bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ben yaşarım valla, evden dışarı çıkıp çalışacak biri olmadığı sürece yaşarım, işe gitmek vs çok ürkütücü sadece. Sağlık olsun yeter ki. Ama ne bileyim bitecek olsaydı biraz olsun azalma hissetmez miydik acaba. Mesela bizim doktor Rusya toparlıyor dedi, evet 90 ölü bildirdi geçen gün. Ama bir gün sonra 158

yaaa, bundan kurtulalım derken başka bir sey çıkmasın ya
bugün alışverişe gittiğim, ikiye bir çıkmamak için bir seferde baya bi alışveriş yapıyorum, ertesi gun çok zor oluyo ama en azindan çok çıkmıyorum
derken
markette yanımda biri belirdi hemen geri çekildim söylene söylene megerse maskesi yokmus ve telefonla konuşuyordu, ay insaallah bir sey olmaz
insanlar ne duyarsız ya
uyardılar maskeniz yoksa çıkın diye çıkardı cebinden öyle taktı
ben farketsem olmadığını burnuna sokardim bi de insanların dibine beyni sulu

çok gözümde büyüyor aldiklari mi yikamak silip kaplara boşaltmak sizler neler yapiyorsunuz, en buyuk korkum un dökerken kenarlarına degerse bisey olur mu diye düşünüyorum hep makarnalar da öyle mesela, sabun paketlerini açarken elin değmesin diye özen gösteriyorum
sadece kolonyali peceteyle silip paketiyle kaldırmak yeterli mi ki
insanlar bisey yapmiyorum öylece koyuyorum dolaba diyor ama inanamıyorum o kadar hayatini riske atar mi insan,

Kuaför, lazer randevum hiçbirine gitmedim
Düğünümü nişanımı erteledim
Spora gidiyordum ayrıldım
Kurslarımı bıraktım
Resmen hayatımı durdurdum evet olması gereken buydu
Ama artık diyorum mi acaba nereye kadar. Gerçekten bazı doktorların dediği gibi herkese bulaşana kadar devam edecekse ben 2-3 yıl daha böyle nasıl yaşayabilirim
Bakıyorum tüm arkadaşlarım kendi hayatına dönmüş bile. Nolcak sonumuz valla içim şişti artık

Un paketi var 2 tane ikisini de 10 gündür falan bekletiyorum daha lazım değil zaten kalsın kalabildiği kadar. Un için yapacak bi şey yok silemem çünkü
Evet çok var yıkamadan koyan, hatta çevremde ben varım sadece poşet değiştirip her şeyi yıkayan
Kime sorsam abarttığımı düşündüğü için bu konuda kimseyle paylaşım yapamıyorum çevremden.
ben balkonda yıkadığım için zor gelmiyo süngerle iki dakikada yıkıyorum içim huzur doluyo valla Süt paketlerini yıkarken hep korkuyorum ama deterjan giriyo mudur içine diye

Aynı sizin gibiyim. Her şeyi foşur foşur bulaşık deterjanı ve süngerle yıkıyorum. Dediğiniz gibi un ya da bulgur değecek kağıdına diye nefesimi tutuyorum. Aslında şu an paketleri ağzımıza götürmediğimiz sürece geçeceğini düşünmüyorum ama asla içim rahat etmiyor, yıkıyorum yine de. Pazardan gelen her şeyin poşetini değiştiriyorum. Alışveriş günler beni de çok yoruyor. Başka yorumları merak ediyorum, havalandırıp kullanan var mı acaba.

Boş olan ardiye olarak kullandığını bir oda var, alışverişten gelince bütün poşetleri oraya koyuyoruz. Sonra ben teker teker yıkayıp öyle yerlestiryorum. Sebzeleri vs 1 gece sirkeli suda bekletip öyle kaldırıyorum ama çok çabuk çürümeye başladıkları için artık buzdolabi poşetlerine koyup dolaba kaldırıyorum. Yemeden önce yıkayıp tüketiyoruz ve pisiriyoruz. Market poşetlerini eskiden direkt atıyordum ama şimdi ayrı bir yerde biriktirip 1 hafta sonra falan o poşetleri kullanıyorum çöp için. Makarna, pirinç gibi şeyleri de kavanozlara bosaltiyorum. Benim çevremde de bunları yapan galiba bir tek ben kaldım. Benim annemler dahil artık paket yıkamayı bırakmış.

İtalya da enfeksiyon hast. Profu koronanın etkisinin azaldığını, aşıya bile gerek kalmadan ortadan kaybolabileceğini söylemiş
İnşallah..um
Ben de yıkanabilecek herşeyi yıkıyorum.damacanayı direkt küvete koydurup orda deterjanlıyorum..kavanoza aktardığım ürünlerde sıkıntı yok paketleri atıyorum ama bisküvi gibi açılmayacak ürünleri sarı beze çamaşır sulu deterjan döküp silip kaldırıyorum..alışveriş beni de çok yoruyo artık ama asla bunları yapmazsam rahat edemem

zor oluyor. Çok iş çıkıyor, çok yorucu oluyor. Çok üşendiğimde kolonya ile silip bir buzdolabı poşetine koyup kaldırıyorum, kullanacağım zaman ilgileniyrorum. Zaten ilk geldiğinde ürünleri bir süre dışarıda bekletiyorum. Öncelikle acil olanlar ile ilgileniyorum, diğerleri bekliyor. Bazen yetişemiyorum, böylelikle bir kaç sebzeyi çürüttüm, bir kaç meyve küflendi ve süt kesildi lor peyniri yaptım.

