Tatil konusunda haklısınız ama banyo işi abartı geliyor bana.Zaten hergün duş alıyorum.Ama bunun dışardan gelmekle bağımsız senelerdir yaparım zaten.ben de bilmiyorum neden biz diğer insanlar gibi normal bi sekilde alıp kaldiramiyoruz neden ben dışardan geldiğimde iki saat banyodan çıkamıyorum çok yoruldum ben cok
bir yere gitmek bende çok istedim bi kac yıl da bazi sikintilarda n tatil yapamadık bu yil gidelim derken bu çıktı, hala mesafe liyim market pazar ürünlerine un 5 gündür bekliyo ve ben hala gidip acamadim
bu beni de çok geriyo nasıl olacak bilmiyorum çok az da bir zaman kaldı maker pazar takılırken kurban nasıl olacak
Tenha yerde olmaz birşey sanırım.Ama normal sahiller berbat sanırım.İnsan bunalıyor, benim de canım hiç ellemek istemiyor o marketten gelenleri. Unu eldivenle açıp bir kaba aktarın paketi atın. 5 günde virüs kalmamıştır zaten. Ben kavunu karpuzu küvette sabunluyorum. İnsanlar özellikle karpuz kavun seçerken çok elliyorlar, bir de kokluyorlar falan. Bayramda biz kurban kesmiyoruz, onun yerine yardım yapıyoruz. Bayramda ben özellikle eve tıkılacağım, her yer kalabalık olacak. Zaten hiç evden çıkmıyoruz, sadece bahçeye çıkıyoruz. Yazın günde iki defa denize giren ben bu sene yaz başından beri 3-4 defa çok tenha bir koya indim yüzdüm, kimseler yoktu ama yine korka korka gittim. İnsanların rahatlığına imreniyorum.
Biz aldıklarımızı biraz bekletip(Birkaç gün.Un makarna vs)kaldırıyoruz.Yada kaldırırsak ellerimizi yıkıyoruz.Dışardan gelince duş işine hiç girmedim.Ellerimi yıkıyıp,arkamı değiliyorum.Maskemi atıyorum.Un 5 gündür bekliyor mu? Bu virüs ile ilgili daha doğru bilgilere ulaşmanızı öneririm zira banyo yapma süreniz de uzamış sadece ellerinizi yıkayıp dezenfektan sürmeniz ve bol bol C vitamini alarak bağışıklığınızı güçlendirmenizi tavsiye ederim.
Ben artık yıkamaktan yoruldum, bazen çok üşeniyorum paketli ta da şişeli ürünlerin üzerine kolonya sıkıp sonra açıp içindekini temiz bir kaba aktarıp paketi atıyorum ya da hemen kullanmayacaksam ve buzdolabında durması gerekiyorsa kolonyadan sonra buzdolabı poşetine koyup ağzını bağlıyorum öyle kaldırıyorum buzdolabına. Kullanacağım zaman temiz kaba aktarıyorum. Sebzeler meyveler çok zamanımı alıyor onları yıkıyorum uzun uzun ve dediğiniz gibi çabuk çürüyor. Bizde çiğ maydanoz yeme olayı bitti maydanozu sadece yemeklerde kullanıyorum ve yıkadıktan sonra rulo şeklinde kağıda sarıp derin dondurucuya koyuyorum oradan çıkartıp yemeğe doğruyorum.Yikanabileckleri yikiyorum, silineceklerin dışını siliyorum biraz balkonda bekletip sonra kaldırıyorum. Sebzeleri bazen yikayip koyuyorm ama genelde çürüyor erkenden . Maydonozu iyice yıkayıp kurulanabildiği kadar kurulayıp kavanoza koyuyorum. Yikamazsam sebzeleri poşetlerini degistirip koyuyorum. Mesela süt şişesi, soda vs gibi seyleri lavaboda yıkıyoruz. Su siselerini bazen yıkıyorum bazen sulandirilmis çamaşır suyuyla siliyoruz. Gelir gelmez balkona telefon , cüzdan kart koyuyoruz onlari kolonyali peceteyle siliyoruz. Dışardan gelince giysileri balkona koyuyoruz, ev dışındaki giysiler yıkanacak olanlar balkonda legende duruyor, evdekileri banyodaki sepete atıyoruz. Balkonlar cok dağınık oluyor.2 balkon var birisi giysileri diğerini alışverişten gelenleri koyuyoruz.
