- 25 Temmuz 2017
- 2.508
- 6.468
- 108
Valla bilmiyorum hastane ortamı değil özel muayenehane ama sonuçta hasta çocuklar da geliyorDr lar bu işin içindeler ve olayın ciddiyetini en iyi onlar biliyor
Nasıl böyle sorumsuz davranabilir
Acaba covid geçirip atlattı mı ki ?
Tesekkur ederim cevabiniz icin atesi 38 lerde seyredio yukselmio oksuruk yok geniz akintisindan dolayi uykuda oksurmustu uyaninca oksuruk olmadi hic bugun takip edecegim gecmezse yarin mutlaka goturecegim covidden korkuyorumBunlar normal bir enfeksiyon belirtisi de olabilir
Allah korusun covid de olabilir
Ateşi artarsa dr a gitmeniz daha iyi olur galiba
Allah korusun birseyi çikmaz insaAllahTesekkur ederim cevabiniz icin atesi 38 lerde seyredio yukselmio oksuruk yok geniz akintisindan dolayi uykuda oksurmustu uyaninca oksuruk olmadi hic bugun takip edecegim gecmezse yarin mutlaka goturecegim covidden korkuyorum
Pazardan alınanları bit gece bekletip sonra dolaba kaldıtıyorum marketten aldıklatımı yıkıyorum köpükleSelam arkadaşlar nasılsınız uzun zamandır giemiordum. Yaylaya gittim annemlerin yanına o kadar iyi gekdiki
Önce notdefteri çok sevindim iyi olmana hepsini okuyamadım mesajların ama seninkini okuyunca merak ettim
Ateş değildir merak etme ateş olsa elin ayağın soğuk olur. Vücudun sıcak olur
Gitmeden önce birisi yorum yapmıştı buradaki herkesin endişesi obsesyon a dönmüş diye öyle mi bilmiyorum ama ben dev kötü durumdayım
Benim çevremde benden başka alınan sebzeyi meyveyi yıkayan marketten alınanları yıkayan yoktu. Ben yıkadığı m şeyleri bbirle eklerken tedirgin oluyordum patates soğanı hele çünkü onları yikayamiyorum
Annem de ben gibi yıkıyoruz sebze meyveyi yada marketten aldıklarının bir kısmını ama ben gibi üstün dikkatle değil, yine de yapiyo diye içim rahat gittim. domatesi soymuyor, esefa ve dogradiktan sonra sadece dur suyla durulayipkoyuyor keza soğanı sarımsaki patatesi de öyle sorduktan sonra sadece duru suyla yikiyo ellerini bıçağı ama hep öyle yapmış nasıl oldu bilmiyorum ama hiç müdahale etmedim ki ben sokmadan yemedim domatesi
soğan patates e dokunmaktan imtina ederdim dokunsamen az iki kere yikadim geldikten sonra çok şükür daha iyiyim
ama hala dışardan gelen pazarmmaket ürünleri ve posetler konusunda hassasimmaalesef ve bu beni cok yoruyo
mehmet ceyhan sebze meyvede tutunamaz demiş yorumlarda instagram da belki onun da faydası olmuştur bi de maket pazar malzemelerini öylece dolaba ya da yerlerine kaldirabilirsiniz dese keşke belki o zaman yapabilirim
var mi direk koyan bi tek ben miyim
Tüm uzmanların söylediği Virüs yemekle bulaşmıyor o kesin. Domatesi soyarak yemek zorunda değilsiniz. Benim tek çekincem yemeğe hazırlarken elle dokunuyor olmamız sonra da başka yerlere dokunarak virüsü oraya buraya bulaştırmak, sonra yüzümüze vb dokunarak virüsü almak. Bu belki de çok uçuk bir düşünce ama teorik olarak imkansız değil, tabi virüsün o zamana kadar yaşıyor olması gerekir vs. Ben patatesi soğanı ve sarımsağı güneşte bırakıyorum ama patatesi güneşe koyunca bozuldu onu bir bez torbaya alarak karantina odası olarak kullandığım ardiyeye koyuyorum sonra da kullanacağım zaman özellikle dikkat ediyorum, hemen hiçbir yere değirmeden soyup, soyduğum bıçağı vs hemen bulaşık makinesine atıp ellerimi sabunla yıkıyorum. İçine soyduğum kabı da yıkıyorum. Patatesin kendisi zaten pişecek. Onun dışında herşeye böyle dikkat etmek istemiyorum, çok yorucu, dolayısıyla buzdolabına kaldırmadan önce mutlaka sabunluyorum. Bekletebildiklerimi bekletiyorum bekletemediklerimi eğer hemen kullanmayacaksam buzdolabı