Ailenizden birini kaybedeceğinizi de bilseniniz böyle rahat bir söylemde bulunabilir miydiniz? Hiçbirşey sevdiklerimin sağlığından hayatından daha önemli değil. daha süreç yeni başlamış bir dönem bile olmadı, kayıp edilen bir yıl bile yok. Ne bu acele...Ne zamana kadar gondermeyecegiz ki cocuklari okula? Hadi bu sene gondermedik, seneye, sonraki seneye... Bu hastaligin tedavisi bulunacak mi belli değil, oyle ya da böyle hepimiz geçireceğiz, ölen olecek kalan kalacak diye düşünüyorum.
Ailenizden birini kaybedeceğinizi de bilseniniz böyle rahat bir söylemde bulunabilir miydiniz? Hiçbirşey sevdiklerimin sağlığından hayatından daha önemli değil. daha süreç yeni başlamış bir dönem bile olmadı kayıp edilen bir yıl bile yok. Ne bu acele...
ilk gunlerden beri balkona atip bekletiyorum ben de.. cok sukur bir sikinti olmadi..valla ben de sizin gibiydim. ama artık olan sağlığım da baktım elden gidiyor ellerimde egzamalar olmaya başladı. ruhen bedenen çok yorulduğumu hissettim. çevremde de o şekilde yapanlar var. giç de bir şey olmuyor. bekletip alıyorum. ben de bazen 3-4 saat sonra, bazen de 1 gün falan. paketlileri de yıkayıp silmiyorum. valla alış veriş yapmak istemiyordum o derece. yani şimdilik bir şey olduğuda yok şükür. siz de yavaş yavaş azaltabilirsiniz. Mehmet Ceyhan bile gerek yok dedi. bekletin diyor. daha önce linki de atmıştım sanki. yoksa ruhen de bedenen de farklı hastalıklarımız olcak.
Biz antikor testi çıkar çıkmaz yaptırdık. Neden test yapmıyorlar ki? Size yakın bir laboratuarı arayıp test yaptırmak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Biz İstanbul’da Synevo Laboratuarına yaptırdık ancak bir çok farklı lab. Yapıyor bu testi.
Ben cocugumu gönderecegim egitimi için gerekli. Sonuçta özel derslere gönderiyoruz. Herkes tedbirini alıcak hayat fazlası ile ertelendi. Okul zaruri ihtiyaç ihtiyaç, covidin de bitecegi yok geçiren tekrar yakalanabiliyor ve tedavisi artık mutasyona ugradıgından tedavi süreci daha hafif geçtiği konusunda uzmanlar hem fikir. Ayrıca, düğünlerde hiç bir corona önlemi yok, bu eksikler hepimizin gözüne fazlası ile batıyor, sahiller, avmler, sinemalar(yazlık-kışlık) çarşı-pazar, okul kreşleri daha da uzar gider bu liste. Onun için çocuklar bence okulda daha güvenli olur, temasta bulunmamaları konusunda uyarıda bulunur.
online egitim hicbir ise yaramadi, ustelik evde anne-baba olarak cocugumuzla ogretmencilik oynamak zorunda kalmak, ozellikle kucuk yastaki cocuklari egitmeye calismak cok zor oldu.
yasadigim yerde siniflar ikiye bolunerek yarimsar gun alinacaklar derse.
maske zorunlu, sosyal mesafe olacak, gonderecegim, bir yil boyunca evde kalip, asosyal bir hayat surmesi, online dersler, oyunlar , tv derken ekran bagimlisi olmalari hastalik riskinden cok daha kotu fikrimce..
Anket tam karşılamıyor. Benim çocuğumun kronik rahatsızlığı yok. Eğitimden geri kalmaması için yollayacağım okulla işbirliği içersinde. Ama akciğeriyle ilgili problemi olsaydı zordu bu karar.
