Malatya da 3 berberde çıkmış.Berberlere işe başlarken test yapılmamış mıydı?Yada müşteriden falan mı bulaştı
Şimdi biz bunları yazıyoruz birazdan birileri çıkar siyaset yapmayın diye yazmaya başlar. Bunları eleştirmeyelim burdan pasta tatlı tarifi yapmamızı mı istiyorlar?Çok mantıklı. Testimiz mi yok sanki! Ver kuaförler odasına planı yapsın. Hatta haftada bir testler tekrarlansın.
Bulaşmaması imkansız, bence berberler yayılımı en çok olan yerler. Sakal traşı olan maske takamıyor, 2 metre mesafe müşteriyle korunamıyor, hatta direk temas var. Tamam berber esnafı ekonomik olarak kötü durumda ama, günde 50 müşteri gelse 1 tanesi pozitif olsa, berber enfekte olsa, 1 haftada kaç kişiye temas edecek o berber...neredeyse hepsi kapalı mekan zaten. Test yapılmadı hiç birine ben duymadım.Malatya da 3 berberde çıkmış.Berberlere işe başlarken test yapılmamış mıydı?Yada müşteriden falan mı bulaştı
Brezilya’nın durumu biraz farklı . Subat ayındaki rio festivalini iptal etmediler, 1 milyona yakın vatandaş festivale katılmış . Ayrıca devlet başkanları ekonominin sağlıktan daha önemli olduğunu savunuyor, karantinaya izin vermiyor. Sağlık bakanının birini görevden aldı , yeni getirdiği de istifa etti ..virusun merkezi brezilya olmus brezilyada kışa giriyor demekki soguk havalarda virusun etkisi artiyor belli oldu
Eylüle kadar mutasyonun olacağını, virüsün gribe döneceğini söylüyorlcagla şu sizin takip ettiğiniz kadin doğum dr u var ya samsunda.
Onun öngörüleri vaka sayisi ile ilgili değil de normalleşme tarihleri ile ilgili sanki , sizce?
Yanı haziran a doğru normalleşme artıyor doğru ama vaka sayisi azalış göstermedi.
Ki az çok hepimiz biliyorduk bu yasakların haziranda gevsetilecegini.
Bakan Koca vaka sayımızda kısmi artış var diyerek corona virüste son durumu paylaştıEylüle kadar mutasyonun olacağını, virüsün gribe döneceğini söylüyor
Ona göre öldürücülüğü çok azalmış asla ilk günler gibi değilmiş
Bunları söylüyo bi de hep
tabi onunlada alakalidir kesinlikle ama brezilyada ilk vaka 25 subatda goruldu hatta 23 ocakda olen bir kadinda korona oldugu tespit edilmis neredeyse 4 ay gecti suan virusun merkezi haline geldiler tamda kis mevsimine girerken belkide yaz aylarindaylen ilk vakalarin gorulmeside avantajdi ama degerlendiremediler onlem almadilar saglik sistemleride coktu bu hale geldilerBrezilya’nın durumu biraz farklı . Subat ayındaki rio festivalini iptal etmediler, 1 milyona yakın vatandaş festivale katılmış . Ayrıca devlet başkanları ekonominin sağlıktan daha önemli olduğunu savunuyor, karantinaya izin vermiyor. Sağlık bakanının birini görevden aldı , yeni getirdiği de istifa etti ..
Biz de yazın tamamen normalleşme sürecine gireceğiz. Yazın bu iş ultra viyole ile bitmiyorsa, kışın dökülürüz o zaman. Aslında Brezilya nın bize kopya vermesi gerek. Onlar ne yaşıyorsa onu yaşayacağız demektir bu.tabi onunlada alakalidir kesinlikle ama brezilyada ilk vaka 25 subatda goruldu hatta 23 ocakda olen bir kadinda korona oldugu tespit edilmis neredeyse 4 ay gecti suan virusun merkezi haline geldiler tamda kis mevsimine girerken belkide yaz aylarindaylen ilk vakalarin gorulmeside avantajdi ama degerlendiremediler onlem almadilar saglik sistemleride coktu bu hale geldiler
Salgına ilişkin öngörülerde ise, ankete katılan doktorların yüzde 54’ü Covid-19’un grip gibi mevsimsel olduğunu belirtirken, yüzde 25’i ise tek seferlik bir pandemi olduğunu düşünüyor.
Bende böyle bi şey okudum ankette doktorların çoğu mevsimsel olduğunu belirtmişSalgına ilişkin öngörülerde ise, ankete katılan doktorların yüzde 54’ü Covid-19’un grip gibi mevsimsel olduğunu belirtirken, yüzde 25’i ise tek seferlik bir pandemi olduğunu düşünüyor.
bende bunu anlamiyorum 100 yil oncesiyle bir tutuyorlar ozaman 100 yilda hic gelismemis bilim ne sacma ya
Eğer şu üst üste yığılan cesetleri görmeseydim belki de öyle düşünürdüm ama ne görüntüler gördükSalgına ilişkin öngörülerde ise, ankete katılan doktorların yüzde 54’ü Covid-19’un grip gibi mevsimsel olduğunu belirtirken, yüzde 25’i ise tek seferlik bir pandemi olduğunu düşünüyor.
bozulcagini sanmam ama birini acin bi bakin tadina o bozulmadiysa digeride bozulmamistir:) atmayin tadina bakmadan bozulmadiysa bosuna cope gitmesinDün marketten ton balığı, hindi fileto almıştım bi de ikisi de konserve
Alışverişi dışarda bekletiyorum bi gün
Tavuğu sütü alıp yıkayıp koymuştum
Konserveleri unutmuşum1 gün balkonda bozulmuş mudur acaba, sabah tam güneş gelmiştir üstlerine
Direk atayım mı yoksa yemeden anlaşılır mı bozulmuşsa
Baya sıcaktı aldığımda, hava zaten 40 derecebozulcagini sanmam ama birini acin bi bakin tadina o bozulmadiysa digeride bozulmamistir:) atmayin tadina bakmadan bozulmadiysa bosuna cope gitmesin
Avrupa’nın nufüsü yaşlı ama bize göre daha çok kayıp verdilerEğer şu üst üste yığılan cesetleri görmeseydim belki de öyle düşünürdüm ama ne görüntüler gördükŞu an yok galiba o tarz görüntüler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?