Başınız sağolsun.Acı olmuş
Başınız sağolsun… Süreç yeni başlamış, biraz daha dayanılmasında fayda olduğunu düşünüyorum. İnsanların çoğu dişini sıksa o asansörden bulaşı kapma ihtimalide azalır. Bakın önlem almayan boşvermiş illere hatta ülkelere... Herşeyden önce sağlıkçılaın emeğine yazık. Daha 3 aylık bir kısıtlamada insanlar isyan etmeye başladı. Çalışmak zorunda olanlara değil kalablığa girenelere avmler piknik alanlarını plajı tıklım dolduran insanlara lafım... yakınımda deniz var daha adım atmadım, gitmezsem çok büyük bir kaybım olmayacak biliyorum. ama gidipte kaparsam çok hayıflanacağım. tedavü sürecinde yaşanacaklara hiç değecek eğlenceler değil yani
Başınız sağolsun, çok üzüldüm. Sabır diliyorum size.
Başınız sağolsun çok üzüldüm allah sabır versinBu konuda size yüzde yüz katılıyorum, önlemler bir yere kadar alınmalı, ama sonunda bu hastalığın tedavisi ne zaman bulunacak belli degil, belki 5 ay, belki 5 yil, çocukları eğitimden geri ceksek de riski minimize edemeyecegiz, o yüzden dogru bir strateji ile egitimin baslatilmasi taraftariyim, nihayetinde bir şekilde hepimiz bu virusle tanisacagiz.
Cok teşekkür ederim, Allah razı olsun.
basiniz sag olsun, mekani cennet olsun her ikisinin de..Siteden bircok arkadasiminin bildigi gibi ayni ay icersinde korona nedeniyle kuzenimi, dolayli nedenlerle de annemi kaybettim.
Eger yillarca bir eve tıkılıp, calismadan, markete gitmeden, hic hastalanip hastaneye gitmeden yasayabilecekseniz ne mutlu size, ama ben calismak, alisveris yapmak, evimden disari cikmak zorundayim, asansorde bile hastalığı kapabilecegimi bilecek kadar gercekciyim. Durum boyle olunca bu isin sonunda annem gibi, eşimi, kardeslerimi ya da da kaybedebilecegimi kabullendim. maalesef cam fanusta yasayabilecek kadar sansli azinliktan degiliz.
Başınız sağolsun çok üzüldüm allah sabır versin
basiniz sag olsun, mekani cennet olsun her ikisinin de..
Başınız saolsun, Allahım sabrınızı artırsın..Siteden bircok arkadasiminin bildigi gibi ayni ay icersinde korona nedeniyle kuzenimi, dolayli nedenlerle de annemi kaybettim.
Eger yillarca bir eve tıkılıp, calismadan, markete gitmeden, hic hastalanip hastaneye gitmeden yasayabilecekseniz ne mutlu size, ama ben calismak, alisveris yapmak, evimden disari cikmak zorundayim, asansorde bile hastalığı kapabilecegimi bilecek kadar gercekciyim. Durum boyle olunca bu isin sonunda annem gibi, eşimi, kardeslerimi ya da da kaybedebilecegimi kabullendim. maalesef cam fanusta yasayabilecek kadar sansli azinliktan degiliz.
