bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bu virüs işi çok karmaşık bi mesele bazen diyorum hepsi planlı programlı bi düzmece bazen diyorum bulaşıcı bi salgın hastalık ne olduğu kimin yaptığı doğal mı yapay mı hiç belli değil

teşekkürler. dediğinizi yapayım. gelmeseler keşke. hiç virüs yokmuş gibi yaşıyorlar. sinir bastı iyice. açık havada balkonda oturtcam bakalım.
Hepimiz endişeliyiz ama bazı insanlara laf anlatamıyoruz, laf anlatamadığımız kişilerle mecburen aynı ortamda olacaksak da kendi önlemlerimizden taviz vermeyeceğiz, misafiriniz gelince daha balkona almadan açın banyonun kapısını herkesin elini yıkamasını söyleyin, kağıt havluyla kurulayıp çöpe atsınlar, sonra direkt balkona alın, biz aylardır eve kimseyi almıyoruz, aylar sonra geçen gün kızımın arkadaşlarından biri sizi evin kapıları ziyaretçiye açıldı mı dedi, çok gelmek istiyormuş:))
Kızım şartlı aldı, önce banyoya sokup ellerini yıkattı, sonra maskeli halde terasta oturdular:)
Pandemi varken kimse ne alınsın ne gücensin, sağlık bu.

bence tedavi ücretli olmalı hem de çok fahiş bir fiyat belirlenmeli.
bak bakalım o zaman böyle rahat davranıyor mu kimse.
bıktım ya insanların vurdumduymazlığından.

bence tedavi ücretli olmalı hem de çok fahiş bir fiyat belirlenmeli.
bak bakalım o zaman böyle rahat davranıyor mu kimse.
bıktım ya insanların vurdumduymazlığından.
Gerçekten mantıklı. O zamanda dövlet bize bahmiyir diye ortalığa dökülen topluluk olacaktır muhakkak. Eğitim lazım bilinç lazım lazım da lazım..

Bizim 65 yaş üstü, maske, sosyal mesafe ve hiçbir tedbire uymayan, sürekli misafir ağırlayan, misafirliğe giden komşularımız vardı ya. Biraz önce eşi (erkek olan) bahçe kapısından bize uğradı. Eşi (kadın) ateşlenmiş, rahatsızmış, hastaneye gitmişler COVİD 19'dan korkmuşlar. Doktor "biz Covid 19 olanı karşıdan gelirken yürüyüşünden anlarız, sende bir şey yok üşütmüşsün" deyip (test falan yapmamışlar tabi) evine göndermişler, ama "14 gün kendinizi izole edin" demişler... çok ilginç...

Eylül ayında okullar açılır mı sizce. Bu sene oğlumun zorunlu eğitimi başlıyor ve ne yapacağımı bilmiyorum

notdefteri2_ o İtalyadaki genç pozitif değilmiş, daha önce de geçirmemiş
O yazı neydi çözemedim hala
ne kadar virüse maruz kaldığı çıkıyomuş sonuçta ona şaşırdım

Gerçekten mantıklı. O zamanda dövlet bize bahmiyir diye ortalığa dökülen topluluk olacaktır muhakkak. Eğitim lazım bilinç lazım lazım da lazım..
devlet senin bu sorumsuzluğunu çekmek zorunda mı reziller.
acımıcaksın böylelerine.yetti artık 4 aydır bunlar yüzünden bir arpa boyu yol alamadık.
65 yaş üstü var ya, ankarada belediye otobüslerine doluşmuş durumda net söylüyorum. biz çalışanlar mecburen çıkıyoruz. ben onların keyfi gezmesi yüzünden tıkış tıkış gitmek zorunda mıyım.
artık ölen yaşlılara acımıcam eğer böyle fellik fellik gezerken kaptıysa.

3,5 aydır ne birine gittim ne de kimseyi eve soktum.ilk 2 ay eşim çalıştığı için onu bile almadım eve abisinde kaldı..sonra ara verdiler de eve girebildi..biz insan değil miyiz? Biz sıkılmıyor muyuz evde,arkadaşımızı ,eşimizi ,dostumuzu özlemedik mi? Biz bunca sıkıntı yaşıyorken karşımızdaki de anlayış göstersin bi zahmet..

