Ama artık yapmıyorlarmış şöyle komşum pozitif ti 14 gün izole kaldı evde. Hastaneye gitti teste gerek yok demişler semptom göstermiyorsan iyileşmiş sayılıyormuşsun . Sadece sağlık personeline ikinci testi yapıyorlarmışGeçmiş olsun. Semptom göstermeyene test yapmıyorlarsa ilk testi nasıl yaptırdınız. Eşimin arkadaşında çıkmış. Aynı ortamda bulunmuşlar. Belirti yok nasıl test yaptırabiliriz.
Belirti vermeyen hastalar da varTemaslıydık evet ilk test negatif ti ama biz 17 gündür evdeyiz yani bilmiyorum ama hastalık olsaydı eğer bir belirti vermez miydi 17 gün boyunca
Bu 17 gün boyunca hiç çıkmadjk her ihtiyacımız kapımıza geldi yani aklım almıyor 17 gün uzun bir süre nasıl bir belirti vermez . Ben hamileyim bende de vardır diye düşünüyorum büyük ihtimalle.Belirti vermeyen hastalar da var
Çok geçmis olsun
Lütfen eşiniz alışverişe falan gitmesin dışarı çıkmasın
Gerekli ihtiyaçlarinizi yakınlarınız kapınıza biraksin
Ve eğer test dogruysa şanslısınız belirti vermeden hastalıgı geçirmiş olacak eşiniz
Ayni evin içinde hem pozitif hem negatif çıkanlar oluyorBu 17 gün boyunca hiç çıkmadjk her ihtiyacımız kapımıza geldi yani aklım almıyor 17 gün uzun bir süre nasıl bir belirti vermez . Ben hamileyim bende de vardır diye düşünüyorum büyük ihtimalle.
Odaları tuvaletleri ayırdık ama düşük tehlikem var yine mecbur her işi eşim yapacak . Maskeyle de olsaAyni evin içinde hem pozitif hem negatif çıkanlar oluyor
Kendinizi strese sokmayın belki sizde yoktur
Ayni evde de olsaniz yine de odalarınızı ayırın
çok üzüldüm ya. rn azından tuvaleti falan ayırabilmişsiniz o da iyi. moral olur mu bilmem ama eniştemin iş yerinde birinin çocukları pozitif adam negatif çıkmış. yani bulaşmayabilir.Odaları tuvaletleri ayırdık ama düşük tehlikem var yine mecbur her işi eşim yapacak . Maskeyle de olsa
Eşimin arkadaşi da yakalandı kovideOdaları tuvaletleri ayırdık ama düşük tehlikem var yine mecbur her işi eşim yapacak . Maskeyle de olsa
çok üzüldüm ya. rn azından tuvaleti falan ayırabilmişsiniz o da iyi. moral olur mu bilmem ama eniştemin iş yerinde birinin çocukları pozitif adam negatif çıkmış. yani bulaşmayabilir.
Komşum pozitifti kızıyla. Eşi ve oğlu negatifti . Yani hala kafamda oturmayan taşlar var . İlk komşumla temas ettik demiştim eşimde hiç belirti yoktu ama benim boğazımda soluk borumda yanma vardı . Biz psikolojik dedik . Acaba atlattık da haberimiz mi yok . Yani 17 gün geçmiş . Diyelim ki eşimin bünyesi sağlam ne bileyim belki taşıyıcı bşe olsa bende çıkmaz mıydı bu süre boyunca . Sonuçta aynı yatağı paylaştıkEşimin arkadaşi da yakalandı kovide
Eşi ve bir çocugu pozitif
Kendi ve diger çocuk negatifti
Aynı evin içinde karantinada kaldilar
Bu hastalikta maalesef şu şu diye kesin tanı yokKomşum pozitifti kızıyla. Eşi ve oğlu negatifti . Yani hala kafamda oturmayan taşlar var . İlk komşumla temas ettik demiştim eşimde hiç belirti yoktu ama benim boğazımda soluk borumda yanma vardı . Biz psikolojik dedik . Acaba atlattık da haberimiz mi yok . Yani 17 gün geçmiş . Diyelim ki eşimin bünyesi sağlam ne bileyim belki taşıyıcı bşe olsa bende çıkmaz mıydı bu süre boyunca . Sonuçta aynı yatağı paylaştık
Hastalığı atlatanlara da test yapılmıyor bu mantık niye bunu anlamadım . Komşum pazartesi işe başlayacak . 14 gün sonunda semptom göstermezse iyileşmiş sayılacakmış . Belki iyileşmedi yani test nasıl yapmazlar . Sadece sağlık çalışanlarına yapılıyormuşBu hastalikta maalesef şu şu diye kesin tanı yok
