- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.612
- 398
Ben yaşarım valla, evden dışarı çıkıp çalışacak biri olmadığı sürece yaşarım, işe gitmek vs çok ürkütücü sadece. Sağlık olsun yeter ki. Ama ne bileyim bitecek olsaydı biraz olsun azalma hissetmez miydik acaba. Mesela bizim doktor Rusya toparlıyor dedi, evet 90 ölü bildirdi geçen gün. Ama bir gün sonra 158Ağustos ortası 0 ölüm diyor bi de
Ağustosa hiçbi şey kalmadı inanamıyorum o yüzden pek
Her şeyi geçtim de gerçekten ne olacağını bilsek keşke. Her şeyimi erteledim. Bitmeyeceğini bilsem risk alarak normal hayata döncem mecburen. Daha ne kadar böyle yaşayabilirim ki
Şimdi de cristoli diye bi virüs çıkmış. Artık bilerek mi yapılıyo diye düşünmeye başladım
Önce çocuklarda hastalık diye bi şey çıktı, geçen hafta çinde yeni virüs dendi şimdi de bu
Kuaför, lazer randevum hiçbirine gitmedimBen yaşarım valla, evden dışarı çıkıp çalışacak biri olmadığı sürece yaşarım, işe gitmek vs çok ürkütücü sadece. Sağlık olsun yeter ki. Ama ne bileyim bitecek olsaydı biraz olsun azalma hissetmez miydik acaba. Mesela bizim doktor Rusya toparlıyor dedi, evet 90 ölü bildirdi geçen gün. Ama bir gün sonra 158
Un paketi var 2 tane ikisini de 10 gündür falan bekletiyorum daha lazım değil zaten kalsın kalabildiği kadar. Un için yapacak bi şey yok silemem çünküçok gözümde büyüyor aldiklari mi yikamak silip kaplara boşaltmak sizler neler yapiyorsunuz, en buyuk korkum un dökerken kenarlarına degerse bisey olur mu diye düşünüyorum hep makarnalar da öyle mesela, sabun paketlerini açarken elin değmesin diye özen gösteriyorum
sadece kolonyali peceteyle silip paketiyle kaldırmak yeterli mi ki
insanlar bisey yapmiyorum öylece koyuyorum dolaba diyor ama inanamıyorum o kadar hayatini riske atar mi insan,
Aynı sizin gibiyim. Her şeyi foşur foşur bulaşık deterjanı ve süngerle yıkıyorum. Dediğiniz gibi un ya da bulgur değecek kağıdına diye nefesimi tutuyorum. Aslında şu an paketleri ağzımıza götürmediğimiz sürece geçeceğini düşünmüyorum ama asla içim rahat etmiyor, yıkıyorum yine de. Pazardan gelen her şeyin poşetini değiştiriyorum. Alışveriş günler beni de çok yoruyor. Başka yorumları merak ediyorum, havalandırıp kullanan var mı acaba.çok gözümde büyüyor aldiklari mi yikamak silip kaplara boşaltmak sizler neler yapiyorsunuz, en buyuk korkum un dökerken kenarlarına degerse bisey olur mu diye düşünüyorum hep makarnalar da öyle mesela, sabun paketlerini açarken elin değmesin diye özen gösteriyorum
insanlar bisey yapmiyorum öylece koyuyorum dolaba diyor ama inanamıyorum o kadar hayatini riske atar mi insan,
Boş olan ardiye olarak kullandığını bir oda var, alışverişten gelince bütün poşetleri oraya koyuyoruz. Sonra ben teker teker yıkayıp öyle yerlestiryorum. Sebzeleri vs 1 gece sirkeli suda bekletip öyle kaldırıyorum ama çok çabuk çürümeye başladıkları için artık buzdolabi poşetlerine koyup dolaba kaldırıyorum. Yemeden önce yıkayıp tüketiyoruz ve pisiriyoruz. Market poşetlerini eskiden direkt atıyordum ama şimdi ayrı bir yerde biriktirip 1 hafta sonra falan o poşetleri kullanıyorum çöp için. Makarna, pirinç gibi şeyleri de kavanozlara bosaltiyorum. Benim çevremde de bunları yapan galiba bir tek ben kaldım. Benim annemler dahil artık paket yıkamayı bırakmış.Un paketi var 2 tane ikisini de 10 gündür falan bekletiyorum daha lazım değil zaten kalsın kalabildiği kadar. Un için yapacak bi şey yok silemem çünkü
Evet çok var yıkamadan koyan, hatta çevremde ben varım sadece poşet değiştirip her şeyi yıkayan
Kime sorsam abarttığımı düşündüğü için bu konuda kimseyle paylaşım yapamıyorum çevremden.
