bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Bu konuda size yüzde yüz katılıyorum, önlemler bir yere kadar alınmalı, ama sonunda bu hastalığın tedavisi ne zaman bulunacak belli degil, belki 5 ay, belki 5 yil, çocukları eğitimden geri ceksek de riski minimize edemeyecegiz, o yüzden dogru bir strateji ile egitimin baslatilmasi taraftariyim, nihayetinde bir şekilde hepimiz bu virusle tanisacagiz.

Başınız sağolsun, çok üzüldüm. Sabır diliyorum size.

Cok teşekkür ederim, Allah razı olsun.

Başınız sağolsun çok üzüldüm allah sabır versin

basiniz sag olsun, mekani cennet olsun her ikisinin de..

Başınız sağolsun çok üzüldüm allah sabır versin
basiniz sag olsun, mekani cennet olsun her ikisinin de..

Cok teşekkür ederim,
Bir konuya daha degineyim böylece, oncekinde yazdigim gibi, kuzenimi covid-19 dan kaybettik, hicbir kronik hastaligi yoktu ve sadece 42 yasindaydi.
Annem ise kanserdi, covid olmadi, ama covid riski nedeniyle tedavisi aksadi, son doneminde yoğun bakıma bile alinamadi, belki bu surec olmasa bir sure daha yasayabilecekti, olmadi...
Annem gibi binlerce hasta var, bakınca direkt ölüm nedeni covid degil, ama ozellikle covidin pik donemlerinde, diger kronik hastalarin tedavisi ciddi sekilde aksadi, bazıları korkudan hastanelere gidemedi, bazıları gitse de yatisa alinamadi, yani bu lanet yalnizca kendisine yakalananlari degil, dolayli sekilde de binlerce insani öldürdü ya da ölümlerini hızlandırdı.
Keske olmasaydi ama oldu artik, bize de bununla yaşamayı öğrenmek kaldi, zor olacak ama ogrenecegiz hepimiz, bizimle birlikte cocuklarimiz da öğrenecek, o maskeler, dezenfektanlar gunluk hayatiminizin parcasi olacak. Yapacak baska bir sey yok.

Başınız saolsun, Allahım sabrınızı artırsın..

benim de boyle korkularim vardi cok da ust seviyedeydi.bu var bu o kadar ust düzey değil simdi strese döndü. bizde ailemize gör daha dikkatli gör bunu da biliuolsr ve ona gore davranıyorlar davranıyorlar de rahat edemeyecekseniz bunu esinizle konusun bahsedin kv nizle konuşun anne cok isterdim ama yapamıyorum psikolojiknolarak etkilendiginizden bahsedin bugune kadar sıkı önlem aldinizniz biraz daha izin isteyin en azindan bununla başa çıkana kadar.

cevremdekilere aynı aynı soyleyenninsanim. dün onlemler aciklandi okullarla ilgili. veliler evde ölçüp, varsa gondermwyecek diye dinlerken esime dedim sanki her kadın ateşini ölçüp gönderecek insanlar cocuk hastayken gonderiyo diye

Hayır kesinlikle göndermeyeceğim. 2 kızım da evde canları sağolsun yeter ki..
kızlarımız kaçıncı sınıf
bir dayanağınız var mi
benim çocuğum da 1. sinifa gidecek ve göndermek istemiyorum ama rapor falan alma gibi bir alternatifimiz yok maalesef çünkü 77 aylik olacak
yani öylece gondermemnistemwyil gondermeyebikiyor musunuz ne biliyim gitmeyince ne olacak sınıfta mi kalacak sonraki yıl ne olacak...gibi
bildiğiniz bir yol varsa paylasursaniz sevinirim.

Sevgili arkadaşlar, arabanın önünde şoförün yanına oturmak yasak mı hala?

Günaydın sevgili dostlarım, Bu sabah da uyuyakaldım ve gün doğumunu kaçırdım, bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek dileği ile sizlere daha önce fotoğrafladığım bir gün doğumunu, kırmızı bir gül goncası, pembe güller ve kırmızı bir minyatür gül gönderiyorum. Bahçe kedimiz Helva da size günaydın diyor, güzel bir gün geçirmenizi dilerim, Sevgilerimle

Bir öğretmen olarak hibrit modelin ne kadar faydalı olacağına dair şüphelerim var..ders saatleri ve süresi, sınıf mevcutları ne kadar azalsa da sınıf, mesafe korumasının zor olduğu kapalı bir ortam..hele ki koridor, tuvalet, bahçe ve kantin gibi okulun diğer bölümlerinde bu zorluk çok daha fazla..önlemlere ne oranda uyulur ve güvenlik ne ciddiyetle korunur yaşayıp göreceğiz ancak sonuçları acı olmaz inşallah..

