- 31 Ağustos 2017
- 2.462
- 11.208
- 208
- 35
Kimseye bir şey ispat çabasına girmeye gerek yok, okulu, öğrencileri , çalışmayı çok özledim. Uzaktan eğitim yüzyüze eğitimden çok daha zor. Mail cevaplamaktan, bilgisayar başında kalmaktan gözlerim kan çanağına dönüyordu. Ama geçen bir arkadaşım dedi ki aa tatile mi geldin dedi evet dedim. Gerçi siz kaç aydır tatildesiniz dedi. Zannediyorlar ki bu süreçte evde yattık.Çok şükür uzaktan egitim süresinde bile aldıgım paranın hakkını verdıgıme ınanıyorum, günde 4 saat canlı ders yaptım, whatsapım susmadı gece gunduz sorularla doldu tastı..hepsıne dönüş yaptım.. Ama insanlara bişey anlatmak o kadar zor ki.. Bunu ispat etmeye calisan meslektaşlarıma da kızıyorum artık, bosverin işimizi yapalım biz, isteyen istediğini konussun..okul baslıcaksa elbette gidicez, ama korkuyorum cocuklar ıcın, aileler için, kendim için..
Kimseye bir şey ispat çabasına girmeye gerek yok, okulu, öğrencileri , çalışmayı çok özledim. Uzaktan eğitim yüzyüze eğitimden çok daha zor. Mail cevaplamaktan, bilgisayar başında kalmaktan gözlerim kan çanağına dönüyordu. Ama geçen bir arkadaşım dedi ki aa tatile mi geldin dedi evet dedim. Gerçi siz kaç aydır tatildesiniz dedi. Zannediyorlar ki bu süreçte evde yattık.
Hiçbirşey eskisi gibi olmayacak,bu laf bsşından beri sadece beni mi bu kadar rahatsız ediyor.Şimdi belki linç yiyeceğim biliyorum ama,bu yaşananlarda çok büyük tuhaflık var.İnsanlara nereye kadar korku pompalayacaklar bilmiyorum.Şimdi senin çevrende bu hastalığı geçirmiş biri olsaydı böyle rahat konuşamazdın diyenler olabilir, zahmet edip yazmasınlar çünkü kardeşim geçirdi ve şu anda turp gibi sağlıklı.Herkes inandığı şekilde yaşamaya devam etsin.Ben çocuklarımı okula göndereceğim.Parkta, sahilde,cafe de bulsşmayan korona okulda da bulaşmaz.
Ben poşetleri dışarıda günlerce beklemekten bazen sebze meyveler çürümeye baslardi. Artık direkt dolaba kaldiriyorum. Tüketmeden önce yıkayıp kullaniyorum. Annem ve kayinvalidemler hiç poşet bekletmefilet aylardır. Eskiden marketen alinanlari nasil kullaniyorlarsa hala aynı devam ettiler. Ben de artık usandım diyebilirim.linc değil ama bildiğiniz bir sey varsa söyleyin de biz de rahat edelim. ben kendi adıma marketten pazardan aldiklarimi öylece dolaba ya da kilere kaldiramiyorum. cunkh aldigim yerleden onlarca insan geciyo elleriyle bakip tekrar yerine koyuyolar, pazarda seçerken alıp alıp bırakıyorlar. ya herhangi birinde varsa... Allah a inancım da sonsuztevekkul de etmek lazım evet ama sorumluluk duygusundan yine yapamadan edemiyorum. yoksa insanların hali belli haklısınız
Yanlış anlamayın,tabi ki bildiğim birşey yok ama yaşadığımız şu süreçte benim mantığıma çok ters gelen şeyler oluyor.Ben tabi ki böyle birşey varsa diye elimden gelen azami tedbirleri alıyorum ama 2020 yılındayız,herşeyin çaresini bulan insanoğlu bunun mu çaresini bulamıyacak diye düşünüyorum.Hiçbirşey eskisi gibi olmayacak diye yaşarsak tabi ki hiçbirşey eskisi gibi olmaz.Bana kalırsa böyle birşey varsa da çoğumuz geçirdik ve geçirmeye devam edeceğiz diye düşünüyorum.Geçen sene bu vakitler çok değişik şeyler yaşadım mesela,üç gün üst üste içim dışıma çıkacak şekilde kustum ve o günler içersinde öleceğimi bile düşündüm ve bütün aileye bulaştı,hepimiz geçirdik.Tabi o zamanlar koronanın lafı bike yoktu ortalıkta.linc değil ama bildiğiniz bir sey varsa söyleyin de biz de rahat edelim. ben kendi adıma marketten pazardan aldiklarimi öylece dolaba ya da kilere kaldiramiyorum. cunkh aldigim yerleden onlarca insan geciyo elleriyle bakip tekrar yerine koyuyolar, pazarda seçerken alıp alıp bırakıyorlar. ya herhangi birinde varsa... Allah a inancım da sonsuztevekkul de etmek lazım evet ama sorumluluk duygusundan yine yapamadan edemiyorum. yoksa insanların hali belli haklısınız
Kizlar merhaba
Buraya sanırım onbeş gün önce de yazmıştım ateş, halsizlik vs var diye Doktora gittim ve boğaz enfeksiyonu dedi Hatta önce dahiliye doktoru baktı onun iğneleri ilaclarina rağmen ikinci gün su bile içemez hale gelince KBB doktoruna çıktım 10 iğne , çeşit çeşit ilaç verdi
Şimdi bütün ilaçlar bitti Toplamda 14 iğne, iki çeşit grip hapı, boğaz spreyi, c vitamini ve gargaradan sonra ben hala hastayım Hala aşırı halsizlik, öksürük var Ama ateşim yok
Yine koronadan şüpheleniyorum Bunca igne ve ilaca , onbeş günde bir grip geçmez mi?
