Corana melezleştirilmiş lobaratuvar ürünü bir virüs olduğu ortaya çıktı zaten. Aynı hibrit tohumlar gibianadolunun çoğu yerinde vaka sayıları yükselmiş virüsün 30 dan fazla mutasyonu varmış hindistanda ve afrika kıtasında yüksek sayılar olmuş virüste çoğu insan virüsün normal grip gibi olduğunu söylüyorlarmış normal grip gibi değilmiş normal gripten daha ölümcül belirtileri varmış grip virüsleri influenza virüsleriymiş corona ve influenza aynı virüsler değillermiş corona başka virüs ailesiymiş
Yani daha ölümcül bir hal mi almış? Anlamadım ben..anadolunun çoğu yerinde vaka sayıları yükselmiş virüsün 30 dan fazla mutasyonu varmış hindistanda ve afrika kıtasında yüksek sayılar olmuş virüste çoğu insan virüsün normal grip gibi olduğunu söylüyorlarmış normal grip gibi değilmiş normal gripten daha ölümcül belirtileri varmış grip virüsleri influenza virüsleriymiş corona ve influenza aynı virüsler değillermiş corona başka virüs ailesiymiş
O zaman normal virüsler gibi etkisinin azalacağını düşünemeyiz. Genetiğiyle oynandıysa ne yapacağı belli değil o zaman?mutasyona uğrayan türlerinin bazıları ölümcül olmuş
Hele ilk zamanlar ekmek yapmak için maya bulamamak...dışardan ekmek yemek intihar gibi geliyordu, şimdi ramazan pidesi kuyruğundayız..O kadar haklı ki, gerçekten yıkamadığım bi ekmek kaldı
İnsanlar çıldırmış olmalı. Hastalık sürecini düşünmek bile istemiyorum içim ürperiyor. İlaçlar, iğneler (iğneden korkuyorum) hastaneye yatmak ve ölüm. Üstelik sevdiklerinden uzakta. Bana bişey olmasa bile ya bulaştırdığım biri ölürse. Allah korusun büyük vicdan azabı... Düşünemiyorlar mı yoksa umurlarında mı değilKayınvalidem İstanbul’a cenazeye gitmişne kadar hoş değil mi ? En yoğun vakanın olduğu yerde kalabalık içine girmesi filan. Sonra biz takınca bize pimpiriklisiniz der. Zaten görüşmüyorduk hiç görüşmeyiz artık muhtemelen :)
İnanmıyolar bence. Kendisiyle konuşmadım bu konuyu hiç zaten genel olarak konuşmuyoruz ama hep böyle amaaan ne abartıyosunuz bi insan kendisi. Evde 80 yaşına merdiven dayamış,tonlarca ilaç kullanan biri daha var üstelik. Kv sağlıklı maşallahı var filan ama diğer kişi için aynı şeyi söyleyemem. Günde 10 tane ilaç içiyodur heralde. Hadi kendini düşünmüyorsun başkalarını düşün. Ama diyorum ya hep ben çok pimpirikliyim ona göre. 3 aylıkken oğlumu yaşlı biri ağzından öptü yaşlı diye kadına bişey demedim kayınvalideme söyledim izin verme bak ben kırıcı olabiliyorum söylediğim zaman bana fırsat bırakmadan sen söyle diye aman nolcak öptüyse ağzı mı pis sanki demişti. Sonra ben surat asan,polemik çıkaran kişi ilan edildim o tatilde. Bana tuhaf gelmiyor artık bu umursamazlığı.İnsanlar çıldırmış olmalı. Hastalık sürecini düşünmek bile istemiyorum içim ürperiyor. İlaçlar, iğneler (iğneden korkuyorum) hastaneye yatmak ve ölüm. Üstelik sevdiklerinden uzakta. Bana bişey olmasa bile ya bulaştırdığım biri ölürse. Allah korusun büyük vicdan azabı... Düşünemiyorlar mı yoksa umurlarında mı değil
Kayınvalideniz hiç haber seyretmiyor demek ki, cenazeye katılıp virüs bulaşan insanları, cenazeye katıldılar diye Corona olan bir mahalle dolusu insanların haberlerini dinleseydi cenazeye gitmezdi.Kayınvalidem İstanbul’a cenazeye gitmişne kadar hoş değil mi ? En yoğun vakanın olduğu yerde kalabalık içine girmesi filan. Sonra biz takınca bize pimpiriklisiniz der. Zaten görüşmüyorduk hiç görüşmeyiz artık muhtemelen :)
Istanbula giriş çıkışlar yasak degilmi nasill girebildi. Burda evime gidemedim yazanlari okumuştum uygulama karışık mi diye düşünmeden edemedimKayınvalidem İstanbul’a cenazeye gitmişne kadar hoş değil mi ? En yoğun vakanın olduğu yerde kalabalık içine girmesi filan. Sonra biz takınca bize pimpiriklisiniz der. Zaten görüşmüyorduk hiç görüşmeyiz artık muhtemelen :)
Özel izinle. Özel arabayla. Bu kadarını biliyorum sadece. Yakın akrabası vefat eden kişi izin alınması kolay olmuş olabilir o yüzden. Başka bi tanıdığımızda köyünden Ankara’ya geldi yeni. Evleri burda karantina başlayınca köylerine gitmişlerdi bikaç gün önce geldiler tekrar.Istanbula giriş çıkışlar yasak degilmi nasill girebildi. Burda evime gidemedim yazanlari okumuştum uygulama karışık mi diye düşünmeden edemedim
İnanın cahil veya çok yaşlı aklı başında olmayan bi insan değil. Oldukça genç ve modern bi kadın. Herşeyi çok iyi bildiğini düşünür. En doğrusunu o bilir genelde(!) ölen kişi yakın akrabası evet ama yaşarken senede 1 anca görüyordu. Çalıştığı için sık sık gidip gelemiyordu. Yani gitmese şu dönemde kimse ona niye gelmedin demezdi. Bide hala çalışıyor. İşe gelip gidiyor. İşini söylesem millet toplanıp linç etmeye çalışır öyle söyleyeyim. Gayet insanlarla muhattap olduğu bi işi var. Ha ne önlemler almışlardır bu dönemde o kadarını bilemiyorum. Biz hiç muhattap değiliz çünkü eşime de çok sormuyorum yüz bulmasınlar diye. O ne anlatırsa o kadarını biliyorum. Haber izlemiyor değilde işte değişik kafa yapıları var ne diyeyim artık.Kayınvalideniz hiç haber seyretmiyor demek ki, cenazeye katılıp virüs bulaşan insanları, cenazeye katıldılar diye Corona olan bir mahalle dolusu insanların haberlerini dinleseydi cenazeye gitmezdi.
Uzmanlar, hükümet yöneticileri dahi Corona dünya üzerinden yok olana kadar tedbiri elden bırakmayın derken, hala virüs bulaştırıcılığa devam ederken cenaze, iftar, taziye diyerek kalabalığa karışmanın manası yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?