bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Çok imrendim. Darısı başımıza diyeceğim ama başkent imkansız henüz.

Yok il olarak meshur olduk ilde yeni Karantinalar birsuru vaka var
Ilcede aktif rolde taninan ölümler oldu mesela berber gibi. Simdi herkes berber konusunda dikkatli
Ama calisirken biraz daha rahat olurum farkinda degildim ama duyunca cok rahatlatdim

Annemin marttaki bi kontrolü temmuza ertelendi mesela
Ama ben korkuyorum orda kapar diye
bu sefer virüsten değil diğer hastalıklardan kötü olcak millet, korkup hastaneye gitmeyen çok kişi var
Mesela ben
Randevu tarihi gelip geçen tomografiler, ultrasonlar , biten ilaçlar... gidemiyorum ama korkumdan ya bir şey olursa diye.
Kendimizi koruyalım derken daha beter durumlara düşmeyiz inşallah.

Çok imrendim. Darısı başımıza diyeceğim ama başkent imkansız henüz.
Arkadaşım, benim yaşadığım şehirde de hastalık bitti dendi, insanlara bir rahatlama geldi.
Sonra şuursuz bir sağlık çalışanının ramazanda yeriz diyerek aile bireyleriyle hamur işi yapma etkinliğinden sonra vaka sayısı patladı. Şu an ilk tespit edilen sayının da üstüne çıktık maalesef. Bu hastalıkta sıfırlanma diye bir şey yok kurallara uymayan bir kişi her şeyi başa döndürebiliyor.

Mesela ben
Randevu tarihi gelip geçen tomografiler, ultrasonlar , biten ilaçlar... gidemiyorum ama korkumdan ya bir şey olursa diye.
Kendimizi koruyalım derken daha beter durumlara düşmeyiz inşallah.
Ben de 2 aydır hastayım. Korkudan gidemedim bi türlü. 2 aydır geçmediğine göre ciddi bi şey olabilir
Keşke bi mucize olsa da silinip gitse şu illet :/

Kıbrısta 1 haftadan uzun süredir yeni vaka çıkmamış, ne olacak merak ediyorum

Bende bunu düşünüyorum ama mümkün değil, oğlumda 1. Sınıfa başlayacak ben gitmese diyorum ama 73 aylik oluyor ve gerçekten cok küçük bende korkuyorum. Şimdi 1.sınıfları başlamasalar sonraki sene yeterli derslik olacak mi? Sonra sınıf ici düzeni lazım belli sayids öğrenci olmalı yine bizim sınıflarda olmaz. Nasil olacak hiçbir fikrim yok. Diyorum ki keşke çocuğum 1-2- yaşında olsaydi en azindan evde durabilirdi şuanda cok zor

Bence edilecek. Zaten iş yerleri kapalı olacağı için, ekonomi yönünden de sıkıntı yok. Ederler bence. Ve inşallah.
Genelde yasak devam eden şehirler için konuşuluyor, küçük şehirlerde de vaka sayısı son günlerde yükselişe geçmiş. İlan edilmesi şart ama tüm Türkiye geneli. Elalem ne der diyen kendini sokağa bayramlaşmaya atar.

Kawasaki benzeri hastalık da beni çok korkutuyor çocuklar açısından. Şimdiye kadar kendimi ve kızımı izole ettim, ama içten içten hastalık çocuklarda çok riskli değil diye rahatlıyordum. Çocuklara bir şey olmasın

Gerekirse 8 yaşında okula başlar, öğretmenler genelde kendi çocuklarını çok geç başlatırlar bilerek. Benim çocuğum olsa, gerekirse 9 yaşında başlasın, sağlığından önemli değil, asla yollamazdım. İçlerinde mutlaka hasta bir çocuk olacaktır, bütün okula bulaşması sadece 2 teneffüs. Bütün çocukların bağışıklıkları kuvvetli diye bir şey yok, evet ölüm az ancak entübe çocuk malesef varmış Türkiye’de. Sizce 1 yaş geç kalıyor diye değer mi? Kaldı ki daha çocukların bulaştıracağı anne, baba, dede, nene ölümlerinden bahsetmiyorum.