poşetine alarak kaldırıyorum. Kullanacağım zaman temiz saklama kabına alıyorum kendi kabını ya çöpe atıyorum ya da bulaşık makinesine atıp yıkıyorum o zaman o da temiz oluyor. Ben eskiden market poşetlerini hep evde çöp poşeti olarak kullanırdım, şimdi ata ata oldukça azaldı, neyse ki stokum vardı ama şimdi kalmadı. Artık atmıyorum bir yerde saklıyorum, üzerinden bir iki ay geçince hiçbir şey yokmuş gibi kullanıyorum. Onlar bitene kadar yenileri beklemiş oluyor vs. Evde sadece eşim ve ben olduğumuz için bunlar sorun olmuyor, alıştım da ben artık ama kayınvalidemlerle bir araya gelince nasıl olacak bilmiyorum. Bu arada biz hala hiçkimseler ile görüşmüyoruz. Sosyal hayatımız sıfır. Bu böyle ne kadar devam edebilir bilmiyorum. Ailemiz var, arkadaşlarımız var özlüyoruz. Ayrıca insani bir ihtiyaçtır yani iki insanla bir araya gelip sohbet etmek ama hiç kimsenin benim kadar dikkatli davranmadığını biliyorum, dolayısıyla çekiniyorum ve görüşemiyorum. İnsanlar Corona öncesi normal hayatlarına geri döndüler. Herkes sanki salgın hiç yokmuş gibi davranıyor. Görümcem mecburen işe gidiyor ama onun dışında neredeyse hergün arkadaşları ile buluşuyor, o buluşmalarda asla maske takmıyor, şu an da tatilde mesela. Kayınvalidemlerle aynı şehirde ve onlarla da görüşüyor. Kayınpederim akciğer kanseri tedavisi gördü, akciğerinin yarısı yok ama hiç korkmuyor bulaştırırım diye. Kayınvalidem de arkadaşlarına gidip gelmeye başladı, kuaföre gidiyor, günlere gidiyor, evde de misafir ağırlıyor, misafir gidince koltukları ve yerleri siliyormuş falan, ama oyun da oynuyorlar o okey taşlarına hepsi dokunuyor sonra ellerine yüzlerine dokunuyorlar, ikramlıkları yiyorlar vb. Herkes normal hayatına döndü ama bir ben deli kaldım. Ne olacak bunun sonu bilmiyorum ne yapacağım ben?Selam arkadaşlar nasılsınız uzun zamandır giemiordum. Yaylaya gittim annemlerin yanına o kadar iyi gekdiki
Önce notdefteri çok sevindim iyi olmana hepsini okuyamadım mesajların ama seninkini okuyunca merak ettim
Ateş değildir merak etme ateş olsa elin ayağın soğuk olur. Vücudun sıcak olur
Gitmeden önce birisi yorum yapmıştı buradaki herkesin endişesi obsesyon a dönmüş diye öyle mi bilmiyorum ama ben dev kötü durumdayım
Benim çevremde benden başka alınan sebzeyi meyveyi yıkayan marketten alınanları yıkayan yoktu. Ben yıkadığı m şeyleri bbirle eklerken tedirgin oluyordum patates soğanı hele çünkü onları yikayamiyorum
Annem de ben gibi yıkıyoruz sebze meyveyi yada marketten aldıklarının bir kısmını ama ben gibi üstün dikkatle değil, yine de yapiyo diye içim rahat gittim. domatesi soymuyor, esefa ve dogradiktan sonra sadece dur suyla durulayipkoyuyor keza soğanı sarımsaki patatesi de öyle sorduktan sonra sadece duru suyla yikiyo ellerini bıçağı ama hep öyle yapmış nasıl oldu bilmiyorum ama hiç müdahale etmedim ki ben sokmadan yemedim domatesi
soğan patates e dokunmaktan imtina ederdim dokunsamen az iki kere yikadim geldikten sonra çok şükür daha iyiyim
ama hala dışardan gelen pazarmmaket ürünleri ve posetler konusunda hassasimmaalesef ve bu beni cok yoruyo
mehmet ceyhan sebze meyvede tutunamaz demiş yorumlarda instagram da belki onun da faydası olmuştur bi de maket pazar malzemelerini öylece dolaba ya da yerlerine kaldirabilirsiniz dese keşke belki o zaman yapabilirim
var mi direk koyan bi tek ben miyim
