- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.612
- 398
Çok imrendim. Darısı başımıza diyeceğim ama başkent imkansız henüz.Calistigim ilcede son 1 haftada vaka cikmamis
Pazar tedbir amacli degistirilmisti
Hemen eski yerine almislar 3 gun acik kalacakmis
O 3 gun insanlar uslu durur eski vakalar evinde oturursa haberler iyi
Çok imrendim. Darısı başımıza diyeceğim ama başkent imkansız henüz.
Mesela benAnnemin marttaki bi kontrolü temmuza ertelendi mesela
Ama ben korkuyorum orda kapar diye
bu sefer virüsten değil diğer hastalıklardan kötü olcak millet, korkup hastaneye gitmeyen çok kişi var
Arkadaşım, benim yaşadığım şehirde de hastalık bitti dendi, insanlara bir rahatlama geldi.Çok imrendim. Darısı başımıza diyeceğim ama başkent imkansız henüz.
Ben de 2 aydır hastayım. Korkudan gidemedim bi türlü. 2 aydır geçmediğine göre ciddi bi şey olabilirMesela ben
Randevu tarihi gelip geçen tomografiler, ultrasonlar , biten ilaçlar... gidemiyorum ama korkumdan ya bir şey olursa diye.
Kendimizi koruyalım derken daha beter durumlara düşmeyiz inşallah.
Bence edilecek. Zaten iş yerleri kapalı olacağı için, ekonomi yönünden de sıkıntı yok. Ederler bence. Ve inşallah.Kızlar sizce bayramda kapsamlı sokağa çıkma yasağı ilan edilir mi?
Bende bunu düşünüyorum ama mümkün değil, oğlumda 1. Sınıfa başlayacak ben gitmese diyorum ama 73 aylik oluyor ve gerçekten cok küçük bende korkuyorum. Şimdi 1.sınıfları başlamasalar sonraki sene yeterli derslik olacak mi? Sonra sınıf ici düzeni lazım belli sayids öğrenci olmalı yine bizim sınıflarda olmaz. Nasil olacak hiçbir fikrim yok. Diyorum ki keşke çocuğum 1-2- yaşında olsaydi en azindan evde durabilirdi şuanda cok zorMehmet Ceyhan dün okullar hakkında; küçük sınıflara maske taktıramazsınız, sosyal mesafeyi sağlatamazsınız dedi. Her öğrenci wc ye gittiğinde öğretmen arkasından kapı kolu wc temizliği yapmalı dedi. Her çocuk okula özel araçla gelmeli dedi. Büyük sınıflar belki ama küçük sınıflar çok zor dedi. Her şey hakkında yorumu var ama okullar ne zaman açılmalı sorusuna çok kızıyor, beni o konuya karıştırmayın der gibi. Biz öğretmenler büyük riskteyiz ve çocukların aileleri.. bence en az 1 yıl açılmamalı okul. Tamamen bittikten sonra açılmalı.
Genelde yasak devam eden şehirler için konuşuluyor, küçük şehirlerde de vaka sayısı son günlerde yükselişe geçmiş. İlan edilmesi şart ama tüm Türkiye geneli. Elalem ne der diyen kendini sokağa bayramlaşmaya atar.Bence edilecek. Zaten iş yerleri kapalı olacağı için, ekonomi yönünden de sıkıntı yok. Ederler bence. Ve inşallah.
Gerekirse 8 yaşında okula başlar, öğretmenler genelde kendi çocuklarını çok geç başlatırlar bilerek. Benim çocuğum olsa, gerekirse 9 yaşında başlasın, sağlığından önemli değil, asla yollamazdım. İçlerinde mutlaka hasta bir çocuk olacaktır, bütün okula bulaşması sadece 2 teneffüs. Bütün çocukların bağışıklıkları kuvvetli diye bir şey yok, evet ölüm az ancak entübe çocuk malesef varmış Türkiye’de. Sizce 1 yaş geç kalıyor diye değer mi? Kaldı ki daha çocukların bulaştıracağı anne, baba, dede, nene ölümlerinden bahsetmiyorum.Bende bunu düşünüyorum ama mümkün değil, oğlumda 1. Sınıfa başlayacak ben gitmese diyorum ama 73 aylik oluyor ve gerçekten cok küçük bende korkuyorum. Şimdi 1.sınıfları başlamasalar sonraki sene yeterli derslik olacak mi? Sonra sınıf ici düzeni lazım belli sayids öğrenci olmalı yine bizim sınıflarda olmaz. Nasil olacak hiçbir fikrim yok. Diyorum ki keşke çocuğum 1-2- yaşında olsaydi en azindan evde durabilirdi şuanda cok zor
Atmaz mı annemin apartmanında iftar ziyaretlerini görmelisiniz. Delirmek üzereyim. Şikayet etsem annemden bilecekler, kapıyı çalıp musallat olacaklar kadına. Bayramda apartmanda şenlik var eminim bundan.Genelde yasak devam eden şehirler için konuşuluyor, küçük şehirlerde de vaka sayısı son günlerde yükselişe geçmiş. İlan edilmesi şart ama tüm Türkiye geneli. Elalem ne der diyen kendini sokağa bayramlaşmaya atar.
