biz de normalleştik valla. ne diyeyim hayırlısı. gerçi benim kadar normalleşmemişsinizdir diye düşünüyorum.kışı düşünmek bile istemiyorum. şu doktor ne diyor acaba mutasyon oldu mu? keşke olmuş olsa.
bir allesmekten kasetini ne nasıl yapabildinjz?
Pek takip etmiyorum artık çünkü ağustos ortası sıfır kayıp diyordu.. e imkansız yani
Denize girdim, arkadaşımla buluştum, misafir gelip gidiyor balkonda oturuluyor eve kimseyi sokmadık henüz
Ama annem babam çok rahatladı. O kadar sıktım ki 4 aydır, artık patladılar sanırım. Karışamıyorum da
oglum da cok istiyo deniz, anne plaja gidelim diyo kimsenin olmadığı bir yer buluruz diyo yazık çocuğum ,eşime eşime gideriz de çünkü yasin bizim oğlumuz da h küçük arkadaşlarım var onlar her gün gidiyorum denize. ben disardan eve geldiğimde üst değiştirme banyo mango derken çok yoruluyk ve gecikiyorum. gerçi eski oranla daha iyiyim cok sukur ama bir dahaki çıkışta ne olur onu kestiremiyorum. denizde insanların kadar uzak durabilecek birbirinden, affedersin izyuttuklari suyu tukurecekler vs. bulaşıyor muymuş denizden
Emin ol çeyreğiniz kadar izole olamadım elimde olsa en âlâsını yapacağım hiç bişi elimde değil korkmaktan başka
ben de cesaret edip yaylaya gittim ama annem bana gorenharejetnettj alınan ve kullandı seyler az da olsa, orda gelen de oldu bence biraz yakin akrabalar olmak şartıyla insan içine karışmak gevşetici ben de öyle oldu ha yine çok çok değildim ilk geldiler farkettirmeden kampın falan sildim ama kalabalık hangi birini kontrol edebilicem annemgil zaten o kadar şeyleri umursamıyor da ben eşimi ve çocuğumu tembih ettim kapılara kumandalara dokunmayin diye anca öyle çözüm buldum , eşim evet ama ben enncok çocuğum için üzülüyorum . ogün çocuklar cok rahattı benimkinyaziknona ele buna dokhnma , okula nasıl olacak yanında olamayacagim kendi dikkat eder ama diğer çocukların tavırları ne olacak ona karşı daha birinci sınıf olacak.
insaallahben de aynen erkek arkadaşımla görüştüm baya bir mecburen. artık annemi ben de tutamıyorum. şimdilik bağda izoleyiz gerçi. ama sonrasını ben de bilemiyorum. hayırlısı inşallah bir şey olmadan biter gider şu virüs.
sizi cokniyi anlıyorum yaylayangidene kadar ben de öyleyim, hiç dışarı çıkmadık market haricinde, en yayladan sonra dr kontor gittik ne kadar gerildigimintahmin edemezsiniz sonrasında deniz kenarında bir alışveriş merkezi merkezi ama normal avm ler gibi değil . gireli kalabalık girmeyiz dedim emin mjsjn dedim emin eşim. herkes kafelerdeydi sokakları boştuSevgili dostlar gecenin bir yarısı buradayım. 4 aydır evdeyiz. Bir iki zorunlu hal dışında hiç dışarıya çıkmadık. Sanırım en son Mayısta migrosa gitmiştim. O zamandan beri hep evdeyiz market alışverişlerimiz telefon siparişi ile eve geliyor. Bu gece arabayla ilçe merkezine indik. Bankamatığe uğramamız gerekiyordu, biz de el ayak çekilsin öyle inelim dedik. Gece 1,30 gibi bindik arabaya, biraz da dolaştık araba ile, çok güzeldi. Herhalde memlekette bizim kadar izole yaşayan kalmamıştır diye düşünüyorum. Pandeminin ilk başlarında “bir ay evde kalırım sonra çıkarım ben” diyen eşim şimdi ise “gerektiği kadar kalırız evde” diyor