çok ilginç aynı aileye bulaşmıyor. ama dışardan biri bulaştırıyor.Tanıdığım iki kişinin testi pozitif çıkmış.. haberleri yokmuş bile iş gereği test yapılınca öğreniyorlar
İşin garibi ikisinin de ailesine geçmemiş. Nasıl olabilir anlamadım. İkisi de evli bu arada. Birinin evinde koah hastası annesi de varmış hatta.
Bu tanıdığım 5. Aile oldu yakalanan
Hiçbirinde de tüm aileye bulaşmadı
Yıkayabileceğim herşeyi yıkıyorum diğerlerini dış ambalajlarını atıp kullanıyorum vazgeçemem şuan yıkamaktan Allahım alsın bu virüsü bedenen yorulduğumuz ayrı psikolojisi ayrı bitirdiay ben de aynıyım. kargo geldi dünden beri balkondalar bir kısmı arabanın arkasında. artık balkon tesisleri diyorum. alınanlar orda bekliyor diyorum. yazlığa gelmeden önce ben de balkonda oturamıyordum. hep alışverişler bekliyordu. yazılıkta balkon çok olunca rahatladık. artık damacana su söyleyim en azından bir bidon siler geçerim. böyle küçüklü büyüklü mahvoldum. dışlarını kolanyalı silip alcam kargoyu artık denemem lazım. telefonun ön camını almıştım. gidip yaptırsam mı kendim mi denesem bilemedim ya? çok da paraya aldım ziyan ederim diye de korkuyorum.
evet en çok da psikolojik olarak mahvoldum. nasıl olcak bilmiyorum? biteceğe de benzemiyor ya. insanlar çok tedbirsiz. ben bedenen ruhen yoruldum ama tabi hastanedekileri düşünüyorum. ellerim için eczaneye gitsem diyorum ona da çekiniyorum. valla çoook yorucu.Yıkayabileceğim herşeyi yıkıyorum diğerlerini dış ambalajlarını atıp kullanıyorum vazgeçemem şuan yıkamaktan Allahım alsın bu virüsü bedenen yorulduğumuz ayrı psikolojisi ayrı bitirdi
evet en çok da psikolojik olarak mahvoldum. nasıl olcak bilmiyorum? biteceğe de benzemiyor ya. insanlar çok tedbirsiz. ben bedenen ruhen yoruldum ama tabi hastanedekileri düşünüyorum. ellerim için eczaneye gitsem diyorum ona da çekiniyorum. valla çoook yorucu.
Kızım emekleme dönemindeyken yerleri çamaşır suyıyla silmekten ellerim egzama oldu bepantenin merhemi vardı o zaman birkaç kere sürdüm geçirmişti şimdi o merhem piyasada yok birebir iyi gelmişti ki kan çıkyordu parmak uçlarımdan birde ilacı gece yatarken sürüp buzdolabı poşeti geçiriyprdum elime benzeri bişi vardır mutlaka ama eczaneye gitmelisin kendin bilinçli bir eczacı olsa da sorsan zaten içeri girmiyorsun kapının ordan alır dönersin ilacın kutusunu ayar içini kullanırsın çok zor bir hastalık oda kızımın kıyafetlerini giydiremiyordum Allah şifa versinevet en çok da psikolojik olarak mahvoldum. nasıl olcak bilmiyorum? biteceğe de benzemiyor ya. insanlar çok tedbirsiz. ben bedenen ruhen yoruldum ama tabi hastanedekileri düşünüyorum. ellerim için eczaneye gitsem diyorum ona da çekiniyorum. valla çoook yorucu.
Çok teşekkür ederim, fotoları cep telefonum ile çekip bilgisayara aktarıyorum microsoft office picture maneger'da bazılarını biraz kırpıyorum ve yine bazılarına otomatik aydınlatma işlemi yapıyorum o kadar.çok güzel fotolar yine emeğinize sağlık. hep moral veriyorsunuz. iyi ki bu fotumdasınız.bir şey merak ettim. profesyonel makina ile mi çekiyorsunuz? çok güzel görünüyorlar da ondan sordum.
Dün gittik bile bugün ikinci günümüz. Yarın dönücez geceçok ilginç aynı aileye bulaşmıyor. ama dışardan biri bulaştırıyor.eniştemin iş yerinde de çocuklarında çıkmış. adam temiz nasıl oluyor anlamış değilim. bu arada tatil işini naptınız? gitcek misiniz?
