftada 1-2 işe gidiyor adliyeye cok fazla insanla görüşmüyor ama kalemden geliyolar yanina, dosya için diğer nöbetçi varsa geliyor, markete gidiyor dikkat ediyor ama allah korusun olursa, bizde olur belirti vermeden atlatılırsak benim çocuğum diğerlerine bulaştırırsa diye düşünüyorum, ayni şekilde diğerlerinin çocuklarıda bulaştırabilir . Izin günü biliyorum ama ben parka bu kadar kalabalığa götürmezdim.
Komşumuz çıkmıyo ama eşi çıkıyor, gelini markette çalışıyor o da geliyor eve ara sıraHiç çıkmayan, dışarı ile teması olmayan iki insan birbirine üstelik mesafe varken neyi,
nasıl bulaştıracak kuzum?
Neyin ihmali?
O zaman iş değişir elbette.Komşumuz çıkmıyo ama eşi çıkıyor, gelini markette çalışıyor o da geliyor eve ara sıra
Yine de emin olamıyoruz ki
Allah Allah, doktor neden öyle bir şey söylemedi ki bize? Bir soralım bakalım. Sağolun.benim abimler hep hastanede yaptiriyor.
hatta son asisinda yigenim arabadaymis abim bi gidip sorayim nasil yapilacaksa oyle davranalim diye hemsireye asimiz var ne yapmamkz gerekiyo demis hemsire sagolsun arabaya kendisi gelip yapmis asiyi cocugu sokmayin yazik diye
Balkondan balkona da konuşuyolar ama o tadı vermiyomuş. Artık annem de diyo bu hastalığın kurtuluşu yok nereye kadar evde hapis hayatı yaşıcam diye. Ona da hak veriyorum çünkü apartmanda bile eve kapanan sadece biziz.O zaman iş değişir elbette.
Bunlar son derece öznel kararlar.
Bununla birlikte yaşlıların sağlığı kadar psikolojisini de önemsemek lazım.
Watsaptan görüntülü arasanız ve komşusuyla sohbet etse anneniz?
Bu hayat böyle nasıl geçicekEylülde konusu bile geçmicek, kronik hastalar temmuz ortasına kadar dikkat etmeli dediğine göre ağustos gibi
Ama tek bir kişi dediği için hiç inanamıyorum yine de takip ediyorum
Baksana 8 ay sonrası için kit üretiyomuşuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?