bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

bir allesmekten kasetini ne nasıl yapabildinjz?

oglum da cok istiyo deniz, anne plaja gidelim diyo kimsenin olmadığı bir yer buluruz diyo yazık çocuğum ,eşime eşime gideriz de çünkü yasin bizim oğlumuz da h küçük arkadaşlarım var onlar her gün gidiyorum denize. ben disardan eve geldiğimde üst değiştirme banyo mango derken çok yoruluyk ve gecikiyorum. gerçi eski oranla daha iyiyim cok sukur ama bir dahaki çıkışta ne olur onu kestiremiyorum. denizde insanların kadar uzak durabilecek birbirinden, affedersin izyuttuklari suyu tukurecekler vs. bulaşıyor muymuş denizden

Emin ol çeyreğiniz kadar izole olamadım elimde olsa en âlâsını yapacağım hiç bişi elimde değil korkmaktan başka

ben de cesaret edip yaylaya gittim ama annem bana gorenharejetnettj alınan ve kullandı seyler az da olsa, orda gelen de oldu bence biraz yakin akrabalar olmak şartıyla insan içine karışmak gevşetici ben de öyle oldu ha yine çok çok değildim ilk geldiler farkettirmeden kampın falan sildim ama kalabalık hangi birini kontrol edebilicem annemgil zaten o kadar şeyleri umursamıyor da ben eşimi ve çocuğumu tembih ettim kapılara kumandalara dokunmayin diye anca öyle çözüm buldum , eşim evet ama ben enncok çocuğum için üzülüyorum . ogün çocuklar cok rahattı benimkinyaziknona ele buna dokhnma , okula nasıl olacak yanında olamayacagim kendi dikkat eder ama diğer çocukların tavırları ne olacak ona karşı daha birinci sınıf olacak.

insaallah

sizi cokniyi anlıyorum yaylayangidene kadar ben de öyleyim, hiç dışarı çıkmadık market haricinde, en yayladan sonra dr kontor gittik ne kadar gerildigimintahmin edemezsiniz sonrasında deniz kenarında bir alışveriş merkezi merkezi ama normal avm ler gibi değil . gireli kalabalık girmeyiz dedim emin mjsjn dedim emin eşim. herkes kafelerdeydi sokakları boştu biz sokakta dolaştık bpcesaretimi topladım öncesi öncesi sevdiği bi mağaza olan paşabahçe girdim cesaretimj btoplayip sadece bir kacnkisi vardj ve gidişe temas siz dezenfeksiyon aleti koymuşlar ona çok sevindim. bir de cocukcagimizim aylar dar aylar dar cikmiyo oyuncak istiyo alamıyorduk kutulu bulursam alırım diyordum hep gecistiriyordum o gun onu gerceklestirdik. aslında aslında iyi geldi biliyor musunuz eve geldikten sonra kendimi mağazada dolaşırken düşününce normal hayatim aklima geldi eski gunlerdeymis gibi özlemin ve mutluluğunu yaşadım, çünkü sizler gibi elbette, com ozledjm o günlerimizi
ya olayi apayrı apayrı de tanidiklarim var giden otelde kalmiyolar ama şehir şehir dolaşıyorlar, kimseyle temas etmeseler bile dışardan yemek yiyorlar. aslinda goze alabilsem ben de istiyorum çünkü beni olmus etkilemeye başlamıştım çok sukur baya toparladı. evet ben de sizin gibi dusunuyorum bir yerde bir hata var bunca insan dolaşırken rahatça ve bir sey olmuyorsa biz neden çıkamıyoruz cikinca ve donunce neden zehir ediyoruz kendimize, bir de marketten pazardan alinanlar meselesi var size sağ 4 kisi sayan aldıklarını bekletmeden bile direk dolaba vs. ki aylardir boyle yapiyorlar ve hiç bir sey olmuyo. ben sadece kullanabilme noktasinda biraz rahatladım hala yikamadan edemiyorym hatta alisveris yapmak istemiyorum yapacaklarimi düşününce. bilmem topluca birakabilir miyiz acaba , mehmet ceyhan da diyormuş posetlerinden cikarin koyin sonra ellerinizi yıkayın, çok icinize sinmiyosa 6 saat bekletin oyke koyun diyormuş yıkama isini sorunca gülmüş (bu bilgiyj veren arkadasima cok tesekkur ederim)aslında daha neyi bekliyoruz daha kimden duymamiz gerekmiyor????

