- 4 Mayıs 2020
- 506
- 265
- 23
- 41
Rabbim şifa versinBebeğim henüz küçük ve kronik hastalığı var açık kalp ameliyatı oldu down sendromlu eğitimlerimiz ve fizyoterapimiz var mecbur götürmek zorundayım şu an gittiğim merkez temixlik konusunda iyi değildi başka bi merkeze geçiş yaptım Rabbime emanet
'Her yer korona kaynarken' Ayasofya açılışına 350 bin kişiyi getirdiler? Bundan sonra kimse sosyal mesafe demesin bence...Sevgili arkadaşlar ben artık ne yapacağımı bilmiyorum. BDV’de konu açayım diye düşündüm ama sizler beni burada daha iyi tanıyorsunuz. Biz pandemi başlangıcından beri aşırı izoleyiz. Markete bile gitmiyoruz. Herşeyi nasıl bekletip yıkadığımı da biliyorsunuz. Benim uzak şehirde oturan kayınvalidemde yarın gün var. Bir sürü misafir ağırlayacak. Geçenlerde de 30 kişilik otobüsle geziye gitti, restoranda yemek yemişler, denize girmişler. Hergün de çarşıya pazara iniyor zaten. Normalde her yaz bize gelir 1 ay kalırdı bu sene benden korkusuna (diye tahmin ediyorum) gelmedi. Ancak şimdi eşimin bizim komşu ilde oturan bir teyzesi var. Kadın guatr ameliyatı olacakmış ve kayınvalidem bayramın hemen sonrasında uçağı binip onun yanına gelecekmiş. Eşimin öteki teyzesi ve çocukları da gelecekmiş. Tüm kardeşler ve çocukları torun torba orada buluşacaklarmış. Şimdi guatr ameliyatı önemli bir ameliyat değil, gitmek zorunda değil ama gidecekmiş; teyze de “kızım gelir seni havaalanından alır” demiş, “her taraf corona kaynıyor gelme” dememiş. Şimdi oraya kadar geldikten sonra doğal olarak bize de gelmesi gündeme geldi. KV “söz veremem, siz ne zamandan beri karantinadasınız şimdi onu bozmak olmaz” dedi. Evet kv hassas ve düşünceli bir kadındır ama bizim durumun ne kadar saçma olduğunu düşündüğü de ortada, yani az bi ısrar bekliyor, gelecek. O ısrarı da eşim yapar, hatta “biz gelelim seni arabayla alalım, teyzede kalmayız, bir yemek yer çıkarız” dedi. Kv bunun üzerine “olabilir, bakarız, niye kalmıyorsunuz bir gece teyzede?” dedi. Eylül sonunda da KV’min farklı illerden okul arkadaşları her sene birinin evinde buluşurlar bu sene de ona geleceklermiş 1 hafta kalmaya. Yani düşünebiliyor musunuz, bu bayramda zaten bu corona feci patlayacak, hemen ardından kv uçağı binecek, bayramda herkesle öpüşmüş coronayı taze taze kapmış biri de yanına oturacak. Hastaneye girecek çıkacak. O kadar insanla bir araya gelecek… Sonra da bize gelecek, biz de çıkacağız alacağız, onca insanın arasına gireceğiz vb. E burada da gezmek isteyecek… Ben en ıssız koyda bile denize girmeye korkuyorum. Daha dün ısmarladığım sebzeler sundurmada yıkanmayı bekliyor. Kola şişeleri 1 haftadır bekliyor… Bende fobi oldu artık bir türlü normalleşemiyorum. Hayır mutasyon olduğu yok, aşı olduğu yok, bittiği de yok; peki bizler niye eve kapandık o zaman madem şimdi normalleşmek zorundayız, okullar da açılıyor, her şey açıldı, ne değişti?
