- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.612
- 398
Eve geldikten sonra elimi yüzüme değdim de farkında mı değilim acaba diye içim içim yiyeceğine, varsın dünya gülsün boşver :)) ben de okul açılırsa böyle olacağım muhtemelen, çocuklar derse nasıl adapte olacak bilmem :))Ben daha iyi yöntem buldum. Mesela bugün markette birisi dibime girdi alışveriş arabama değdi vs, hemen elimdeki fıs fıs kolonyayı adamın değdiği noktalara sıktım. Adamın bakışı komikti ama hemen biraz uzaklaştı. Zaten (gülmek serbest) Yüzümde maskenin üzerine siperlik olarak tüm yüzü kaplayan şu deniz gözlüklerinden takıyorum kafama. Gerçekten çok iyi bir korunma ve güven duygusu veriyor hem kazara yüze dokunma olayını engelliyor. O telaşta fotograf çekemedim ama siz manzarayı hayal edin; yüzümde maske, kafamda onlardan, ellerimde eldiven ve bir elimde fıs fıs kolonya oraya buraya sıktığımı görenler "deli" deyip otomatikman uzak duruyorlar (deli olduğumu düşündükleri için yoksa korona olabileceğimi düşündüklerinden değil)İnsanlar tuhaf tuhaf bakıyor, gülmek istiyorlar ama ayıp olur diye gülmüyorlar, arkamdan ne dedikodumu yapıp eğleniyorlardır ama.
Eki Görüntüle 2635368
aynen.Sokağa çıkma yasağı yarın başlıyor, bugün yok demi hanımlar?
72 ayı doldurduğu için gitmek zorunda diyorlarOğlunuz kaç doğumlu benim de kızım 1 e başlayacaktı gerekirse rapor alıp başlatmamayı bile düşünüyorum ama çocuğun yaşı da geldi 2014 doğumlu
Onlara bir veli odası açın da takılsınlar orda.. insanların işi gücü yok mu yahuÇalıştığım köyde asla yasak değil, sınıftan kovsanız da gitmezler. Sınıfa her girdiğimde sırada oturuyor olurlar. 4 kez 1. Sınıf okuttum aynı köyde.
Virüs konağını öldürmek istemez, kendi iyiliği için bu yönde evrilmesi gerekirAy gerçek mi yaaaa nolur artık, çok kötü uyandım bugün, lütfen bütün bilim kurulu, doktor, spiker hepsinden duyalım şunu artık!! Rehavete kapılan zaten kapılıyor, biraz da evde hapis olmuş bunalıma girenleri düşünüp, açıklasınlar varsa böyle bir şey artık yaa!!!
Genel olarak duruma bakarsınız zaten devam ederse okul olmaz diye düşünüyorum üzülmeyin lütfen belki şu insta fenomeni dr un kehaneti gerçekleşir adı bile kalmaz koronanın benim kızım anaokula gitmeliydi bu sene ben hamileydim ilk 4 ay yatarak geçirdim getir götür derdi olmasın diye vermedim o evde benle sıkıldıkça telefon bilgisayarda kaldıkça çok üzüldüm çocuğum öğrenmeye çok açık rakamları çiziyor kumandaya bakarak sora sora saati öğrendi birde telefonların şarjı kaç kalmış diye merak ederken rakam okumayı72 ayı doldurduğu için gitmek zorunda diyorlaryollamayı hiç istemiyorum bu sene
Bu dönemde okul veya milli eğitim böyle bir kısıtlama yapamaz merak etmeyin. Geçen sene okulumuzda birinci sınıfta 12 yaşında çocuk vardı. Ailesi hapisteymiş, yazdırdık. Biraz da okul yönetimine, öğretmene bağlı o.72 ayı doldurduğu için gitmek zorunda diyorlaryollamayı hiç istemiyorum bu sene
Deniz gözlüğü ile nefes almak zor olmuyor mu?Ben daha iyi yöntem buldum. Mesela bugün markette birisi dibime girdi alışveriş arabama değdi vs, hemen elimdeki fıs fıs kolonyayı adamın değdiği noktalara sıktım. Adamın bakışı komikti ama hemen biraz uzaklaştı. Zaten (gülmek serbest) Yüzümde maskenin üzerine siperlik olarak tüm yüzü kaplayan şu deniz gözlüklerinden takıyorum kafama. Gerçekten çok iyi bir korunma ve güven duygusu veriyor hem kazara yüze dokunma olayını engelliyor. O telaşta fotograf çekemedim ama siz manzarayı hayal edin; yüzümde maske, kafamda onlardan, ellerimde eldiven ve bir elimde fıs fıs kolonya oraya buraya sıktığımı görenler "deli" deyip otomatikman uzak duruyorlar (deli olduğumu düşündükleri için yoksa korona olabileceğimi düşündüklerinden değil)İnsanlar tuhaf tuhaf bakıyor, gülmek istiyorlar ama ayıp olur diye gülmüyorlar, arkamdan ne dedikodumu yapıp eğleniyorlardır ama.
