bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Aylar geçmiş tabii kullanabilirsin.

Soğana kolonya sıkmak, yemeğe patates , maydanoz vs kullanmamak nedir yapmayın hanımlar .. yemeğin içine girince kaynayan ısıda -varsa bile- virüs zaten ölüyor. Ne yazık ki bu gidişle obsesif bir durum alacak yaptıklarınız. Ben soğan ve patatesin kabuğunu dikkatlice soyup çöpe atıyorum ve yıkayıp kullaniyorum. Önceden maydanoz, dereotu vs sirkeli suda bekletip öyle koyuyordum posetlere ama çok çabuk çürüyor. Artık direkt temiz buzdolabı poşetlerine geçirip buzdolabına koyuyorum. Kullanacağım zaman lazım olan kadarını yıkayıp kullaniyorum.

Üzerinden 2 gün geçse bile elbette alıp kullanabilirsiniz -ki siz aylar öncesinden bahsediyorsunuz.

Patatesten soğandan hiçbir şey olmaz yahu
Bir gün bekletin yemeyin ertesi gün tamamdır
Zaten kabukları soyuluyo
Ben paket konusunda hassasım da sebze meyveden olmaz bence o kadar bi şey

Patatesten soğandan hiçbir şey olmaz yahu
Bir gün bekletin yemeyin ertesi gün tamamdır
Zaten kabukları soyuluyo
Ben paket konusunda hassasım da sebze meyveden olmaz bence o kadar bi şey
yemekle bir şey olmaz, direkt pişen şeyde de zaten virüs olmaz ama yemeden ya da pişirmeden önce yemek yaparken onlara dokunuyoruz ve ondan sonra başka bir sürü mutfak araç gerecine dokunuyoruz, o dokunduğumuz aracı gereci mutfak tezgahına falan koyuyoruz vb. Bir patates ya da soğan soyduktan sonra bütün mutfağı ve tüm araç gereçleri dezenfekte etmek yerine soğanı dejenfekte etmek bana daha kolay geliyor, öbür türlü daha çok kafayı yerim, oraya mı değdim buraya mı? diye.

Örneğin ben dışarıdan gelen hiçbir şeyi bekletmeden ve dejenfekte etmeden içeriye sokmuyorum, e biz de zaten hiç dışarıya çıkmıyoruz, böylelikle eve virüs girmediğine emin olup evin temizliği konusunda da fazla titizlenmiyorum, evin içerisinde rahat hareket ediyorum, sanki hiç bu salgın yokmuş gibi normal yaşıyorum.

Hanımlar ilk zamanlar çileği bile kaynar suya atıp çıkaran biri olarak güneşin uv etkisini kullanıyorum ben artık. Pazardan aldıklarımı 1-2 saat güneşte bırakıyorum, sonra yıkayıp yiyorum. Ama karpuzun dışını bulaşık yıkar gibi yıkamakta sakınca görmüyorum Soğan patetes zaten pisiyor bunların kabuklarını soyup yıkamak yeterli. Direkt gıdayı sabunlamak da risk.

Yemek yaparken 10 kere falan el yıkıyorum bu sebepten

Ben artık marketten alınanları da bekletmiyorum balkonda
Normale döndüm
InsaAllah virüs filan kapmayız

Böyle olmamın sebebi de eşim, hasta ziyareti ( hastane de ) baş sagligi , arkadaş buluşmaları yapmaya başladı sagolsun

Ben evde hapis olmamla kalıyorum
Marketten alınan şeyleri bekletip yıkasam ne fayda
Zaten eşimin vurdumduymazlıgı ile virüs evimize gelebilir Allah korusun

Hatta iki gün önce yüzlerce kişinin oldugu bi cenazeye gitti çok kalabalıkmiş
Gitme dikkat et demekten de yoruldum

Kullanmaya başladım 2 aydır. İnanılmaz güzel bir el temizleme jeli, temizlik hissi maksimum. Nemlendirme özelliğini de baya iyi yapmışlar. Fiyat olarak uygun ve küçük boylarının olması büyük avantaj oldu. Çantama atıp çıkıyorum ve gün içerisinde sayısız kez kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Erkekler niye böyle yaa benim eşimde çok takmıyor hatta hiç takmıyor corona falan yok bitti diyor

Merhaba arkadaşlar geçen hafta yazmıştım özet geçmek gerekirse 20 gün önce Kovidli bir komşumuzla temasımız olmuştu. Test yaptırdık negatif geldi 17 gündür evde izoleyiz . Hiç bir semptom göstermedik zaten ikimizde . Eşim işe başlarken Test istediler iş yerinde yaptılar . Bugün test sonucu pozitif çıktı. Biz şoktayız . Hala bir belirti vs. Hiçbir şey yok . Gelip ona ilaç bıraktılar . Belirti olmadan da ilaç kullanması gerekiyormuş . İşin bir diğer boyutu hamileyim . Eşimde varsa bende de vardır diye düşünüyorum ama semptom göstermeyene test yapılmıyor . Düşük riskim var kalkmamam lazım ve yine Her işimizi eşim yapmak zorunda . Anlamadığımız 17 gün boyunca hiç bir belirti vermedik hadi ilk test yanlış falan desek kimseyle görüşmedik bu nerden çıktı şimdi Kafamız çorba

Çok ilginç gerçekten, yalancı pozitiflik gibi bir durum konuşuluyordu geçen acaba öyle bir şey olabilir mi? Gerçi temaslıyız da diyorsunuz bilemedim.

Çok ilginç gerçekten, yalancı pozitiflik gibi bir durum konuşuluyordu geçen acaba öyle bir şey olabilir mi? Gerçi temaslıyız da diyorsunuz bilemedim.
Temaslıydık evet ilk test negatif ti ama biz 17 gündür evdeyiz yani bilmiyorum ama hastalık olsaydı eğer bir belirti vermez miydi 17 gün boyunca

Soğanı patatesi 2 gün bekletirseniz üstünde virüs falan kalmaz rahatça alıp soyup dograyip istediginiz yere dokunun. Böyle kendinize eziyet ediyorsunuz

Geçmiş olsun. Semptom göstermeyene test yapmıyorlarsa ilk testi nasıl yaptırdınız. Eşimin arkadaşında çıkmış. Aynı ortamda bulunmuşlar. Belirti yok nasıl test yaptırabiliriz.

Geçmiş olsun. Semptom göstermeyene test yapmıyorlarsa ilk testi nasıl yaptırdınız. Eşimin arkadaşında çıkmış. Aynı ortamda bulunmuşlar. Belirti yok nasıl test yaptırabiliriz.
Valla Bence karambole geldik . Hastaneye gittik Covid Li bir hastayla temasımız oldu dedik kim ne diye sormadılar bile test yaptılar devlet hastanesiydi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…