keşke ben de kalabilseydim kendi ortamamım da ama olmadı. görüşmem vardı mecbur görüştüm. ama o kadar suçlu hissediyorum ki kendimi anlatamam. çok şükür bir şey olmadı. yani tabi inşallah olmaz. ablam çok normal mesela. benle dalga geçiyor. yapcak bir şey yok yaşayacaksak yaşarız diyor. annemi kapama yazık diyip duruyor. ona kalsa annem pazara markete gidecek. ben kendim hallediyorum o işleri. ama tek başıma inanılmaz zorlanıyorum artık. 14 saat yol yaptım araba ile annemi yazlığa getirdim. şimdi memlekete getirdim. kimseyi aratmadım yoksa misafir yağar biliyorum. sessizce evimize çekildik. ama tüm bunlar acayip stres yapıyor bende. artık psikolojisini kaldıramıyorum bu hastalığın. market pazar fobimi mecburen kırdım. çünkü geldiğim yerlerde böyle bir şey yok. ama işte nereye kadar. öğretmenim ağustos sonu 45-50 kişilik sınıflarda olcam. hayırlısı sürekli bu şekilde yaşamak da zor valla. insan arkadaşını özlüyor. meğer ne rahat hayatlarımız varmış. kıymetini bilememişiz.Tüm uzmanların söylediği Virüs yemekle bulaşmıyor o kesin. Domatesi soyarak yemek zorunda değilsiniz. Benim tek çekincem yemeğe hazırlarken elle dokunuyor olmamız sonra da başka yerlere dokunarak virüsü oraya buraya bulaştırmak, sonra yüzümüze vb dokunarak virüsü almak. Bu belki de çok uçuk bir düşünce ama teorik olarak imkansız değil, tabi virüsün o zamana kadar yaşıyor olması gerekir vs. Ben patatesi soğanı ve sarımsağı güneşte bırakıyorum ama patatesi güneşe koyunca bozuldu onu bir bez torbaya alarak karantina odası olarak kullandığım ardiyeye koyuyorum sonra da kullanacağım zaman özellikle dikkat ediyorum, hemen hiçbir yere değirmeden soyup, soyduğum bıçağı vs hemen bulaşık makinesine atıp ellerimi sabunla yıkıyorum. İçine soyduğum kabı da yıkıyorum. Patatesin kendisi zaten pişecek. Onun dışında herşeye böyle dikkat etmek istemiyorum, çok yorucu, dolayısıyla buzdolabına kaldırmadan önce mutlaka sabunluyorum. Bekletebildiklerimi bekletiyorum bekletemediklerimi eğer hemen kullanmayacaksam buzdolabı poşetine alarak kaldırıyorum. Kullanacağım zaman temiz saklama kabına alıyorum kendi kabını ya çöpe atıyorum ya da bulaşık makinesine atıp yıkıyorum o zaman o da temiz oluyor. Ben eskiden market poşetlerini hep evde çöp poşeti olarak kullanırdım, şimdi ata ata oldukça azaldı, neyse ki stokum vardı ama şimdi kalmadı. Artık atmıyorum bir yerde saklıyorum, üzerinden bir iki ay geçince hiçbir şey yokmuş gibi kullanıyorum. Onlar bitene kadar yenileri beklemiş oluyor vs. Evde sadece eşim ve ben olduğumuz için bunlar sorun olmuyor, alıştım da ben artık ama kayınvalidemlerle bir araya gelince nasıl olacak bilmiyorum. Bu arada biz hala hiçkimseler ile görüşmüyoruz. Sosyal hayatımız sıfır. Bu böyle ne kadar devam edebilir bilmiyorum. Ailemiz var, arkadaşlarımız var özlüyoruz. Ayrıca insani bir ihtiyaçtır yani iki insanla bir araya gelip sohbet etmek ama hiç kimsenin benim kadar dikkatli davranmadığını biliyorum, dolayısıyla çekiniyorum ve görüşemiyorum. İnsanlar Corona öncesi normal hayatlarına geri döndüler. Herkes sanki salgın hiç yokmuş gibi davranıyor. Görümcem mecburen işe gidiyor ama onun dışında neredeyse hergün arkadaşları ile buluşuyor, o buluşmalarda asla maske takmıyor, şu an da tatilde mesela. Kayınvalidemlerle aynı şehirde ve onlarla da görüşüyor. Kayınpederim akciğer kanseri tedavisi gördü, akciğerinin yarısı yok ama hiç korkmuyor bulaştırırım diye. Kayınvalidem de arkadaşlarına gidip gelmeye başladı, kuaföre gidiyor, günlere gidiyor, evde de misafir ağırlıyor, misafir gidince koltukları ve yerleri siliyormuş falan, ama oyun da oynuyorlar o okey taşlarına hepsi dokunuyor sonra ellerine yüzlerine dokunuyorlar, ikramlıkları yiyorlar vb. Herkes normal hayatına döndü ama bir ben deli kaldım. Ne olacak bunun sonu bilmiyorum ne yapacağım ben?