Veya şöyle olursa kesin geçirdi / iyileşti / iyileşmedi denebilecek veri yok
Çok düşünmemeye çalışin ( bu biraz zor ama)
Üstte anlattıgım kişinin babası kanser hastasiydı ona bile bulaşmadı düşünün
Testlerin de %100 güvenirligi yokHastalığı atlatanlara da test yapılmıyor bu mantık niye bunu anlamadım . Komşum pazartesi işe başlayacak . 14 gün sonunda semptom göstermezse iyileşmiş sayılacakmış . Belki iyileşmedi yani test nasıl yapmazlar . Sadece sağlık çalışanlarına yapılıyormuş
Yani belki şuan bizim testimiz de yanlış olabilir öyle mi allahım ne stresli işler ya inşallah ciddi bir semptom göstermeden atlatırızTestlerin de %100 güvenirligi yok
Ve tekrar tekrar test yapmak maaliyetli , onun için yapilmiyordur belki
Hamileligin getirdigi duygusallıkla iyice düşünüp üzmeyin kendiniziYani belki şuan bizim testimiz de yanlış olabilir öyle mi allahım ne stresli işler ya inşallah ciddi bir semptom göstermeden atlatırız
İnşallah öyledir . Biter gider bu bela daHamileligin getirdigi duygusallıkla iyice düşünüp üzmeyin kendinizi
Bu kadar zaman geçmis
Belirtisiz atlatıyorsunuz büyük ihtimalle
Sebzeden,meyveden,poşetten bulaştığını duymadık kimseyiPorselen Tabakların özellikle arkası içinde. Bişey yok sarı kahverengimsi iz oluyor kah bı kısmında kah bütün arka yüzeyinde nedendir bulamadım nette
Acaba giderden kirli su mi geliyodur diye yikayamiyorum
Çok fazla dokunuyorum bir yeri silerken falan kullanıyorum arkasından duruluyorum
Cümlenin başını görünce anaa çağla bırakmış nasıl yani derken cümlenin sonunu okudum
Valla meyveler sebzeler daha korumasız değil mi paketleri yıkıyoruz zaten deterjanla onlari yikayamiyoruz
Evet özellikle pazardan alıyorsanız ama kabuğu soyulup atılıyor sonuçta sonrada ellerimi yıkayıp devam onun dışında ne yapılabilir ki deterjan süremeyiz sonuçta sirkeli su filan yapılabilir tam tüketeceğin kadarına ama ben hiç yapmadım yalan yok markettekilere Takılmamın sebebi çocuk aburcuburları benimkiler çok seviyor maalesefPorselen Tabakların özellikle arkası içinde. Bişey yok sarı kahverengimsi iz oluyor kah bı kısmında kah bütün arka yüzeyinde nedendir bulamadım nette
Çok fazla dokunuyorum bir yeri silerken falan kullanıyorum arkasından duruluyorum
Cümlenin başını görünce anaa çağla bırakmış nasıl yani derken cümlenin sonunu okudum
Valla meyveler sebzeler daha korumasız değil mi paketleri yıkıyoruz zaten deterjanla onlari yikayamiyoruz
Ablam market çalışanı o ürünlerin yerine yerleşmeden önce başından geçenleri anlatıyor ondan etkilenmişte olabilirimPorselen Tabakların özellikle arkası içinde. Bişey yok sarı kahverengimsi iz oluyor kah bı kısmında kah bütün arka yüzeyinde nedendir bulamadım nette
Ama yemeden 1 gün bekletiyoruz ya, o 1 günde kalmaz bir şeyyemekle bir şey olmaz, direkt pişen şeyde de zaten virüs olmaz ama yemeden ya da pişirmeden önce yemek yaparken onlara dokunuyoruz ve ondan sonra başka bir sürü mutfak araç gerecine dokunuyoruz, o dokunduğumuz aracı gereci mutfak tezgahına falan koyuyoruz vb. Bir patates ya da soğan soyduktan sonra bütün mutfağı ve tüm araç gereçleri dezenfekte etmek yerine soğanı dejenfekte etmek bana daha kolay geliyor, öbür türlü daha çok kafayı yerim, oraya mı değdim buraya mı? diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?