Tek mesele doğum gününe gitmemenizse psikoloğa gerek yok.Kendileri korona tedavisine gittiklerinde gitsinler psikoloğaBi tanıdığımın cumartesi doğum günü kutlancakmış. 3 gündür ısrarla çağırıyo, az önce de gelmezsen küserim tarzı konuştu
Çok abartıyomuşum, acilen psikologa gitmem lazımmış
Yani tamam psikologa gidicem sorun var farkındayım da doğum günü partisine de nasıl gideyim
15/20 kişi toplaşıp pasta kesceklermiş
Valla haklısınız ne diyeyim. İnşallah biter sıcakların etkisiyle ben de aynı eve sipariş verirken bile korkuyırum. Dediğiniz gibi rahata bir şey olmaz. Ama işte tek kendimizi düşünmüyoruz evdekileri düşünüyoruz.Bizim evde de annem babam ananem var 3ü de yaşlı ve hastalıkları say say bitmez
Ben de çıkamıyorum korkudan, çöp atmaya korkuyorum o derece
Ama dediğin gibi arkadaşlarımdan çoğu hala eskisi gibi hergün buluşuyolar.
Onlara bi şey olmaz da ben bi kere biriyle buluşsam kaparım kesin, sakınılan göze çöp misali
Düğünümü nişanımı erteledim diye bile duymadığım şey kalmadı, ona bile abartıyosun dediler
Genel olarak abarttığım yerler var, 2 aydır hiçbi arkadaşımın yüzünü görmedim uzaktan da olsaTek mesele doğum gününe gitmemenizse psikoloğa gerek yok.Kendileri korona tedavisine gittiklerinde gitsinler psikoloğa
Kendim yaşasam evde en fazla ölürüm yani nolcak, ama birilerine bulaştırma korkusu çok fazla bendeValla haklısınız ne diyeyim. İnşallah biter sıcakların etkisiyle ben de aynı eve sipariş verirken bile korkuyırum. Dediğiniz gibi rahata bir şey olmaz. Ama işte tek kendimizi düşünmüyoruz evdekileri düşünüyoruz.
Ya bizde çıkmadık,kimseye gitmedik.Sadece ksa market alışverişleri.Tabiki 5 yıl sürse evde kalmayız.Bir önlemi olur inşGenel olarak abarttığım yerler var, 2 aydır hiçbi arkadaşımın yüzünü görmedim uzaktan da olsa
Yani diyolar ki bu salgın 5 yıl sürse 5 yıl evde mi kalcaksın
Hangi değerler normal değil?Biz ilk vaka açıklandığında ailecek bi tuhaf şekilde hasta olduk. Corona mı olduk yok canım daha yeni vaka başladı bize nerden bulaşacak diye diye geçirdik. Bugün kan tahlili vermiştim bazı değerler normal değil. O değerler daha evvel covid geçirmiş olmakla fln alakalı olabiliyormuş. Eğer biz corona geçirdiysek muhtemelen çok daha fazla kişi farkında olmadan geçirdi. Yarın doktora göstereceğm sonuçları bakalım
Bi de okula giden çocuklarımız var..eylülde başlayacaklar.2 aydır izole ettik kendimizi,hadi eylüle kadar bu şekilde kendimizi koruyalım da sonrası çok korkutuyor beni..Onu da söyledi. İsveç bunun en iyi örneği ama orada bile yüzde 20 bağışıklık çıkmış. Toplumun yüzde 60 ının enfekte olması çok zor dedi. Sağlık sistemi de o zamana kadar çok yorulur ve ölümler çok olur dedi. Hocanın tek ümidi 2 yıl içinde gribe dönüşmesi yani. 2 yıl beklemek sorun değil, çalışmıyorsan, maaşın yatıyorsa, emekliysen vs kışı da sıcacık evinde geçirirsin. Ama çalışan, servise binen, toplu taşıma kullananlar ne yapacak.Ya da ailesinden uzakta olanlar..
Bi de okula giden çocuklarımız var..eylülde başlayacaklar.2 aydır izole ettik kendimizi,hadi eylüle kadar bu şekilde kendimizi koruyalım da sonrası çok korkutuyor beni..
