ben de aynıydım. valla bıraktım. çünkü ne gücüm ne vücudum dayandı. ellerim egzama oldu. tabi hastalığa yakalanmaktan iyidir. ama tüm uzmanlar bekletip alın bir şey olmaz diyor. o şekilde bulaşsa sağlam insan kalmazdı.Hayır yalnız değilsiniz önceden de dışardan gelen ne varsa yıkardım şimdi kırklıyorum..annem de aynı şekilde..bekletip kaldırmak içime sinmiyor yorucu ama yapıyorum..markete girmişsem hala girer girmez duşumu alıp,kıyafetlerimi atıp,anahtar ve kartım dahil kırklanıyo
Ben de inanmak istemiştim çok. Sözde ağustos ortasında 0 ölüm 100 vaka olacak demiştiÇok üzgünüm o dr a inanmistim kadin doğumcuya inanmak istedim cunku iyi şeyler duymaya ihtiyacimiz vardi ama olanlar herşey tersine bebeğim olana kadar kalmaz sanmistim bebişim 1 aylik oldu ortanca kızım anaokula gidemeyecek büyüğu bütun gün elinde telefonla
Haklısınız ama içim rahat etmiyor umarım salabilirim ben de...ben de aynıydım. valla bıraktım. çünkü ne gücüm ne vücudum dayandı. ellerim egzama oldu. tabi hastalığa yakalanmaktan iyidir. ama tüm uzmanlar bekletip alın bir şey olmaz diyor. o şekilde bulaşsa sağlam insan kalmazdı.
Benim kizimda cok insan hayvan canlisi ben sabahlari parka cikartmakta buldum cozumu erken uyandigimiz icin 9 bucukta gidioruz parka 1 saat kalioruz kimse de olmuyor aksamdan sabaha bseyde kalmamistir die kendimi avutuyorum eve geliyoruz banyo hemen yapiyoruz aksama kadar evde oynuyoruz aksam gene cikmak isterse parka sabah gidilecek istersen yuruyus diyorum kucuk daha ama anliyor cok sukur kiYok bizim burda boş kalmiyor hicbir alan nereye gitsen kalabalik ortanca kizim dediğim 5.5 yasinda cok seviyor insanlari herkese sokuluyor beraber oyun kuruyor parkta tanistiği çocuklarin evine gitmek istiyor bunla biryere gidilmezoyuncak alişverisı filan oluyor aralarinda ne kadar yapma deyip tembihlesende çocuk işte
Market alisverislerimi yikamaya devam ediyorumbi ben kaldım heralde aldıklarını yıkayıp boşaltan
Azarlayip tehdit ediyor bir daha yazmamaklaBen de inanmak istemiştim çok. Sözde ağustos ortasında 0 ölüm 100 vaka olacak demişti
Kendisine bunları hatırlatanları azarlamakla meşgul.
ama tek bi konuda onun gibi düşünüyorum. Hepimiz evdeyken, 65 yaş üstü 20 yaş altı evdeyken, çok daha fazla dikkat ediyorken 5binlerde olan vakalar.. şu an bu halde nasıl bu sayılarda. Anlayan varsa bana da anlatsın
Kimse yokken gitmekte iyi fikir bebeğin kirki çıksın bende gideyim mantikliBenim kizimda cok insan hayvan canlisi ben sabahlari parka cikartmakta buldum cozumu erken uyandigimiz icin 9 bucukta gidioruz parka 1 saat kalioruz kimse de olmuyor aksamdan sabaha bseyde kalmamistir die kendimi avutuyorum eve geliyoruz banyo hemen yapiyoruz aksama kadar evde oynuyoruz aksam gene cikmak isterse parka sabah gidilecek istersen yuruyus diyorum kucuk daha ama anliyor cok sukur ki