Arkadaşlarım da her konuştuğumuzda bana korkak dediler. Etrafımızda bu kadar takan yok dediler
Aynılarını yaşadım nerdeyse. Herkes keşke böyle dikkat etseydi şu an çok iyi bi hale gelmiştik

Denize baya 10-12 kere girmişimdir
Ama öyle insanların yoğun olduğu yerde girmedim
Hafta içini seçtim ve belli saatleri
5 metre yakınımda bile kimse yoktu girdiğim yerde baya ilerledim ama boş yer buldum hep
Bulaşmadığını söylüyorlar hep. Tükürükle vs nasıl bulaşmaz anlamıyorum ama öyleymiş.

Denizde de sosyal mesafe korunmalı ve denizde en az 3-4 metre deniyor. Elbette insanlar ağzına su girince tükürüyor vs ama deniz o kadar geniş bir su kütlesi ki sosyal mesafe olunca virüs size ulaşana kadar dağılıyormuş suyun içinde. Zaten kalabalık olmayan yerde / saate girin deniyor. Bir de güneşin UV ışınları bozuyormuş virüsün yapısını.

Günaydın sevgili dostlarım, dün gece sabaha karşı geç yatınca bu sabah uyandığımda "yine güneşin doğuşunu kaçırdım" diye düşünüyordum ki hoş bir sürprize karşılaştım. Sabaha kadar uyumayan eşim gün doğumunu fotoğraflamış bizim için. Bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek ve güzel bir gün geçirmeniz dileği ile sizlere bu sabahki gün doğumunu ve doğan güneş ışıklarının denizin üstündeki yansımasını ve pembe bir gül gönderiyorum. Bahçe kedimiz Helva da sundumanın tepesine çıkmış oradan bize günaydın diyor. Sevgiler

sizler böyle deyince kimsenin olmadığı bir yer bulsak da girdirsek çocuğumu diyorum

Kimse yoksa gerçekten bir şey olmaz
Buralar çok kalabalık ben bile bulabildim boş yer
Plajda durmadım çünkü herkes güneşleniyordu maskesiz ama deniz boştu mesela
ben de kalabalıktan uzakta giriyorum. bir şey olmadı çok şükür. valla stresi yetiyor. bıktım usandım ben artık. yıkayıp etmiyorum bekletip kullanıyorum. hayırlısı. arkadaşlarım benimle de dalga geçtiler hep.

Allah göstermesin yangın tehlikesine karşı bahçemizin çevresindeki kuru otları biçtirmemiz gerekiyordu. Sevdiğimiz bir dostumuz sayesinde birisini bulduk. Geldi biçiyor şimdi. İyi bir insan çıktı çok şükür, bir market çalışanıymış ve bugün izin günüymiş ek iş olarak yapıyor. Çocuğa çay ikram ettik. Maske ve eldiven ile koydum çayını (tepsi ve bardağını uzun süre bekleteceğim bahçenin bir tarafında sonra yıkarım belki :) ) Açılmamış bir paket bisküvi verdim yanına (tabak kirletmemek için). Bir de elinde bir plastik su şişesi vardı "buna su doldurabilir misiniz?" dedi. Eldivenle aldım damacanaya değdirmeden doldurdum; sonra damacana pompasına eldivenli elimle dokunduğumu farkettim, boca ettim kolonyayı pompanın üzerine :) sonra bulaşık makinesine atacağım. Şimdi eşim çıktı muhabbet ediyor adamla. Dedim "maskeni giy, mesafeli dur" çünkü adam maske takmıyor ve boğazına arada bir toz kaçtığı için de öksürüyor. Şimdi baktım eşim de çene altı modasına uymuş indirmiş maskeyi çeneye sigara içiyor, bir yandan da muhabbet ediyorlar ama mesafeli. Bıraktım karışmıyorum, kıyamıyorum valla aylardır ilk kez insan yüzü gördük benim bile içim açıldı, hoşuma gitti.

