Bitmiyor ki ne yapılsın oradan oraya gidiyorlar yayılıyor. Dün bir doktor vefat etmiş cok üzüldüm , twitterinden yazmis maske olayını mehmet ceyhan basta sadece hastalar taksin diyordu ya ona kızmış, kendi hastalik sürecini anlatmış eşi atlatmış ama kendj kurtulamamış. Insallah gerçketen mutasyona uğrarda kurtuluruz hepimizin akil ve beden sağlığı bozulduyarin buyuk gun istanbul izmir ankara kocaeli ve bursa icin giris cikis yasaklar iki hafta uzatilcak benceyazilanlar o yonde cildirmaya az kaldi buyuksehirlere haftasonlari yasaklari devam ederse hicbir anlami kalmiycak normallesme falan filan buyuksehirdeyiz diye sucumuz ne yeter artik
sifirlanmasi mumkun degil bence yazi evde gecirmek lazim anca oyle heralde kontrollu hayatimiza donmek zorundayiz.. ilk baslarda evde kalin diyenler bile yeter biktik moduma girmis her anlamda zor artik maddi acidan bitil herkes psikolojimiz zaten yerlerde:) artik baski hissetmeye basladi insanlar hafta sonu yasaklardan sonra herkesin sokaga dolusmasi bundan bide bizim milletede has degil dunyanin heryerinde artik bu yasaniyor insan sunu soruyor kendine ne zamana kdr hergun yeni birsey kimse kesin birsey diyemiyor kocamam bir belirsizlik birgun dediklerini diger gun yalanliyorlar guven kalmadi artikBitmiyor ki ne yapılsın oradan oraya gidiyorlar yayılıyor. Dün bir doktor vefat etmiş cok üzüldüm , twitterinden yazmis maske olayını mehmet ceyhan basta sadece hastalar taksin diyordu ya ona kızmış, kendi hastalik sürecini anlatmış eşi atlatmış ama kendj kurtulamamış. Insallah gerçketen mutasyona uğrarda kurtuluruz hepimizin akil ve beden sağlığı bozuldu
Evet aynen böyle ben artik tv ye çıkan doktorların ya da bilim kurulunda bisey denildiğinde güvenmıyorum. Mesela simdi kimisi 2.dalga gelecek diyor kimisi gelmeyecek diyor. Seyi merak ediyorum mesela hep yurt dışında yapilan araştırmalar hakkinda konuşuluyor neden bizdeki bilim adamlari ya da kimlerse hic araştırma yapmiyor. Herkes birbirnden bağımsız konusuyor zaten tamam dogruda kimsenin dediği kesin değil bu gerçek. Gerçekten bunaldik artiksifirlanmasi mumkun degil bence yazi evde gecirmek lazim anca oyle heralde kontrollu hayatimiza donmek zorundayiz.. ilk baslarda evde kalin diyenler bile yeter biktik moduma girmis her anlamda zor artik maddi acidan bitil herkes psikolojimiz zaten yerlerde:) artik baski hissetmeye basladi insanlar hafta sonu yasaklardan sonra herkesin sokaga dolusmasi bundan bide bizim milletede has degil dunyanin heryerinde artik bu yasaniyor insan sunu soruyor kendine ne zamana kdr hergun yeni birsey kimse kesin birsey diyemiyor kocamam bir belirsizlik birgun dediklerini diger gun yalanliyorlar guven kalmadi artik
Senaryo bana mı ait sence? 2.mesajda iyi bir şey yazdım peki bunu algılayamadın mı? Burda bir kesim var biri bir şey yazsa da saldırsak diye bekliyorsunuz. Yazık.Muhalefet olmak mi ,sizin gibi negatiflikten beslenenler gıdasız kalsın diye yazıyoruz zira bıktırdınız.senaryolarinizi kendiniz calip oynayın.
ilk zamanlar sinirlari kapatip sadece kontrollu sekilde kendi vatandasimizi getirip karantinaya alsalardi olmazdi sanirim tabi birde su var cin virusu tespit edene kdr sacildi bence heryere o sebeple bu virus martda degil cok daha oncesinde gelmistir diye dusunuyorum italyada aralik sonu dediler bize martda gelmis olmasi nedense imkansiz gibiDünyanın heryerinde böyle almanyada prestolar yapılıyor, arjantinde ev karantinasi varmis dün onlarla yapıyordu. Başta herkes topluca karantina istiyordu ya acaba o olsaydı şimdi biter miydi? biter mi yanlış belki daha normal süreç olur muydi?