Bizde de durum aynı bence çoğu kisi yapiyordur. Ams sebzeleri yıkamıyorum , çürüyor salatalık, domates, biberleri kapakli kaplara koyuyorum. Diger sebzelerin posetlerini değiştiriyorum. Diğerlerini kutululari yıkıyorum ,bakliyatlari makarna dahil boşaltıyorum kavanozlara, payniride çıkarıyorum baska seye koyuyorum. Gerçekten yorucu, geçen wc kağıdı aldik dışını sildim ama icim rahat etmedi hepsini cikardim daha önceki paket vardi ona yerleştirdim. Ve aklim virüs öncesi yaşam geliyor? Dışarda gezerdik yemek yerdik yemeden tabiki gittiğimiz yerde elimizi yikardik ama o masalara vs dokunma suanda düşünce dehşete kapılıyorum nasil yapmışim diye sanki bundan önceki hayatım yoktubi ben kaldım heralde aldıklarını yıkayıp boşaltan
Ben mecburen disarda yedim hastanedeydim işim bitmeyince mecbur kaldim ama ne zormuş herşeyi peçeteyle tutmaya çalistim olmuyor açik havada oturduk o peçeteler uctu eşimin sinirli etraftakilerin şaşkin bakişlariBizde de durum aynı bence çoğu kisi yapiyordur. Ams sebzeleri yıkamıyorum , çürüyor salatalık, domates, biberleri kapakli kaplara koyuyorum. Diger sebzelerin posetlerini değiştiriyorum. Diğerlerini kutululari yıkıyorum ,bakliyatlari makarna dahil boşaltıyorum kavanozlara, payniride çıkarıyorum baska seye koyuyorum. Gerçekten yorucu, geçen wc kağıdı aldik dışını sildim ama icim rahat etmedi hepsini cikardim daha önceki paket vardi ona yerleştirdim. Ve aklim virüs öncesi yaşam geliyor? Dışarda gezerdik yemek yerdik yemeden tabiki gittiğimiz yerde elimizi yikardik ama o masalara vs dokunma suanda düşünce dehşete kapılıyorum nasil yapmışim diye sanki bundan önceki hayatım yoktu
Wc kagidi icin bir raf boşalttım hepsini oraya diziyorum dışini atiyorum böyle cozüm buldumBizde de durum aynı bence çoğu kisi yapiyordur. Ams sebzeleri yıkamıyorum , çürüyor salatalık, domates, biberleri kapakli kaplara koyuyorum. Diger sebzelerin posetlerini değiştiriyorum. Diğerlerini kutululari yıkıyorum ,bakliyatlari makarna dahil boşaltıyorum kavanozlara, payniride çıkarıyorum baska seye koyuyorum. Gerçekten yorucu, geçen wc kağıdı aldik dışını sildim ama icim rahat etmedi hepsini cikardim daha önceki paket vardi ona yerleştirdim. Ve aklim virüs öncesi yaşam geliyor? Dışarda gezerdik yemek yerdik yemeden tabiki gittiğimiz yerde elimizi yikardik ama o masalara vs dokunma suanda düşünce dehşete kapılıyorum nasil yapmışim diye sanki bundan önceki hayatım yoktu
Tekirdağdayken yemistim dışarda cok bunalmıştım doktor çıkın bisey olmaz dedi. Mesela simdi ablamda kalıyoruz henüz tasinamadik, burasi cok yüksek riskli bölge genel olarak , disardan yemek eve soylemek istiyorum ama bisey olursa diye korkuyorm .Ben mecburen disarda yedim hastanedeydim işim bitmeyince mecbur kaldim ama ne zormuş herşeyi peçeteyle tutmaya çalistim olmuyor açik havada oturduk o peçeteler uctu eşimin sinirli etraftakilerin şaşkin bakişlari
Öyle eve söyleyip yedik birkac kez ama dişarda zor oluyor en azindan bizim için çikmayanlar olarak ama eve korkma ambalajini atip elini yikar yersin sonuçtaTekirdağdayken yemistim dışarda cok bunalmıştım doktor çıkın bisey olmaz dedi. Mesela simdi ablamda kalıyoruz henüz tasinamadik, burasi cok yüksek riskli bölge genel olarak , disardan yemek eve soylemek istiyorum ama bisey olursa diye korkuyorm .