Eki Görüntüle 2635368
Şunu Mehmet Ceyhan’dan bir duyabilseydik. Hiç bir doktordan duyamadım. Buna benzer bir şey söyleyen olduysa da hemen arkasından ekliyorlar; tabi daha öldürücü de olabilir, kötü yönde de mutasyon olabilir... diye. Rehavete kapılmasın kimse diye diyeceğim ama, zaten millet kumahane açmış, oynuyor şu an, ne rehaveti :)Virüs konağını öldürmek istemez, kendi iyiliği için bu yönde evrilmesi gerekir
Ben daha iyi yöntem buldum. Mesela bugün markette birisi dibime girdi alışveriş arabama değdi vs, hemen elimdeki fıs fıs kolonyayı adamın değdiği noktalara sıktım. Adamın bakışı komikti ama hemen biraz uzaklaştı. Zaten (gülmek serbest) Yüzümde maskenin üzerine siperlik olarak tüm yüzü kaplayan şu deniz gözlüklerinden takıyorum kafama. Gerçekten çok iyi bir korunma ve güven duygusu veriyor hem kazara yüze dokunma olayını engelliyor. O telaşta fotograf çekemedim ama siz manzarayı hayal edin; yüzümde maske, kafamda onlardan, ellerimde eldiven ve bir elimde fıs fıs kolonya oraya buraya sıktığımı görenler "deli" deyip otomatikman uzak duruyorlar (deli olduğumu düşündükleri için yoksa korona olabileceğimi düşündüklerinden değil)İnsanlar tuhaf tuhaf bakıyor, gülmek istiyorlar ama ayıp olur diye gülmüyorlar, arkamdan ne dedikodumu yapıp eğleniyorlardır ama.
Eki Görüntüle 2635368
Mehmet öz hastalığın ilk çıktığında bunu söyledi birkaç dr dan duydum virüs kendi yaşamak için öldürmemesi gerektiğini öğrenecek diyeŞunu Mehmet Ceyhan’dan bir duyabilseydik. Hiç bir doktordan duyamadım. Buna benzer bir şey söyleyen olduysa da hemen arkasından ekliyorlar; tabi daha öldürücü de olabilir, kötü yönde de mutasyon olabilir... diye. Rehavete kapılmasın kimse diye diyeceğim ama, zaten millet kumahane açmış, oynuyor şu an, ne rehaveti :)
Peki diyelim ki bu yıl okula kaydını yaptırmadım, adrese gelip aramazlar mı çocuğu? Ana okuluna yolladım mazeretini kabul ederler mi kiBu dönemde okul veya milli eğitim böyle bir kısıtlama yapamaz merak etmeyin. Geçen sene okulumuzda birinci sınıfta 12 yaşında çocuk vardı. Ailesi hapisteymiş, yazdırdık. Biraz da okul yönetimine, öğretmene bağlı o.
Ben de gece aynı sokaktaki anneme giderken, kaldırımda maskesiz gruplar dolaşıyordu. 3 kişilik grup kahkaha ata ata yanımdan geçiyor maskesiz, kendimi yola attım, araba zınk diye durdu. İyi ki anlayışlıymış adam, insan maske tak demeye de korkuyor, kavgalar manyaklıklar da arttı.geçen gün markette bir adam dibime girdi market arabası ile. ben mesafeyi açtıkça ilerledi. hadi arabadan birşey olmaz dedim ama adamın arabanın etrafında, maskesiz halde hönküre hönküre telefonla konuşup dolanıyordu.
mesafe koyar mısınız dedim, el-cevap:
"kasiyer yerinde mi diye baktım, yoksa umrumda değil"
sanki adama sapıklık yaptın demişim gibi bi de tuhaf bakışlar.
böyle insanlar oldukça adam olmayız memleket olarak.