Çok güzel özetlemişsinizYani diyor ki yeni dünya düzeni bizim istediğimiz gibi olana kadar Corona biter morona başlar daha çok beklersiniz. Önce aşıyı çip taktırmayı filan kabul edin sonra düşünürüz
Amin inşaAllah Allah razı olsunRabbim şifa versin
İşlerinizi kolaylaştırırsın
Yandıki ne yandı mahvoldukbir yandan okula gonderip gondermeme secenegi arasinda kalan biz anneler.
bir yandan salataligi dahi kopurterek yikamadan kullanamayan hanimlar,
ote yanda davullu zurnali dugunler, beachlerde partileyenler ?
insanin beyni yanmiyor degil
Alışverısı hala esim yapar evde bebegım oldugu ıcın cabucak alır gelir ne gerekiyorsa.. Her seferinde gerılıyorum poşetler boşalt malzemeleri sil yıka off of. Alısverıs posetlerını atıyordum onceden artik atmıyorum saklıyorum bıryerde cop poseti olarak kullanıyorum.ellerımıde psikopat gıbı yıkamayı bıraktım. Yara bere olmustu hep. Yapacak bisey yok elimizden geldıgınce onlem gerisimi Allaha emanetizsırf yikama boşaltma işinden dolayı market alisverini elimden geldiğince erteliyorum maalesef
Siz covid-19 geçirmiştiniz degil mi ?
Çok çok üzüldüm Allah sabır selamet versin mekanları cennet olsun en içten taziyelerimi sunuyorum
Ben de şimdi gördüm
Üzüldüm ama elden bir şey gelmiyor
Kalanlara sağlıklı bir ömür dilerim
Çok üzüldüm başınız sağolsun mekanları cennet olsunSiteden bircok arkadasiminin bildigi gibi ayni ay icersinde korona nedeniyle kuzenimi, dolayli nedenlerle de annemi kaybettim.
Eger yillarca bir eve tıkılıp, calismadan, markete gitmeden, hic hastalanip hastaneye gitmeden yasayabilecekseniz ne mutlu size, ama ben calismak, alisveris yapmak, evimden disari cikmak zorundayim, asansorde bile hastalığı kapabilecegimi bilecek kadar gercekciyim. Durum boyle olunca bu isin sonunda annem gibi, eşimi, kardeslerimi ya da da kaybedebilecegimi kabullendim. maalesef cam fanusta yasayabilecek kadar sansli azinliktan degiliz.
Geçmiş olsun
Çok üzüldüm başınız sağolsun mekanları cennet olsun
Siteden bircok arkadasiminin bildigi gibi ayni ay icersinde korona nedeniyle kuzenimi, dolayli nedenlerle de annemi kaybettim.
Eger yillarca bir eve tıkılıp, calismadan, markete gitmeden, hic hastalanip hastaneye gitmeden yasayabilecekseniz ne mutlu size, ama ben calismak, alisveris yapmak, evimden disari cikmak zorundayim, asansorde bile hastalığı kapabilecegimi bilecek kadar gercekciyim. Durum boyle olunca bu isin sonunda annem gibi, eşimi, kardeslerimi ya da da kaybedebilecegimi kabullendim. maalesef cam fanusta yasayabilecek kadar sansli azinliktan degiliz.
Gönderirim diyenleri anlamıyorum. Sağlık bu ya bu kadar mı değersiz çocuklar ? Avmde plajda parkta çocuk oynuyor da bulaşmıyor okul da mı bulaşacak diyenler size sesleniyorum. O çocuklar sabahtan akşama kadar maskeyle nasıl ders dinleyecek ben 1 saat taksam mahvoluyorum ki bu çocuklar oyun çağı ya aklınız mı tutuldu sizin? Çocuğu parkta 1 saat oynat getir belki ertesi gün çıkarmazsın ama okula her gün gönderiyorsun ki bu çocuklar yerlere yapışıp oyun oynuyorlar, tuvaletler desen okullarda hak getire.
her şeyi bir kenara bırakın çocuğu 41 derece ateşle okula gönderen anneler var ya!!!! Siz sanıyor musunuz kisizin tedbirinizle her şey bitiyor!!! Herkes tedbir alsa bu kadar vaka olmazdı zaten!!!!! Çocuğunu el yüz yıkamadan kahvaltısını yaptırmadan hapşıra hapşıra okula gönderenler var!
Siz bilirsiniz !!!!!!!
Hanimefendi, cocugu ilkokul 1’e ya da lise sona gecen bir suru aile var, bu cocuklar nasil evde tutulur?Ailenizden birini kaybedeceğinizi de bilseniniz böyle rahat bir söylemde bulunabilir miydiniz? Hiçbirşey sevdiklerimin sağlığından hayatından daha önemli değil. daha süreç yeni başlamış bir dönem bile olmadı, kayıp edilen bir yıl bile yok. Ne bu acele...
