- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.612
- 398
Bende öyle düşünüyorum yani tehlike varsa açmazlar diye düşünüyorum ama olurda açılırsa artık rapor filan bakacağız başımızın çaresine ama dediğim gibi ben çok üzgünüm kızım zaten bütün kışı hamile annesinin yanında karantinada geçirdi ne hayallerim vardı tehlikem geçince hergün yürüyüşe parka çıkaracağım diye ablası 12 yaşında zaten okula gidiyor ona fazla üzülmüyordum ama bu benimle ev kuşu oldu tam ağrılarıma rağmen kısa yürüyüşlere başladım korona çıktı yani ben ve kızım aralıktan beri karanyinadayız çok üzgünüm artık güzel günler gelsin
sizin için de zormuş. Aynen öyle kendimizi değil ailemizi düşünüyoruz. Ama sizin mesajlarınız çok güzel paylaştığınız görüntüler harika.Enerji veriyor bize de.Katılıyorum. Ben 5 yıl öncesine kadar yalnız yaşıyordum. Yalnız yaşayanlar için bu süreç ayrıca zor, dört duvar arasında tek başına tamamen izole olmak, insan görememek, hiç fiziksel etkileşim içinde olamamak kötü. Ancak ben yalnız yaşasaydım bu kadar kaygılı ve stresli olmayacaktım, hatta hiç olmayacaktım. Yine tedbir alırdım ama kesinlikle daha rahat hareket ederdim. Ben evde eşimin koah olması nedeniyle bu kadar kaygılıyım. Hiç dışarıya çıkmıyoruz, market alışverişimizi bizim için bir taksi şoförü yapıyor sağolsun. Eşim vejetaryen ama sebze pek sevmez, bu nedenle yediği şeyler kısıtlı, peynir olarak da sadece hellim peyniri yiyor. Dün sadece migrosta bulunan hellim peyniri istedik, 4 adet. Alışverişi beklettiğimiz için sonradan fark ettik ki adam meğer hellim yerine 4 adet ikili paket beyaz peynir almış. Evde 10 kalıp beyaz peynir oldu. Biz de hesap niye yüksek tuttu diye merak ettik ama ayıp olur diye soramadık. Şimdi üçünü iade edeceğiz. Paketleri dezenfekte bile edemedim, bulaş olmasın diye bekarlık günlerimden kalma bir mini araç buzdolabını çıkartıp fişe taktım, içine üç paket sığdı, dördüncüyü de dezenfekte etmeye çalışırken son kullanma tarihinin mürekkepleri aktı zaten o bizde kalacak mecburen. Diğerlerini şimdi sabah açılış saatinde eşimle araba ile gidip (ehliyetim yok) ben hemen içeriye girip değiştireceğim. Dışarıya çıkacağız diye stresten affedersiniz bağırsaklarım bozuldu, sürekli tuvalete taşınıyorum. Neyse markette sosyal mesafeyi korumayan olursa ben de salıvereceğim (şaka)
Bilmiyorum ki, diğer doktor hariç bunu diyen ikinci doktorAy gerçek mi yaaaa nolur artık, çok kötü uyandım bugün, lütfen bütün bilim kurulu, doktor, spiker hepsinden duyalım şunu artık!! Rehavete kapılan zaten kapılıyor, biraz da evde hapis olmuş bunalıma girenleri düşünüp, açıklasınlar varsa böyle bir şey artık yaa!!!
Başlarda cesetler bile sığmıyodu hiçbi yere, yurtdışında fena görüntüler vardıŞimdi videosunu da izledim. Kartal diyince zaten bir durdum, o hastane Burak Akkul’un da yattığı, Türkiye’de testin yapıldığı ilk hastane. Yani ilk korona vakalarının öldüğü hastane. Eğer onlar diyorsa doğrudur bence. Tam diyecektim ki yaşlı nufus dışardaydı o zaman, şimdi genç nufus var o yüzden iyileşme fazla, yoğun bakımda nasılsın diye sordukları kadın 69 yaşındaymış. Sence yaşlılar evde ondan mı ya? Değil de :)
yok takmadım onun takıldığı yerden hava geliyor zaten hem hiç buğlanmıyor.Deniz gözlüğü ile nefes almak zor olmuyor mu?
''Suyun altında kullanılan nefes alma hortumunu da taktım'' demeyin...
arabaya değmekle bir şey olmaz benimkinin tutma yerine değdi adam ondan sıktım. bir de içeride karşılaşan iki kadın yüzlerindeki maskeleri çenelerine indirmiş muhabbet ediyorlardı. Kasaların arasındaki mesafe gerçekten çok az. kasada ödeme yaparken yan kasadaki kasiyer ile dip dibe geliyor insan.geçen gün markette bir adam dibime girdi market arabası ile. ben mesafeyi açtıkça ilerledi. hadi arabadan birşey olmaz dedim ama adamın arabanın etrafında, maskesiz halde hönküre hönküre telefonla konuşup dolanıyordu.
mesafe koyar mısınız dedim, el-cevap:
"kasiyer yerinde mi diye baktım, yoksa umrumda değil"
sanki adama sapıklık yaptın demişim gibi bi de tuhaf bakışlar.
böyle insanlar oldukça adam olmayız memleket olarak.
inşallah böyle mallar yüzünden bizim gibi dikkat edenler covid'in umrunda olmaz.
