Velilerin sınıfa girmesi yasak değil mi? 30 kişi ciddi bir curcuna demekBen de birinci sınıfı alacağım. Bir kere 1. sınıfta 30 çocuk varsa, teneffüslerde 30 da veli olacak o sınıfta. Özellikle ilk 2-3 hafta. Umarım normalleşme diye okulu açmazlar, kabusum oldu.
Ben de evde bi şeyler eksildiğinde panikliyorumKatılıyorum. Ben 5 yıl öncesine kadar yalnız yaşıyordum. Yalnız yaşayanlar için bu süreç ayrıca zor, dört duvar arasında tek başına tamamen izole olmak, insan görememek, hiç fiziksel etkileşim içinde olamamak kötü. Ancak ben yalnız yaşasaydım bu kadar kaygılı ve stresli olmayacaktım, hatta hiç olmayacaktım. Yine tedbir alırdım ama kesinlikle daha rahat hareket ederdim. Ben evde eşimin koah olması nedeniyle bu kadar kaygılıyım. Hiç dışarıya çıkmıyoruz, market alışverişimizi bizim için bir taksi şoförü yapıyor sağolsun. Eşim vejetaryen ama sebze pek sevmez, bu nedenle yediği şeyler kısıtlı, peynir olarak da sadece hellim peyniri yiyor. Dün sadece migrosta bulunan hellim peyniri istedik, 4 adet. Alışverişi beklettiğimiz için sonradan fark ettik ki adam meğer hellim yerine 4 adet ikili paket beyaz peynir almış. Evde 10 kalıp beyaz peynir oldu. Biz de hesap niye yüksek tuttu diye merak ettik ama ayıp olur diye soramadık. Şimdi üçünü iade edeceğiz. Paketleri dezenfekte bile edemedim, bulaş olmasın diye bekarlık günlerimden kalma bir mini araç buzdolabını çıkartıp fişe taktım, içine üç paket sığdı, dördüncüyü de dezenfekte etmeye çalışırken son kullanma tarihinin mürekkepleri aktı zaten o bizde kalacak mecburen. Diğerlerini şimdi sabah açılış saatinde eşimle araba ile gidip (ehliyetim yok) ben hemen içeriye girip değiştireceğim. Dışarıya çıkacağız diye stresten affedersiniz bağırsaklarım bozuldu, sürekli tuvalete taşınıyorum. Neyse markette sosyal mesafeyi korumayan olursa ben de salıvereceğim (şaka)
O dönemde bende hasta oldum ama evde 60 yaşında annem var madem o kadar bulaşıcı anneme bi şey olmadıBiz ilk vaka açıklandığında ailecek bi tuhaf şekilde hasta olduk. Corona mı olduk yok canım daha yeni vaka başladı bize nerden bulaşacak diye diye geçirdik. Bugün kan tahlili vermiştim bazı değerler normal değil. O değerler daha evvel covid geçirmiş olmakla fln alakalı olabiliyormuş. Eğer biz corona geçirdiysek muhtemelen çok daha fazla kişi farkında olmadan geçirdi. Yarın doktora göstereceğm sonuçları bakalım
Sizin çocuğunuz zaten ilkokula başlamaz anaokulu olurBenim kızım 65 aylık olacak eylülde anaokula vermwk istiyordum daha hiç başlamadı verebilir miyim yani açılırsa tabi
Oğlunuz kaç doğumlu benim de kızım 1 e başlayacaktı gerekirse rapor alıp başlatmamayı bile düşünüyorum ama çocuğun yaşı da geldi 2014 doğumluBir de uzun süre evden çıkmayan bu çocuklar ev ortamına alıştılar, dışarı çıkınca yine hasta olacaklarhele ki oğlum 1.sınıfa gidecek.. yeni öğretmen, bir sürü yeni öğrenci.. tamamen farklı karma bir ortam stresten uykularım kaçıyor düşündükçe..