Korona geçirenler veya bilenler sizler ne düşünüyorsunuz?
Test de yapmıyorlar ki kolay kolay
Siz covid-19 geçirmiştiniz degil mi ?Ben 1 haziranda baslattim zaten,cok sukur artisini gordum eksisini gormedim
Ben poşetleri dışarıda günlerce beklemekten bazen sebze meyveler çürümeye baslardi. Artık direkt dolaba kaldiriyorum. Tüketmeden önce yıkayıp kullaniyorum. Annem ve kayinvalidemler hiç poşet bekletmefilet aylardır. Eskiden marketen alinanlari nasil kullaniyorlarsa hala aynı devam ettiler. Ben de artık usandım diyebilirim.
Yanlış anlamayın,tabi ki bildiğim birşey yok ama yaşadığımız şu süreçte benim mantığıma çok ters gelen şeyler oluyor.Ben tabi ki böyle birşey varsa diye elimden gelen azami tedbirleri alıyorum ama 2020 yılındayız,herşeyin çaresini bulan insanoğlu bunun mu çaresini bulamıyacak diye düşünüyorum.Hiçbirşey eskisi gibi olmayacak diye yaşarsak tabi ki hiçbirşey eskisi gibi olmaz.Bana kalırsa böyle birşey varsa da çoğumuz geçirdik ve geçirmeye devam edeceğiz diye düşünüyorum.Geçen sene bu vakitler çok değişik şeyler yaşadım mesela,üç gün üst üste içim dışıma çıkacak şekilde kustum ve o günler içersinde öleceğimi bile düşündüm ve bütün aileye bulaştı,hepimiz geçirdik.Tabi o zamanlar koronanın lafı bike yoktu ortalıkta.
Birde ınstagramda bir sayfa var, virüsün olmadığını falan iddia ediyor. Hepsi oyunmuş sağlık çalışanlarında bu oyuna dahilmiş. Kalp krizine bile covid yaziyormus sağlıkçılar, hatta butun hepsi uyarilmis gelen herkese ne olursa olsun covid tanisi konacak diye.. Yahu arkadaşlar, virüsün iç organlarda nasil hasar bıraktığını hic gormediniz mi o kadar fotoğraf eklediler her yere. Ne kadar çok ölüm yaşanıyor, dünya bu hastalıkla baş etmeye çalışıyor. Belki birileri tarafından bilerek çıkartılmış bir virüs olabilir ama bu virüsün olmadığı anlamına gelmiyor.
Buarada herkesin vücudu tabiki farklı şekilde tepki gösterir. Örneğin, ben cok sağlıklı biriyimdir bulaş olsa bile geçirdiğimi hissetmem ama bir başkasısın bağışıklığı zayıftır etkilenir, hatta bir başkası ölebilir. Biz yinede kendimizi koruyalım sosyal mesafeye dikkat edelim
O instagram sayfasının adresini alabilir miyim ? Yakın olarak tanıdıgım 2 kişi, bunun dısında da bir sürü uzaktan ismen vs tanıdığım saglık çalışan ÖLDÜ. Bir kendi sağlıkçı gruplarımızda paylaşayım arkadaşlar ne diyecekler .... kafatasının içinde beyin yerine ne taşıyor bu insanlarBirde ınstagramda bir sayfa var, virüsün olmadığını falan iddia ediyor. Hepsi oyunmuş sağlık çalışanlarında bu oyuna dahilmiş. Kalp krizine bile covid yaziyormus sağlıkçılar, hatta butun hepsi uyarilmis gelen herkese ne olursa olsun covid tanisi konacak diye.. Yahu arkadaşlar, virüsün iç organlarda nasil hasar bıraktığını hic gormediniz mi o kadar fotoğraf eklediler her yere. Ne kadar çok ölüm yaşanıyor, dünya bu hastalıkla baş etmeye çalışıyor. Belki birileri tarafından bilerek çıkartılmış bir virüs olabilir ama bu virüsün olmadığı anlamına gelmiyor.
