bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Teşekkür ederiz ama benim çevremde bir arkadaşım hariç herkes ama herkes sanki bu pandemi yokmuş ve hiç olmamış gibi pandemi öncesi normal hayatını tüm ayrıntıları ile aynen yaşıyor, nasıl olacak bu işin sonu bilmiyorum. Çevremde bir kaç doktor arkadaşım Ekim Kasım gibi kesin ikinci dalga gelecek diyorlar. Bir de 2 ile 5 yıl arası sürecek diyorlar

arkadaşlar ne dersiniz. sanurim günlerdir beklediğim cevap tam anlamıyla olmasa da verilmiş gibi. yani bu cevaptan marketten pazardan aldığımız ürünleri yikamamiza silmemize ya da boşaltmamiza gerek yok mu
Gerek yok gibi gözüküyor. Ben yine de yıkıyorum ama biraz gevşettim eskisi gibi deli deli kırklamıyorum. İçime sinmediği için paketli ürünlerin kaplarını değiştiriyorum paketi de normal çöpe atıyorum.

Günaydın sevgili dostlar, bugün de morallerimizi yüksek tutalım ve güzel bir gün geçirmeniz dileği ile sizlere bu sabahki gün doğumunu, bir yer minesi çiçeği ve pembe güller ile beraber kedim Gözde'nin "Yine mi fotomu çekiyorsun? Sensin günaydın" pozlarını gönderiyorum :) Sevgiler

Bende bunu anlamıyorum neden ikinci dalga kış aylarinda gelecek yazın daha çok dışarda herkes kışın evlerdeyiz. Hem grip gibi değil diyolar

Bende bunu anlamıyorum neden ikinci dalga kış aylarinda gelecek yazın daha çok dışarda herkes kışın evlerdeyiz. Hem grip gibi değil diyolar
Bilmiyorum, grip de bir virüs, virüsler kış aylarında daha aktif oluyor sanırım.

ayy 2-5 yıl mı? off çokmuş ama. bu şekilde nasıl yaşarız. ay valla daral geldi bitse artık.

Biz baya bi normalleştik sayılır eskiye göre.. en ufak bi öksürsem aklım çıkıyor. Kışın napıcaz çok merak ediyorum
biz de normalleştik valla. ne diyeyim hayırlısı. gerçi benim kadar normalleşmemişsinizdir diye düşünüyorum. kışı düşünmek bile istemiyorum. şu doktor ne diyor acaba mutasyon oldu mu? keşke olmuş olsa.

Pek takip etmiyorum artık çünkü ağustos ortası sıfır kayıp diyordu.. e imkansız yani
Denize girdim, arkadaşımla buluştum, misafir gelip gidiyor balkonda oturuluyor eve kimseyi sokmadık henüz
Ama annem babam çok rahatladı. O kadar sıktım ki 4 aydır, artık patladılar sanırım. Karışamıyorum da

Emin ol çeyreğiniz kadar izole olamadım elimde olsa en âlâsını yapacağım hiç bişi elimde değil korkmaktan başka

ben de aynen erkek arkadaşımla görüştüm baya bir mecburen. artık annemi ben de tutamıyorum. şimdilik bağda izoleyiz gerçi. ama sonrasını ben de bilemiyorum. hayırlısı inşallah bir şey olmadan biter gider şu virüs.

Tam gevşemedim.Aylardır şehir tarafına inmiyorum.Bugün yakında avm ye gidip dolaşmadan bir,iki ihtiyaç alıp çıktım.Gerçi onada dolmuşla gidiliyor ama.Gelince malum el yıkama,arka değişme falan.