inşallah biter o zamana valla. ben de allerjik astımım annem de tansiyon hastası hakkımızda hayırlısı. 45 kişi sınıflar. sizin de zormuş durumunuz. sağlık sıhatle bebeğinizi kucağınıza alın inşallah.Allah yardımcın olsun ama tehlike devam ederse eskisi gibi ders saatleri olmaz ayarlama yapılır diye düşünüyorum kızım 7. Sınıfta olacak sınıfları 35/40 lardaydı en son bağışıklığı düşük ve alerjik kardeşi 5 yaşında oda aynı birde bebk gelecek abla grip olur hepimize taşır gari
Nasıl oldu kayınpederiniz? merak ettim.Amin insallah
Nereden kapti bilmiyoruz. 1 haftadan fazladir hasta once grip sanmislar. Ama negatif cikmis. Kotulesince bugun test pozitif cikmis.
Bugun hastanede 3.gunu.Nasıl oldu kayınpederiniz? merak ettim.
Eki Görüntüle 2664570
500'den fazla sayıda epidemiyolojist ve sağlık çalışanına göre COVID-19 bulaşma riskinin en düşükten en yükseğe olduğu aktiviteler var burada. Birazdan çevirisini de yapacağım.
Daha düzelir inş:)Bugun hastanede 3.gunu.
Dun goruntulu konustuk. Kotu gorunmuyordu cok şükür. Ara ara oksijen veriyorlarmis. Yemegini falan yiyebiliyormus. Iyiye gidiyor diyorum insallah
çok sevindim daha da iyiye gider inşallah. bir an evvel iyileşir Allah ın izniyle. çok çok geçmiş olsun.Bugun hastanede 3.gunu.
Dun goruntulu konustuk. Kotu gorunmuyordu cok şükür. Ara ara oksijen veriyorlarmis. Yemegini falan yiyebiliyormus. Iyiye gidiyor diyorum insallah
ben de bilmiyorum neden biz diğer insanlar gibi normal bi sekilde alıp kaldiramiyoruz neden ben dışardan geldiğimde iki saat banyodan çıkamıyorum çok yoruldum ben cokTüm uzmanların söylediği Virüs yemekle bulaşmıyor o kesin. Domatesi soyarak yemek zorunda değilsiniz. Benim tek çekincem yemeğe hazırlarken elle dokunuyor olmamız sonra da başka yerlere dokunarak virüsü oraya buraya bulaştırmak, sonra yüzümüze vb dokunarak virüsü almak. Bu belki de çok uçuk bir düşünce ama teorik olarak imkansız değil, tabi virüsün o zamana kadar yaşıyor olması gerekir vs. Ben patatesi soğanı ve sarımsağı güneşte bırakıyorum ama patatesi güneşe koyunca bozuldu onu bir bez torbaya alarak karantina odası olarak kullandığım ardiyeye koyuyorum sonra da kullanacağım zaman özellikle dikkat ediyorum, hemen hiçbir yere değirmeden soyup, soyduğum bıçağı vs hemen bulaşık makinesine atıp ellerimi sabunla yıkıyorum. İçine soyduğum kabı da yıkıyorum. Patatesin kendisi zaten pişecek. Onun dışında herşeye böyle dikkat etmek istemiyorum, çok yorucu, dolayısıyla buzdolabına kaldırmadan önce mutlaka sabunluyorum. Bekletebildiklerimi bekletiyorum bekletemediklerimi eğer hemen kullanmayacaksam buzdolabı poşetine alarak kaldırıyorum. Kullanacağım zaman temiz saklama kabına alıyorum kendi kabını ya çöpe atıyorum ya da bulaşık makinesine atıp yıkıyorum o zaman o da temiz oluyor. Ben eskiden market poşetlerini hep evde çöp poşeti olarak kullanırdım, şimdi ata ata oldukça azaldı, neyse ki stokum vardı ama şimdi kalmadı. Artık atmıyorum bir yerde saklıyorum, üzerinden bir iki ay geçince hiçbir şey yokmuş