Aslında süper koruyor, en önemlisi yüzüne dokunamıyor insan. Komik olması umurumda değil valla içinde bulunduğumuz koşullarda.ilahi, deniz gözlüğü nerden aklınıza geldi:)))
ama mantıklı yüzde yüz koruma saglar sanırım.
hadi orası tatil beldesi kaldırır onu takmayı da, kendim mesela şuan işyerindeyim, içanadolunun bağrında takmam olmaz ııh:))
Teşekkür ederim. Sorunsuz hallettik. Bir sürü hellim peynirimiz oldu, duşumu da aldım, uzunca bir süre evden çıkmam artık. Çok şanslıyım ki evden çalışıyorum. ve uzunca bir aradan sonra dün ilk kez iş de geldi.sizin için de zormuş. Aynen öyle kendimizi değil ailemizi düşünüyoruz. Ama sizin mesajlarınız çok güzel paylaştığınız görüntüler harika.Enerji veriyor bize de.Umarım sorunsuz halledip gelirsiniz market işini.
Şu an en güzel etkinlik yarım saat ilgisini çekiyor sonra yine telefon istiyor karantina başında muhabbet kuşu aldım ona görev edinir vakit geçirir diye yüzüne bakmıyor kendime kuş temizliği ve sesine katlanma görevi eklemiş oldumAnne olmak bu dönemde ne kadar zor. Kendinden çok onları düşünüyor insan. Bir de hamilelik..Cidden benden kat kat zorunu yaşamışsınız. İnşallah feraha kavuşuruz tekrar. Kardeşi olunca onun için yepyeni günler gelir belki. Evcilik gibi olur ona :)
Ben bu adamın doktor olduğuna inanamiyorum malesef kendini parlatmayi çalışıyor gibi geldi. Virüs hakkinda bir çalışması , edindiği özel bir bilgi varmış gibi konuşuyor hic güven vermiyor . Bakalım sonu nereye gidecek
bugün onlara serbest ama kurallara uymalıydılarArkadaşlar virüs bitti benim mi haberim yokdisarda herkes maskesiz geziyor, 14 15 yaşındaki ergenler arkadaşlarıyla sarılarak maskesiz kol kola geziyor
Buarada Ankaradayim, inanamadim ya sevgilileriyle buluşmuşlar arkadaşlarıyla kolkola fln şok oldum. Zamanimi öpmenin sarılmanın insanlar ölüyor yabugün onlara serbest ama kurallara uymalıydılar
Benim 19 yaşındaki oğlum çıkmadı dışarı.bugün onlara serbest ama kurallara uymalıydılar
Bizim işverenimiz de başvurdu ve tüm şubelerdeki çalışanlar olarak yararlanıyoruz ödenekten.Hanimlar bilgisi olanlar yardimci olabilir mi?
Iskur biliyorsunuz hazirana kadar islerini 3te 1 oranında azaltan isletmelere kisa calisma odenegi destegi veriyor.
Bir tanidigim icin soruyorum. Calistigi isletme bu destege basvurdu ve onaylanmis. Bu ayin 5inde Iskur bu tanidigin hesabina 400 kusur lira para yatirmis. Uzerine de isvereni 1700 lira yatirmis asgari ucret bile olmamis. Saatleri ise 11-15 olarak devam ettiriyordu. Simdi benim bildigim onaylandigina göre iskurun belirledigi zamana kadar saatleri o sekilde devam ettirmesi gerekmiyor mu?
Bu isveren saatleri 9-18 olarak degistirmis ve cumartesi gunleri de cagiriyor. Yani full time oldu. Ama maasi eksik veriyor.
Bu kurallara aykiri bir durum degil mi kisa calisma odeneginin onaylandigi bir isletme icin? Nereye sikayet etmemiz gerekir?
Bir de bilgisi olan varsa Cimer'e sikayette bulunuldugu zaman sikayet sahibinin kimligi sikayetci oldugu kurumla paylasiliyor mu?
Bizim işverenimiz de başvurdu ve tüm şubelerdeki çalışanlar olarak yararlanıyoruz ödenekten.
Ödenek asgari ücretin/kişinin aldığı ücretin belli bir yüzdesi hesaplanarak ödeniyor.
Asgari ücretli bir çalışana yatan aylık miktar 1575 TL.
Kişinin prim gün sayısına göre ufak miktarlarda değişiklik olabiliyor.
Ancak ödenekten yararlanabilmek için işe devam etmemek gerekiyor diye biliyorum.
SSK'dan arayıp mesai yapıp yapmadığımızı sordular bir kaç öğretmenimize.
Ben de Ankaradayım, size şu an balkonun altını çekip atsam şok olursunuz. Çoluk çocuk yaşlı genç yasak falan yok! Nerde ceza yazıyorlar ben anlamıyorum? Maske için 1 lirasına kıyamıyorlar, yarısından çoğunda maske yok! Bence ciddi cezalar yazılsın maskesiz dolaşana.Buarada Ankaradayim, inanamadim ya sevgilileriyle buluşmuşlar arkadaşlarıyla kolkola fln şok oldum. Zamanimi öpmenin sarılmanın insanlar ölüyor yadedim herhalde virüs bitti haberim yok
benim 11 yaşındaki çocuğum tekrar ediyorum 11 arkadaşlarının buluşma tekliflerini reddedip tek başına bisiklet sürmüş serbest saatlerde çok duygulandım gerçektenBenim 19 yaşındaki oğlum çıkmadı dışarı.
Gerek yok riske girmeye dedi.
Gençler normalde kuralları sevmiyor ama bu başka bir konu, ailelerin de bilinçli olması, çocuklarını doğru yönlendirmesi lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?