- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.612
- 398
Ben de dediğin kısımları izledim sadece. Çok dondu zaten onları da tam izleyemedim
İtalya konusu benim de hep tuhafıma gitmiştir karantinada bile gerçekten vakalar çoktu arkadaşıma soruyodum nasıl oluyo diye ev partileri var diyodu hep
Ama o zaman olan parti şimdi yok mu sanki
..
Yine de çok olumlu değil maalesef en azından Türkiye için uzun süre bitmicek anladığım kadarıyla
Rica ederim, evet tek çaremiz mutasyon oldu artık. Bir an önce bütün dünyada azaldığını görsek de nefes alsak..Çok sağol canım. İlk zamanlar maske 4 dk falan korur diyorlardı. Şimdi 4 saate kadar korur diyorlar. Onlar da ne dediğini bilmiyor ya, Allah tarafından virüs mutasyon geçirip yok olsa da kurtulsak.
Çok geçmiş olsun ablaBugün mecburen hastaneye gittim.Uykularım iyi değil.Ve kullandığım ilaç bulunmuyor.Şükür ki elimde biraz varB.ana yakın devlet hastanesi pandemi hastanesi oldu.Oraya cesaret edemedim ani bir kararla özele gittim.Şükür ki genellik maskeliydi
Tabak çanağı poşetleyip kaldırmanıza gerek yok, virüs kaynar su ve deterjanla ölüp gidiyor zaten, hiç içinize sinmiyorsa önce bir kaba su koyun içine birkaç damla çamaşır suyu dökün, bu suyla tabak çatalları kaynatın, sonra bulaşık makinesine atıp yıkayın ama yalnızca bulaşık makinesinde yıkamak da kafi, pandemiden önce de rutinimdi, kötü bir alışkanlık diyordum ama pandemide herkesçe hatta uzmanlarca bile kabul gören bir dezenfekte yöntemi oldu, ben ayda bir tabak çatal kaşık bardak tüm mutfak eşyalarını çamaşır suyu döktüğüm suda kaynatırım, normal zamanda da bulaşık makinesine çamaşır suyu döküp çalıştırırım.bana da datımlar gelcek haftasonu gittiklerinde bir kere geçerim domestosla. koltuklarda örtü serili onları yıkarım. kullandıkları tabak çatalı ayırcam çamaşır suyu ile yıkayıp poşetliycem bir daha geldiklerinde yine onla veririm. valla alışmamız da lazım ama nasıl olcak bilmiyorum.
Bu sayılarla Ağustos’ta bitmesi mucize olur heralde.Ama herşeyin normalleştiği gibi okullarda normal şekilde devam edecek anlaşılan.Telafi eğitiminin ders planlarını bile işledik bugün. Gün gün hazır. O kadar eminler mi bu işin Ağustosta biteceğine acaba?
Telafi eğitiminin ders planlarını bile işledik bugün. Gün gün hazır. O kadar eminler mi bu işin Ağustosta biteceğine acaba?
E-devletten e- devlet şifresi ile alınıyor veya 199u arıyorsunuz oradan TC kimlik numarası ile alabiliyorsunuz. 199u aramanızı tavsiye ederim e devlette biraz karışık; bir kaç tür izin belgesi var, biz yanlış almışız ve sonradan iptal edilemiyor, düzeltme de yapılamıyor ama biz 199'u arayıp yeniden aldık. Başvurudan sonra cep telefonuna mesaj geliyor ve sizden hastane randevusu vb belgeleri e-mail ile göndermeniz isteniyor, daha sonra da onay mesajı geliyor.65 yaş üstü seyahat icin izin nereden ve nasıl alınıyor, bilen tam yazarsa sevinirim
teşekkürler. dediğinizi yapayım. gelmeseler keşke. hiç virüs yokmuş gibi yaşıyorlarÇok geçmiş olsun abla
Tabak çanağı poşetleyip kaldırmanıza gerek yok, virüs kaynar su ve deterjanla ölüp gidiyor zaten, hiç içinize sinmiyorsa önce bir kaba su koyun içine birkaç damla çamaşır suyu dökün, bu suyla tabak çatalları kaynatın, sonra bulaşık makinesine atıp yıkayın ama yalnızca bulaşık makinesinde yıkamak da kafi, pandemiden önce de rutinimdi, kötü bir alışkanlık diyordum ama pandemide herkesçe hatta uzmanlarca bile kabul gören bir dezenfekte yöntemi oldu, ben ayda bir tabak çatal kaşık bardak tüm mutfak eşyalarını çamaşır suyu döktüğüm suda kaynatırım, normal zamanda da bulaşık makinesine çamaşır suyu döküp çalıştırırım.
ben de haftaya mecburen dışarı çıkcam, restauranta falan da gidilcek mecbur. bunu duyunca çok kötü oldum
görüştüğüm biri var. yeni başlamıştık pandemi öncesinde. farklı illerdeyiz. pandemi dolayısı ile görüşemedik. şimdi yazlık yakın ona. hiç yüz yüze görüşmedik. o da artık gelcem diyor. engel olamıyorum artık.Neden mecbursunuz
hastaneye gitmek gerekiyor mu yani?E-devletten e- devlet şifresi ile alınıyor veya 199u arıyorsunuz oradan TC kimlik numarası ile alabiliyorsunuz. 199u aramanızı tavsiye ederim e devlette biraz karışık; bir kaç tür izin belgesi var, biz yanlış almışız ve sonradan iptal edilemiyor, düzeltme de yapılamıyor ama biz 199'u arayıp yeniden aldık. Başvurudan sonra cep telefonuna mesaj geliyor ve sizden hastane randevusu vb belgeleri e-mail ile göndermeniz isteniyor, daha sonra da onay mesajı geliyor.
görüştüğüm biri var. yeni başlamıştık pandemi öncesinde. farklı illerdeyiz. pandemi dolayısı ile görüşemedik. şimdi yazlık yakın ona. hiç yüz yüze görüşmedik. o da artık gelcem diyor. engel olamıyorum artık.
Hayır hastaneye gitmek gerekmiyor. Biz benim kv ve kp'in komşu ilde hastane randevuleri olduğu için aldık ve onu belgelememiz gerekti, çünkü aynı gün içerisinde gidip gelecekler. Onun dışında tatil veya ziyaret amacıyla gidilecekse, gidilecek yerin adresi isteniyor, gitme sebebi soruluyor ve 1 ay geri dönmemek şartı var.hastaneye gitmek gerekiyor mu yani?
ay bu çok kötü
teşekkürler inşallah olmazBişey olmaz inşallah dikkat edin yinede.
Benim bi arkadaşım da Eylül de okullar açılmayabilir diye duymuş bi okul müdüründenTelafi eğitiminin ders planlarını bile işledik bugün. Gün gün hazır. O kadar eminler mi bu işin Ağustosta biteceğine acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?