İnsan bunalıyor, benim de canım hiç ellemek istemiyor o marketten gelenleri. Unu eldivenle açıp bir kaba aktarın paketi atın. 5 günde virüs kalmamıştır zaten. Ben kavunu karpuzu küvette sabunluyorum. İnsanlar özellikle karpuz kavun seçerken çok elliyorlar, bir de kokluyorlar falan. Bayramda biz kurban kesmiyoruz, onun yerine yardım yapıyoruz. Bayramda ben özellikle eve tıkılacağım, her yer kalabalık olacak. Zaten hiç evden çıkmıyoruz, sadece bahçeye çıkıyoruz. Yazın günde iki defa denize giren ben bu sene yaz başından beri 3-4 defa çok tenha bir koya indim yüzdüm, kimseler yoktu ama yine korka korka gittim. İnsanların rahatlığına imreniyorum.ben de bilmiyorum neden biz diğer insanlar gibi normal bi sekilde alıp kaldiramiyoruz neden ben dışardan geldiğimde iki saat banyodan çıkamıyorum çok yoruldum ben cok
bir yere gitmek bende çok istedim bi kac yıl da bazi sikintilarda n tatil yapamadık bu yil gidelim derken bu çıktı, hala mesafe liyim market pazar ürünlerine un 5 gündür bekliyo ve ben hala gidip acamadim
bu beni de çok geriyo nasıl olacak bilmiyorum çok az da bir zaman kaldı maker pazar takılırken kurban nasıl olacak
Un 5 gündür bekliyor mu? Bu virüs ile ilgili daha doğru bilgilere ulaşmanızı öneririm zira banyo yapma süreniz de uzamış sadece ellerinizi yıkayıp dezenfektan sürmeniz ve bol bol C vitamini alarak bağışıklığınızı güçlendirmenizi tavsiye ederim.ben de bilmiyorum neden biz diğer insanlar gibi normal bi sekilde alıp kaldiramiyoruz neden ben dışardan geldiğimde iki saat banyodan çıkamıyorum çok yoruldum ben cok
bir yere gitmek bende çok istedim bi kac yıl da bazi sikintilarda n tatil yapamadık bu yil gidelim derken bu çıktı, hala mesafe liyim market pazar ürünlerine un 5 gündür bekliyo ve ben hala gidip acamadim
bu beni de çok geriyo nasıl olacak bilmiyorum çok az da bir zaman kaldı maker pazar takılırken kurban nasıl olacak
Un 5 gündür bekliyor mu? Bu virüs ile ilgili daha doğru bilgilere ulaşmanızı öneririm zira banyo yapma süreniz de uzamış sadece ellerinizi yıkayıp dezenfektan sürmeniz ve bol bol C vitamini alarak bağışıklığınızı güçlendirmenizi tavsiye ederim.
Arkadaşlar merhaba okuyanlar olur ve cevaplarsa sevinirim.
Bu sene tatile gitmeyi düşünüyor musunuz?
Aquaparklar sizce çok tehlikeli midir?
Son 4 aydir hayatimi %70 Alkol + Maske + Gozluk uclusu ile devam ettiriyorum. Dun ucak yolculugu sebebiyle bunlara bir de siperlik eklendi derken memlekete gelmis olmanin verdigi rehavetle ilk kez disaridan yemek yedim. ( ayiptir soylemesi doner )
Umarim bu yaptigim ilk ve son hata olur.
Sizler disaridan siparis veriyor musunuz?
Arkadaşlar merhaba okuyanlar olur ve cevaplarsa sevinirim.
Bu sene tatile gitmeyi düşünüyor musunuz?
Aquaparklar sizce çok tehlikeli midir?
nerdeee hayır hayır ama burda daha once dışardan yiyemeyenler baslamisti yemeye onlar cevaplasa sizin acinizdan daha iyi olur
Son 4 aydir hayatimi %70 Alkol + Maske + Gozluk uclusu ile devam ettiriyorum. Dun ucak yolculugu sebebiyle bunlara bir de siperlik eklendi derken memlekete gelmis olmanin verdigi rehavetle ilk kez disaridan yemek yedim. ( ayiptir soylemesi doner )
Bunu duyduğuma çok sevindim "klor virüsü öldürür" benim gittiğim oldukça fazla klorlu hatta rahatsız oluyordum şuan klora sevindim.Ben Turkiye'ye geldim dun. Ama evde gecirecegim muhtemelen.
Havuzdaki klor virusu oldurur diyorlar ama kloru gereken oranda kullandiklarini nereden bileceksiniz ki?
Arti aqua parklar biraz farkli sanki. Yani insanlar o aletlere tirmanirken orayi burayi tutuyorlar. Arti bagirip egleniyorlar. Bagirmak=virus.. Tehlikeli bence.