Bekletebildiğiniz kadar bekletin sonra başka bir kaba aktarın unu. Süt paketlerine kolonya sıkıp sonra içindeki sütü cam şişeye aktarıp paketi atıyorum. Çok kişi abarttığımızı düşünüyor, hatta dalga geçiyorlar ama bizim gibi yapanlar da var arada onlara rastlamamak beni çok mutlu ediyor. 92 yaşında ve çok sayıda kronik rahatsızlığı sahip annesi ile yaşayan bir ablamız var, o da deli gibi herşeyi dezenfekte ediyor, aşırı dikkat ediyor. Hiç kimse ile, kendi oğlu dahil görüşmüyor. Geçen gün telefonda konuşuyorduk onunla, beni anlayan birinin çıkması çok hoşuma gitti, birbirimize yaptıklarımızı anlatıyorduk ki birden dedim ki "ben seninle buluşurum yahu" Hani sıfır risk :) Bıktık sosyal izolasyondan, yaratığa döneceğim yakında.

Günaydın sevgili dostlar, bugün güneş doğarken her taraf mor, eflatun ve turuncu renklere büründü, nasıl fotoğraf çekeceğimi şaşırdım. Bu sabah da morallerimizi yüksek tutabilmek ve gününüzün renkli geçmesi dileği ile size gün doğumu manzaralarını ve bir kırmızı gül goncası gönderiyorum, sevgilerimle

Şimdi bir soru soracağım ama bu soru tatile çıkamayanlara ve özellikle hergün Covid hastalar ile muhatap olan sağlık çalışanlarına küfür gibi gelecek, af ola ama virüs denizden bulaşır mı bulaşmaz mı? Araştırdım bulaştığına dair kanıt yok deniyor. Sosyal mesafe korunduğu takdirde çok düşük risk deniyor ama ben cesaret edemiyorum, tedirginim "düşük risk" lafını değil sıfır risk lafını duymak istiyorum. Malum insanlar ağızlarına deniz suyu girince tükürüyor, bir de denize affedersiniz tuvaletini yapanlar var, ben nereden bileceğim? öyle bir durumda bulaş riski olmaz mı?

oralarda bizde ki gibi birini görünce sarılma öpüşme yok el bile tokalaşmıyorlar böyle olunca sadece maske takmak yeterli oluyor

oralarda bizde ki gibi birini görünce sarılma öpüşme yok el bile tokalaşmıyorlar böyle olunca sadece maske takmak yeterli oluyor
Onlar bilinçli. Bizde görüyorum caddelerde parklarda karşılaşan insanlar birbirine sarılıyor öpüyor. Ne diyeyim Allah akıl fikir versin.
Yolda yürürken bir tanıdık çıkmasın diye kuytu yerlerden gidiyorum.

Deniz suyundaki tuz oranından dolayı virüsün etkisini yitirdiği ve bulaş olmayacağını açıkladı birkaç kişi ama açıkçası ben yine de büyük ihtimalle bu sene de ize girmeyecegim.

Uzmanlar risk yok dedi hep defalarca dinledim
Ama denizde herkes tükürüyo, sonra bi diğeri su yutuyo falan. Burayı çözemedim

sosyal mesafe korunursa size ulaşana kadar dağılıyormuş suda ve enfekte edecek yoğunlukta olmuyormuş ama yine de ürkütücü.

Belki de o deniz açıklamasını yapanlar turizm sekteye uğramasın diye söylüyordur. 2 türlü başarısızlık vardır: Söylenen herşeyi yapmak ve söylenen hiçbir şeyi yapmamak.

Eskisi kadar pozitif mi negatif mi onu zaman gösterecek. Belki virüs hastalara uygulanan k... diye başlayan ilaca direnç kazanacak. Benim kimsenin moalini bozmak gibi bir amacım yok. Keşke herşey güzel olsa. Ama gerçekleri konuşmak her zaman iyidir. Ben gerçekleri konuştuğum için beni yakın çevrem sevmez. Ama ütopyalar aleminde uçan halının üzerinde seyahat edenler bana Aziz Nesin i haklı çıkarıyor geliyor.

Cami konusunda aman fazla konuşma. Seni de benim gibi din düşmanı diye yargılarlar. Zaten toplumda linç kültürü çok fazla.
Corana ilk çıktığında ben demiştim camiler hemen kapatılsın diye. Solyal medya da ne hakaretler ettiler. Halbuki hacemmiler hocemmiler şadırvanda abdesti alıyor sonra çıkardığı çorabı tekrar giyiyor. Islak da olunca ayağı mikrobu diriltiyor. Giriyor camiye ayaklarını halıya basarak yürüyor mikrobu yayıyor. Başkaları da onun ayaklarının değdiği yerlere ağzını yüzünü değdiriyor.

Geçen CHP de kadın kollarındaki yetkili hanımları gördüm yolda. İyi ki iktidar partisi değilsiniz, iyi ki kadrolu muhalefettesiniz dedim. Neden dediler. Dedim Corana çıkınca camileri mecburen kapatacaktınız. Bu kez de Ca ha pa Ca ha pa camileri neden kapadınız Caha pa diye sizi linç edeceklerdi dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…