Atmaz mı annemin apartmanında iftar ziyaretlerini görmelisiniz. Delirmek üzereyim. Şikayet etsem annemden bilecekler, kapıyı çalıp musallat olacaklar kadına. Bayramda apartmanda şenlik var eminim bundan.

Aynen işte aile ile yaşamayanlar daha rahat davranıyorlar. Ay kargoyu bekletme yıkama bir şey bitcek yeniden alcaz kabus gibi geliyor artık valla. Ne rahat hayatımız varmış kıymetini bilememişiz. Vaka oranı düşükse ne güzel. Ben en yoğun olan yerdeyim maalesef. Ama buna rağmen arkadaş çocuğunu da alıp denize yüzmeye bile gitmiş story atmış. Taa baştan beridir de geziyorlar. Sanki okul tatil olmuş pandemi yokmkş gibi yaşıyorlar. Keşke ben de biraz rahat olabilsem diyorum. Ama yapamıyorum.

Ben 72 aydan sonra hiç-bir rapor geçerli değil diye biliyorum. Yani bence başlanmamali ama simdi bakin sinavlar yapılıyor henüz biten bisey yokken inşallah bir çözümü olur bu işin , zaten baharda ıkinci dalga bekleniyor başlasa ne olacak okula hic acilmamali ama bunu yapmazlar

Daha iyi bir yorum olamazdı

Benim kızım 65 aylık olacak eylülde anaokula vermwk istiyordum daha hiç başlamadı verebilir miyim yani açılırsa tabi

Günaydın sevgili dostlar, Sizinle daha önce çiçeklerini paylaştığım kayısı ve vişne ağaçları meyve vermeye başlamış. Bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek dileği ile size bu sabahki gün doğumunu, kayısı çağlaları ile yeni çıkmaya başlayan yeşil vişne meyveleri ve beni gördüğü an koşa koşa gelen bahçe kedilerimizden Helva Hanımı gönderiyorum. Sevgilerimle

Katılıyorum. Ben 5 yıl öncesine kadar yalnız yaşıyordum. Yalnız yaşayanlar için bu süreç ayrıca zor, dört duvar arasında tek başına tamamen izole olmak, insan görememek, hiç fiziksel etkileşim içinde olamamak kötü. Ancak ben yalnız yaşasaydım bu kadar kaygılı ve stresli olmayacaktım, hatta hiç olmayacaktım. Yine tedbir alırdım ama kesinlikle daha rahat hareket ederdim. Ben evde eşimin koah olması nedeniyle bu kadar kaygılıyım. Hiç dışarıya çıkmıyoruz, market alışverişimizi bizim için bir taksi şoförü yapıyor sağolsun. Eşim vejetaryen ama sebze pek sevmez, bu nedenle yediği şeyler kısıtlı, peynir olarak da sadece hellim peyniri yiyor. Dün sadece migrosta bulunan hellim peyniri istedik, 4 adet. Alışverişi beklettiğimiz için sonradan fark ettik ki adam meğer hellim yerine 4 adet ikili paket beyaz peynir almış. Evde 10 kalıp beyaz peynir oldu. Biz de hesap niye yüksek tuttu diye merak ettik ama ayıp olur diye soramadık. Şimdi üçünü iade edeceğiz. Paketleri dezenfekte bile edemedim, bulaş olmasın diye bekarlık günlerimden kalma bir mini araç buzdolabını çıkartıp fişe taktım, içine üç paket sığdı, dördüncüyü de dezenfekte etmeye çalışırken son kullanma tarihinin mürekkepleri aktı zaten o bizde kalacak mecburen. Diğerlerini şimdi sabah açılış saatinde eşimle araba ile gidip (ehliyetim yok) ben hemen içeriye girip değiştireceğim. Dışarıya çıkacağız diye stresten affedersiniz bağırsaklarım bozuldu, sürekli tuvalete taşınıyorum. Neyse markette sosyal mesafeyi korumayan olursa ben de salıvereceğim (şaka)

Son düzenleme:
Ye bolca sarımsağı nereye gidersen git. Sosyal mesafe en 15 metre oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…