bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Anlamıyorum ya şehir dışı çıkış 65 yasa izin var hem de toplu taşımayla.
Aylardır mahsur kaldım İstanbul’da.
Özel aracımla evime gidemiyorum gidip izole olurum yine zaten amacım o.
Bu izin neye göre kime göre canımı çok sıkmaya başladı artık

Özel aracı ile gidene bazı koşulları yerine getirme kaydıyla izin verilmeli !!!

Yeni bir araştırma bilgisiyle geldim. İlgilenenler oluyor diye burada da paylaşmak istedim. 17 yıl önce SARS geçirmiş bir kişinin antikorlarının COVID-19'a karşı koruyucu olduğu bulundu ve çalışma dünyaca ünlü Nature dergisinde yayınlandı. SARS için bir aşı bulunmuş olsaydı muhtemelen COVID-19 için de işe yarayacaktı gibi görünüyor. Akıbetleri de benziyorsa SARS'ın 2003 yaz aylarında kaybolup 2004 kışında hiç görülmemesi gibi bu da yaz aylarında kaybolur umarım. Öyle diliyorum yani.

Okumak isteyenler olursa diye makale burada: Cross-neutralization of SARS-CoV-2 by a human monoclonal SARS-CoV antibody

bir tanidigim evine ozel araciyla gitti ailesiyle birlikte ustelik salginin yogun oldugu zamanlardi size neden izin vermiyorlarki evinizde baska sehirdeymis zaten

sars uzerinde calisan cinli virologda haziranda bitecek diyordu

sars uzerinde calisan cinli virologda haziranda bitecek diyordu

Keşke. Ama Haziran'a da ne kaldı yani birden kaybolur mu tüm dünyada emin değilim. SARS yanlış hatırlamıyorsam Temmuz civarlarında kaybolmaya başlamıştı hatta doktorlar aynen böyle uyarıyorlardı yeniden çıkabilir mutasyon geçirebilir kışın görülebilir dikkat edin diye. Ama görülmedi. COVID-19 nasıl olur bilemiyoruz tabi.

birden kaybolmaz belki cunku sars dan bulasiciligi daha fazla ama vakalar hizla azalmaya baslar insallah sars ile aynidir huyu suyuda gider gelmez bir daha:)

Bugün pandemi hastanelerinden birinde aktif görev yapan hemşire bir velimle konuştum.
1 Haziran itibariyle idari izinli olan arkadaşlarımız göreve çağrıldı, pandemi hastalarının tamamen ayrı bir hastaneye alınması gündemde, virüsün bulaşıcılığı devam ediyor evet ama gücü azaldı dedi.
Hemşire bir arkadaşının testi pozitif çıkmış sağlık çalışanları her gün teste tabii tutuluyormuş ama hiç bir belirti göstermemiş ve hastalanmamış.
Önümüzdeki kış değil ama bir sonraki kışa birbirimize;
-aaa sen de mi covid oldun, ben de geçen ay geçirdim diyeceğiz diyor.
Tablodaki olumlu gidişatı onayladı,
şimdilik her şey yolunda diyor.

bir tanidigim evine ozel araciyla gitti ailesiyle birlikte ustelik salginin yogun oldugu zamanlardi size neden izin vermiyorlarki evinizde baska sehirdeymis zaten
İkametim yine İstanbul’da maalesef
yaşadığım ev istanbul dışında
iş durumlarından dolayı ikametimi aile evimde göstermiştim

Arkadaşlar üyelerden C CiNNET NUR ' un kızı yoğun bakımdaymış, desteğe ihtiyacı var.
Burası aktif bir topik o nedenle bilgi vermek istedim.
Umarım kurallara aykırı bir iş yapmıyorumdur.
Mune Kazen

Zor günleri atlattık çok şükür ilerisi daha güzel olacak inşallah

Zor günleri atlattık çok şükür ilerisi daha güzel olacak inşallah
lcagla İran normalleşmeden sonra 2400 vaka bildirmiş. 800 den oraya çıkması düşündürücü. Ntv dinliyorum şu an. Bulaşıcılıktan bir şey kaybetmediğini ama hastalığın şiddetinin düşmeye başladığını gözlemliyormuş doktorlar. İran bunun açık örneği diyorlar.

Normalde konulara link bırakmak yasak ama duyarsız kalmadığınız için teşekkür ederiz, minik bebek için üyelere bildirim gönderildi

Normalde konulara link bırakmak yasak ama duyarsız kalmadığınız için teşekkür ederiz, minik bebek için üyelere bildirim gönderildi
Bundan sonra yapmam Mune bu defalık tolere ettiğiniz için teşekkür ederim, sevgiler.

sehirlerarasi yasakla ilgilide tatile gidenlerde hes ile izin alicakmis heralde istanbul izmir arasi gibi..bu heryere boylemi olcak ya illa belki bir sure kalma zorunlulugumu gelicek acaba

sehirlerarasi yasakla ilgilide tatile gidenlerde hes ile izin alicakmis heralde istanbul izmir arasi gibi..bu heryere boylemi olcak ya illa belki bir sure kalma zorunlulugumu gelicek acaba
Muhtemelen yollar açılırsa da gittiğimiz yerde min 14 gün kalma kuralı olacaktır..

Arkadaşlar 2 aydır 3 kez gece dışarı çıktım. Bugün a101 e gittim ilk kez. Bir çalışan dibime yanaştı sadece. Eşim markete, fırına, pazara gidiyor. Bunun dışında dışarıyla bağlantımız yok.Şimdi ben bayramda anneme gidip kalsam bir şey olur mu? Haziranda eşim işe başlayacak bir daha hiç gidemem gibime geliyor. Annem koah hastası olduğu için korkuyorum sadece. Nolur fikir verin, çok bunaldım düşünmekten. Çok özledim annemi de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…