Çalıştığım köyde asla yasak değil, sınıftan kovsanız da gitmezler. Sınıfa her girdiğimde sırada oturuyor olurlar. 4 kez 1. Sınıf okuttum aynı köyde.Velilerin sınıfa girmesi yasak değil mi? 30 kişi ciddi bir curcuna demek
Ay gerçek mi yaaaa nolur artık, çok kötü uyandım bugün, lütfen bütün bilim kurulu, doktor, spiker hepsinden duyalım şunu artık!! Rehavete kapılan zaten kapılıyor, biraz da evde hapis olmuş bunalıma girenleri düşünüp, açıklasınlar varsa böyle bir şey artık yaa!!!
Otobüsle mi gideceksiniz? Arabanızla mı?Ben birsey sormak istiyorum size. Benim bu yaz iki cocukla (9 ay ve 3 yas) Tarsus'tan Altinoluk'a gitme ihtimalim sizce yuzde kac?
Herkes bunaldi biliyorum ama ustune uykusuzluk, yorgunluk ve bitmeyen agrilar da eklenince asiri cekilmez bir durumdayim
Şimdi videosunu da izledim. Kartal diyince zaten bir durdum, o hastane Burak Akkul’un da yattığı, Türkiye’de testin yapıldığı ilk hastane. Yani ilk korona vakalarının öldüğü hastane. Eğer onlar diyorsa doğrudur bence. Tam diyecektim ki yaşlı nufus dışardaydı o zaman, şimdi genç nufus var o yüzden iyileşme fazla, yoğun bakımda nasılsın diye sordukları kadın 69 yaşındaymış. Sence yaşlılar evde ondan mı ya? Değil de :)
Arabamizla. Ankarada bir gece mola verip devam edecegiz. Yani bir kerede 6-7 saat yol gitmis olacagiz.Otobüsle mi gideceksiniz? Arabanızla mı?
Tanıdıklardan corona olan varO dönemde bende hasta oldum ama evde 60 yaşında annem var madem o kadar bulaşıcı anneme bi şey olmadı
Bence gidersiniz, eğer illeri açarlarsa ki yakındır bence, arabanız olduktan sonra sorun olacağını sanmam.Arabamizla. Ankarada bir gece mola verip devam edecegiz. Yani bir kerede 6-7 saat yol gitmis olacagiz.
Illeri acmalari yetmez ki. Cocuklarin cikmasi yasak. O ne zaman biter acaba?Bence gidersiniz, eğer illeri açarlarsa ki yakındır bence, arabanız olduktan sonra sorun olacağını sanmam.
Yok ben o dönemde hiç dışarı çıkmadım zaten anneme sarılıp ağladım kesin bulaşırdıTanıdıklardan corona olan var
Aynı evin içinde kadın pozitif kocası negatif çıktı. Onların evli oğlu pozitifti, onun karısı ve çocukları negatif çıktı.
Özel izin alamıyor musunuz? Bence şehirler arası yasağı bitince çocuk, büyük ayırmazlar.Illeri acmalari yetmez ki. Cocuklarin cikmasi yasak. O ne zaman biter acaba?
Haziran ortası yaş yasakları son bulacakIlleri acmalari yetmez ki. Cocuklarin cikmasi yasak. O ne zaman biter acaba?
Ben daha iyi yöntem buldum. Mesela bugün markette birisi dibime girdi alışveriş arabama değdi vs, hemen elimdeki fıs fıs kolonyayı adamın değdiği noktalara sıktım. Adamın bakışı komikti ama hemen biraz uzaklaştı. Zaten (gülmek serbest) Yüzümde maskenin üzerine siperlik olarak tüm yüzü kaplayan şu deniz gözlüklerinden takıyorum kafama. Gerçekten çok iyi bir korunma ve güven duygusu veriyor hem kazara yüze dokunma olayını engelliyor. O telaşta fotograf çekemedim ama siz manzarayı hayal edin; yüzümde maske, kafamda onlardan, ellerimde eldiven ve bir elimde fıs fıs kolonya oraya buraya sıktığımı görenler "deli" deyip otomatikman uzak duruyorlar (deli olduğumu düşündükleri için yoksa korona olabileceğimi düşündüklerinden değil)Ye bolca sarımsağı nereye gidersen git. Sosyal mesafe en 15 metre oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?