Buarada herkesin vücudu tabiki farklı şekilde tepki gösterir. Örneğin, ben cok sağlıklı biriyimdir bulaş olsa bile geçirdiğimi hissetmem ama bir başkasısın bağışıklığı zayıftır etkilenir, hatta bir başkası ölebilir. Biz yinede kendimizi koruyalım sosyal mesafeye dikkat edelim
Aynen biz cocuklarimizi sevmiyoruz, virus alip yaysinlar diye okula gonderiyoruz.Gönderirim diyenleri anlamıyorum. Sağlık bu ya bu kadar mı değersiz çocuklar ? Avmde plajda parkta çocuk oynuyor da bulaşmıyor okul da mı bulaşacak diyenler size sesleniyorum. O çocuklar sabahtan akşama kadar maskeyle nasıl ders dinleyecek ben 1 saat taksam mahvoluyorum ki bu çocuklar oyun çağı ya aklınız mı tutuldu sizin? Çocuğu parkta 1 saat oynat getir belki ertesi gün çıkarmazsın ama okula her gün gönderiyorsun ki bu çocuklar yerlere yapışıp oyun oynuyorlar, tuvaletler desen okullarda hak getire.
her şeyi bir kenara bırakın çocuğu 41 derece ateşle okula gönderen anneler var ya!!!! Siz sanıyor musunuz kisizin tedbirinizle her şey bitiyor!!! Herkes tedbir alsa bu kadar vaka olmazdı zaten!!!!! Çocuğunu el yüz yıkamadan kahvaltısını yaptırmadan hapşıra hapşıra okula gönderenler var!
Siz bilirsiniz !!!!!!!
Eşim sağlıkçı, bunu ona söyleyen bir kaç akrabası oldu baya payladı onları. Böyle saçma düşünce olamaz ya.Aylardır evden işe işten eve giden evde dahi izole yaşayan sağlık çalışanları buna ne diyorlar acaba.
Sevgili arkadaşlar ben artık ne yapacağımı bilmiyorum. BDV’de konu açayım diye düşündüm ama sizler beni burada daha iyi tanıyorsunuz. Biz pandemi başlangıcından beri aşırı izoleyiz. Markete bile gitmiyoruz. Herşeyi nasıl bekletip yıkadığımı da biliyorsunuz. Benim uzak şehirde oturan kayınvalidemde yarın gün var. Bir sürü misafir ağırlayacak. Geçenlerde de 30 kişilik otobüsle geziye gitti, restoranda yemek yemişler, denize girmişler. Hergün de çarşıya pazara iniyor zaten. Normalde her yaz bize gelir 1 ay kalırdı bu sene benden korkusuna (diye tahmin ediyorum) gelmedi. Ancak şimdi eşimin bizim komşu ilde oturan bir teyzesi var. Kadın guatr ameliyatı olacakmış ve kayınvalidem bayramın hemen sonrasında uçağı binip onun yanına gelecekmiş. Eşimin öteki teyzesi ve çocukları da gelecekmiş. Tüm kardeşler ve çocukları torun torba orada buluşacaklarmış. Şimdi guatr ameliyatı önemli bir ameliyat değil, gitmek zorunda değil ama gidecekmiş; teyze de “kızım gelir seni havaalanından alır” demiş, “her taraf corona kaynıyor gelme” dememiş. Şimdi oraya kadar geldikten sonra doğal olarak bize de gelmesi gündeme geldi. KV “söz veremem, siz ne zamandan beri karantinadasınız şimdi onu bozmak olmaz” dedi. Evet kv hassas ve düşünceli bir kadındır ama bizim durumun ne kadar saçma olduğunu düşündüğü de ortada, yani az bi ısrar bekliyor, gelecek. O ısrarı da eşim yapar, hatta “biz gelelim seni arabayla alalım, teyzede kalmayız, bir yemek yer çıkarız” dedi. Kv bunun üzerine “olabilir, bakarız, niye kalmıyorsunuz bir gece teyzede?” dedi. Eylül sonunda da KV’min farklı illerden okul arkadaşları her sene birinin evinde buluşurlar bu sene de ona geleceklermiş 1 hafta kalmaya. Yani düşünebiliyor musunuz, bu bayramda zaten bu corona feci patlayacak, hemen ardından kv uçağı binecek, bayramda herkesle öpüşmüş coronayı taze taze kapmış biri de yanına oturacak. Hastaneye girecek çıkacak. O kadar insanla bir araya gelecek… Sonra da bize gelecek, biz de çıkacağız alacağız, onca insanın arasına gireceğiz vb. E burada da gezmek isteyecek… Ben en ıssız koyda bile denize girmeye korkuyorum. Daha dün ısmarladığım sebzeler sundurmada yıkanmayı bekliyor. Kola şişeleri 1 haftadır bekliyor… Bende fobi oldu artık bir türlü normalleşemiyorum. Hayır mutasyon olduğu yok, aşı olduğu yok, bittiği de yok; peki bizler niye eve kapandık o zaman madem şimdi normalleşmek zorundayız, okullar da açılıyor, her şey açıldı, ne değişti?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?