Martta gelmesi imkansız. Ben işe giderken şubat ayının sonunda maske takmıştım, elime de eldiven. Otobüs yerine taksiye bindim. Benimle bütün iş arkadaşlarım ve öğrenciler dalga geçiyorlardı. O zaman Türk genine bu virüs bulaşmaz diyordu herkes. Resmen deliriyordum, bir doktor da çıkıp dikkatli olun, dünyada varsa ülkemizde de vardır demiyordu. Test yok diyordum insanlara, nasıl tespit edilecek. Kardeşime metroya binme, babama pazara gitme, anneme komşularla evde görüşme diyordum, herkes bana deli demişti. Test satın alınıp, ülkede yapılınca ilk vaka çıkınca arkadaşlarım arayıp, fazla dezanfektan var mı biliyosun çocuğum var, bulamıyoruz diye yalvardılar. Benimle dalga geçmeyen tek arkadaşıma maske, dezanfektan verdimilk zamanlar sinirlari kapatip sadece kontrollu sekilde kendi vatandasimizi getirip karantinaya alsalardi olmazdi sanirim tabi birde su var cin virusu tespit edene kdr sacildi bence heryere o sebeple bu virus martda degil cok daha oncesinde gelmistir diye dusunuyorum italyada aralik sonu dediler bize martda gelmis olmasi nedense imkansiz gibi
ama bakanda sanirim martda cikan vaka icin ilk olmayabilir demisti..evet cin icin oh olsun diyip gulenler suan kendi haline aglar halde biryerde salgin varsa hepimiz tehlikedeyiz onlar yuzunden cekiyoruz belkideMartta gelmesi imkansız. Ben işe giderken şubat ayının sonunda maske takmıştım, elime de eldiven. Otobüs yerine taksiye bindim. Benimle bütün iş arkadaşlarım ve öğrenciler dalga geçiyorlardı. O zaman Türk genine bu virüs bulaşmaz diyordu herkes. Resmen deliriyordum, bir doktor da çıkıp dikkatli olun, dünyada varsa ülkemizde de vardır demiyordu. Test yok diyordum insanlara, nasıl tespit edilecek. Kardeşime metroya binme, babama pazara gitme, anneme komşularla evde görüşme diyordum, herkes bana deli demişti. Test satın alınıp, ülkede yapılınca ilk vaka çıkınca arkadaşlarım arayıp, fazla dezanfektan var mı biliyosun çocuğum var, bulamıyoruz diye yalvardılar. Benimle dalga geçmeyen tek arkadaşıma maske, dezanfektan verdimDaha Çin’de ilk bulaş başlayınca insanlar oh olsun demeye başlamışlardı. İçim acıyordu, bize de gelir bu kadar bulaşıcıysa nasıl böyle konuşuyorlar diyordum.
bu yapay virüsler üretildiğinde , ucakla havadan yayma yolu bile düşünülüyormuş. yani herşey olabilir..Bir cok kisi bu kis cok agir gecmek bilmeyen oksuruklu grip gecirdigini yaziyordu twitterda.bu ancak antikor testleriyle cikicak ortaya.
Bu sene bir de cok zature geciren duydum ben.
Ilginc mesela ben ulkemizde ilk virus kaynaginin avrupa ve amerika dan gelmesine sasirdim.cinden bir suru turist geldi onlarda hastalik varken ,o sirada hic cikmadi ulkemizde.kapadokya mesela cinli turist kayniyordu pamukkale oyle yine.bunlar bana garip geliyor.oncesi vardir mutlaka.ama anlamiyorum ki.cinli turistler gelirken cok mu sansliydik acaba onlardan bisey bulasmadi.aklimda deli sorular var boyle birsuru..
Olmaz inşallah ya öyle demeyin lütfenHerkese iyi akşamlar, sağlıklı günler diliyorum..
Daha önceki mesajlarda yazmıştım, eşim köye gitmediğim için burnumdan getirdi, bayramda gideriz falan dedi. Kronik rahatsızlığım var bla bla... bayramda gittik ve evde 10 kişi kaldık :S gelen giden aşırı oldu ve herkes herkesle sarmaş dolaş.. Ben şok, hiçbir şeye müdahele edemedim. Dün gece evime geldim. Bugün ishal durumum var. Aha da buraya yazıyorum bende korona çıksın o öküz herifi boşamazsam bana da Asi demesinler...
bende çinde vaka gorulmeye baslayinca hemen 15 20 tane n 95 maske 2 kutu cerrahi maske a2 kutu dezenfektan 3 4 kutu kolonya almistim annemde dahil herkes bana takintili psikolojin bozuk senin dediler ben aldigimda ocak falandiMartta gelmesi imkansız. Ben işe giderken şubat ayının sonunda maske takmıştım, elime de eldiven. Otobüs yerine taksiye bindim. Benimle bütün iş arkadaşlarım ve öğrenciler dalga geçiyorlardı. O zaman Türk genine bu virüs bulaşmaz diyordu herkes. Resmen deliriyordum, bir doktor da çıkıp dikkatli olun, dünyada varsa ülkemizde de vardır demiyordu. Test yok diyordum insanlara, nasıl tespit edilecek. Kardeşime metroya binme, babama pazara gitme, anneme komşularla evde görüşme diyordum, herkes bana deli demişti. Test satın alınıp, ülkede yapılınca ilk vaka çıkınca arkadaşlarım arayıp, fazla dezanfektan var mı biliyosun çocuğum var, bulamıyoruz diye yalvardılar. Benimle dalga geçmeyen tek arkadaşıma maske, dezanfektan verdimDaha Çin’de ilk bulaş başlayınca insanlar oh olsun demeye başlamışlardı. İçim acıyordu, bize de gelir bu kadar bulaşıcıysa nasıl böyle konuşuyorlar diyordum.
evet kizimda da 3 gun dusmeyen 39.5 altina inmeyen atesli bir hastalik oldu atesi o kadar inatciydiki ben dusuruyordum 1 saat gecmeden hop bir daha yukseliyordu onun uzerine yaklasik bi 10 gun kuru kuru oksurdu cigerleri agzina dokulecekmis gibiBir cok kisi bu kis cok agir gecmek bilmeyen oksuruklu grip gecirdigini yaziyordu twitterda.bu ancak antikor testleriyle cikicak ortaya.
Bu sene bir de cok zature geciren duydum ben.
Ilginc mesela ben ulkemizde ilk virus kaynaginin avrupa ve amerika dan gelmesine sasirdim.cinden bir suru turist geldi onlarda hastalik varken ,o sirada hic cikmadi ulkemizde.kapadokya mesela cinli turist kayniyordu pamukkale oyle yine.bunlar bana garip geliyor.oncesi vardir mutlaka.ama anlamiyorum ki.cinli turistler gelirken cok mu sansliydik acaba onlardan bisey bulasmadi.aklimda deli sorular var boyle birsuru..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?