Sevgili arkadaşlar ben artık ne yapacağımı bilmiyorum. BDV’de konu açayım diye düşündüm ama sizler beni burada daha iyi tanıyorsunuz. Biz pandemi başlangıcından beri aşırı izoleyiz. Markete bile gitmiyoruz. Herşeyi nasıl bekletip yıkadığımı da biliyorsunuz. Benim uzak şehirde oturan kayınvalidemde yarın gün var. Bir sürü misafir ağırlayacak. Geçenlerde de 30 kişilik otobüsle geziye gitti, restoranda yemek yemişler, denize girmişler. Hergün de çarşıya pazara iniyor zaten. Normalde her yaz bize gelir 1 ay kalırdı bu sene benden korkusuna (diye tahmin ediyorum) gelmedi. Ancak şimdi eşimin bizim komşu ilde oturan bir teyzesi var. Kadın guatr ameliyatı olacakmış ve kayınvalidem bayramın hemen sonrasında uçağı binip onun yanına gelecekmiş. Eşimin öteki teyzesi ve çocukları da gelecekmiş. Tüm kardeşler ve çocukları torun torba orada buluşacaklarmış. Şimdi guatr ameliyatı önemli bir ameliyat değil, gitmek zorunda değil ama gidecekmiş; teyze de “kızım gelir seni havaalanından alır” demiş, “her taraf corona kaynıyor gelme” dememiş. Şimdi oraya kadar geldikten sonra doğal olarak bize de gelmesi gündeme geldi. KV “söz veremem, siz ne zamandan beri karantinadasınız şimdi onu bozmak olmaz” dedi. Evet kv hassas ve düşünceli bir kadındır ama bizim durumun ne kadar saçma olduğunu düşündüğü de ortada, yani az bi ısrar bekliyor, gelecek. O ısrarı da eşim yapar, hatta “biz gelelim seni arabayla alalım, teyzede kalmayız, bir yemek yer çıkarız” dedi. Kv bunun üzerine “olabilir, bakarız, niye kalmıyorsunuz bir gece teyzede?” dedi. Eylül sonunda da KV’min farklı illerden okul arkadaşları her sene birinin evinde buluşurlar bu sene de ona geleceklermiş 1 hafta kalmaya. Yani düşünebiliyor musunuz, bu bayramda zaten bu corona feci patlayacak, hemen ardından kv uçağı binecek, bayramda herkesle öpüşmüş coronayı taze taze kapmış biri de yanına oturacak. Hastaneye girecek çıkacak. O kadar insanla bir araya gelecek… Sonra da bize gelecek, biz de çıkacağız alacağız, onca insanın arasına gireceğiz vb. E burada da gezmek isteyecek… Ben en ıssız koyda bile denize girmeye korkuyorum. Daha dün ısmarladığım sebzeler sundurmada yıkanmayı bekliyor. Kola şişeleri 1 haftadır bekliyor… Bende fobi oldu artık bir türlü normalleşemiyorum. Hayır mutasyon olduğu yok, aşı olduğu yok, bittiği de yok; peki bizler niye eve kapandık o zaman madem şimdi normalleşmek zorundayız, okullar da açılıyor, her şey açıldı, ne değişti?
Ben poşetleri dışarıda günlerce beklemekten bazen sebze meyveler çürümeye baslardi. Artık direkt dolaba kaldiriyorum. Tüketmeden önce yıkayıp kullaniyorum. Annem ve kayinvalidemler hiç poşet bekletmefilet aylardır. Eskiden marketen alinanlari nasil kullaniyorlarsa hala aynı devam ettiler. Ben de artık usandım diyebilirim.
Gönderirim diyenleri anlamıyorum. Sağlık bu ya bu kadar mı değersiz çocuklar ? Avmde plajda parkta çocuk oynuyor da bulaşmıyor okul da mı bulaşacak diyenler size sesleniyorum. O çocuklar sabahtan akşama kadar maskeyle nasıl ders dinleyecek ben 1 saat taksam mahvoluyorum ki bu çocuklar oyun çağı ya aklınız mı tutuldu sizin? Çocuğu parkta 1 saat oynat getir belki ertesi gün çıkarmazsın ama okula her gün gönderiyorsun ki bu çocuklar yerlere yapışıp oyun oynuyorlar, tuvaletler desen okullarda hak getire.
her şeyi bir kenara bırakın çocuğu 41 derece ateşle okula gönderen anneler var ya!!!! Siz sanıyor musunuz kisizin tedbirinizle her şey bitiyor!!! Herkes tedbir alsa bu kadar vaka olmazdı zaten!!!!! Çocuğunu el yüz yıkamadan kahvaltısını yaptırmadan hapşıra hapşıra okula gönderenler var!
