- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.612
- 398
O kadar çok duyuyorum ki!! Eşim inatla bizim burası hep böyle, hastaneler yanımızda diyor ama yok, sanki bu kadar duymuyordumSiz de sürekli ambulans sesi duyuyor musunuz?
Eskiden de böyle sık sık geçer miydi yoksa algıda seçicilik mi yapıyorum acaba? Her ambulans sesi duyduğumda eyvah diyorum
Mecburlar.meksika ,brezilya ( saglik bakanliginin verilerinden bile sildiler)Ölüm sayısını az mı gösteriyorlar yani? Ekonomi için Amerika’dan beklerim.
Yani aylardır aynı şekilde mi gidiyor bu mikrobun gücü..Hiç mi azalmıyorMecburlar.meksika ,brezilya ( saglik bakanliginin verilerinden bile sildiler)
En bastaki vurdumduymazliklari kendilerine patladi ayrica her ulkede oldugu gibi carklar donmuyor..
Meksika da hiç düşmüyor, 500 küsürlerde hala. Yoksa ben de ölüm sayılarını tarıyorum her gün ülkelerin. Rusya’da sonradan ölü sayıları çok arttı. Ama Amerika cidden az.
Iste orda kafa karmakarisik.arkadasim aylardir avusturalyada covid var.niye aylardir orda bisey olmuyor.ne yapti bu adamlar.nasil cozum buldu.aylardir takip ediyorum hep cok dusuk rakamlar ve hic vefat yok.
Ay kötü düşünme, sen önlemini alırsın zaten hiçbir şeycik olmazŞu an çalışmayacak olmayı o kadar isterdim ki, işim olmasın bir süre daha söz korona düşünmücemVallahi çok korkuyorum haftaya başlıyoruz. 3 otobüs yapmamak için araba almaya çalışıyoruz. Alamazsak hakkınızı helal edin
Geçen buraya bir üye video atmıştı, Amerikalı iki doktor konuşmuştu. Onlar da ölümlere covid yazmamız için bize baskı yapıyorlar demişti.bütün ülkeler doğru sayı veriyor mu acaba. Bizim sayılara bile inanmayan kesim var
Bir ülke için korona değilse bile ölüme korona yazılıyor diye okumuştum sebebi de ekonomikti ama içeriği unuttum şu an
İspanya tam 5 gündür ölüm olmadığını söylemiş. Durumları da baya kötüydüMecburlar.meksika ,brezilya ( saglik bakanliginin verilerinden bile sildiler)
En bastaki vurdumduymazliklari kendilerine patladi ayrica her ulkede oldugu gibi carklar donmuyor..
Ben halen markete giremedim, eşimi kapıda bekliyorum, sanki ona bulaşsa bana da bulaşacak ama işte..Dediğin gibi ilk çıktığımda dizlerim tutmadı korkumdan, şimdi en azından gece yürüyüş yapıyorum, gündüz market kapısına gidiyorum. Çalışanların çoğu maske çenesinde geliyor nasıl bunaldılarsa maskeden, daha rahatlar bize oranla haklısın.Ay kötü düşünme, sen önlemini alırsın zaten hiçbir şeycik olmaz
Benim dediğim ilk günden beri çalışanlar. Sürekli çıktıkları için daha çok alıştılar bu duruma. Benim gibi evde olanlar da markete gitmeye korkar oldu
Şu an cevap yazarken bi daha geçti mesela. Eskiden geçiyo muydu hiç bilmiyorumO kadar çok duyuyorum ki!! Eşim inatla bizim burası hep böyle, hastaneler yanımızda diyor ama yok, sanki bu kadar duymuyordum
Domuz gribi azalttı ama kaç ayda azalttı hiç hatırlamıyorum. O bu kadar bulaşıcı değildi ama yine de bitti gitti. Şu an yine var ama eskisiyle alakasızYani aylardır aynı şekilde mi gidiyor bu mikrobun gücü..Hiç mi azalmıyorbugün instagramdaki doktorun yorumlarına sırf İstanbul’da 15 kişi öldü bugün, hepsi yalan yazmış..
Ya bir şey söyleyeceğim, bu kadar insana aylardır bulaşan virüs, halen etkisini azaltmadıysa, bundan sonra nasıl azaltır ki? Mantığa aykırı değil mi?
Ben bizimbütün ülkeler doğru sayı veriyor mu acaba. Bizim sayılara bile inanmayan kesim var
Bir ülke için korona değilse bile ölüme korona yazılıyor diye okumuştum sebebi de ekonomikti ama içeriği unuttum şu an
Mesela.. sudi arabistanda ,hindistanda falan salgin yeni basliyor.hava durumluyla ilgili mi bilmiyorum.ama hindistan cok kalabalik ve saglik sistemi cok dusuk bir ulke dikkatinizi oralara yonlendirin mesela.bu illet girdigi ulkeyi yikiyor mahmediyor ve cekip gidiyor.bence guney kore kontrollu gidiyordu ama orda da yeniden basladi.sanki bu virus belli bir kiyim olmadan durmuyormus gibi gidiyor.Yani aylardır aynı şekilde mi gidiyor bu mikrobun gücü..Hiç mi azalmıyorbugün instagramdaki doktorun yorumlarına sırf İstanbul’da 15 kişi öldü bugün, hepsi yalan yazmış..