Aynen işte aile ile yaşamayanlar daha rahat davranıyorlar. Ay kargoyu bekletme yıkama bir şey bitcek yeniden alcaz kabus gibi geliyor artık valla. Ne rahat hayatımız varmış kıymetini bilememişiz. Vaka oranı düşükse ne güzel. Ben en yoğun olan yerdeyim maalesef. Ama buna rağmen arkadaş çocuğunu da alıp denize yüzmeye bile gitmiş story atmış. Taa baştan beridir de geziyorlar. Sanki okul tatil olmuş pandemi yokmkş gibi yaşıyorlar. Keşke ben de biraz rahat olabilsem diyorum. Ama yapamıyorum.Kendim yaşasam evde en fazla ölürüm yani nolcak, ama birilerine bulaştırma korkusu çok fazla bende
Ben de sipariş veriyorum çoğu zaman, yok balkonda beklet yok tek tek yıka falan yorucu oluyo baya
Yarın bi bankamatiğe gidip gelmek zorundayım mesela ona bile korkuyorum, millet parti yapıyo
İki uç kafa
Ben 72 aydan sonra hiç-bir rapor geçerli değil diye biliyorum. Yani bence başlanmamali ama simdi bakin sinavlar yapılıyor henüz biten bisey yokken inşallah bir çözümü olur bu işin , zaten baharda ıkinci dalga bekleniyor başlasa ne olacak okula hic acilmamali ama bunu yapmazlarGerekirse 8 yaşında okula başlar, öğretmenler genelde kendi çocuklarını çok geç başlatırlar bilerek. Benim çocuğum olsa, gerekirse 9 yaşında başlasın, sağlığından önemli değil, asla yollamazdım. İçlerinde mutlaka hasta bir çocuk olacaktır, bütün okula bulaşması sadece 2 teneffüs. Bütün çocukların bağışıklıkları kuvvetli diye bir şey yok, evet ölüm az ancak entübe çocuk malesef varmış Türkiye’de. Sizce 1 yaş geç kalıyor diye değer mi? Kaldı ki daha çocukların bulaştıracağı anne, baba, dede, nene ölümlerinden bahsetmiyorum.
Daha iyi bir yorum olamazdı1918 deki İspanyol gribi salgını iki sene sürmüş, biz bu teknolojiyle bu salgına iki sene diyorsak ne yaradı o zaman bu teknoloji.. Mutlaka ilaç aşı bişey bulunması lazım . Doğal olduğuna zaten inanmıyorum da eğer bu şartlarda bu salgın iki sene beş sene sürecekse cidden işin içinde iş vardır ..