Siz bilirsiniz !!!!!!!
kızlarımız kaçıncı sınıfHayır kesinlikle göndermeyeceğim. 2 kızım da evde canları sağolsun yeter ki..
bildigim kadarıyla coktaaaan kalktı denize giden ondan insan sanmıyorum ki arkaya otursunSevgili arkadaşlar, arabanın önünde şoförün yanına oturmak yasak mı hala?
Cok teşekkür ederim,
Bir konuya daha degineyim böylece, oncekinde yazdigim gibi, kuzenimi covid-19 dan kaybettik, hicbir kronik hastaligi yoktu ve sadece 42 yasindaydi.
Annem ise kanserdi, covid olmadi, ama covid riski nedeniyle tedavisi aksadi, son doneminde yoğun bakıma bile alinamadi, belki bu surec olmasa bir sure daha yasayabilecekti, olmadi...
Annem gibi binlerce hasta var, bakınca direkt ölüm nedeni covid degil, ama ozellikle covidin pik donemlerinde, diger kronik hastalarin tedavisi ciddi sekilde aksadi, bazıları korkudan hastanelere gidemedi, bazıları gitse de yatisa alinamadi, yani bu lanet yalnizca kendisine yakalananlari degil, dolayli sekilde de binlerce insani öldürdü ya da ölümlerini hızlandırdı.
Keske olmasaydi ama oldu artik, bize de bununla yaşamayı öğrenmek kaldi, zor olacak ama ogrenecegiz hepimiz, bizimle birlikte cocuklarimiz da öğrenecek, o maskeler, dezenfektanlar gunluk hayatiminizin parcasi olacak. Yapacak baska bir sey yok.
Sizi o kadar iyi anlıyorum kiValla bu durumda eşinizi ikna edin kayinvalideniz gelmesin diyeceğim ama büyük ihtimalle gelecektir.
Başka şehirde oturan görümcem çoluk çocuk önce kendi kayınvalidesine gitti, 1 hafta orada eşinin bütün sülalesiyle görüştüler. Geçen hafta da buraya geldiler, biz de görüştük. Ben ne eşime ne başkasına laf anlatamıyorum.
Benim kendi annemle babam da artı çok dikkatsiz. Annem kuaföre gitti, manikür pedikür yaptırdı sanki çok sartmis gibi. Bir de dün akşam arkadaşlarının doğum gününe gitmişler eğlenmeye düşünün artık. O kadar kızdım ki anlatamam. Dün benim eşimin de bir arkadaşı evimizin onuen gelmişti birşey bırakmaya. Eşim maskesiz çıktı konuştu arkadaşıyla camdan görünce sinirim tepeme çıktı. Yani benden başka artık ciddiye alan yok benim çevremde ne yapacağımı şaşırdım.
Rabbim hayırlısıyla sağ salim kavuşmayı nasip etsin bebeklerimize.Sizi o kadar iyi anlıyorum kizaten zehir gibi hamilelik geçirdik stress, endişe, korku. Bir de çevremiz large davranışlarına devam ediyor, kimseyle görüşmek istemiyorum artık insanlar da trip yapıp, tepki koymaya başladı. Eşimin annesi kendi akrabalarıyla görüşüyor sonra bizi çağırıyor benim ablam işe giderken ben gidip annemde kalmak zorunda kaldım cok zor hamilelik geçirdiğim için bulantılar vs, annem yeğenime bakıyor cocuk butun gün yanımda ablam da işten gelip çocuğunu yalap şalap öpüyordu kendi çocuğunu öpme diyemiyordum doğal olarak. Yani resmen karnımızdaki bebekler Allah’a emanet. Allah korusun corona kapsak, ilaç kullanamıyoruz, göğüs filmi bile çektiremiyoruz. Herkes atlatırım geçer diye düşünüyor ama bize bulaştırırlarsa bebeğimize bir zeval gelirse bunun vebalini nasıl taşırlar onu kimse düşünmüyor. Kısacası bir an evvel doğum yapıp kurtulmak istiyorum en azından bu stressten.
Çok teşekkür ederim...
Çok teşekkür ederim...
Özel aracın içindeyken maske takmak zorunluluğu var mı?
Özel aracın içindeyken maske takmak zorunluluğu var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?