Ya bir şey söyleyeceğim, bu kadar insana aylardır bulaşan virüs, halen etkisini azaltmadıysa, bundan sonra nasıl azaltır ki? Mantığa aykırı değil mi?
Ah ben de cok merak ediyorum...İspanya tam 5 gündür ölüm olmadığını söylemiş. Durumları da baya kötüydü
Hani azaltmalarını anlarım da direk sıfır ölüm demeleri de tuhaf olmaz mı.. bilemedim İspanyayı merak ediyorum baya
Diğer ülkelere bakarsam bizde kıyım olmadı henüz o zaman..İtalya dediğiniz gibi oldu, kıyım ve ardından hızlı rahatlama..kıyım yapamıyorsa uzun kalıyor o zaman. İran’ da da binlere çıkmadı ölü sayısı ama bir türlü de azalmadı. İki türlü de çok kötüBen bizim
Mesela.. sudi arabistanda ,hindistanda falan salgin yeni basliyor.hava durumluyla ilgili mi bilmiyorum.ama hindistan cok kalabalik ve saglik sistemi cok dusuk bir ulke dikkatinizi oralara yonlendirin mesela.bu illet girdigi ulkeyi yikiyor mahmediyor ve cekip gidiyor.bence guney kore kontrollu gidiyordu ama orda da yeniden basladi.sanki bu virus belli bir kiyim olmadan durmuyormus gibi gidiyor.
Domuz gribini neden bu kadar duymadık acaba, takip etmedik? Sonuçta ölüm az da olsa bize de gelmiş, hiç korkmamıştık artacak mı, bizi bulacak mı diye.Domuz gribi azalttı ama kaç ayda azalttı hiç hatırlamıyorum. O bu kadar bulaşıcı değildi ama yine de bitti gitti. Şu an yine var ama eskisiyle alakasız
Bu bildiğimiz kadarıyla 8 aydır var. Belki de başlamıştır yitirmeye etkisini ama inşallah azaltsa bile hemen açıklanmaz
Ben daha bugün karpuz yıkıyodum balkondaMarketten aldığım un hariç ne varsa yıkıyorum içim de çok rahat ediyo valla. Sadece pirinç-bulgur paketlerini yıkamaya korkuyorum burda bir üye o paketlerde delikler olduğunu söylemişti diye o da
Iran cok kotu.orasi hicbir standarda uymuyor.Diğer ülkelere bakarsam bizde kıyım olmadı henüz o zaman..İtalya dediğiniz gibi oldu, kıyım ve ardından hızlı rahatlama..kıyım yapamıyorsa uzun kalıyor o zaman. İran’ da da binlere çıkmadı ölü sayısı ama bir türlü de azalmadı. İki türlü de çok kötü
Diğer ülkelere bakarsam bizde kıyım olmadı henüz o zaman..İtalya dediğiniz gibi oldu, kıyım ve ardından hızlı rahatlama..kıyım yapamıyorsa uzun kalıyor o zaman. İran’ da da binlere çıkmadı ölü sayısı ama bir türlü de azalmadı. İki türlü de çok kötü
Bizden farklı değiller sanki kültür olarak. Hızlı normalleşme, maskeyi isteğe bağlı yapma. Her şey aynıIran cok kotu.orasi hicbir standarda uymuyor.
Ben de ilk zamanlar korkuyordum bayağı markete girmeye. En son market çalışanları hiç değişmiyor. Bir şey olsa onlara olurdu diye teskin ettim kendimi.Ben halen markete giremedim, eşimi kapıda bekliyorum, sanki ona bulaşsa bana da bulaşacak ama işte..Dediğin gibi ilk çıktığımda dizlerim tutmadı korkumdan, şimdi en azından gece yürüyüş yapıyorum, gündüz market kapısına gidiyorum. Çalışanların çoğu maske çenesinde geliyor nasıl bunaldılarsa maskeden, daha rahatlar bize oranla haklısın.
Günlük binlere yaklaştıysa eğer sayı, şu an ancak 300-500 lerdeyizdir o zaman..Gerçi tv deki bir doktor da söylemişti, test sonucu çıkmadan ölene zatürre yazıyoruz diye..bence burada da kıyım oldu ama biz o sayıları bilmedik.
çok doktor arkadaşım var, süreçte aktif çalışan, ki bazıları çapa ve cerrahpaşada.
aslında covid olan ama başka bir hastalık ile acile geldiği için vaka/ölüm hiçbir yere yansımayanlar mı dersin, sayıların şeffaf olmaması mı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?