ben balkonda yıkadığım için zor gelmiyo süngerle iki dakikada yıkıyorum içim huzur doluyo vallaSüt paketlerini yıkarken hep korkuyorum ama deterjan giriyo mudur içine diye
İnşallah..umİtalya da enfeksiyon hast. Profu koronanın etkisinin azaldığını, aşıya bile gerek kalmadan ortadan kaybolabileceğini söylemiş
Ben de yıkanabilecek herşeyi yıkıyorum.damacanayı direkt küvete koydurup orda deterjanlıyorum..kavanoza aktardığım ürünlerde sıkıntı yok paketleri atıyorum ama bisküvi gibi açılmayacak ürünleri sarı beze çamaşır sulu deterjan döküp silip kaldırıyorum..alışveriş beni de çok yoruyo artık ama asla bunları yapmazsam rahat edememBoş olan ardiye olarak kullandığını bir oda var, alışverişten gelince bütün poşetleri oraya koyuyoruz. Sonra ben teker teker yıkayıp öyle yerlestiryorum. Sebzeleri vs 1 gece sirkeli suda bekletip öyle kaldırıyorum ama çok çabuk çürümeye başladıkları için artık buzdolabi poşetlerine koyup dolaba kaldırıyorum. Yemeden önce yıkayıp tüketiyoruz ve pisiriyoruz. Market poşetlerini eskiden direkt atıyordum ama şimdi ayrı bir yerde biriktirip 1 hafta sonra falan o poşetleri kullanıyorum çöp için. Makarna, pirinç gibi şeyleri de kavanozlara bosaltiyorum. Benim çevremde de bunları yapan galiba bir tek ben kaldım. Benim annemler dahil artık paket yıkamayı bırakmış.
zor oluyor. Çok iş çıkıyor, çok yorucu oluyor. Çok üşendiğimde kolonya ile silip bir buzdolabı poşetine koyup kaldırıyorum, kullanacağım zaman ilgileniyrorum. Zaten ilk geldiğinde ürünleri bir süre dışarıda bekletiyorum. Öncelikle acil olanlar ile ilgileniyorum, diğerleri bekliyor. Bazen yetişemiyorum, böylelikle bir kaç sebzeyi çürüttüm, bir kaç meyve küflendi ve süt kesildi lor peyniri yaptım.çok gözümde büyüyor aldiklari mi yikamak silip kaplara boşaltmak sizler neler yapiyorsunuz, en buyuk korkum un dökerken kenarlarına degerse bisey olur mu diye düşünüyorum hep makarnalar da öyle mesela, sabun paketlerini açarken elin değmesin diye özen gösteriyorum
Bekletebildiğiniz kadar bekletin sonra başka bir kaba aktarın unu. Süt paketlerine kolonya sıkıp sonra içindeki sütü cam şişeye aktarıp paketi atıyorum. Çok kişi abarttığımızı düşünüyor, hatta dalga geçiyorlar ama bizim gibi yapanlar da var arada onlara rastlamamak beni çok mutlu ediyor. 92 yaşında ve çok sayıda kronik rahatsızlığı sahip annesi ile yaşayan bir ablamız var, o da deli gibi herşeyi dezenfekte ediyor, aşırı dikkat ediyor. Hiç kimse ile, kendi oğlu dahil görüşmüyor. Geçen gün telefonda konuşuyorduk onunla, beni anlayan birinin çıkması çok hoşuma gitti, birbirimize yaptıklarımızı anlatıyorduk ki birden dedim ki "ben seninle buluşurum yahu"Un paketi var 2 tane ikisini de 10 gündür falan bekletiyorum daha lazım değil zaten kalsın kalabildiği kadar. Un için yapacak bi şey yok silemem çünkü
Evet çok var yıkamadan koyan, hatta çevremde ben varım sadece poşet değiştirip her şeyi yıkayan
Kime sorsam abarttığımı düşündüğü için bu konuda kimseyle paylaşım yapamıyorum çevremden.