Bazıları hala işin ciddiyetinde değil, benim yanım yörem coronalı dolmaya başladı, maskeyle çıkıyorum diye hastalıklı mısın diye dalga geçenler dahi oldu, onların bilinçsizliğine verdim maskemi takmaya devam ettim, kendimi geçtim eşimi kızımı korumam lazım, kaldı ki aylardır bende alışveriş yaptığım yerler dışında kimseyle temas halinde değilim, alışverişte de mesafeye dikkat ediyorum, kimseyle iç içe olmuyorum, her şeyi geçtim sağlık çalışanları aylardır uyku nedir, eve gitmek nedir bilemedi, onlar için dikkat etmeye değmez mi? Bence değer, anlayış göstermeyene çat çat söyleyin valla.

haklısınız da yengem direkt küser gider öyle yaparsak. keşke anlasalar. dayım da yengem de öğretmen emeklisi. ama pandemiyi anlamadılar bir türlü. 70 yaşındalar. şeker hastalığı var ama etraftaki tüm pazarları geziyor. şaka gibi yani normal hayatlarına devam ediyorlar. kolanya tutayım bari gelir gelmez. annem de en uçta otursun. elimden başka bir şey gelmiyor

biz de aynıyız. annem o kadar bunaldı ki yazlığa geldik. 7 saat 7 saat tek başıma araba kullandım sırf otobüs uçak bir şey olmasın diye. dayım keyfi memlekete bağ suluyacam bahanesi ile otobüsle gitti her yere girdi çıktı bize gelcekler. çok can sıkıcı

neden yapmadılar acaba tek belirti ile bile yapılıyor diyorlar oysa. aman görüşmeyin sizin eşiniz rahatsızdı sanırım. dikkat edin kendinize.

İnanın benim hasta olmaktan da ölmekten de korkum yok, sürecin başından beri tek endişe ettiğim kızım ve eşim ama gelin görün ki şu son 2 haftaya kadar pazara dahi gitmedim, dışarıda beni zaten maskesiz görmeniz mümkün değil, çevremde akrabam arkadaşım da yok, o yüzden eşimle kızım hariç kimseyle yakın temasım da olmaz, ki ailem yakın olsa onların sağlığı için görüşmem, buna rağmen ben bu kadar dikkat ederken kronik hastalığı olan ve en çok risk grubundaki insanların umursamazlığı beni çileden çıkarıyor.
He yalnızca sizlerden çevreden duyduklarıma değil, kendi yakın akrabalarımdan dikkatsiz olanlara da kızıyorum, kendini düşünmüyorsan çevreni düşüneceksin.

notdefteri2_ o İtalyadaki genç pozitif değilmiş, daha önce de geçirmemiş
O yazı neydi çözemedim hala
ne kadar virüse maruz kaldığı çıkıyomuş sonuçta ona şaşırdım
Evet ben de okudum şimdi. Burada bir üye de yaptırmıştı yüzde 8 ne diye sormuştu ya geçen gün. Demek ki maruz kaldığı virüs miktarıymış. Hakkaten ilginç. Bence geçen sefer kesin oldum dedi halsizliğe falan bakıp, kendi kendine teşhis koydu. Hamile olmadığıma göre demiş

Annemi çıkartıcaz arabayla ona bile korkuyorun biz de var mıdır diye. Maskenin içine eşimle iki kat havlu kağıt koyuyoruz, asla nefes alamıyoruz konuşmak da yasak arabada. Camlar da açık. Yani gelip bizi bulursa cidden yazıklar olsun

neden yapmadılar acaba tek belirti ile bile yapılıyor diyorlar oysa. aman görüşmeyin sizin eşiniz rahatsızdı sanırım. dikkat edin kendinize.
Görüşmüyoruz, telefonla konuşuyoruz. Bir kaç kere bahçe kapısının dışından konuştuk, o kadar. Bilmiyorum ama bir kaç kişiden duydum ki test zor yapıyorlar. Ne bileyim test az yapılınca vaka sayısı mı az çıkıyor nedir? Neden yapmıyorlar bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…