A öyle mi ? İsteğe bağlı yapıldigini bilmiyordum Ama yaşadığım yerde özel laboratuvar yok ya da ben hiç duymadım Doktora özel hastaneye gitmiştim zaten ama.onlar da korona testlerini devlet Hastanesi'ne yönlendiriyor sanırım O yüzden burda kolay kolay test yapılmıyor
Yarın aile hekimime gideyim diyorum Belki yardımcı olur
evet , yurt disi.Bayramdan sonra çok yakın akrabamin düğünü var ve düşünmekten gözüme uyku girmiyor Gitmesek olmaz benim düğünümde gece gündüz kosturdular Gitsek köy yerinde kimse ne maske takacak ne bişey Herkes iç içe olacak eminim Hele o gündüz yemek faslı.. en kalabalık zaman o Resmen kabus görüyorum şu düğün yüzünden
Nerde yasiyorsunuz ? Yurt dışı mı? Çünkü Türkiye'de milli eğitim henüz net karar vermedi Birkaç model var
Maske okullarda malesef formalitede kalacak İnanın yanılmak isterim ama maske takma birkaç hafta içinde yok olur gider Nasıl ki şuan lafta 81 ilde sokağa maskesiz çıkmak yasak ama sokakta maskeli insan bulmak bile zor, okullar da aynı olacak
Sosyal mesafe tenefus olan yerde imkansız
Ayrıca okul açık olduktan sonra yarım günle bir gün arasında pek fark yok
Bunları okulu öğrencileri çok özlemiş bir ogretmen olarak yazıyorum
ayrica bu benim kendi kanaatim. sizin mesajimi alintilayarak, okulun acilmasinin kotu taraflarini siraliyor olmaniz hicbir sey degistirmeyecek..Bayramdan sonra çok yakın akrabamin düğünü var ve düşünmekten gözüme uyku girmiyor Gitmesek olmaz benim düğünümde gece gündüz kosturdular Gitsek köy yerinde kimse ne maske takacak ne bişey Herkes iç içe olacak eminim Hele o gündüz yemek faslı.. en kalabalık zaman o Resmen kabus görüyorum şu düğün yüzünden
Nerde yasiyorsunuz ? Yurt dışı mı? Çünkü Türkiye'de milli eğitim henüz net karar vermedi Birkaç model var
Maske okullarda malesef formalitede kalacak İnanın yanılmak isterim ama maske takma birkaç hafta içinde yok olur gider Nasıl ki şuan lafta 81 ilde sokağa maskesiz çıkmak yasak ama sokakta maskeli insan bulmak bile zor, okullar da aynı olacak
Ayrıca okul açık olduktan sonra yarım günle bir gün arasında pek fark yok
Bunları okulu öğrencileri çok özlemiş bir ogretmen olarak yazıyorum
Malesef çok doğruMaske okullarda malesef formalitede kalacak İnanın yanılmak isterim ama maske takma birkaç hafta içinde yok olur gider Nasıl ki şuan lafta 81 ilde sokağa maskesiz çıkmak yasak ama sokakta maskeli insan bulmak bile zor, okullar da aynı olacak
evet , yurt disi.
kesin karar yok fakat velilere sunulan uc opsiyon var ;
birincisi tum sene online egitim, zoom toplantilarina zorunlu katilim sarti ( cocuklari sabahin erken saatinde o ekranin basina oturtup, saatlerce bekletmek, odaginin kaymamasini saglamak ne kadar zor anlatamam )
ikincisi, haftanin iki gunu tam gun okul ( yarim ogrenci kapasitesiyle )
ucuncusu, haftanin 5. gunu, 8-12 saatleri arasi , tenefus yok...oyun saati vs yok, blok ders seklinde olacak sanirim ve yine yarim ogrenci kapasitesi..
biz, ikinci yahut ucuncu secenegi onayladik..
tabii ki bir egitimci oldugunuz icin sizin de endiselerinizi yahut online dersler icin verdiginiz emegi anlayabiliyorum, fakat bunun bircok ogrenciye gore verimsiz gectigini de kimse inkar edemez, cunku bu Z kusaginin cogunlugunda bizdeki sorumluluk duygusu yok maalesef.. otur cocugum , dersini yap cocugum demekten , dersleri konulari anlatmaktan ne cocuk ne ebeveyn, iki taraf da memnun kalmadi..
soyle, tum sene online olmasini isteyenler icin kesin boyle bir secenek sunuldu ve uygulanacak..Üçüncü seçenek kötünün iyisi bence Türkiye'de de böyle uygulama olsa.. ama bu sefer de dört saat çocuğun dikkati çok dağınık olur Üniversite olsa blok dersler bir şekilde yapılır ama küçükler kırk dakika bile zor ..