Market alisverislerimi yikamaya devam ediyorum
Bizde de durum aynı bence çoğu kisi yapiyordur. Ams sebzeleri yıkamıyorum , çürüyor salatalık, domates, biberleri kapakli kaplara koyuyorum. Diger sebzelerin posetlerini değiştiriyorum. Diğerlerini kutululari yıkıyorum ,bakliyatlari makarna dahil boşaltıyorum kavanozlara, payniride çıkarıyorum baska seye koyuyorum. Gerçekten yorucu, geçen wc kağıdı aldik dışını sildim ama icim rahat etmedi hepsini cikardim daha önceki paket vardi ona yerleştirdim. Ve aklim virüs öncesi yaşam geliyor? Dışarda gezerdik yemek yerdik yemeden tabiki gittiğimiz yerde elimizi yikardik ama o masalara vs dokunma suanda düşünce dehşete kapılıyorum nasil yapmışim diye sanki bundan önceki hayatım yoktu
Ya hastayasa yapan adam üstüne öksürduyse diyorum valla yoruldum bende a rtik , markete gitti esim getirdi biseyker balkonda temizledim vs. Elimi yıkıyorum acaba temiz oldu mu vs derken dusa girdim artik ya gerçekten yorucu oluyor ruhenÖyle eve söyleyip yedik birkac kez ama dişarda zor oluyor en azindan bizim için çikmayanlar olarak ama eve korkma ambalajini atip elini yikar yersin sonuçta
Maalesef ben de birakamiyorum
Evet ben de çok özlüyorum eski hayatımızı, alışveriş merkezine ya da sinemaya gittik mi oğlum yemek yemek isterdi mutlaka aç olmasak bile onu mutlu etmek için otururduk. İllaki ellerinizi yikardik ama masa için ben de endişelenmezdim. Ama eve gidince oturmadan kıyafetleri hep çıkarırdık, nereden gelirsek gelelim.
Çevremde cogu kişi yapmiyoreynax koy oyle bişey olmaz maske mesafe el yıkama tamam o kadar diyolar
Silme işi benim de içime sinmiyor, kolonyayla silip öylece koyayım diyorum iş o kısma gelince yapamıyorum. Ben de çıkarıyorum kağıtları makarnalari bakliyatlari. Cikolâtalari bile 4 lu beşli paket içinde olanlar var ya onlardan alır olduk. Paketi açıp içindekileri silmeden yıkama derdi olmadan kullanıyoruz hiç olmazsa.
2021 sonbahara kadar sürecek diyolar nqpivaz bilmiyorum
hele bir de oğlumun 1. Sınıfa baslama mecburiyeti var nasıl yapicam nasıl edicem bilmiyorum
Bir gün mutlaka bitecek. En azından pandemi olmaktan çıkacak
Ama o zamana kadar en azından benden çok şey götürmüş olacak.
Ruh sağlığımızın iyi kalması da önemli olduğu icin, bu kadar ayrıntılı bakmasak daha iyi olur. Mecbur kalıp dışarda yenebilir, yenirken tedbire dikkat edilir, lokanta görevlilerine sorarsınız ayni masada biri oturup kalkti mi, tekrar dezenfekte edildi mi vb. Ona göre oturursunuz veya tekrar temizlenmesini talep edersiniz. Benim de 1-2 yildir disarda yemek istedigim bi kokorec var, simdi de hâlâ düşünüyorum, hayata geciremedim salginda nasil olur ayrintilar vs. Haberlerde örnek gösterdikleri lokantalar var ama her yerde kural uygulanmayabiliyor, mekani iyi secmek lazım.Ya hastayasa yapan adam üstüne öksürduyse diyorum valla yoruldum bende a rtik , markete gitti esim getirdi biseyker balkonda temizledim vs. Elimi yıkıyorum acaba temiz oldu mu vs derken dusa girdim artik ya gerçekten yorucu oluyor ruhen
Evet ruh sağlığı gidiyor gerçekten. Tekirdağdayken dışardan söylüyorduk bir kerede yedik, düşük riskli yerdi ama azdi hayat eve sığarda, ankara cok kötü görünüyor . Bir kesim var gerçekten kurallara uyuyor dikkat ediyor, bir kesiminde hiçbir sey umrumda değil, maske mesafe hatta pozitf olduğunu bile bile ya da test verip geziyorRuh sağlığımızın iyi kalması da önemli olduğu icin, bu kadar ayrıntılı bakmasak daha iyi olur. Mecbur kalıp dışarda yenebilir, yenirken tedbire dikkat edilir, lokanta görevlilerine sorarsınız ayni masada biri oturup kalkti mi, tekrar dezenfekte edildi mi vb. Ona göre oturursunuz veya tekrar temizlenmesini talep edersiniz. Benim de 1-2 yildir disarda yemek istedigim bi kokorec var, simdi de hâlâ düşünüyorum, hayata geciremedim salginda nasil olur ayrintilar vs. Haberlerde örnek gösterdikleri lokantalar var ama her yerde kural uygulanmayabiliyor, mekani iyi secmek lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?