yani bitene kadar demek istiyor ama sorun şu ki bitmeyecek. Aşının ya da kesin bir tedavisinin bulunması ve bugünkü domuz gribinin statüsüne gelmesi belki de yıllar alacak. Dediğim gibi herkes normal hayatına döndü. Çalışanlar zaten dönmek zorunda, bizim gibi home ofis çalışanlar veya çalışmayanlar, emekli olanlar vs de normalleşti. Fakat biz anormalleştik. Düşünüyorum acaba hatalı olan bizler miyiz? Komşular bizim dedikodumuzu yapıyormuş, “korkuyorlar, gelip gitmiyorlar, abartıyorlar” diye, alınan gücenen de var, dalga geçen de var. Facebooktaki tüm arkadaşlarımın paylaşımlarını görüyorum, pandemi öncesi hayatlarını tüm ayrıntıları ile yaşıyorlar. Hep birlikte gezdiğimiz iki arkadaşımız var onlar ikisi birlikte tatile gitmişler bir bütik pansiyonda kalıyorlarmış denize giriyorlarmış vs ve bunların bir tanesinin annesi yaşlı ve kalp hastası. Görümcem “nasılsa hepimize bulaşacak” diyor ve hayatını yaşıyor ne maske takıyor ne bir şey hergün farklı arkadaşları ile buluşuyor ondan sonra da annesinin babasını yanına gidiyor ve benim kayınpederim akciğer kanseri tedavisi gördü ciğerinin yarısı yok. Acaba babası için de “nasılsa bulaşacak ve ölecek” mi diyor? Kapıp anneme babama bulaştıracağım diye korkmuyor. Kayınvalidem günlere gidiyor, evde misafir ağırlıyor, kuaföre, terziye çarşıya pazara gidiyor her gün. Geçen gün de 30 kişilik grup ile günü birlik geziye gitmiş. Tur otobüsünde maske takmışlar ve yarım saate bir dezenfektan sıkılmış. Denize girmişler restoranta balık yemişler, hamakta yatıp sallanmışlar. Bana bir foto göndermiş hepsi maskesiz ve foto karesine sığmak için üst üste birbirlerine sarılmışlar falan. Ben eve gelen meşrubat şişelerini günlerce bekletip sabunlarla yıkarken, damacanaları çamaşır suyu ile silerken onlar corona olup olmadığı belli olmayan garsonun getirdiği bardaktan, tabaktan vs yemiş içmişler, her yere dokunmuşlar. Kayınvalidem bize “sizde fobi oluştu, çıkmalısınız dışarıya” diyor “asosyalleştiniz” diyor. Kayınpederimin durumuna rağmen o normalleşti ama benim eşim koah ve ben yapamıyorum. Peki ama ne olacak sonumuz? Bir yerde bir hata var ama çözemiyorum.
ya olayi apayrı apayrı de tanidiklarim var giden otelde kalmiyolar ama şehir şehir dolaşıyorlar, kimseyle temas etmeseler bile dışardan yemek yiyorlar. aslinda goze alabilsem ben de istiyorum çünkü beni olmus etkilemeye başlamıştım çok sukur baya toparladı. evet ben de sizin gibi dusunuyorum bir yerde bir hata var bunca insan dolaşırken rahatça ve bir sey olmuyorsa biz neden çıkamıyoruz cikinca ve donunce neden zehir ediyoruz kendimize, bir de marketten pazardan alinanlar meselesi var size sağ 4 kisi sayan aldıklarını bekletmeden bile direk dolaba vs. ki aylardir boyle yapiyorlar ve hiç bir sey olmuyo. ben sadece kullanabilme noktasinda biraz rahatladım hala yikamadan edemiyorym hatta alisveris yapmak istemiyorum yapacaklarimi düşününce. bilmem topluca birakabilir miyiz acaba , mehmet ceyhan da diyormuş posetlerinden cikarin koyin sonra ellerinizi yıkayın, çok icinize sinmiyosa 6 saat bekletin oyke koyun diyormuş yıkama isini sorunca gülmüş (bu bilgiyj veren arkadasima cok tesekkur ederim