sizler böyle deyince kimsenin olmadığı bir yer bulsak da girdirsek çocuğumu diyorum
Aslında olabilir, ben de onu diyecektim, plaj değil de belki kimselerin olmadığı bir deniz kenarı olabilir. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama araba ile giderken yol üstünde vs bulabilirsiniz belki böyle uygun yerler. Kimselerin olmadığı tenha bir yere kendi şezlong ve şemsiyenizi, yiyecek ve içeceğinizi de götürebilirsiniz, girersiniz denize. Kimse yoksa etrafta risk de olacağını düşünmüyorum. Ben corona öncesi günde iki defa denize girerdim, çok severim denizi, o kadar ki kışın bile girerim ama pandemi başlangıcından beri 4-5 defa girdim. Burada girebileceğim yerler sınırlı. Plaja hayatta gitmem. Bizim yakınımızdaki sitenin bir plajı var, denizi güzel, bir sabah çok erkenden kimseler yoktur diye gittim ama insanlar vardı dolayısıyla gerisin geriye döndüm ama öteki istikamette bir ıssız koy var, ne var ki yolu yok, daracık bir keçi patikası gibi bir yerden iniliyor 300-500 metre yokuş aşağıya kayalık falan inilmesi ve çıkılması zor, düşme tehlikesi var bir de örümcek ve bilimum hayvanat var; yine de orayı tercih ediyorum. Bir kaç kez gittim dediğim gibi. Oraya bir tek balıkçılar geliyor biliyorum ama hiç karşılaşmadım. Gittiğimde kimse yoktu. Yine de her ihtimale karşı yanıma maske aldım. Jumbo boy bir çöp poşetini açıp ikiye keserek bir yarısı ile tek kullanımlık hasır yaptım kendime onu serdim kayaların üstüne ve üzerine çantamı koydum, ben de üzerine oturdum. Zaten güneşlenmeyi sevmem ben denize girer çıkarım hemen. Herhangi bir yere temas etmedim, zaten güneş alıyor orası bütün gün, virüslü biri geldiyse bile ben karşılaşmadığım sürece bir risk olacağını sanmam. Eve dönünce zaten duş aldım doğal olarak. Çantam yıkanabilir bez çanta kıyafetlerimi de attım makineye. Ama yine tedirginlik oluyor tabi karşılaşırsam birileri ile diye, bir de o koy çok dalga tutar, yüzülmüyor öyle olunca. . Hergün bakıyorum deniz dalgalı ise (ki çoğunlukla dalgalı) seviniyorum oh yırttım deniz işinden diye :)

Son düzenleme:
Arkadaşlarım da her konuştuğumuzda bana korkak dediler. Etrafımızda bu kadar takan yok dediler
Aynılarını yaşadım nerdeyse. Herkes keşke böyle dikkat etseydi şu an çok iyi bi hale gelmiştik
Ablamın dünürleride birşey olmaz zihniyetindelerdi.Hepsi hastanelik oldu.Kardeşimin iş yerine iş yeri hekimi gelmiş bugün.Sormuş saklanıyormu sayılar diye..Aldığı cevap tomografi ile konan teşhisler istatistiklere girmiyor.

Bu hastalık bitmeyecek gerçekten şaka gibi ya
10 yıl sonra grip gibi anılcak belli
O kadar bunaldım ki..

Erkek arkadaşım isteme yapmayı düşünüyor. Ben hem çok erken olduğunu düşünüyorum hem de covidden dolayı anneme bir şey olur endişesindeyim. Eylül ekimde pik yaparsa daha zorlaşır diyor. Farklı şehirlerdeyiz. Yazlık yakınken yapalım istiyor. Bu covidin stresi beni benden aldı. Ne uykum var ne bir şey. Sürekli midem bulanıyor artık çok bunaldım.

Aynı durumdayız biliyor musun
Eylülde düğünüm vardı. Ama daha istemem olamadı. Nisan isteme mayıs nişan vardı her şeyim iptal edildi
Şimdi isteme muhabbeti var bizde de. Ve bizim aile o kadar kalabalık ki aile arası bile yapsak 30 kişi oluyor 2 şer de arkadaşla tabii. Ben de ailemden endişeliyim

yani bizim de 15-20 kişi olur tahminim. ama ev küçük yazlık yer bir de. stresliyim aslında ilişkim de yeni sayılır. 6 aydır uzaktan görüşüyoruz geçen geldi 10 gün yüz yüze görüştük. covidden dolayı yollar kapanınca gelemedi. tüm stresle dolaştım bir şey olur endişesi içinde. şimdi tam rahatladım bu gündeme geldi. artık bir bitseydi şu günler. biri çıksa mutasyona uğradı dese artık. çok bunaltıcı. sizin için de zor valla. ne diyeyim kötü denk geldi.

6 aylık ilişkide söz nişan erken bence ,biraz daha zaman tanıyın. Ailenizle tanışsın ama nişan vs erken bence. Daha iyi tanırsınız zamanla

Bizim 10 yıllık ilişki Bula bula bu yılı bulmuşuz gerçekten
Ertelesek daha nereye kadar ertelicez ki.. kış mevsimi daha kötü bence bunlar için
Eylülde okullar açılacak kötü etkisi olur mu acaba. Bi yandan da mutasyon benim de aklımda
Her gün aynı şeyleri düşünüyorum çok bunaldım
Hadi düğün olmasın bana çok sorun değil ama isteme illa olacak diyo ailem

gerçekten sizin kötü olmuş bu yıla denk gelmesi. ben de yıllarca kimseye evet demedim. tam biri ile deneyim derken covid patladı. yollar kapandı gelemedi . şaka gibi cidden. düşününce gülesim geliyor. valla yoruldum. tek umudum mutasyondu o da gerçekleşmedi. ben galiba erteleyeceğim isteme işini hem yeni hem salgın var. kaç gündür stresten uyuyamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…