Pek bilgim yok ama koronadan kaynaklanan zaturreye karsi korumayacagini okumustum. Gerci normal zaturre 60 yas ustu insanlar icin olume sebebiyet verebiliyor. Oyuzden yapilmasi faydali sankikızlar zatürre aşısı hakkında bilginiz var mı?
Kronik hastalığı olanlara ve 65 yaş üstüne öneriliyormuş bu dönemde özellikle
Aileme yaptırmayı düşünüyorum ama bilgim de yok hiç
Cok tesekkur ederimBunu duyduğuma çok sevindim "klor virüsü öldürür" benim gittiğim oldukça fazla klorlu hatta rahatsız oluyordum şuan klora sevindim.
Siz de HOŞGELDİNİZ
hata olarak görmeyin bence. ben de mecburiyetten on gün kadar sürekli dışarda yedim. tabi bilemiyorum da şimdilik bir şey yok şükür. çok kalabalık 1-2 kere oldu. onun dışında sakin yerleri seçtik. sıkıntı olacağını sanmıyorum. rahat olun.Son 4 aydir hayatimi %70 Alkol + Maske + Gozluk uclusu ile devam ettiriyorum. Dun ucak yolculugu sebebiyle bunlara bir de siperlik eklendi derken memlekete gelmis olmanin verdigi rehavetle ilk kez disaridan yemek yedim. ( ayiptir soylemesi doner )
aşı olunca da rahatsızlanıyorlar. aşıdan dolayı. aslında ben de annem için düşündüm ama ateşi falan yükselirse iyice korkarım bilemedim.kızlar zatürre aşısı hakkında bilginiz var mı?
Kronik hastalığı olanlara ve 65 yaş üstüne öneriliyormuş bu dönemde özellikle
Aileme yaptırmayı düşünüyorum ama bilgim de yok hiç
Corona virüse karşı birçok aşı çalışmasının yapıldığını hatırlatan Prof.Dr. Yalçın, “Özellikle 65 yaş üzeri kronik akciğer, karaciğer hastalıkları, böbrek yetmezliği, kanser hastaları, steroid kullananlar, bağışıklık sistemi baskılanmış hastaların mutlaka eylülden itibaren grip aşısı ve şimdiden de zatürre aşısını yaptırması gerekiyor.Pek bilgim yok ama koronadan kaynaklanan zaturreye karsi korumayacagini okumustum. Gerci normal zaturre 60 yas ustu insanlar icin olume sebebiyet verebiliyor. Oyuzden yapilmasi faydali sanki
aşı olunca da rahatsızlanıyorlar. aşıdan dolayı. aslında ben de annem için düşündüm ama ateşi falan yükselirse iyice korkarım bilemedim.
işte ateş de korkutur beni o yüzden yaptıramıyorum.Dolaylı bir şekilde corona virüsle karşılaştığımızda dahi kısmen bu tür komplikasyonlara karşı katkısı olacaktır" açıklamasında bulundu
Aşının yan etkilerine baktım tek tehlikeli yan etkisi ateşmiş gerçekten. Diğerleri yorgunluk, şişlik vs.
Yikanabileckleri yikiyorum, silineceklerin dışını siliyorum biraz balkonda bekletip sonra kaldırıyorum. Sebzeleri bazen yikayip koyuyorm ama genelde çürüyor erkenden . Maydonozu iyice yıkayıp kurulanabildiği kadar kurulayıp kavanoza koyuyorum. Yikamazsam sebzeleri poşetlerini degistirip koyuyorum. Mesela süt şişesi, soda vs gibi seyleri lavaboda yıkıyoruz. Su siselerini bazen yıkıyorum bazen sulandirilmis çamaşır suyuyla siliyoruz. Gelir gelmez balkona telefon , cüzdan kart koyuyoruz onlari kolonyali peceteyle siliyoruz. Dışardan gelince giysileri balkona koyuyoruz, ev dışındaki giysiler yıkanacak olanlar balkonda legende duruyor, evdekileri banyodaki sepete atıyoruz. Balkonlar cok dağınık oluyor.2 balkon var birisi giysileri diğerini alışverişten gelenleri koyuyoruz.siz ne yapıyorsunuz mesela marketten aldığınız süt peynir ne biliyim makarna hiç bir sey yapmadan bekletmeden yikamadan direk dolap vs. yerlerine mi kaldiriyoshnuz
araştırıyorum kulaktan dolmus bilgiler değil ilk basta bekletin yıkayın dediler o yuzden bunlar yerleşti, şimdi demiyolarki yikamaniza gerek yok diye
siz ulastiginiz bilgilerin adreslerini verin bakiyim o halde zira ben cevap ariyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?