bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Anne olmak bu dönemde ne kadar zor. Kendinden çok onları düşünüyor insan. Bir de hamilelik..Cidden benden kat kat zorunu yaşamışsınız. İnşallah feraha kavuşuruz tekrar. Kardeşi olunca onun için yepyeni günler gelir belki. Evcilik gibi olur ona :)

sizin için de zormuş. Aynen öyle kendimizi değil ailemizi düşünüyoruz. Ama sizin mesajlarınız çok güzel paylaştığınız görüntüler harika.Enerji veriyor bize de. Umarım sorunsuz halledip gelirsiniz market işini.

Bilmiyorum ki, diğer doktor hariç bunu diyen ikinci doktor
Kesinleşse de biraz rahatlasak keşke

Başlarda cesetler bile sığmıyodu hiçbi yere, yurtdışında fena görüntüler vardı
Artık o görüntüler yok pek, bilmiyorum ya önlemlerden..ya artık görüntüler pek gösterilmiyo ya da gerçekten etkisi azalıyor

arabaya değmekle bir şey olmaz benimkinin tutma yerine değdi adam ondan sıktım. bir de içeride karşılaşan iki kadın yüzlerindeki maskeleri çenelerine indirmiş muhabbet ediyorlardı. Kasaların arasındaki mesafe gerçekten çok az. kasada ödeme yaparken yan kasadaki kasiyer ile dip dibe geliyor insan.

Aslında süper koruyor, en önemlisi yüzüne dokunamıyor insan. Komik olması umurumda değil valla içinde bulunduğumuz koşullarda.

.

Eklentiler

• 801A5B94-9930-4E55-BC2E-5CEA8C41077C.webp
    39,6 KB · Görüntüleme: 72
Teşekkür ederim. Sorunsuz hallettik. Bir sürü hellim peynirimiz oldu, duşumu da aldım, uzunca bir süre evden çıkmam artık. Çok şanslıyım ki evden çalışıyorum. ve uzunca bir aradan sonra dün ilk kez iş de geldi.

Şu an en güzel etkinlik yarım saat ilgisini çekiyor sonra yine telefon istiyor karantina başında muhabbet kuşu aldım ona görev edinir vakit geçirir diye yüzüne bakmıyor kendime kuş temizliği ve sesine katlanma görevi eklemiş oldum umarım dediğiniz gibi olur

Arkadaşlar virüs bitti benim mi haberim yok disarda herkes maskesiz geziyor, 14 15 yaşındaki ergenler arkadaşlarıyla sarılarak maskesiz kol kola geziyor

bugün onlara serbest ama kurallara uymalıydılar
Buarada Ankaradayim, inanamadim ya sevgilileriyle buluşmuşlar arkadaşlarıyla kolkola fln şok oldum. Zamanimi öpmenin sarılmanın insanlar ölüyor ya dedim herhalde virüs bitti haberim yok

Hanimlar bilgisi olanlar yardimci olabilir mi?
Iskur biliyorsunuz hazirana kadar islerini 3te 1 oranında azaltan isletmelere kisa calisma odenegi destegi veriyor.
Bir tanidigim icin soruyorum. Calistigi isletme bu destege basvurdu ve onaylanmis. Bu ayin 5inde Iskur bu tanidigin hesabina 400 kusur lira para yatirmis. Uzerine de isvereni 1700 lira yatirmis asgari ucret bile olmamis. Saatleri ise 11-15 olarak devam ettiriyordu. Simdi benim bildigim onaylandigina göre iskurun belirledigi zamana kadar saatleri o sekilde devam ettirmesi gerekmiyor mu?
Bu isveren saatleri 9-18 olarak degistirmis ve cumartesi gunleri de cagiriyor. Yani full time oldu. Ama maasi eksik veriyor.
Bu kurallara aykiri bir durum degil mi kisa calisma odeneginin onaylandigi bir isletme icin? Nereye sikayet etmemiz gerekir?

Bir de bilgisi olan varsa Cimer'e sikayette bulunuldugu zaman sikayet sahibinin kimligi sikayetci oldugu kurumla paylasiliyor mu?

bugün onlara serbest ama kurallara uymalıydılar
Benim 19 yaşındaki oğlum çıkmadı dışarı.
Gerek yok riske girmeye dedi.
Gençler normalde kuralları sevmiyor ama bu başka bir konu, ailelerin de bilinçli olması, çocuklarını doğru yönlendirmesi lazım.

Bizim işverenimiz de başvurdu ve tüm şubelerdeki çalışanlar olarak yararlanıyoruz ödenekten.
Ödenek asgari ücretin/kişinin aldığı ücretin belli bir yüzdesi hesaplanarak ödeniyor.
Asgari ücretli bir çalışana yatan aylık miktar 1575 TL.
Kişinin prim gün sayısına göre ufak miktarlarda değişiklik olabiliyor.
Ancak ödenekten yararlanabilmek için işe devam etmemek gerekiyor diye biliyorum.
SSK'dan arayıp mesai yapıp yapmadığımızı sordular bir kaç öğretmenimize.

Iskur tarafindan mi 1575 yatiriliyor yoksa isveren mi o meblağa tamamliyor.
Saatleri degistirmesi kurala aykiri o halde.
Bu arada 10 senedir ayni yerde calisiyor.

Buarada Ankaradayim, inanamadim ya sevgilileriyle buluşmuşlar arkadaşlarıyla kolkola fln şok oldum. Zamanimi öpmenin sarılmanın insanlar ölüyor ya dedim herhalde virüs bitti haberim yok
Ben de Ankaradayım, size şu an balkonun altını çekip atsam şok olursunuz. Çoluk çocuk yaşlı genç yasak falan yok! Nerde ceza yazıyorlar ben anlamıyorum? Maske için 1 lirasına kıyamıyorlar, yarısından çoğunda maske yok! Bence ciddi cezalar yazılsın maskesiz dolaşana.

benim 11 yaşındaki çocuğum tekrar ediyorum 11 arkadaşlarının buluşma tekliflerini reddedip tek başına bisiklet sürmüş serbest saatlerde çok duygulandım gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…