bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Daha önce ki yorumları okumadım. Aklımı kurcalayan bi durum var sizler ne düşünüyorsunuz? Uşakta 26 kişide berberlerde daha doğrusu virüs çıkmış, üfürükçü bi teyzenin üfkediği insanlardada virüs bulaşmış. Nişan merasimi yapılan bi yerdede 30 a yakın kişiye bulamışmış.marmaray görüntülerini daha dün gördüm fena kalabalık. Bu kadar duruma rağmen virüs bulaşan kişi sayısı geçen haftaya rağmen artmıyor hatta düşüyor bile. İnşallah yaz turizminden ekonomik olarak yüzümüz gülsün diye gerçek sayıları açıklamamazlık yapmıyorlardır. Her gün açıklanan tabloya bakıp sevineceğim yerde bi acaba oluyor kafamda

Aslında denemek istedim ama bir türlü elim gitmedi. Bir de 3 yaşlı komşuya da alıyor gitmişken. Risk mi acaba pide (
Yok canim ya biz kuyruk olur diye yani ramazandan öncede almamaya başladık. Ondan dolayı yoksa ne seyi olacak gecen komsu verdi annesinin ölüm yıldönümü icin yedik yani

Bulaşıp bulaşmadığı sadece ve sadece testle belli oluyor. Bu testlerin güvenilir olduğu da şaibeli. Ve testler ancak aşırı belirti gösterenlere sedye ile hastaneye getirilenlere uygulanıyor. İçimizde virüs taşıyan bulaştıran çok insan vardır. Ama kendi de bilmiyor virüs taşıdığını. Ne o berberler ne de o üfürükçü tükürükçü kadın taşıdığını biliyor muydu?

Mesela berberler kuaförler dükkanlarını açmadan bir gün önce testlerini yaptırmaları gerekmez miydi?

Az ölmüş çok ölmüş olayı saçma. İnsanlar az ölünce seviniyorlar ne kadar garip. Aynı 3 asker şehit olup 10 pkk lı etkisiz hale getirldi diye sevinmek kadar kötü bir durum.

Bir İngiliz felsefecinin bir sözünü okumuştum: '' İngiltere de 1 kişi ölürse katliyam soykırım olur; bin kişi ölürse istatistik olur.''

Virüs ilk çıktığında 1 kişi 16 kişiye bulaştırıyor demişlerdi İstanbul için ama şuan o bulaştırma durumu düşmüş 1 kişi daha az kişiye bulaştırıyor tam olarak bilmiyorum ama şuan 1 kişi 1-2 kişiye anca bulaştırıyor

Ben artık ana haber dahil izlemiyorum. Açıkcası çok takip edince iyice korku sarıyor. Elimden geleni yapıyorum. Annem olduğundan çıkmıyorum. Artık gerisi de Allah a kalıyor. Sürekli her tartışma programını izlemek, haberler, varsayımlar çok geriyor insanı. Tek gerçek kimsenin bir şey bilmediği bence. Aşı virüs için zor geliyor bana mutasyona uğrayıp grip gibi olcak diye düşünüyorum. Son bir haftadır daha rahatım. Yine çıkmıyorum önlemlerimi alıyorum elbette. Neden yazdım bunları derseniz buraya girip paylaşmak beni rahatlatıyor. Çok aşırı kaygı duyan arkadaşlarımı da çok iyi anlıyorum. Ben de öyleyim biraz. Sadece ben kendimi biraz olsun bu şekilde rahatlattım sizlerle de paylaşmak istedim. İyi ki bu platform var. Birbirimizi göremesek de çok güzel arkadaşlar edindim ben burdan.

Sadece Aşırı belirti ve sedye ile getirilenlere uygulandığını nerden biliyosunuz? Sağlık çalışanı mısınız? Benim çevremde şüphelenip gidip yaptıranda oldu

Günaydın sevgili dostlarım; Bugün burada yine sıcak ama çok puslu bir hava var, bir an güneşi göremeyeceğim sandım. Bugün de morallerimizi yüksek tutabilmemiz dileği ile size güneşi, bir demet pembe gül, somon rengi bir gül goncası ile bahçe kedilerimizden "Sarışını" gönderiyorum; kayısı ağıcının altında sabahlamış, beni görünce uyandı, o da size günaydın diyor :) Güzel bir gün geçirmenizi dilerim, sevgilerimle

sanda günaydın

Bizim burada ilerideki sitede annemiz babamız gibi çok sevdiğimiz öğretmen emeklisi komşularımız var. Hep anlatıyorum 65 yaş üstüler ama fıldır fıldır geziyorlar. Kaç kez polis çarşıda görüp uyarmış. Neredeyse her gün büyük şehirden misafirleri geliyor, iftar yemekleri yiyorlar, komşular ile buluşup çay kahve sefası yapıyorlar, sosyal medyada foto paylaşıyor ne maske var ne de arada sosyal mesafe. Cumartesi günü site komşuları ile beraber cümbür cemaat denize girmişler, sahil güvenlik gelmiş bunları denizden çıkartmış diye şikayet ediyorlar. Bize de gelip gitmiyoruz diye gönül koydular, Şimdi bayram için hazırlık yapıyormuş kadın; bayramda da gitmezsek iyice küsecekler ama gitmeyeceğim. Hergün konuşurduk, artık bizi aramıyorlar; ben arada arayıp hatırlarını soruyorum ama bana “iyi koruyun kendinizi ha” diye kinaye laflar çarpıyor. Eşim koah, kendileri de tansiyon hastası. Anlamıyorlar ve dostluklar bozuluyor bu yüzden. Üzülüyorum.