Evet kızımda servisle gidiyor.kapıdan servis ablası elinden tutup bindiriyordu..bu çocukların sosyal mesafeyi uygulayabilmesi zaten mümkün değil..heryeri tutacaklar,birbirlerine dokunacaklar..okul işi çok sıkıntılı ve kabusum oldu resmenBen öğretmenim ben de okullar açıldığında ne yapacağız diye düşünüyorum
Çocukların bir cogu otobusle geliyor ve otobüsler kalabalık
Ama ınanıyorum ki bakanlık mutlaka düşünür ve bi çözüm bulur
Evet kızımda servisle gidiyor.kapıdan servis ablası elinden tutup bindiriyordu..bu çocukların sosyal mesafeyi uygulayabilmesi zaten mümkün değil..heryeri tutacaklar,birbirlerine dokunacaklar..okul işi çok sıkıntılı ve kabusum oldu resmen
Bir de uzun süre evden çıkmayan bu çocuklar ev ortamına alıştılar, dışarı çıkınca yine hasta olacaklarBi de okula giden çocuklarımız var..eylülde başlayacaklar.2 aydır izole ettik kendimizi,hadi eylüle kadar bu şekilde kendimizi koruyalım da sonrası çok korkutuyor beni..
Organizasyon şirketi vardı tuttuğum, o bile her hafta evlerde nişanların devam ettiğini söyledi
Sanki bi hastalık var ama sadece ben biliyomuşum gibi
Yaşadığım şehirde aktif vaka 50 nin altında, çoğu ona güveniyo da yok ben daha giremem ortamlara. Hadi kendim hasta oldum başkasının katili olamam
Şikayet ediliyo mu ki? Edilse de işlem yapılır mı o konuları bilmiyorum hiç
Bu forum da olmasa evde kalan tek aile biziz sanıcam zaten, herkeste bir rahatlıkYa bizde çıkmadık,kimseye gitmedik.Sadece ksa market alışverişleri.Tabiki 5 yıl sürse evde kalmayız.Bir önlemi olur inş
Mehmet Ceyhan dün okullar hakkında; küçük sınıflara maske taktıramazsınız, sosyal mesafeyi sağlatamazsınız dedi. Her öğrenci wc ye gittiğinde öğretmen arkasından kapı kolu wc temizliği yapmalı dedi. Her çocuk okula özel araçla gelmeli dedi. Büyük sınıflar belki ama küçük sınıflar çok zor dedi. Her şey hakkında yorumu var ama okullar ne zaman açılmalı sorusuna çok kızıyor, beni o konuya karıştırmayın der gibi. Biz öğretmenler büyük riskteyiz ve çocukların aileleri.. bence en az 1 yıl açılmamalı okul. Tamamen bittikten sonra açılmalı.Ben öğretmenim ben de okullar açıldığında ne yapacağız diye düşünüyorum
Çocukların bir cogu otobusle geliyor ve otobüsler kalabalık
Ama ınanıyorum ki bakanlık mutlaka düşünür ve bi çözüm bulur
Ben de birinci sınıfı alacağım. Bir kere 1. sınıfta 30 çocuk varsa, teneffüslerde 30 da veli olacak o sınıfta. Özellikle ilk 2-3 hafta. Umarım normalleşme diye okulu açmazlar, kabusum oldu.Bir de uzun süre evden çıkmayan bu çocuklar ev ortamına alıştılar, dışarı çıkınca yine hasta olacaklarhele ki oğlum 1.sınıfa gidecek.. yeni öğretmen, bir sürü yeni öğrenci.. tamamen farklı karma bir ortam stresten uykularım kaçıyor düşündükçe..
Mehmet Ceyhan dün okullar hakkında; küçük sınıflara maske taktıramazsınız, sosyal mesafeyi sağlatamazsınız dedi. Her öğrenci wc ye gittiğinde öğretmen arkasından kapı kolu wc temizliği yapmalı dedi. Her çocuk okula özel araçla gelmeli dedi. Büyük sınıflar belki ama küçük sınıflar çok zor dedi. Her şey hakkında yorumu var ama okullar ne zaman açılmalı sorusuna çok kızıyor, beni o konuya karıştırmayın der gibi. Biz öğretmenler büyük riskteyiz ve çocukların aileleri.. bence en az 1 yıl açılmamalı okul. Tamamen bittikten sonra açılmalı.
Ben de birinci sınıfı alacağım. Bir kere 1. sınıfta 30 çocuk varsa, teneffüslerde 30 da veli olacak o sınıfta. Özellikle ilk 2-3 hafta. Umarım normalleşme diye okulu açmazlar, kabusum oldu.
Bana da mesaj geldi, başvuru uzatıldığına göre görev isteyen yok. Umarım resen vermezlerŞu an önümüzde sınav var başvurmayacağım ama korkuyorum da resen görev verirler diye
Zaten bi corona süreci atlattım evden dışarı adim atmıyorum toparlamam zor olur bakalım artık hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?