inşallah böyle mallar yüzünden bizim gibi dikkat edenler covid'in umrunda olmaz.
ilahi, deniz gözlüğü nerden aklınıza geldi:)))Ben daha iyi yöntem buldum. Mesela bugün markette birisi dibime girdi alışveriş arabama değdi vs, hemen elimdeki fıs fıs kolonyayı adamın değdiği noktalara sıktım. Adamın bakışı komikti ama hemen biraz uzaklaştı. Zaten (gülmek serbest) Yüzümde maskenin üzerine siperlik olarak tüm yüzü kaplayan şu deniz gözlüklerinden takıyorum kafama. Gerçekten çok iyi bir korunma ve güven duygusu veriyor hem kazara yüze dokunma olayını engelliyor. O telaşta fotograf çekemedim ama siz manzarayı hayal edin; yüzümde maske, kafamda onlardan, ellerimde eldiven ve bir elimde fıs fıs kolonya oraya buraya sıktığımı görenler "deli" deyip otomatikman uzak duruyorlar (deli olduğumu düşündükleri için yoksa korona olabileceğimi düşündüklerinden değil)İnsanlar tuhaf tuhaf bakıyor, gülmek istiyorlar ama ayıp olur diye gülmüyorlar, arkamdan ne dedikodumu yapıp eğleniyorlardır ama.
Eki Görüntüle 2635368
Ben de gece aynı sokaktaki anneme giderken, kaldırımda maskesiz gruplar dolaşıyordu. 3 kişilik grup kahkaha ata ata yanımdan geçiyor maskesiz, kendimi yola attım, araba zınk diye durdu. İyi ki anlayışlıymış adam, insan maske tak demeye de korkuyor, kavgalar manyaklıklar da arttı.
Peki diyelim ki bu yıl okula kaydını yaptırmadım, adrese gelip aramazlar mı çocuğu? Ana okuluna yolladım mazeretini kabul ederler mi ki
Hay ağzınız bal yesin inşallah dediginiz gibi olur. Ki gerçekten ana sınıfında çok sık hastalandı oğlum. Bu sene hastalık sebebiyle 35 gün devamsızlığı olduSizi ararlar, çocuğumun bağışıklığı düşük bu sene göndermek istemiyorum dersiniz. Dediğim gibi okul yönetimi çok önemli bu konuda. Bizim okulda olsanız sorun yok mesela. Çok zorlarlarsa bir doktordan rapor alırsınız, bu dönem bence biraz daha esnek. İllaki yollamayan olacaktır. Zaten 1. Sınıfların açılması biraz olanaksız gibi, sosyal mesafe vs olmaz yani. Maske taktıramazsınız. En son birler açılır diye tahmin ediyorum.
Bende öyle düşünüyorum yani tehlike varsa açmazlar diye düşünüyorum ama olurda açılırsa artık rapor filan bakacağız başımızın çaresine ama dediğim gibi ben çok üzgünüm kızım zaten bütün kışı hamile annesinin yanında karantinada geçirdi ne hayallerim vardı tehlikem geçince hergün yürüyüşe parka çıkaracağım diye ablası 12 yaşında zaten okula gidiyor ona fazla üzülmüyordum ama bu benimle ev kuşu oldu tam ağrılarıma rağmen kısa yürüyüşlere başladım korona çıktı yani ben ve kızım aralıktan beri karanyinadayız çok üzgünüm artık güzel günler gelsinSizi ararlar, çocuğumun bağışıklığı düşük bu sene göndermek istemiyorum dersiniz. Dediğim gibi okul yönetimi çok önemli bu konuda. Bizim okulda olsanız sorun yok mesela. Çok zorlarlarsa bir doktordan rapor alırsınız, bu dönem bence biraz daha esnek. İllaki yollamayan olacaktır. Zaten 1. Sınıfların açılması biraz olanaksız gibi, sosyal mesafe vs olmaz yani. Maske taktıramazsınız. En son birler açılır diye tahmin ediyorum.
Bu devamsızlıklar zaten kayıtlı, rapora bile gerek kalmayabilir. Allah sağlık versin, gerisi hep formalite. Benim sınıfta 3 kardeş bile oldu düşünün :)) başarılar miniğe :)Hay ağzınız bal yesin inşallah dediginiz gibi olur. Ki gerçekten ana sınıfında çok sık hastalandı oğlum. Bu sene hastalık sebebiyle 35 gün devamsızlığı olduöksürmekten içi çıktı yavrumun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?