Eğer fırında çalışanlar enfekte değilse bir şey olmaz; biraz da fırıncının hijyen anlayışına kalmış bir durum. Sonuçta para alıp veriyor aynı ellerle, buna dikkat etmesi lazım. Benim eşim de fırından taze çıkmış somun ekmeği sever, bir kaç kez aldık ben ocakta tütsüleyip, biraz fırında beklettim. Geçen gün eşim internette bir somun ekmeği tarifi bulmuş;; evde yapılan somun ekmeği fırından çıkan gibi olmuyor diye evde yapmaya hiç girişmedim "gidip alalım çok istiyorsan" dedim "sen aldığımız ekmeğin içine ediyorsun, ben kendim yapacağım" dedi ve yaptı. Gerçekten çok güzel oldu. Eğer tarifi bulursam size gönderirim, aynı somun ekmek oldu.

Bahsettiğiniz kokuyu anladım :)

Nerde yaşıyorsunuz

Sehirler arasi yasak kalkti mi acaba ? Buraya tanidiklarim buyuksehirden ailesine geldiler rahat rahat.. soranlara da saglikciyiz diyorlarmis. Asıl saglikcilar riskli degil mi ?

Sevgili anne adayları,

Bu salgın günlerini çok üzülerek, stresle yaşayan milyonlarca hamileden biriyim. Yetkililer yaşlıların bu hastalığı atlatamama ihtimalini, onların sağlığını öncelik alırken bizleri unuttu, dünyadaki tüm haberlerlere baktığımızda bebeği doğan ama kendi ölen anneler, doğumdan önce ölen anneler var korona virüs sebebiyle. Bir anne adayı için, yeni doğacak bebeğini dünyada yalnız bırakıp gitmek kadar acı bir düşünce olamaz. Bu kişisel ölüm korkusunun da ötesindedir.

Sosyal medyada başlattığımız kampanyayı takip etmeniz, yorumlar yazmanızı istemekteyim, bu şekilde dikkat çekerek bu konuyu gündeme getirebiliriz.

Hamilelik süreci bağışıklık sistemini baskılayan bir süreç, aynı zamanda ilaç kullanmanın da çok ciddi sakıncalar doğurabileceği bir süreç gebelik bilindiği üzere. Sadece ölmek söz konusu da değil, virüs çok yeni olduğu için bebeğe olan veya uzun vade de olabilecek zararları bilinmiyor. Gebeler için verilen veriler ise doğum zamanında olan gebeler içindir bunu istatistikleri araştırırken görebilirsiniz.

Biz hamileler için de, ağır tedavi sebebiyle, hiç bir risk olmadığı söylense bile, kendi başına büyük risk taşıyan erken doğum ihtimali var. Üstelik benim gibi, gebeliğin ortalarında, erken doğumun çözüm olmadığı durumlar da var...

Çalışan hamilelerin toplu alanlarda kendini koruma gibi bir durumu söz konusu değil, tansiyonumuz bir iner bir çıkarken, zaten nefes almanın zor olduğu bir süreçte, yarım saat maskeyle durmak bile baygınlık sebebi olabiliyor. Hamileyken 9 saat havasız, kapalı bir ortamda, maskeyle durmak imkansız.

Çalışan hamileler için yetkililerin, devletimizin, özel şirketlerin insiyatifine bırakılmamış çok acil bir karar almaları gerekmektedir.
Anca bu şekilde özel şirketler en azından biz hamilelerin evden çalışmasına veya istifaya zorlamadan ücretsiz izin vb opsiyonları almasına izin verir. Şu an hiç bir hamilenin iş kariyer para peşinde koşmayacağına eminim. Hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almak istiyoruzdur buna eminim.

Bireysel olarak değil hepimiz birbirimiz için hareket etmeliyiz bu zor günlerde. Haydi hepimiz katkıda bulunalım.

....
....

Kullanıcı adımız:...
Takip edebileceğiniz, yorum yazabileceğiniz tabelalarımız:
...

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet ben de Ankaradayım. Takım elbisesini yesinler :) Hepsi ayrı tatlıydı dün :) aminn, Allah hepsine uzun sağlıklı ömür versin :)

Arkadaşlar annemin çamaşır makinesinin arkasından su geliyormuş, mutfak batıyormuş. 3 seferdir bütün mutfağın suyunu temizliyor. Usta çağırmak istiyor. Burada da yazdığım gibi koah hastası, eve kimseyi almak istemiyorum ben onlarla yaşamıyorum, nasıl yapacağız bu işi makineyi çalıştırmadan da olmuyor, bana ver ben yıkayım diyorum olmaz diyor kendi imkanlarıyla alçı falan sıvadı, yok tutmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…