doktora gittiniz mi? şimdi nasıl? acaba diş mi çıkarıyor? o zaman da ateş olur.Tesekkur ederim cevabiniz icin atesi 38 lerde seyredio yukselmio oksuruk yok geniz akintisindan dolayi uykuda oksurmustu uyaninca oksuruk olmadi hic bugun takip edecegim gecmezse yarin mutlaka goturecegim covidden korkuyorum
Merhaba sordugunuz icin tesekkur ederim hayir gitmedik cunku ertesi gun hic bseyi yoktu kizimin ama bnde ayni belirti basladi bugun burun akintisi bas agrisi halsizlikdoktora gittiniz mi? şimdi nasıl? acaba diş mi çıkarıyor? o zaman da ateş olur.
Bizde öyleyiz önce küçük kızım iki üç gün hapşırdı öksürdü şimdi büyüğü ile benMerhaba sordugunuz icin tesekkur ederim hayir gitmedik cunku ertesi gun hic bseyi yoktu kizimin ama bnde ayni belirti basladi bugun burun akintisi bas agrisi halsizlik
havalardan olabilir. terle soğu olabilir. düşmeyen ateş en büyük belirti sanırım. inşallah bir şey yoktur. nane limon gibi bitki çayları için. bol c vitaminli besinler alın inşallah toparlarsınız.Merhaba sordugunuz icin tesekkur ederim hayir gitmedik cunku ertesi gun hic bseyi yoktu kizimin ama bnde ayni belirti basladi bugun burun akintisi bas agrisi halsizlik
size de geçmişler olsun. c vitamini bitki çayları iyi gelir. normal hastalıktan korkar olduk valla. bir bitseydi.Bizde öyleyiz önce küçük kızım iki üç gün hapşırdı öksürdü şimdi büyüğü ile ben
Geçmiş olsun.Düzeldinizmi biraz:)Bizde öyleyiz önce küçük kızım iki üç gün hapşırdı öksürdü şimdi büyüğü ile ben
Geçmiş olsunMerhaba sordugunuz icin tesekkur ederim hayir gitmedik cunku ertesi gun hic bseyi yoktu kizimin ama bnde ayni belirti basladi bugun burun akintisi bas agrisi halsizlik
Cok gecmis olsun simdi iyimisinizBizde öyleyiz önce küçük kızım iki üç gün hapşırdı öksürdü şimdi büyüğü ile ben
Tesekkur ederim bnde oyle dusunuyorum havalar dengesiz terle üşü ondan diye yarina toparlamazsam hastane yolu gozukur ben hic hasta olmuyorum cunku esim bile acaba corona mi sen olmazdin diyorhavalardan olabilir. terle soğu olabilir. düşmeyen ateş en büyük belirti sanırım. inşallah bir şey yoktur. nane limon gibi bitki çayları için. bol c vitaminli besinler alın inşallah toparlarsınız.
Tesekkur ederimGeçmiş olsun
Tavuk suyu çorba filan yapıyorum küçüğünde ateşte oldu ama hafifti şükür ablasında bende yok hapşırıyoruz boğazım acıyor birde ya gerçekten bir bitse yetti psikolojisisize de geçmişler olsun. c vitamini bitki çayları iyi gelir. normal hastalıktan korkar olduk valla. bir bitseydi.