ben balkonda yıkadığım için zor gelmiyo süngerle iki dakikada yıkıyorum içim huzur doluyo vallaSüt paketlerini yıkarken hep korkuyorum ama deterjan giriyo mudur içine diye
oralarda bizde ki gibi birini görünce sarılma öpüşme yok el bile tokalaşmıyorlar böyle olunca sadece maske takmak yeterli oluyoronlar kurallara sıkınsıkı uyuyor. arkadaşımın kızı italyada okuyor. orda kaldı bu süreçte. maskesiz kesinlikle çıkan yok. maalesef biz de ya çene altında ya da burun dışarda. çoğunluksa takmıyor. sorun bu bence. maske takanla dalga bile geçen var. tam olarak bu yüzden bitmiyor. bir de çok sıkı fıkı bir milletiz tabi.
Onlar bilinçli. Bizde görüyorum caddelerde parklarda karşılaşan insanlar birbirine sarılıyor öpüyor. Ne diyeyim Allah akıl fikir versin.oralarda bizde ki gibi birini görünce sarılma öpüşme yok el bile tokalaşmıyorlar böyle olunca sadece maske takmak yeterli oluyor
Deniz suyundaki tuz oranından dolayı virüsün etkisini yitirdiği ve bulaş olmayacağını açıkladı birkaç kişi ama açıkçası ben yine de büyük ihtimalle bu sene de ize girmeyecegim.Şimdi bir soru soracağım ama bu soru tatile çıkamayanlara ve özellikle hergün Covid hastalar ile muhatap olan sağlık çalışanlarına küfür gibi gelecek, af ola ama virüs denizden bulaşır mı bulaşmaz mı? Araştırdım bulaştığına dair kanıt yok deniyor. Sosyal mesafe korunduğu takdirde çok düşük risk deniyor ama ben cesaret edemiyorum, tedirginim "düşük risk" lafını değil sıfır risk lafını duymak istiyorum. Malum insanlar ağızlarına deniz suyu girince tükürüyor, bir de denize affedersiniz tuvaletini yapanlar var, ben nereden bileceğim? öyle bir durumda bulaş riski olmaz mı?
Uzmanlar risk yok dedi hep defalarca dinledimŞimdi bir soru soracağım ama bu soru tatile çıkamayanlara ve özellikle hergün Covid hastalar ile muhatap olan sağlık çalışanlarına küfür gibi gelecek, af ola ama virüs denizden bulaşır mı bulaşmaz mı? Araştırdım bulaştığına dair kanıt yok deniyor. Sosyal mesafe korunduğu takdirde çok düşük risk deniyor ama ben cesaret edemiyorum, tedirginim "düşük risk" lafını değil sıfır risk lafını duymak istiyorum. Malum insanlar ağızlarına deniz suyu girince tükürüyor, bir de denize affedersiniz tuvaletini yapanlar var, ben nereden bileceğim? öyle bir durumda bulaş riski olmaz mı?
Ben de okudum az önce. Eskisi kadar pozitif değil :/
sosyal mesafe korunursa size ulaşana kadar dağılıyormuş suda ve enfekte edecek yoğunlukta olmuyormuş ama yine de ürkütücü.Uzmanlar risk yok dedi hep defalarca dinledim
Ama denizde herkes tükürüyo, sonra bi diğeri su yutuyo falan. Burayı çözemedim
Uzmanlar risk yok dedi hep defalarca dinledim
Ama denizde herkes tükürüyo, sonra bi diğeri su yutuyo falan. Burayı çözemedim
Belki de o deniz açıklamasını yapanlar turizm sekteye uğramasın diye söylüyordur. 2 türlü başarısızlık vardır: Söylenen herşeyi yapmak ve söylenen hiçbir şeyi yapmamak.Ben de okudum az önce. Eskisi kadar pozitif değil :/
Ama haklı gerçekten. Cami şu durumda nasıl açılır şok içindeyim
Ağustos ortası durum hala böyleyse doktoru takipten çıkcam boşa umutlanmamak için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?