bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Yeşillikleri nasıl temizliyorsunuz? Sirke virüs değil bakteri öldürüyormuş. Suyun içinde bekletmemiz yeterli mi acaba? Ne kadar bekletmeli ki. Mevsim yeşillikleri çok güzel olmuş ama içim almıyor bir türlü..

Bu hafta sonu 4 gün için köye eşimin anne babasına gidecektik çok bunaldık di ye. Ama öğrendik ki görümce kocasıyla kavga etmiş. İlle köye gideceğim bilmem ne ağlamalar zırlamalar. Bende bunu duyunca gitmek istemedim, enişte gelecek elin adamıyla 4 gün evde kalmak istemedim rahat edemem. Eşim gitti onları götürdü geri geldi ama 4 gün yasak diye dayılar teyzeler kuzenler var hep köydelermiş. Akşam çay içmeye gelmişler belki 20 kişi aynı evde.. ne muazzam (!) Eşim de inanılmaz tavırlı bana dünden beri. Annesi falan söylenmiş, herkesin gelini güle oynaya geliyor bunlar neden gelmiyor diye. Çok zoruma gitti. Hem salgından ötürü gitmek istemedim hem de 2 kronik rahatsızlığım var biri sokağa çıkmam için yasak olan astım. Tüm bunlara rağmen evlatlarım için köye gitmeyi göze alıyorum, kaldı ki ramazanın ilk haftası 4 günlük yasak da gittim kaldım orada.. bu kalp kırıkları hiç geçmiyor.

Aynen ben de. Bu yüzden maydanoz alamıyorum mesela, bahçede pazı ve nane var onları doğruyorum salataya falan yeşillik yerine, yine maydanozun yerini tutmuyor ama en azından yeşillik. Şu maydanoz konusunda içime sinen bir yöntem bulsam hemen alacağım çok severim çünkü. Dere otunu pek aramam, eşim roka sever ama şimdilik daha aklına gelmedi. Kayınvalidem herşeye maydanoz koyar, sordum ne yapıyor diye sirkeli suda bekletiyormuş, o işe yaramaz ki. Neyse morali bozulmasın diye bir şey demedim.

Bilemiyorum, sabırlıymışsınız..Ben cahille işim olmaz diyip, eşimi de o kadar kişinin içinden geliyorsa eve almazdım bir süre. Zaten olağanüstü bir durumdayız, sinirler yıpranmış, kronik hastasınız, ülke ne halde, bir de kayınvalidenin gelin egosunu mu tatmin edeceksiniz. Bence kırılmayın bile, değmez.

insanlar çok anlayışsız gerçekten. Kusura bakmasınlar kendi cahillikleri ile hem kendilerini hem de başkalarını risk altına sokuyorlar, gücenen gücensin, kırılan kırılsın, ben kimselere gitmiyorum da evime de kimseleri kabul etmiyorum. Siz de takmayın kafanıza, ne söylerse söylesin, cahil işte.

Valla pazardan bu hafta eşime aldırdım, maydanoz, tere, dereotu, nane. Suda bekletip yedim, anneme de yolladım o da yedi.. Allah’a emanet o zaman, inşallah bir şey olmaz.

Valla pazardan bu hafta eşime aldırdım, maydanoz, tere, dereotu, nane. Suda bekletip yedim, anneme de yolladım o da yedi.. Allah’a emanet o zaman, inşallah bir şey olmaz.
Afiyet olsun, yemekle bulaşmıyor, yani mideye inen virüs enfekte etmiyor. Bir şey olma olasılığı yok gibi bir şey aslında ancak pazarda birileri üzerine hapşıracak da o da yıkandığında suda tam arınmayacak da siz de ellediğinizde elinize bulaşacak o eli yüzünüze gözünüze süreceksiniz zor iş.

konserve bozulmaz ama açınca yemeden anlaşılır bence hele hindi hemen anlaşılır bozulduysa. Bu arada hindi fileto'nun konservesi mi var?
Koydum dolaba bakalım belli olcak yerken
Varmış ilk kez aldım ben de

Eklentiler

• 5727871D-C004-4BCD-9BD2-73C5F31C5990.webp
    84,6 KB · Görüntüleme: 44
Çoğu şeyi öyle yapıyorum köfte, mantı aldım mesela direk buzdolabı poşetine aktardık
Evet annem de hep beyaz sabunla yıka demişti, sızdırma olayı olabilecekleri onunla yıkayayım artık
Makarna, bulgur paketlerini de sabunluyodum burda öğrendim meğer delik oluyomuş paketlerde

Değil mi. En azından 2 gün beklettim, o arada inşallah ölmüştür virüs. Ben çok düşkün değilim ama faydalı diye tüketmek istiyorum çoğunu.

Değil mi. En azından 2 gün beklettim, o arada inşallah ölmüştür virüs. Ben çok düşkün değilim ama faydalı diye tüketmek istiyorum çoğunu.
Hiç bişey olmaz o kadarla bulaşsa şu an dünyada insan kalmamıştı heralde. Biz alıp sirkeli suda bekletiyoruz yemeden önce. Hep öyle yapıyoduk yani. Meyveleri de karbonatlı suda bekletmek gerekiyomuş sirke yeterli olmuyomuş mesela. Hayatımda yemediğim kadar meyve sebze yedim heralde bu dönem bişey olmadı yani korona adına bakalım :)

2 gün beklediyse kalmamıştır zaten yıkadınız da. Maydanoz bekleyince hemen pörsüyor maalesef o yüzden de almıyordum.

.

Eklentiler

• FE167ED7-7533-41F1-A72C-C30A62018B6D.webp
    25,4 KB · Görüntüleme: 80
  • 1329AF87-9B0F-48CB-BB9D-CF37B5838EA0.webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 75
Konuya ara ara uğruyorum binlerce mesajı okumak mümkün olmuyor..

Şehirler arası çıkış yasak 27si gibi mi biter sizce?
Evime gitmem gerekiyor istanbulda kaldım , e devletten izin talebime red cevabı geliyor
İkametim aile evimde İstanbul’da ama ben başka bir şehirde yasıyorum normalde evime gidemiyorum 2 aydır

Bu ayın 27 sinden bahsediyorsanız zor Bayram’dan sonra ancak açılır diye düşünüyorum

anadolunun çoğu yerinde vaka sayıları yükselmiş virüsün 30 dan fazla mutasyonu varmış hindistanda ve afrika kıtasında yüksek sayılar olmuş virüste çoğu insan virüsün normal grip gibi olduğunu söylüyorlarmış normal grip gibi değilmiş normal gripten daha ölümcül belirtileri varmış grip virüsleri influenza virüsleriymiş corona ve influenza aynı virüsler değillermiş corona başka virüs ailesiymiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…