- 14 Eylül 2018
- 3.537
- 4.331
- 133
Bende itfaiyenin orda oturuyorum gecen sahilde yürüyüşe gittik takmayan cok kisi vardi. Ama şimdi iyi oldu mecbur takacaklarBen merkezdeyim çoğunluk takıyor tabi takmayan da var
Virüsün etkisi aynı diyor ama pozitif vakalardan çok az bi kısmı hastaneye yatıyor hastane de kalma süresi yoğun bakımda kalma süresi entübe kalma süresi azaldı diyor virüs aynıysa nasıl oluyor peki
İnsan vücudu az bir virüsle karşılaşınca onu bastırarak virüse bağışıklık kazanır. Virüs çıktığından beri çoğu kişiden duydum; ateşlendim diye. Ama bu ateşlenme kısa süreli olduğu için hastaneye yatmadılar.Bu benimde aklımda hep neden böyle peki?
Testleri hekim olarak kulak burun boğaz uzmanı almazsa yanlış çıkıyor. Çünkü numuneyi boğazın derin yerinden alınması gerekiyormuş. Çoğu hekim boğzın hemen girişinden alıyorlar bu da hatalara neden oluyor.Amcamın eve şu rastgele test yapmaya giden ekip gidip test yapmış. Pozitif çıkmış. Hiç bir belirti, sıkıntısı yoktu. Babaanneme uğruyordu ihtiyaçlarını almaya, onu da karantina da kalın demişler. Şükür onda da herhangi bir belirti yok. Test mi yanlış dı acaba diye düşünüyorum
Hayırlı olsun.Nereye çıktı. Taşınmak zaten zordu bide bu zamanda Allah yardımcınız olsun.Bu arada tayinimiz çıktı bide bu durumda taşınmak zorundayız,mecburen ev bakılacak filan nasil olacak bilmiyorum keşke bu sene olmasaydi
Çorum a çıktı. Gerçekten cok zor bi sene daha herkes yerinde kalsaydı keskeHayırlı olsun.Nereye çıktı. Taşınmak zaten zordu bide bu zamanda Allah yardımcınız olsun.
Dun gece karar alindi o yüzden birkaç gün uyarılar olacak pazartesinden itibaren cezalar yazılacak. En azindan ben olduğum yerdeki aciklamayi okudum, pazartesiye kadar uyarilacak pazartesi gününden itibaren 900 tl cezası olacak olduğum yerdeDört aydır annemi arabayla ilk kez turlatalım dedim, maskemizi taktık, camları açtık gidiyoruz. Kadın ilk kez nefes alacak. Maskemin içine peçete koydum ki bende varsa nolur nolmaz diye, hiç konuşmadan gittik. Allahın cezası biri açık pencereden yanımızda hapşurmayı başardı, maskesi de yoktu. En işlek caddede adım başı polis vardı, bütün gençler maskesiz. Zorunlu falan değil, cezası da yok bilginize. Halen titriyorum.
Hadi bakalım inş.Akşam yürüyüşe çıktık biraz.Marketin önünde 2 kişi,birinde hiç maske yok,diğerinin elindeDun gece karar alindi o yüzden birkaç gün uyarılar olacak pazartesinden itibaren cezalar yazılacak. En azindan ben olduğum yerdeki aciklamayi okudum, pazartesiye kadar uyarilacak pazartesi gününden itibaren 900 tl cezası olacak olduğum yerde
Aynı şekilde ben de delirmek üzereyim.Yok ya, vallahi deliricem sinirden, iki büklüm olmuş amca maske takıyor, baş örtüsünün altından yaşlı teyzeler maske takıyor, ergenler, orta yaşlı adamlar takmıyor. Balkondan avaz avaz bağırmak istiyorum, ne yapılabilir şimdi, ben polisi arayana kadar bunlar zaten geçer gider, insanlık namına ben ne yapabilirim? 7/24 balkonda nöbet tutmayı düşünüyorum ama elimden bir şey gelmiyor!
Oh çok güzel olmuş bu karar, hatta 900 az 1900 olsunDun gece karar alindi o yüzden birkaç gün uyarılar olacak pazartesinden itibaren cezalar yazılacak. En azindan ben olduğum yerdeki aciklamayi okudum, pazartesiye kadar uyarilacak pazartesi gününden itibaren 900 tl cezası olacak olduğum yerde
Psikolojik olabilir. Ilk zamanlar bir yere ciktiysam bende de oluyordu.. Mesela bogazim agriyor gibi hissediyordum ve yutkunuyordum.. isin garip agriyi da hissediyordum. Sonra hemen gidip su iciyordum kontrol etmek icin ama su icince bogaz agrisi falan yok.Uzerimde kırgınlık ve halsizlik var.Hastaneye de gitmek istemiyorum.Zaten hemen test de yapmıyorlar. Atesim yok.Oksuruk de yok ama endise duyuyorum. Son zamanlarda sadece piknige gittim.
Bir de gece n sosyete pazarina gittim ama cok pşiman oldum.Umarim virüs kapmamışımdır.
Tat kaybınız var mı? Bence kırgınlık hepimizde oluyor, havalar bir sıcak bir yağmurlu. Ondan korkmayın, korona bile olsanız yeter ki kırgınlıkla geçsin. Öksürük, ateş, nefes darlığı olmadığı sürece kaygı duymanıza gerek yok bence.Uzerimde kırgınlık ve halsizlik var.Hastaneye de gitmek istemiyorum.Zaten hemen test de yapmıyorlar. Atesim yok.Oksuruk de yok ama endise duyuyorum. Son zamanlarda sadece piknige gittim.
Bir de gece n sosyete pazarina gittim ama cok pşiman oldum.Umarim virüs kapmamışımdır.
Bize de yazın olur mu, merak ediyorum antikor testlerini :)Buarada bir aksilik olmazsa sabah gidip korona icin antikor testi yaptiracagim.
Ocak ortasinda Turkiye'ye geldikten sonra grip tarzi birsey gecirdim ama garipti.. Yani normal bir grip gibi degildi. Aklima takiliyor surekli acaba koronamiydi diye.
Hani herkes diyor ya Ocak- Şubat ayinda degisik bir grip gecirdim vs. Normal degildi diye ben de onlardanim. Bakalim gorecegiz normal gripmiydi yoksa koronamiydi. Heyecan dorukta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?