Zor muydu ? Acı çekme olayı nasıl ? Çok geçmiş olsun nn
Ben bu topigin bana neden bildirim olarak geldigini cok merak ediyorum. Cocugum yok, olmuyor, bu yüzden evliligim bitti ve ben bunu bana hatirlatacak seylerden öcü gibi kaciyorum. Gel gör ki KKdan haftalardir gelen tek bildirim bu. Yarama tuz basar gibi...
Bakın ben de çalışan biriyim. Siz merak etmeyin dediklerinizin hepsini anlıyorum ama belli ki çocuklarınız özel kreşlere gidiyor bir gidin görün bakalım devlet okullarını hangi öğrenci temizlik kurallarını uyguluyor. Size yemin mi edeyim annesi 40 derece ateşle çocuğu okula getiriyor ve böyle aileler göndermeye devam edecek. Bana olmadı sana olmaz diye bir şey yok. Bağışıklığı zayıf olan evde hastası olan bir sürü insan var e okul açılırsa bu çocukları mecburiyetten okula göndermeyecek olanlar ne yapacak? Bencil olmayın! O zaman onlar sınıfta kalsın arkadaşlarından geri kalsın öyle mi? Şartlar herkese eşit olmalı. Ayrıca 1 vaka varken okullar 3 aylığına kapatıldı. Vaka azalacağı yerde artıyor. Şu an Türkiye’de daha çık test yapsalar daha çok hasta çıkar. Gerçekten inanıyor musunuz 900 vaka olduğuna ??Hanimefendi, cocugu okula Kac sene gondermeyelim?
Bu covid in bitecegine cidden nasil inaniyorsunuz asil o gercekci degil.
Benim cocuklarim 1 hazirandan beri okula gidiyor,cocuklarimin iklimi degisti resmen..
Bende calistigim icin surekli disaridayim, napalim ekmek yerine tas mi yiyelim?
Cocuklari eve mi hapsedelim?
Bakici tutsak, onun bize korona getirmeyecegi ne malum?
Cocuklar okula gitmeli..
Okul caginda cocugunuz var mi bilmiyorum ama artik cocuklar tlf tablet arasinda kafayi yiyecek duruma geldi.
Normal gripten senede 100 milyon insan vefat ediyor, Allah askina az sakin olun..
Hanimefendi, cocugu ilkokul 1’e ya da lise sona gecen bir suru aile var, bu cocuklar nasil evde tutulur?
Calisan aileler napacak?
Herkesin gucu bakici karsilamaya yeter mi Allah askina elinizi vicdaniniza koyun.
Aylarca evde tutulan cocuklar kimse kusura bakmasin mongola donuyor tablet tlf ve tv arasinda.
Benim 2 cocugum var, ikisi de suan krese gidiyor, 1 haziranda hemen baslattim ben krese, calisiyorum da arti babalari yanimda degil tekim.
Yani paniginizi tum topluma mal edemezsinz.
Tek basina ev gecindiren, kolu kanadi kirik bi suru insan var, cocuklari okula gondermeyin evde tutun diyorsunuz.
Egitimden geri kalmalarini gectim, yahu bu korona bu sene gececek mi zannediyorsunuz siz?
Kaldi artik grip gibi,bitmeyecek, bununla yasayacagiz o kadar.
Siz evden cikmayin, ama biz ve cocuklarimiz zorundayiz napalim?
Ben de sizin gibi düşünüyorum.Bakın ben de çalışan biriyim. Siz merak etmeyin dediklerinizin hepsini anlıyorum ama belli ki çocuklarınız özel kreşlere gidiyor bir gidin görün bakalım devlet okullarını hangi öğrenci temizlik kurallarını uyguluyor. Size yemin mi edeyim annesi 40 derece ateşle çocuğu okula getiriyor ve böyle aileler göndermeye devam edecek. Bana olmadı sana olmaz diye bir şey yok. Bağışıklığı zayıf olan evde hastası olan bir sürü insan var e okul açılırsa bu çocukları mecburiyetten okula göndermeyecek olanlar ne yapacak? Bencil olmayın! O zaman onlar sınıfta kalsın arkadaşlarından geri kalsın öyle mi? Şartlar herkese eşit olmalı. Ayrıca 1 vaka varken okullar 3 aylığına kapatıldı. Vaka azalacağı yerde artıyor. Şu an Türkiye’de daha çık test yapsalar daha çok hasta çıkar. Gerçekten inanıyor musunuz 900 vaka olduğuna ??
Herkesin kendi vicdanına kalmış. Bu sözlerim sadece size değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?