bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ben gonderecegim. Oglum da dort gozle bekliyor. Evde olmak insani geride birakiyor. Ruhsal olarak da yipratiyor. Uzaktan egitim yeterli degil. Yine de hic egitim olmamasindan tabiki cok daha iyi. Ve biz bununla yasamayi ogrenmek zorundayiz.

Çok şükür uzaktan egitim süresinde bile aldıgım paranın hakkını verdıgıme ınanıyorum, günde 4 saat canlı ders yaptım, whatsapım susmadı gece gunduz sorularla doldu tastı..hepsıne dönüş yaptım.. Ama insanlara bişey anlatmak o kadar zor ki.. Bunu ispat etmeye calisan meslektaşlarıma da kızıyorum artık, bosverin işimizi yapalım biz, isteyen istediğini konussun..okul baslıcaksa elbette gidicez, ama korkuyorum cocuklar ıcın, aileler için, kendim için..

Yurtdisindayim, yaz tatilinden once okullar acilmisti gonderdik, problem olmadi, istatistiklere gore.

Ama simdi yaz tatili, herkes dunyanin her kosesine dagilmis, simdiden vaka sayisi ciddi artmis, ikinci dalga baslamis olabilir deniyor. O yuzden okullarin acilmasi da tetikleyebilir belki. Ne olurdu tatilde herkes kendi sehrinde en azindan kendi ulkesinde kalaydi

Cocuklar okula gidecekler ama benim. Suan kronik bir rhatsizliklari yok, bu da daha rahat hissettiriyor. Cocuklari okula gondermeyip koruyabilecek durumda degilim, markete ise illa ki gidiyoruz cunku. Korumanin tek yolu toplumsal olarak olabilir cunku.

Bebeğim henüz küçük ve kronik hastalığı var açık kalp ameliyatı oldu down sendromlu eğitimlerimiz ve fizyoterapimiz var mecbur götürmek zorundayım şu an gittiğim merkez temixlik konusunda iyi değildi başka bi merkeze geçiş yaptım Rabbime emanet

Ben 2 ay once bitene kadar asla gondermem diyordum ama onumuzdeki 1 1.5 sene en az bitmeyecek buna cok inaniyorum ve nereye kadar gondermeyecegiz mumkun degil 1 2 3 ay gonderme eee sonra bitmeyecek bence Allah rast getirmesin insallah hemen mutasyona ugrasin

Bu belirtilere karşın yapıyorlar. Ateş, boğaz ağrısı, nefes alamamak başlıca semptomları çünkü. Kan tahlili yapıldıysa oradaki enfeksiyon yani crp oranı da corona olup olmadığının göstergesiymiş.
Bu sene garipler normale göre çok uzun sürdü. Daha doğrusu geçen yazdan beri öyle idi. Hatta ben çok grip olan bi insan değilim alerji atakları grip gibi geçer. Bu yıl alerji atağı ile birlikte aynı anda grip geçirdim. Çok zorlu bir süreç oldu bir kaç haftaya kalmadan corona patladı ülkede.

Evet uzun yillar sürebilir okula gidilmesi sart ama ben bu sene olmasını istemiyorm yasindan dolayi ertelenmiyor, 73 aylik olacak. Su durumda herşey karışmış durumda twittwrde yaziyor , tanıdığımız insanlar anlatıyor test yapılmıyor artik her şikayeti olana, hastanelerde yoğunluk fazla bu durumda kendini koruyamayacak çocuk nasil yapar bilmiyorum. 1. Sınıf çocuğu online olarak zaten öğrenemez. Biz göndersekte sanirim okullar tam acilamaz

Çocuğum yok.
Okula göndermemek iyi bir seçenek gibi dursa da çocukların sosyal gelişimleri ciddi anlamda geriledi. Bu da bir sağlık sorunu bence.
Eğer ki hijyen kurallarına dikkat ediliyorsa bir şekilde çocuğumuda tembihler o şekilde gönderirdim.

Bu virüs belli bir zamanda geçmeyeceğine göre, çocukları okula göndermemek gibi bir seçenek yok. Gidecekler. Bizim kreş 4 Ağustos'ta açılacak ve biri 2 diğeri 4 yaşındaki iki çocuğumu birden başlatacağım.

Normal hayatıma döndüm aslında.

Restorana gidiyorum, ama masa mesafelerine ve hijyen kurallarına dikkat edenleri seçiyorum.
Maskesiz sokağa çıkmıyorum.
Çocuklarımı sitenin parkına götürüyorum. Sınırlı kişiyle temasları oluyor.
Oynarlarken arada oyunlarını bölüp ellerini dezenfekte ediyorum.
Dışardan gelince muhakkak banyo faslı oluyor.

Haftasonu Florya'daki Akvaryum'a götürdük çocukları. Hepimiz maskeliydik, sosyal mesafeye uygun şekilde davrandı tüm ziyaretçiler. Oradan yemek yemeye gittik, açık bahçeli bir yerdi ve baya uzaktı masalar birbirine.

Yani bu şekilde normal hayatımıza döndük. Bundan sonra okul da bunun bir parçası olacak.