Sevgili dostlar gecenin bir yarısı buradayım. 4 aydır evdeyiz. Bir iki zorunlu hal dışında hiç dışarıya çıkmadık. Sanırım en son Mayısta migrosa gitmiştim. O zamandan beri hep evdeyiz market alışverişlerimiz telefon siparişi ile eve geliyor. Bu gece arabayla ilçe merkezine indik. Bankamatığe uğramamız gerekiyordu, biz de el ayak çekilsin öyle inelim dedik. Gece 1,30 gibi bindik arabaya, biraz da dolaştık araba ile, çok güzeldi. Herhalde memlekette bizim kadar izole yaşayan kalmamıştır diye düşünüyorum. Pandeminin ilk başlarında “bir ay evde kalırım sonra çıkarım ben” diyen eşim şimdi ise “gerektiği kadar kalırız evde” diyor yani bitene kadar demek istiyor ama sorun şu ki bitmeyecek. Aşının ya da kesin bir tedavisinin bulunması ve bugünkü domuz gribinin statüsüne gelmesi belki de yıllar alacak. Dediğim gibi herkes normal hayatına döndü. Çalışanlar zaten dönmek zorunda, bizim gibi home ofis çalışanlar veya çalışmayanlar, emekli olanlar vs de normalleşti. Fakat biz anormalleştik. Düşünüyorum acaba hatalı olan bizler miyiz? Komşular bizim dedikodumuzu yapıyormuş, “korkuyorlar, gelip gitmiyorlar, abartıyorlar” diye, alınan gücenen de var, dalga geçen de var. Facebooktaki tüm arkadaşlarımın paylaşımlarını görüyorum, pandemi öncesi hayatlarını tüm ayrıntıları ile yaşıyorlar. Hep birlikte gezdiğimiz iki arkadaşımız var onlar ikisi birlikte tatile gitmişler bir bütik pansiyonda kalıyorlarmış denize giriyorlarmış vs ve bunların bir tanesinin annesi yaşlı ve kalp hastası. Görümcem “nasılsa hepimize bulaşacak” diyor ve hayatını yaşıyor ne maske takıyor ne bir şey hergün farklı arkadaşları ile buluşuyor ondan sonra da annesinin babasını yanına gidiyor ve benim kayınpederim akciğer kanseri tedavisi gördü ciğerinin yarısı yok. Acaba babası için de “nasılsa bulaşacak ve ölecek” mi diyor? Kapıp anneme babama bulaştıracağım diye korkmuyor. Kayınvalidem günlere gidiyor, evde misafir ağırlıyor, kuaföre, terziye çarşıya pazara gidiyor her gün. Geçen gün de 30 kişilik grup ile günü birlik geziye gitmiş. Tur otobüsünde maske takmışlar ve yarım saate bir dezenfektan sıkılmış. Denize girmişler restoranta balık yemişler, hamakta yatıp sallanmışlar. Bana bir foto göndermiş hepsi maskesiz ve foto karesine sığmak için üst üste birbirlerine sarılmışlar falan. Ben eve gelen meşrubat şişelerini günlerce bekletip sabunlarla yıkarken, damacanaları çamaşır suyu ile silerken onlar corona olup olmadığı belli olmayan garsonun getirdiği bardaktan, tabaktan vs yemiş içmişler, her yere dokunmuşlar. Kayınvalidem bize “sizde fobi oluştu, çıkmalısınız dışarıya” diyor “asosyalleştiniz” diyor. Kayınpederimin durumuna rağmen o normalleşti ama benim eşim koah ve ben yapamıyorum. Peki ama ne olacak sonumuz? Bir yerde bir hata var ama çözemiyorum.

benim de ailem çok abarttığımı düşünüyor. burda yazmıştım erkek arkadaşımla mecburen görüştük. diken üstünde gezdim anneme taşırım diye. her çıktığımda lavaboyu kolanyaladım. falan filan. çatal bıçak her şeyi kolanyaladım. pişmiş şeyler yemeye çalıştım. ama işte ablamlar çok abartıyorsun diyorlar. bilemiyorum. erkek arkadaşım söz olsun istiyor. ben hem çok erken hem de hastalıktan ileri tarihe atmak istiyorum. ailem ve erkek arkadaşım da hazır yakınken olsun diyor. ablam bitmeyecek bu hastalık ne kadar bekleyeceksin yeniden pik yaparsa yollar kapanırsa napcaksın diyor. sıkışıp kaldım yine. valla yoruldum. o dışarda yediğim dönem hiç uyuyamadım bile. artık ayakta duramadum. ama herkes rahatça gezip tozuyor. keşke az parça rahat olabilsem. sizin yerinizde olsam imkanınız var ne güzel izole yaşamaya devam ederdim. ne güzel valla imrendim. maşallah diyeyim. kimseye de aldırmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…