bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Virüsün etkisi aynı diyor ama pozitif vakalardan çok az bi kısmı hastaneye yatıyor hastane de kalma süresi yoğun bakımda kalma süresi entübe kalma süresi azaldı diyor virüs aynıysa nasıl oluyor peki
Bu benimde aklımda hep neden böyle peki?
İnsan vücudu az bir virüsle karşılaşınca onu bastırarak virüse bağışıklık kazanır. Virüs çıktığından beri çoğu kişiden duydum; ateşlendim diye. Ama bu ateşlenme kısa süreli olduğu için hastaneye yatmadılar.
Ama virüs de verilen ilaçlara bağışıklık kazanabilir ve bu ilaçlar virüse etkisiz olabilir. İşte bu çok kötü olur.

Testleri hekim olarak kulak burun boğaz uzmanı almazsa yanlış çıkıyor. Çünkü numuneyi boğazın derin yerinden alınması gerekiyormuş. Çoğu hekim boğzın hemen girişinden alıyorlar bu da hatalara neden oluyor.

Ama bir çok ülke özellikle Tanzanya lideri bu testlerden şikayetçi. Tanzanya ülke yönetimi ''Test kitlerine sebze ve meyve suyu koyduk pozitif çıktı '' demekteler.

Dört aydır annemi arabayla ilk kez turlatalım dedim, maskemizi taktık, camları açtık gidiyoruz. Kadın ilk kez nefes alacak. Maskemin içine peçete koydum ki bende varsa nolur nolmaz diye, hiç konuşmadan gittik. Allahın cezası biri açık pencereden yanımızda hapşurmayı başardı, maskesi de yoktu. En işlek caddede adım başı polis vardı, bütün gençler maskesiz. Zorunlu falan değil, cezası da yok bilginize. Halen titriyorum.

Dun gece karar alindi o yüzden birkaç gün uyarılar olacak pazartesinden itibaren cezalar yazılacak. En azindan ben olduğum yerdeki aciklamayi okudum, pazartesiye kadar uyarilacak pazartesi gününden itibaren 900 tl cezası olacak olduğum yerde

Hadi bakalım inş.Akşam yürüyüşe çıktık biraz.Marketin önünde 2 kişi,birinde hiç maske yok,diğerinin elinde

Aynı şekilde ben de delirmek üzereyim.
Karşı komşum korona bitmiş veya hiç olmamışcasına kalabalık misafir ağırlıyor, şu saat oldu gürültüden durulmuyor.

Eşimin kuzeni kız isteme ve akabinde kesilecek söz için siz de gelin diyor, Bi arabaya tıklım tıkış doluşup gidilecekmiş hangi akla hizmet acaba

Velhasılı kafayı sıyırmama az kaldı

Oh çok güzel olmuş bu karar, hatta 900 az 1900 olsun

Uzerimde kırgınlık ve halsizlik var.Hastaneye de gitmek istemiyorum.Zaten hemen test de yapmıyorlar. Atesim yok.Oksuruk de yok ama endise duyuyorum. Son zamanlarda sadece piknige gittim.
Bir de gece n sosyete pazarina gittim ama cok pşiman oldum.Umarim virüs kapmamışımdır.

Psikolojik olabilir. Ilk zamanlar bir yere ciktiysam bende de oluyordu.. Mesela bogazim agriyor gibi hissediyordum ve yutkunuyordum.. isin garip agriyi da hissediyordum. Sonra hemen gidip su iciyordum kontrol etmek icin ama su icince bogaz agrisi falan yok.
Neyse ki simdi daha iyiyim. Yani eskisi gibi cok etkilenmiyorum, kurmuyorum disari ciksam da.

Buarada bir aksilik olmazsa sabah gidip korona icin antikor testi yaptiracagim.
Ocak ortasinda Turkiye'ye geldikten sonra grip tarzi birsey gecirdim ama garipti.. Yani normal bir grip gibi degildi. Aklima takiliyor surekli acaba koronamiydi diye.

Hani herkes diyor ya Ocak- Şubat ayinda degisik bir grip gecirdim vs. Normal degildi diye ben de onlardanim. Bakalim gorecegiz normal gripmiydi yoksa koronamiydi. Heyecan dorukta

Tat kaybınız var mı? Bence kırgınlık hepimizde oluyor, havalar bir sıcak bir yağmurlu. Ondan korkmayın, korona bile olsanız yeter ki kırgınlıkla geçsin. Öksürük, ateş, nefes darlığı olmadığı sürece kaygı duymanıza gerek yok bence.

Bize de yazın olur mu, merak ediyorum antikor testlerini :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…