Düne göre daha iyiyim kızım fazla tıkanık işte alerjileri olması daha ağır geçirmelerine sebep oluyorCok gecmis olsun simdi iyimisiniz
Tesekkur ederim bnde oyle dusunuyorum havalar dengesiz terle üşü ondan diye yarina toparlamazsam hastane yolu gozukur ben hic hasta olmuyorum cunku esim bile acaba corona mi sen olmazdin diyor
Tesekkur ederim
İStanbulBen dün göğüs hastalıkları uzmanı komşunun annesiyle konuştum. Ankara’da yoğun bakım için bir hastaneye ek bina yapılmış, diğer hastanede de gelini çalışıyor, oraya da çadır kurulmuş apar topar. Hastalık çok artmış, bayramı bana yasak ettiler dedi. Evden çıkmayacağım dedi teyze.Doktorların böyle rahatlaması ilginç. Yaşadığınız şehri bilmiyorum gerçi. Belki orada yoktur rahatlardır.
Kuaförü aradı gözlerim ama görmedim yüksek riskli gibi geliyor banaDÜŞÜK RİSK:
Paket servis
Dışarıda egzersiz yapmak
Tenis oynamak
Benzin almak
Golf oynamak
Arkadaşınızın banyonuzu kullanması (hemen arkasından temizlemek kaydıyla)
Yaşça büyük çocukların oyun oynamak için, ebeveynleri tarafından ayarlanan buluşmaları
Kamp yapmak
İşlek şehir merkezinde yürümek (kalabalığa karışmamak kaydıyla)
Sahile gitmek (sosyal mesafeyi koruyamayacaksanız gitmeyin)
Dışarıda yemek yemek (açık alanda)
Bir gün dışarıda gecelemek (eğer araba kullanıyorsanız, uzun yola gidecekseniz yol üstünde bir yerde kalıp dinlenme anlamında kullanılmış burada)
Market alışverişi yapmak
Başka bir aileyle evde tatil yapmak (eğer iki aile de kendini gözetiyorsa, koruyorsa bu olabilir)
Kütüphaneye / Müzeye gitmek
Doktora gitmek (bekleme salonunda kendinize dikkat etmek kaydıyla)
ORTA DÜZEY RİSK:
Otelde kalmak (lobi gibi ortak alanlarda sınırlı süre kalmak şartıyla)
Küçük arkadaş gruplarıyla mangal, piknik, evde yemek partisi
Umumi tuvaleti kullanmak
AVM'ye gitmek
Ortak havuz kullanmak
Saç kestirmek
Toplu çalışılan ofisler
Yaşça küçük çocukların oyun oynamak için, ebeveynleri tarafından ayarlanan buluşmaları
Çocukları okula, kampa, bakımevine göndermek
Sinema, tiyatro, bowling, basketbol
Oyun yerleri
Yaşlı birini evinde ziyaret etmek
Spor salonunda egzersiz yapmak
Toplu taşıma kullanmak
Dışarıda yemek yemek (kapalı alanda) (ortak olarak kullanılan tuzluk, biberlik vs.ye dikkat etmek kaydıyla)
Uçaklar
YÜKSEK RİSK:
Düğüne ya da cenazeye katılmak (katılan kişi sayısı, fiziksel yakınlığa vs göre risk daha da artıyor)
El sıkışmak, sarılmak
Maskenizi düzenli olarak takmayı bırakmak
İyi tanımadığınız biriyle dışarı çıkmak
Eğlence merkezleri, lunaparklar
Açık büfe yemek verilen yerler
Kilise (bizde belki camiler gibi ibadet yerleri olabilir ama kilisede insanlar sesli olarak ilahi söyledikleri için virüs daha hızlı yayılabiliyor. camilerde böyle bir şey yok o yüzden buraya camiyi koymak doğru olmayabilir)
Stadyumlar
Ev partileri
Konserler, gece kulüpleri
Riskin "maske takmak, sosyal mesafe ve el yıkama" ile en aza indiğini unutmayın.
Kuaförü aradı gözlerim ama görmedim yüksek riskli gibi geliyor bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?