çok güzeller emeğinize sağlıkÇok teşekkür ederim, fotoları cep telefonum ile çekip bilgisayara aktarıyorum microsoft office picture maneger'da bazılarını biraz kırpıyorum ve yine bazılarına otomatik aydınlatma işlemi yapıyorum o kadar.
ben de yanıtım ama psikolojiknolarakncok etkilendim. patatesi soğanı yikayamiyoruz ya onların olduğu bur yemek yapmak istemiyorumYıkayabileceğim herşeyi yıkıyorum diğerlerini dış ambalajlarını atıp kullanıyorum vazgeçemem şuan yıkamaktan Allahım alsın bu virüsü bedenen yorulduğumuz ayrı psikolojisi ayrı bitirdi
duzelcem derkentakılıyorum arada eyikadifim sebzeleri meyveleri bile tutamiyorum nasıl olacak bilmiyorum hastalığa dönüşecekdiye korkuyorumevet en çok da psikolojik olarak mahvoldum. nasıl olcak bilmiyorum? biteceğe de benzemiyor ya. insanlar çok tedbirsiz. ben bedenen ruhen yoruldum ama tabi hastanedekileri düşünüyorum. ellerim için eczaneye gitsem diyorum ona da çekiniyorum. valla çoook yorucu.
Dün gittik bile bugün ikinci günümüz. Yarın dönücez gece
Dün yarım litre kolonya bi küçük şişe çamaşır suyu sıktım odaya sonra havalandırdım kokudan zehirlenmedim iyi ki
bugün de bu haberi aldım çok tuhaf geldi. Aynı yatakta uyuduğu eşlerine nasıl bulaşmaz ki? Bir de değil tanıdığım tüm ailelerde bulaşmayanlar çıktı evde
çok sevindim siz de bunalmıştınız. iyi yaptınızDün gittik bile bugün ikinci günümüz. Yarın dönücez gece
Dün yarım litre kolonya bi küçük şişe çamaşır suyu sıktım odaya sonra havalandırdım kokudan zehirlenmedim iyi ki
bugün de bu haberi aldım çok tuhaf geldi. Aynı yatakta uyuduğu eşlerine nasıl bulaşmaz ki? Bir de değil tanıdığım tüm ailelerde bulaşmayanlar çıktı evde
patetes soğan 2-3 gün sonra kullanıyorum. bir ara onları da yıkadım ama bozuldular. kabuğunu soyup elimi yıkıyorum kabuklular ya kafaya takmamaya çalışıyorum. ablam da aynısını söylüyor. ne zamana kadat nöyle yaşıyacaksın olmaz diyorben de yanıtım ama psikolojiknolarakncok etkilendim. patatesi soğanı yikayamiyoruz ya onların olduğu bur yemek yapmak istemiyorum
siz de nasıl bu patates sogan durumu yoksa ben herkesten da ha mi fazla etkilendim
duzelcem derkentakılıyorum arada eyikadifim sebzeleri meyveleri bile tutamiyorum nasıl olacak bilmiyorum hastalığa dönüşecekdiye korkuyorum
burda herek mi biz gibi bi yazın Allah aşkına herkes yıkayıp paketleri atıp mi yapiyo yoksa öylece koyuyor musunuz belki bizler de duzeliriz
cevremde kimse dikkat etmiyo annenler kayinvalidemler cagiriyo gelin diye ben de gitmek istiyorum ama orda da h kötü olurum diye korkuyorum Allah korusun kimse dikkat etmiyo ne zamana kadar böyle devam ediceksin diyolar ama al iste sen ne diyosun
Daha önce de yazmıştım sanırım benimde iki akrabamda çıktı birinİn karısında çıktı kocasında ve çocuğunda çıkmadı.. diğerininde kocasında çıktı karısı ve çocuklarında çıkmadı.. hadi diyelim karı koca o ara küslerdi ayrı yattılar falanTanıdığım iki kişinin testi pozitif çıkmış.. haberleri yokmuş bile iş gereği test yapılınca öğreniyorlar
İşin garibi ikisinin de ailesine geçmemiş. Nasıl olabilir anlamadım. İkisi de evli bu arada. Birinin evinde koah hastası annesi de varmış hatta.