gibi kullanıyorum. Onlar bitene kadar yenileri beklemiş oluyor vs. Evde sadece eşim ve ben olduğumuz için bunlar sorun olmuyor, alıştım da ben artık ama kayınvalidemlerle bir araya gelince nasıl olacak bilmiyorum. Bu arada biz hala hiçkimseler ile görüşmüyoruz. Sosyal hayatımız sıfır. Bu böyle ne kadar devam edebilir bilmiyorum. Ailemiz var, arkadaşlarımız var özlüyoruz. Ayrıca insani bir ihtiyaçtır yani iki insanla bir araya gelip sohbet etmek ama hiç kimsenin benim kadar dikkatli davranmadığını biliyorum, dolayısıyla çekiniyorum ve görüşemiyorum. İnsanlar Corona öncesi normal hayatlarına geri döndüler. Herkes sanki salgın hiç yokmuş gibi davranıyor. Görümcem mecburen işe gidiyor ama onun dışında neredeyse hergün arkadaşları ile buluşuyor, o buluşmalarda asla maske takmıyor, şu an da tatilde mesela. Kayınvalidemlerle aynı şehirde ve onlarla da görüşüyor. Kayınpederim akciğer kanseri tedavisi gördü, akciğerinin yarısı yok ama hiç korkmuyor bulaştırırım diye. Kayınvalidem de arkadaşlarına gidip gelmeye başladı, kuaföre gidiyor, günlere gidiyor, evde de misafir ağırlıyor, misafir gidince koltukları ve yerleri siliyormuş falan, ama oyun da oynuyorlar o okey taşlarına hepsi dokunuyor sonra ellerine yüzlerine dokunuyorlar, ikramlıkları yiyorlar vb. Herkes normal hayatına döndü ama bir ben deli kaldım. Ne olacak bunun sonu bilmiyorum ne yapacağım ben?
keşke ben de kalabilseydim kendi ortamamım da ama olmadı. görüşmem vardı mecbur görüştüm. ama o kadar suçlu hissediyorum ki kendimi anlatamam. çok şükür bir şey olmadı. yani tabi inşallah olmaz. ablam çok normal mesela. benle dalga geçiyor. yapcak bir şey yok yaşayacaksak yaşarız diyor. annemi kapama yazık diyip duruyor. ona kalsa annem pazara markete gidecek. ben kendim hallediyorum o işleri. ama tek başıma inanılmaz zorlanıyorum artık. 14 saat yol yaptım araba ile annemi yazlığa getirdim. şimdi memlekete getirdim. kimseyi aratmadım yoksa misafir yağar biliyorum. sessizce evimize çekildik. ama tüm bunlar acayip stres yapıyor bende. artık psikolojisini kaldıramıyorum bu hastalığın. market pazar fobimi mecburen kırdım. çünkü geldiğim yerlerde böyle bir şey yok. ama işte nereye kadar. öğretmenim ağustos sonu 45-50 kişilik sınıflarda olcam. hayırlısı sürekli bu şekilde yaşamak da zor valla. insan arkadaşını özlüyor. meğer ne rahat hayatlarımız varmış. kıymetini bilememişiz.
artık marketten aldıklarımı bekletip kullanıyorum. ellerim soyuldu yıkamaktan. kullancağım zaman o kadarını yıkıyorum. poşetleri bekletip kullanıyorum. başedemiyorum. hem alış veriş hem temizliği zor oluyor.
Kızlar bayramda nasil olacak bilmiyorum endise ediyorum. Gezmeyiz biz zaten ama mecbur kurban kesilecek o süreç beni geriyor. Kurban alimi, kesim işleminde ortam. Ankaraya geldik. Tekirdağdaydim önceden haritada bikac yerde vardi düşük riskli alandi onda bile korkuryordm smdi burasi yüksek riskli heryer dolu haritada , daha ev taşınmasi var cok huzursuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?