Sevgili dostlarım, bugün değişik bir konu ile karşınızdayım. Dün gece aldığımız ani bir kararla bugün şehire gitmek zorundayız. bankadan kredi kartımı alacağım sonra eve uğrayıp eşimin bazı evrakları var işle ilgili onları almam gerekiyor (eşim sözleşme kağıtlarını ve fatura defterini unutmuş ve yanımızda olmadığından muhasebeci fatura kesilmiş gibi gösteriyor ama artık sorun olmaya başladı). büyük kedimi de alacağım yanıma. Evet benim size söz etmediğim yaşlı bir kedim daha var ve biz corona'nın bu kadar süreceğini bilmediğimiz için ve kedinin özel durumu nedeniyle yolculuk yapması ve yer değiştirmesi sorun olduğu için onu komşuya emanet ettik. Kedi depresyona girmiş. uzun zamandır vicdan azabı duyuyorum bu konuda. Burada ne kadar kalacağımız belli değil, dolayısıyla riski göze alıp onu getireceğim. Yolda sıkıntı çekecek, benim Gözde ile de pek anlaşamıyorlar ama alışır artık, mecburuz; öyle görünüyor ki daha aylarca buradayız. Dönüşte benzin alıp migrosa da uğrayacağız. Bu kadar izolasyon ve özenden sonra oldukça heyecanlı ve risk dolu bir gün olacak. Banka ve bizim evin oralar kırmızı.. dua edin ne olur, kazasız belasız koronasız atlatalım.
Bu arada şehirdeki evimizde çok yüksek ihtimalle virüs vardır, çünkü komşu dışarıdan geliyor ve aynı eldivenlerle ya da eldivensiz her yere dokunuyordur, kendinde olmasa bile taşımış olabilir. Kediyi box içinde taşıyacağım ama yolda sakinleşmesi için onu okşamam gerek, kokumu alabilmesi için de eldivensiz okşayacağım. Yol 2 saat sürecek eve geldiğimizde onu sundurmada 2 gündür bekleyen alışveriş poşetleri gibi bekletme şansım yok direkt olarak eve salacağım. Herhangi bir öneriniz var mı bu konuda? kediyi asla yıkayamam çünkü kedi yaşlı ve psikolojik sorunları olan hassas bir kedi.

Çok çok üzüldüm Allah sabır selamet versin mekanları cennet olsun en içten taziyelerimi sunuyorum

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki zaten zehir gibi hamilelik geçirdik stress, endişe, korku. Bir de çevremiz large davranışlarına devam ediyor, kimseyle görüşmek istemiyorum artık insanlar da trip yapıp, tepki koymaya başladı. Eşimin annesi kendi akrabalarıyla görüşüyor sonra bizi çağırıyor benim ablam işe giderken ben gidip annemde kalmak zorunda kaldım cok zor hamilelik geçirdiğim için bulantılar vs, annem yeğenime bakıyor cocuk butun gün yanımda ablam da işten gelip çocuğunu yalap şalap öpüyordu kendi çocuğunu öpme diyemiyordum doğal olarak. Yani resmen karnımızdaki bebekler Allah’a emanet. Allah korusun corona kapsak, ilaç kullanamıyoruz, göğüs filmi bile çektiremiyoruz. Herkes atlatırım geçer diye düşünüyor ama bize bulaştırırlarsa bebeğimize bir zeval gelirse bunun vebalini nasıl taşırlar onu kimse düşünmüyor. Kısacası bir an evvel doğum yapıp kurtulmak istiyorum en azından bu stressten.

Rabbim hayırlısıyla sağ salim kavuşmayı nasip etsin bebeklerimize.

Özel aracın içindeyken maske takmak zorunluluğu var mı?

Çok teşekkür ederim...

başınız sagolsun mekanları cennet olsun

Özel aracın içindeyken maske takmak zorunluluğu var mı?

biz yaylaya giderken oglum ve ben arka koltukta takmadık eşim taktı ama herhangi bir kontrol yoktu, bundan 1 -1 buçuk ay önce ise kardesim ve ailesi arabada takmadı inince taktılar
kendi arabanizda gerwkli oldugunu düşünmüyorum ben aslında ama elinizin altinda olmasinda fayda var cezadan korktugumuzdan değil de polis falan durdurursa maskesiz konusmamak adina

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…