Benim kızım 65 aylık olacak eylülde anaokula vermwk istiyordum daha hiç başlamadı verebilir miyim yani açılırsa tabiBen 72 aydan sonra hiç-bir rapor geçerli değil diye biliyorum. Yani bence başlanmamali ama simdi bakin sinavlar yapılıyor henüz biten bisey yokken inşallah bir çözümü olur bu işin , zaten baharda ıkinci dalga bekleniyor başlasa ne olacak okula hic acilmamali ama bunu yapmazlar
Kendim yaşasam evde en fazla ölürüm yani nolcak, ama birilerine bulaştırma korkusu çok fazla bende
Ben de sipariş veriyorum çoğu zaman, yok balkonda beklet yok tek tek yıka falan yorucu oluyo baya
Yarın bi bankamatiğe gidip gelmek zorundayım mesela ona bile korkuyorum, millet parti yapıyo
İki uç kafa
Katılıyorum. Ben 5 yıl öncesine kadar yalnız yaşıyordum. Yalnız yaşayanlar için bu süreç ayrıca zor, dört duvar arasında tek başına tamamen izole olmak, insan görememek, hiç fiziksel etkileşim içinde olamamak kötü. Ancak ben yalnız yaşasaydım bu kadar kaygılı ve stresli olmayacaktım, hatta hiç olmayacaktım. Yine tedbir alırdım ama kesinlikle daha rahat hareket ederdim. Ben evde eşimin koah olması nedeniyle bu kadar kaygılıyım. Hiç dışarıya çıkmıyoruz, market alışverişimizi bizim için bir taksi şoförü yapıyor sağolsun. Eşim vejetaryen ama sebze pek sevmez, bu nedenle yediği şeyler kısıtlı, peynir olarak da sadece hellim peyniri yiyor. Dün sadece migrosta bulunan hellim peyniri istedik, 4 adet. Alışverişi beklettiğimiz için sonradan fark ettik ki adam meğer hellim yerine 4 adet ikili paket beyaz peynir almış. Evde 10 kalıp beyaz peynir oldu. Biz de hesap niye yüksek tuttu diye merak ettik ama ayıp olur diye soramadık. Şimdi üçünü iade edeceğiz. Paketleri dezenfekte bile edemedim, bulaş olmasın diye bekarlık günlerimden kalma bir mini araç buzdolabını çıkartıp fişe taktım, içine üç paket sığdı, dördüncüyü de dezenfekte etmeye çalışırken son kullanma tarihinin mürekkepleri aktı zaten o bizde kalacak mecburen. Diğerlerini şimdi sabah açılış saatinde eşimle araba ile gidip (ehliyetim yok) ben hemen içeriye girip değiştireceğim. Dışarıya çıkacağız diye stresten affedersiniz bağırsaklarım bozuldu, sürekli tuvalete taşınıyorum. Neyse markette sosyal mesafeyi korumayan olursa ben de salıvereceğim (şaka)Aynen işte aile ile yaşamayanlar daha rahat davranıyorlar. Ay kargoyu bekletme yıkama bir şey bitcek yeniden alcaz kabus gibi geliyor artık valla. Ne rahat hayatımız varmış kıymetini bilememişiz. Vaka oranı düşükse ne güzel. Ben en yoğun olan yerdeyim maalesef. Ama buna rağmen arkadaş çocuğunu da alıp denize yüzmeye bile gitmiş story atmış. Taa baştan beridir de geziyorlar. Sanki okul tatil olmuş pandemi yokmkş gibi yaşıyorlar. Keşke ben de biraz rahat olabilsem diyorum. Ama yapamıyorum.
Ye bolca sarımsağı nereye gidersen git. Sosyal mesafe en 15 metre oluyor.Katılıyorum. Ben 5 yıl öncesine kadar yalnız yaşıyordum. Yalnız yaşayanlar için bu süreç ayrıca zor, dört duvar arasında tek başına tamamen izole olmak, insan görememek, hiç fiziksel etkileşim içinde olamamak kötü. Ancak ben yalnız yaşasaydım bu kadar kaygılı ve stresli olmayacaktım, hatta hiç olmayacaktım. Yine tedbir alırdım ama kesinlikle daha rahat hareket ederdim. Ben evde eşimin koah olması nedeniyle bu kadar kaygılıyım. Hiç dışarıya çıkmıyoruz, market alışverişimizi bizim için bir taksi şoförü yapıyor sağolsun. Eşim vejetaryen ama sebze pek sevmez, bu nedenle yediği şeyler kısıtlı, peynir olarak da sadece hellim peyniri yiyor. Dün sadece migrosta bulunan hellim peyniri istedik, 4 adet. Alışverişi beklettiğimiz için sonradan fark ettik ki adam meğer hellim yerine 4 adet ikili paket beyaz peynir almış. Evde 10 kalıp beyaz peynir oldu. Biz de hesap niye yüksek tuttu diye merak ettik ama ayıp olur diye soramadık. Şimdi üçünü iade edeceğiz. Paketleri dezenfekte bile edemedim, bulaş olmasın diye bekarlık günlerimden kalma bir mini araç buzdolabını çıkartıp fişe taktım, içine üç paket sığdı, dördüncüyü de dezenfekte etmeye çalışırken son kullanma tarihinin mürekkepleri aktı zaten o bizde kalacak mecburen. Diğerlerini şimdi sabah açılış saatinde eşimle araba ile gidip (ehliyetim yok) ben hemen içeriye girip değiştireceğim. Dışarıya çıkacağız diye stresten affedersiniz bağırsaklarım bozuldu, sürekli tuvalete taşınıyorum. Neyse markette sosyal mesafeyi korumayan olursa ben de salıvereceğim (şaka)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?