Peki bu üç seçenekten istediğinizi seçmekte serbest misiniz? Burda nasıl.olacak acaba heyecan ve gerginlikle bekliyorum
Canlı dersler verimli değildi Çünkü en ilgili en çalışkan öğrencilerim canlı derslere hiç girmedi Hepsinin türlü çeşit sebebi vardı Eba altyapısı da mukemmel değildi zaten vs vs
Birde ınstagramda bir sayfa var, virüsün olmadığını falan iddia ediyor. Hepsi oyunmuş sağlık çalışanlarında bu oyuna dahilmiş. Kalp krizine bile covid yaziyormus sağlıkçılar, hatta butun hepsi uyarilmis gelen herkese ne olursa olsun covid tanisi konacak diye.. Yahu arkadaşlar, virüsün iç organlarda nasil hasar bıraktığını hic gormediniz mi o kadar fotoğraf eklediler her yere. Ne kadar çok ölüm yaşanıyor, dünya bu hastalıkla baş etmeye çalışıyor. Belki birileri tarafından bilerek çıkartılmış bir virüs olabilir ama bu virüsün olmadığı anlamına gelmiyor.
Buarada herkesin vücudu tabiki farklı şekilde tepki gösterir. Örneğin, ben cok sağlıklı biriyimdir bulaş olsa bile geçirdiğimi hissetmem ama bir başkasısın bağışıklığı zayıftır etkilenir, hatta bir başkası ölebilir. Biz yinede kendimizi koruyalım sosyal mesafeye dikkat edelim
Ailenizden birini kaybedeceğinizi de bilseniniz böyle rahat bir söylemde bulunabilir miydiniz? Hiçbirşey sevdiklerimin sağlığından hayatından daha önemli değil. daha süreç yeni başlamış bir dönem bile olmadı, kayıp edilen bir yıl bile yok. Ne bu acele...
Bu iş fena halde obsesyona döndü.bir yandan salataligi dahi kopurterek yikamadan kullanamayan hanimlar,
Başınız sağolsun.Acı olmuşSiteden bircok arkadasiminin bildigi gibi ayni ay icersinde korona nedeniyle kuzenimi, dolayli nedenlerle de annemi kaybettim.
Eger yillarca bir eve tıkılıp, calismadan, markete gitmeden, hic hastalanip hastaneye gitmeden yasayabilecekseniz ne mutlu size, ama ben calismak, alisveris yapmak, evimden disari cikmak zorundayim, asansorde bile hastalığı kapabilecegimi bilecek kadar gercekciyim. Durum boyle olunca bu isin sonunda annem gibi, eşimi, kardeslerimi ya da da kaybedebilecegimi kabullendim. maalesef cam fanusta yasayabilecek kadar sansli azinliktan degiliz.
Başınız sağolsun… Süreç yeni başlamış, biraz daha dayanılmasında fayda olduğunu düşünüyorum. İnsanların çoğu dişini sıksa o asansörden bulaşı kapma ihtimalide azalır. Bakın önlem almayan boşvermiş illere hatta ülkelere... Herşeyden önce sağlıkçılaın emeğine yazık. Daha 3 aylık bir kısıtlamada insanlar isyan etmeye başladı. Çalışmak zorunda olanlara değil kalablığa girenelere avmler piknik alanlarını plajı tıklım dolduran insanlara lafım... yakınımda deniz var daha adım atmadım, gitmezsem çok büyük bir kaybım olmayacak biliyorum. ama gidipte kaparsam çok hayıflanacağım. tedavi sürecinde yaşanacaklara hiç değecek eğlenceler değil yani.Siteden bircok arkadasiminin bildigi gibi ayni ay icersinde korona nedeniyle kuzenimi, dolayli nedenlerle de annemi kaybettim.
Eger yillarca bir eve tıkılıp, calismadan, markete gitmeden, hic hastalanip hastaneye gitmeden yasayabilecekseniz ne mutlu size, ama ben calismak, alisveris yapmak, evimden disari cikmak zorundayim, asansorde bile hastalığı kapabilecegimi bilecek kadar gercekciyim. Durum boyle olunca bu isin sonunda annem gibi, eşimi, kardeslerimi ya da da kaybedebilecegimi kabullendim. maalesef cam fanusta yasayabilecek kadar sansli azinliktan degiliz.
Siteden bircok arkadasiminin bildigi gibi ayni ay icersinde korona nedeniyle kuzenimi, dolayli nedenlerle de annemi kaybettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?