Sevgili arkadaşlar ben artık ne yapacağımı bilmiyorum. BDV’de konu açayım diye düşündüm ama sizler beni burada daha iyi tanıyorsunuz. Biz pandemi başlangıcından beri aşırı izoleyiz. Markete bile gitmiyoruz. Herşeyi nasıl bekletip yıkadığımı da biliyorsunuz. Benim uzak şehirde oturan kayınvalidemde yarın gün var. Bir sürü misafir ağırlayacak. Geçenlerde de 30 kişilik otobüsle geziye gitti, restoranda yemek yemişler, denize girmişler. Hergün de çarşıya pazara iniyor zaten. Normalde her yaz bize gelir 1 ay kalırdı bu sene benden korkusuna (diye tahmin ediyorum) gelmedi. Ancak şimdi eşimin bizim komşu ilde oturan bir teyzesi var. Kadın guatr ameliyatı olacakmış ve kayınvalidem bayramın hemen sonrasında uçağı binip onun yanına gelecekmiş. Eşimin öteki teyzesi ve çocukları da gelecekmiş. Tüm kardeşler ve çocukları torun torba orada buluşacaklarmış. Şimdi guatr ameliyatı önemli bir ameliyat değil, gitmek zorunda değil ama gidecekmiş; teyze de “kızım gelir seni havaalanından alır” demiş, “her taraf corona kaynıyor gelme” dememiş. Şimdi oraya kadar geldikten sonra doğal olarak bize de gelmesi gündeme geldi. KV “söz veremem, siz ne zamandan beri karantinadasınız şimdi onu bozmak olmaz” dedi. Evet kv hassas ve düşünceli bir kadındır ama bizim durumun ne kadar saçma olduğunu düşündüğü de ortada, yani az bi ısrar bekliyor, gelecek. O ısrarı da eşim yapar, hatta “biz gelelim seni arabayla alalım, teyzede kalmayız, bir yemek yer çıkarız” dedi. Kv bunun üzerine “olabilir, bakarız, niye kalmıyorsunuz bir gece teyzede?” dedi. Eylül sonunda da KV’min farklı illerden okul arkadaşları her sene birinin evinde buluşurlar bu sene de ona geleceklermiş 1 hafta kalmaya. Yani düşünebiliyor musunuz, bu bayramda zaten bu corona feci patlayacak, hemen ardından kv uçağı binecek, bayramda herkesle öpüşmüş coronayı taze taze kapmış biri de yanına oturacak. Hastaneye girecek çıkacak. O kadar insanla bir araya gelecek… Sonra da bize gelecek, biz de çıkacağız alacağız, onca insanın arasına gireceğiz vb. E burada da gezmek isteyecek… Ben en ıssız koyda bile denize girmeye korkuyorum. Daha dün ısmarladığım sebzeler sundurmada yıkanmayı bekliyor. Kola şişeleri 1 haftadır bekliyor… Bende fobi oldu artık bir türlü normalleşemiyorum. Hayır mutasyon olduğu yok, aşı olduğu yok, bittiği de yok; peki bizler niye eve kapandık o zaman madem şimdi normalleşmek zorundayız, okullar da açılıyor, her şey açıldı, ne değişti?

Danimarka dayim ve mecbur yolluyorum. Ilk gunler cok kotuydum. Ama cok dikkatli gecti.
Simdi ise yaz sonrasi beni korkutuyor. Tatile giden cok oldu, mesafe azaldi, siniflar 10kisiydi simdi 20 olacak.
2hafta sonra aciliyor okullar

Aslında çocuklar ciddi hasta olmuyormuş ama işte çocuk bize biz ana babamıza derken yaşlılarımız tehlike altında oluyor, ama eğitimleri de çok önemli, insan ne yapacağını bilemiyorum.

Valla bu durumda eşinizi ikna edin kayinvalideniz gelmesin diyeceğim ama büyük ihtimalle gelecektir.
Başka şehirde oturan görümcem çoluk çocuk önce kendi kayınvalidesine gitti, 1 hafta orada eşinin bütün sülalesiyle görüştüler. Geçen hafta da buraya geldiler, biz de görüştük. Ben ne eşime ne başkasına laf anlatamıyorum.
Benim kendi annemle babam da artı çok dikkatsiz. Annem kuaföre gitti, manikür pedikür yaptırdı sanki çok sartmis gibi. Bir de dün akşam arkadaşlarının doğum gününe gitmişler eğlenmeye düşünün artık. O kadar kızdım ki anlatamam. Dün benim eşimin de bir arkadaşı evimizin onuen gelmişti birşey bırakmaya. Eşim maskesiz çıktı konuştu arkadaşıyla camdan görünce sinirim tepeme çıktı. Yani benden başka artık ciddiye alan yok benim çevremde ne yapacağımı şaşırdım.

Okullar kapandığından beri eve kimseyi almadık,kimseye gitmedik..hiçbir arkadaşımla görüşmedim..kızım okullar kapandı kapanalı arkadaş yüzü görmedi..kurslarımız,sporumuz,gezmelerimizle sürekli dışardayken eve kapandık..şimdi biz bu kadar ay dikkat edip,bi çok şeyden vazgeçmişken okul fikri beni geriyor,korkutuyor..sınıfların durumu belli,çocukların kendini koruması imkansız..virüs geçecek gibi değil ve ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum..

virusun gidişatı belli degil,belki yillarca sürecek bu durumda yillarca okula gondermeyecek miyiz?Kendi adima gerekli onlemlerini almasini tembihleyip göndereceğim. yoksa nereye kadar neyi bekleyeceğiz ?Uzaktan egitim kesinlikle yetersiz ve cocuklarda haliyle yuz yuze egitim gibi verim alamiyor

Ben de öğretmen bir anneyim ve okul açıldığı zaman haliyle işimin başında olacağım ve benim minik yavrum da mecburen kreşe devam edecek virüsten, hastalıktan insandan korktuğumdan daha az korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…