Bu tanıdığım 5. Aile oldu yakalanan
Hiçbirinde de tüm aileye bulaşmadı
İki gündür duruyorsa bir şey olmaz. Alıp yıkayın isterseniz (çok yorucu oluyor, içimiz rahat etsin diye yıkıyoruz biz de). Ben mecburen bugün süt ve peyniri 3,5 saat sonra içeriye aldım ve yıkadım. Bu akşam yoğurdu açacağım. temiz poşet içine koyarak buzdolabına kaldırdım. Sütü de temiz bir şişeye aktardım.valla benim ellerim de çok fenaydu siyah siyah çizgiler oluşmuştu artık soyulmayi bırakın nasıl geçti bilmiyorum el yikakayi mi azalttıma zalttim onu da bilmiyorum ama şimdilerde cokniyi çok şükür
ne biliyim bi bırakabilsek bırakmak mi lazım onu da bilmiyorum da olması gereken oysa Allah içimize ferahlık versin de koyabilelim insaallah ne diyim
iki gun once alışveriş yaptık arabanın bagajında duruyo şimdi onların sıkıntısı bastı alsam balkonda bekletsem mi direk koyamam heralde yıkamak falan gözümde buyuyo
balkona oturamaz olduk alışveriş bekletmekten
Ben soğanlara biraz kolonya sıkıyorum (kabukların üstüne) sonra güneşte bekletiyorum açık havada balkonda ve kullanacağım zaman balkondan alıyorum. Kabuğunu soyup suda yıkıyorum, içim rahat kullanıyorum.patetes soğan 2-3 gün sonra kullanıyorum. bir ara onları da yıkadım ama bozuldular. kabuğunu soyup elimi yıkıyorum kabuklular ya kafaya takmamaya çalışıyorum. ablam da aynısını söylüyor. ne zamana kadat nöyle yaşıyacaksın olmaz diyor.
patetes soğan 2-3 gün sonra kullanıyorum. bir ara onları da yıkadım ama bozuldular. kabuğunu soyup elimi yıkıyorum kabuklular ya kafaya takmamaya çalışıyorum. ablam da aynısını söylüyor. ne zamana kadat nöyle yaşıyacaksın olmaz diyor.
posete koyup kaldırdım diyorsunuz ya her aldığınızda daha zor olmuyo mu temas kaygısı falan yogurt kabınaİki gündür duruyorsa bir şey olmaz. Alıp yıkayın isterseniz (çok yorucu oluyor, içimiz rahat etsin diye yıkıyoruz biz de). Ben mecburen bugün süt ve peyniri 3,5 saat sonra içeriye aldım ve yıkadım. Bu akşam yoğurdu açacağım. temiz poşet içine koyarak buzdolabına kaldırdım. Sütü de temiz bir şişeye aktardım.
Poşet temiz poşet, poşete dokunmakla ilgili bir sorun yok. Poşet ağzı geniş bir poşet oluyor, üstten açıyorum yoğurdun kapağını açıp, diğer elimde tuttuğum kaşıkla yoğurdu alıyorum kaşığı direkt makineye atıyorum (yoğurt kabına değdiğim el ile tuttum ya kaşığı) ondan sonra yoğurdun kapağını kapatıyorum ve ellerimi yıkıyorum. Sonra poşeti dıştan tutarak yine ağzını kapatıp ya da kapatmadan buzdolabına koyuyorum (virüs zıplayıp uçamaz, hem zaten sabunla yıkamışım aslında kabı virüs kalmamış olmalı üstünde). Lavoboyu her seferinde baştan aşağıya yıkamıyorum zaten çok bol sabun kullanıyorum ellerimi de bol sabunla yıkıyorum. Söylemeye unutmuşum, yoğurt kabını yıkayıp öyle alıyorum temiz poşete yani çifte önlem (deliyim ya)benimkilerde öyle bir haftadır duruyorlar ama yine de bi huzursuzum ben dogradigim bıçağı tabağı ayrı yikiyorum galiba ben hepinizden dahafazlayim
posete koyup kaldırdım diyorsunuz ya her aldığınızda daha zor olmuyo mu temas kaygısı falan yogurt kabına
ben elini yıkarken sıçradı mi sıçrayan yeri de yikiyorum
süt yogurt yukadiktan sknra lavobiyu da baştan sona aşamadan yukarı yikiyo musunuz, ben galiba toparlayamayacagum
yıkanınca elden çıktığına göre bıçağı ayırmanıza gerek yok. aslında gözümüzde büyütüyoruz bence. pandemide çalışan arkadaşımın kardeşi var. testleri hep negatif. düşünsenize direkt hastalarla muhatap. o kadar düşünmeye gerek yok bence. ama elde değil sizi de anlıyorum. normal şartlarda hiç titiz olmayan ben bile bu hale nasıl geldim aklım almıyor.benimkilerde öyle bir haftadır duruyorlar ama yine de bi huzursuzum ben dogradigim bıçağı tabağı ayrı yikiyorum galiba ben hepinizden dahafazlayim
posete koyup kaldırdım diyorsunuz ya her aldığınızda daha zor olmuyo mu temas kaygısı falan yogurt kabına
ben elini yıkarken sıçradı mi sıçrayan yeri de yikiyorum
süt yogurt yukadiktan sknra lavobiyu da baştan sona aşamadan yukarı yikiyo musunuz, ben galiba toparlayamayacagum
Ben soğanlara biraz kolonya sıkıyorum (kabukların üstüne) sonra güneşte bekletiyorum açık havada balkonda ve kullanacağım zaman balkondan alıyorum. Kabuğunu soyup suda yıkıyorum, içim rahat kullanıyorum.
Maydanoz dereotunu eskiden sirkeli suda bekletip yıkıyordum (salgın öncesi), ama sirke öldürmüyor virüsü bu nedenle ben de maydanozlu dere otlu yemek yapmak istemiyorum. Ancak maydanozsuz olmayan şeyler var mercimek köfte gibi vs. Ben de maydanozları önce bir iki gün bekletip sonra sabun köpüğünde yıkayıp 5-6 su duruluyorum, bir de akan su altında tutuyorum. Tabi maydanoz maydanoz olmaktan çıkıyor, ben de bunları (virüsten ve sabundan arındığına emin olduğumda) kağıda sarıp derin dondurucuya atıyorum oradan çıkartıp kullanıyorum. Tabi salatalara falan koymuyorum, taze maydanoz yemiyoruz.
yıkanınca elden çıktığına göre bıçağı ayırmanıza gerek yok. aslında gözümüzde büyütüyoruz bence. pandemide çalışan arkadaşımın kardeşi var. testleri hep negatif. düşünsenize direkt hastalarla muhatap. o kadar düşünmeye gerek yok bence. ama elde değil sizi de anlıyorum. normal şartlarda hiç titiz olmayan ben bile bu hale nasıl geldim aklım almıyor.
Bende de oluyor o isteksizlik. Bir ara üst üste alışveriş yapmıştık çok bunaldım. Şimdi neredeyse iki haftadır ilk kez alışveriş yaptık, arada dinlenmiş oldum, enerji depoladım. Şimdi evdeki damacana yarıya indi, dışarıdaki yedeği (salı günü aldık) hala silmedim. Yarın ilk işim (fotolardan sonra :) ) damacanayı silmek olacak, sonra sebzeleri alacağım içeriye, onlar bu gece bekleyecek. Diğer bozulmayacak şeyler istediği kadar beklesin, arada gider gelir yıkarım canımı sıkmadan. Siz de yormayın kendinizi, takmayın kafaya, zaten ne kadar beklerse o kadar iyi. İlk 6 saatten sonra hiçbir şey kalmıyor diyorlar, sizinkiler bir günü geçmiştir.sabun ya da deterjanla yikamadan hiç sonrasında sikinti olur diye ki kimse oyle bi kac şu bile yikamayo
ben bekletiyorum en az 1 gün olursa 2 gün sıcak çünkü burası yazın isimiz daha zor ondan sonra normal suyla yıkayıp biliyorum virus etki etmiyo ama karbonatli sirkeli suda bekletiyorum artık kac saat dayanirsa sonra yıkayıp kurutup kaldırıyorum ama kahvaltıda elimize alıp yeniyoruz yemeklere kofteyi falan aslında ilk haftalar yemiştik ama ben sonra cozuttum
eşime kalsa yer de marul aldirmiyo marul hali kalmiyo diye
diyorum ya bi çok tanıdığım öylece kaldiriyo bırak ele alamamayı
ama ben neden takılıyorum bilmiyorum
balkonda kolonya var alıp yıkamak bile istemiyorum düşünün erteliyorum hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?